magicznaoaza Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Dobre, mamy nowy nick Sylwii Ś. Ja dalej czekam na adres od ludzi, do których trafił Bosman i nr telefonu do nich. Czekam do jutra, potem idę z umową do sądu. A którą grupę dysplazji miał według ciebie Bosman? Powinnaś to wiedzieć, skoro podobno robiłaś mu badania. Prześlij mi ich wyniki - powinnaś mieć to wpisane w rodowodzie!!!! Quote
magicznaoaza Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Właśnie miałam "przyjemność" rozmawiania z Sylwią Ś. Nie wie kiedy oddała Bosmana, nie wie gdzie (adres), nie wie komu (nazwisko) i nie wie jaki jest do tych ludzi nr. tel. Ona wie "na oko" - tak powiedziała. Co do dysplazji, to usłyszłam, że nowi właściciele jej powiedzieli, że ma, ale nie jest w stanie mi powiedzieć, którą grupę. Gdy poruszyłam temat, że na forum informowała, że powodem oddania Bosmana była dysplazja i kosztowna operacja, wykręcała się. Za godzinę podobno mam uzyskać namiary na nowych właścicieli, ciekawe, już odliczam minuty:cool3: Quote
Vorph Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 magicznaoazo - w takim razie czekamy na dalsze informacje :roll: Quote
magicznaoaza Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Dam znać jak tylko czegoś się dowiem Quote
martusialublin6 Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Widze, ze milo witacie obych. Mialam przed chwilka telefon w sprawie umowy na Bosmana- umowa jest na mnie wiec czuje sie pociagnieta do tego. Bosman trafil do nowego domu 12 kwietnia wiec tel juz nie bedzie konieczny, bo odpowiedz jest. Zdjecia wstawie tak jak mowilam chodz nie umiem-moze wysle do hodowlii? Z ciekawostek,ktore znalazlam wpisujac w google - nie byla to zadna nagonka bo Bosmek byl w takim stanie, a widze ze forma Pani obrony sa prawnicy:shake: prosze link o wspanialej hodowlii http://www.dalmatynczyki**********/hodowla,21/magiczna-oaza,544.html Rowniez znalazlam informacje w jakim stanie byla Udana kiedy ja oddaliscie na tym samym forum. Widocznie interes sie nie oplacal... a moze bylo wiecej skarg na temat szczeniat? Jesli macie zamiar tak wywlekac brudy to magiczna oaza tez nie jest swieta. Suka byla po szczenietach w zlym stanie, jak i zreszta przed. Szczeniaki widze wszystkie byly zolte, podwiezione pod dworzec bo z tego co wiem tak bylo. Czy to nie podlega rowniez regulaminowi ZK, bo tak sobie czytam i czytam i widze tez niedociagniecia. Quote
andzia69 Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 magicznaoaza napisał(a):Dobre, mamy nowy nick Sylwii Ś. ale ubaw:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Martusia czy jak tam ci - a na jakiej podstawie twierdzisz, ze tekila miała krwiaka mózgu???? bo jakos nigdzie tego nie wyczytałam:diabloti: Sylwia/Daro czy insza inszosć - jesteś po prostu kłamliwą oszustką z roztrojeniem jaźni - powinnaś bajki pisać - może byś na tym lepiej wyszła i przynajmniej nikogo bys nie krzywdziła:angryy: Quote
andzia69 Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 martusialublin6 napisał(a): Mialam przed chwilka telefon w sprawie umowy na Bosmana- umowa jest na mnie wiec czuje sie pociagnieta do tego. a to niby jak sie stało? jakim prawem umowa była na ciebie kwiatuszku?:diabloti: Quote
magicznaoaza Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 O dziwo Sylwia odebrała telefon i powtórzyła mi to co napisała, Bosmana oddała 12.04, ale już info na temat adresu, telefonu i nazwiska osoby nie podała mi, gdyż ponoć o to nie prosiłam:mad:, dziwne bo wydawało mi się, że nie mam sklerozy. :evil_lol: No ale Sylwia co chwila mnie czymś "oświeca", więc już wiem, że może mam tę sklerozę, a może amnezję, sama nie wiem. :p Ma czas do 12:00 jutro aby mi podać te info, potem sąd i związek kynologiczny zostaną zapoznane z Sylwią Ś. To ci powiedziałam przez telefon i powtarzam ponownie na forum, abym znów nie usłyszała, że ci tego nie powiedziałam. Quote
magicznaoaza Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Ja nie chcę zdjęć, chcę adres i tel. do nowego właściciela, chcę tam pojechać lub kogoś tam wysłać aby odwiedził nowych właścicieli Bosmana, aby się przekonać na własne oczy co do jego "stanu" i "choroby" oraz warunkach na jakich został przekazany nowym właścicielom. Bo nie mieliście prawa go ani oddać ani sprzedać bez wiedzy hodowli, co zrobiliście. Jeżeli uznam, że nie jest to właściwa sytuacja dla Bosmana, będę żądać jego zwrotu. Takie mam prawa wynikające z umowy. I przestań kłamać i kręcić i oczerniać wszystkich na forum. Oczywiście tylko ty jesteś tu prawa, a wszyscy są źli. To zabierz swoje zabawki i idź znajdź sobie inną piaskownicę, drogie dziecko. Quote
martusialublin6 Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Widze, ze mam kilka imion:lol: No coz... Skoro macie swoje prawdy to po co z Wami mam dyskutowac. Ale zeby sie czegos dowiedziec powinno sie zapytac kilku stron. Tak czytam i czytam o tych dalmatach i znalazlam Udana, ktora oddaliscie zaraz po sprzedazy szczeniat... ah to sie nazywa super hodowla- wykorzystac i wyrzucic. A sama nie jestes lepsza od Sylwii, bo Udana widze tez wymagala leczenia tylko tanszego.... zrodlo: http://www.dalmatynczyki**********/galerie,31/dotty-moja-udana-srokata-psica,587.html Na dzis koncze- pojawie sie za kilka dni. Pozdrawiam Quote
magicznaoaza Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 To ciekawe bo Sylwia/Marta loguje się w teraz na dalmatach pod Sylwią, to co z tymi imionami, może na drugie masz Marta. Wszyscy hodowcy są be, ja, hodowczyni seterki itp, już nie pamiętam kto tam jeszcze, a ty jesteś zbawcą psów, lecisz im na ratunek, odbierasz tym okropnym, zwyrodniały, pełnym chęci zysku hodowcom, te biedne szczeniaczki i je ocalasz, sprzedając za niezłą kasę. To za ile sprzedałaś Bosmanka, którego otrzymałaś za darmo? Mówiłaś wtedy, że jesteś wolontariuszką w schronisku i właśnie sie wyprowadzasz z domu od teściowej do nowego domu i nie będzie tam z wami Amstaffki, bo to suka teściowej. Będzie tylko Bosman bo mąż zawsze marzył o dalmatyńczyku. I kto tu kręci. Zapisuj może te swoje bajki abyś się mogła w nich później połapać.:mad: Quote
Harpagon Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 :shake::crazyeye: Śledzę to nadal i tu powoli BRAK SŁÓW !!! Kolejna ściema ... Szkoda w tym wszystkim tych psiaków :placz: www.harpagon.com.pl Quote
Vectra Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 [quote name='martusialublin6']Widze, ze mam kilka imion:lol: No coz... Skoro macie swoje prawdy to po co z Wami mam dyskutowac. Ale zeby sie czegos dowiedziec powinno sie zapytac kilku stron. Tak czytam i czytam o tych dalmatach i znalazlam Udana, ktora oddaliscie zaraz po sprzedazy szczeniat... ah to sie nazywa super hodowla- wykorzystac i wyrzucic. A sama nie jestes lepsza od Sylwii, bo Udana widze tez wymagala leczenia tylko tanszego.... zrodlo: http://www.dalmatynczyki**********/galerie,31/dotty-moja-udana-srokata-psica,587.html Na dzis koncze- pojawie sie za kilka dni. Pozdrawiam a ja witam nową "koleżankę" :lol: która NA PEWNO nie czytała regulaminu. Więc wkleję jeden punkt , taki bardzo tu w temacie , który obowiązuje. 3. OPINIA, KRYTYKA Jeśli chcesz przedstawić opinię na temat kogoś/czegoś, niech będzie to opinia oparta na Twoich osobistych doświadczeniach i poparta dowodami. Każda inna jest niewiarygodna. Krytyka anonimowa będzie usunięta, wobec czego zastanów się zanim zaczniesz kogoś krytykować z imienia i nazwiska lub w sposób jednoznacznie identyfikujący. Kolejna sprawa , wypowiadać ma się Sylwia - daro 25 vel tekilka20 vel*ziba* a nie któreś tam wcielenie , które kolejne bajki klepie .... PS.Magicznaoazo , nie jesteś w tym sama ;) Quote
ruda76 Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 [quote name='martusialublin6']Witam, nazywam sie Marta i jestem z Lublina. Sylwia jest na etapie wyprowadzki wiec jej nie bedzie pewnie przez jakis czas. Widze ze macie do niej tel wiec dzwoncie, a ona mam nadzieje odpowie wkoncu szczerze. Pozdrawiam Marta z gromadka Jest na etapie wyprowadzki:evil_lol: a to dobre :evil_lol:a kilka postow wczesniej pisała jaka to ona szczesliwa bo ma wynajety dom na 5 lat:eviltong: Tu nie ma się co z nią cyrtolic w jakies wytłumaczanki tylko trzeba się do tyłka dobrac :mad: Quote
Patka Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Ruda raczej leczyć taka osobę ... Powiem Ci tak kimkolwiek chcesz być Sylwia a nie jesteś ... szkoda mi Ciebie ... właśnie sobie przekreślasz szanse na to o czym chyba marzyłaś czyli przygodę z kynologią ...nikt Ci już nie zaufa nie ma szans także na szacunek .... Quote
acroba Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 martusialublin6 napisala: Aha i napisalam to tu bo mam w tym interes. Potrzebuje dt dla niufka, a sama mam juz w domu za duzo. Mozesz napisac wiecej info o niufku? W jakim wieku, z jakiej hodowli ,jaki charakter,pies czy suka. Daj jakies fotki. A na priv mozesz przeslac adres gdzie psa mozna zobaczyc i skad odebrac. Quote
Vectra Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Jesli moge rozwiac jeszcze jakies watpliwosci to prosze pisac, ale uprzedzam ze kozystam tylko z kafejek i nie dosc czesto. a od kiedy kafejki korzystają z mobilnych łącz :cool3: mam podać nazwę hosta ? Sylwia jest na etapie wyprowadzki wiec jej nie bedzie pewnie przez jakis czas. Widze ze macie do niej tel wiec dzwoncie, a ona mam nadzieje odpowie wkoncu szczerze. kolejna bajka , wkleić post gdzie Sylwia piszę że ma umowę wynajmu domu na 5 lat ? czy to była bajka ? czy obecny właściciel przepędził ją na 4 wiatry ? Aha i napisalam to tu bo mam w tym interes. Potrzebuje dt dla niufka, a sama mam juz w domu za duzo. Sylwia sie nie zgadza z powodu problemow z wami. chętnie pomożemy :bigok: rozumiem , że niuf odkupiony ze strasznych warunków , w tragicznym stanie , w "WY" siostry miłosierdzia , uratowałyście , kolejnego pieseczka ... w necie go nabyłaś ? w lokalnej gazecie ANONSE ? gdzie teraz go ogłaszasz ? skąd jest HODOWLA , nazwa , telefon - sprawdzę :cool3: 1. Tekila to suka ktora miala isc dalej, ale... pies mial powazne problemy, byl agresywny do psow- Z tego co było pisane na forum , to Bosman był wzięty jako panaceum dla Tekilki , by ją uzdrowić , uwielbiała go , kochała , zajmowała się i zmieniła dzięki niemu ... więc ? Z Tekila nie mogl byc inny pies, kolejna bajka ? co jest prawdą zatem ? Zeznania userki martusialublin6 są zupełnie sprzeczne z tym co pisała daro 25 vel Tekilka20 vel *ziba* czyli wniosek się nasuwa jeden , nic Cię to nie nauczyło nadal. Już pisałam , internet nie jest anonimowy ..... Quote
Diana S Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 [quote name='martusialublin6']Widze, ze milo witacie obych. Mialam przed chwilka telefon w sprawie umowy na Bosmana- umowa jest na mnie wiec czuje sie pociagnieta do tego. Bosman trafil do nowego domu 12 kwietnia wiec tel juz nie bedzie konieczny, bo odpowiedz jest. Zdjecia wstawie tak jak mowilam chodz nie umiem-moze wysle do hodowlii? Z ciekawostek,ktore znalazlam wpisujac w google - nie byla to zadna nagonka bo Bosmek byl w takim stanie, a widze ze forma Pani obrony sa prawnicy:shake: prosze link o wspanialej hodowlii http://www.dalmatynczyki**********/hodowla,21/magiczna-oaza,544.html Rowniez znalazlam informacje w jakim stanie byla Udana kiedy ja oddaliscie na tym samym forum. Widocznie interes sie nie oplacal... a moze bylo wiecej skarg na temat szczeniat? Jesli macie zamiar tak wywlekac brudy to magiczna oaza tez nie jest swieta. Suka byla po szczenietach w zlym stanie, jak i zreszta przed. Szczeniaki widze wszystkie byly zolte, podwiezione pod dworzec bo z tego co wiem tak bylo. Czy to nie podlega rowniez regulaminowi ZK, bo tak sobie czytam i czytam i widze tez niedociagniecia. Kim ty w ogóle jesteś?. I jakim prawem szkalujesz kogoś??? :mad:. Piszesz, że umowa jest na ciebie, a z kim ją zawierałaś z hodowczynią, czy ze św. Mikołajem?? :evil_lol: Coś ci się nie podobało w hodowli, to po jaką cholerę masz od owej Pani psa?? :angryy:. Gdybym, ja była na miejscu hodowczyni, to już stoję koło twoich drzwi i psa jak szybko i łatwo dostałaś, to szybko byś już go nie miała. I nie wyciągaj brudów, niewinnej osoby.... bo to co robisz jest żałosne. Hodowla była nie taka, to trzeba było myśleć nad inną hodowlą. Nikt ci chyba psa na siłę nie wciskał. W prosty sposób otrzymałaś psa z papierami, a brudy wyciągasz na hodowlę:mad: Wstyd :angryy: Quote
Poli Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Ten watek to jedna wielka komedia :cool1:, tylko najgorzej, ze dla tych psiakow niestety nie :-(. Quote
daro 25 Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Witam, jesli juz Marta to wywlekla to napisze cos do tego. Nie mam zamiaru wywlekac brudow hodowlii, ale jesli je mialam bym tak nabrudzone sama nie potraktowalybyscie tych obu Pan tak milo. Uwazam, ze tak samo to traktujecie jak ja- hodowla czyli czyste zadbane szczenieta, ktore sa rozmnazane dla dobra rasy a nie kozysci. Czy cos mowilam na hodowce Draco? Do niego nie mozna bylo sie przyczzepic chodz byl w kojcu, czysty, bez pchel, porady od hodowcy. Jedynie mial kleszcza ktorego hodowca nie zauwazyl. Szczepienia odpowiednio do wieku, a nie tylko podstawe dla zwiazku. Uwazacie ze te psy mialy zle- i tu punkt podalas Vectra. Nie masz na to dowodow wiec nie osadzaj. Marta podala dowody czym byly zdjecia i komentarze. Jesli chodzi o dom- ktos napisal na forum, ze na wynajeciu mozna sie przejechac bo wlasciciel moze z dnia na dzien anulowac ja. No coz pracy nie bylo wiec Pani wrocila wiec moze nie piszcie ze ktos nas wywalil. Nie mam zwyczajnie narazie czasu tu zagladac i pisac. Numer jest podany wiec tak jak Pani z agicznej Oazy mozna dzwonic. Tylko dajcie mi dojsc do glosu, bo ta rozmowa to byla przepychanka slowna. Jesli chodzi o Nowofundlanda to 7 letni pies bez rodowodu- jest narazie u Marty bo ja nie dam rady- i nie chodzi tu o was tylko o warunki mieszkaniowe. Jesli chodzi o sady no coz bede walczyc dla mojego dziecka bo teraz ono jest najwazniejsze. I niewiem kiedy odpisze, bo teraz mam pakowanie na glowie Quote
andzia69 Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 daro 25 napisał(a): Jesli chodzi o dom- ktos napisal na forum, ze na wynajeciu mozna sie przejechac bo wlasciciel moze z dnia na dzien anulowac ja. No coz pracy nie bylo wiec Pani wrocila wiec moze nie piszcie ze ktos nas wywalil. Nie mam zwyczajnie narazie czasu tu zagladac i pisac. Numer jest podany wiec tak jak Pani z agicznej Oazy mozna dzwonic. Tylko dajcie mi dojsc do glosu, bo ta rozmowa to byla przepychanka slowna. Jesli chodzi o Nowofundlanda to 7 letni pies bez rodowodu- jest narazie u Marty bo ja nie dam rady- i nie chodzi tu o was tylko o warunki mieszkaniowe. Jesli chodzi o sady no coz bede walczyc dla mojego dziecka bo teraz ono jest najwazniejsze. I niewiem kiedy odpisze, bo teraz mam pakowanie na glowie kobieto - przecież tu na forum pisałaś, że dom wybudowaliscie! to po cholerę wynajmowałaś? a moze nie wybudowałaś? Quote
Harpagon Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 OJ DARO znowu się ZAMOTAŁAŚ :diabloti: Rób notatki , może będzie prościej ... www.harpagon.com.pl Quote
klaudia&Manta Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Mam dziwne wrażenie że "martusia" = Daro25 vel. Ziba ? :cool1: Bo dziwi mnie że gdy nie udziela się Daro25 to kilka razy pod rząd udziela się "martusia" , gdy tej nie ma jest Daro .. :shiny: dziwne ? .. Dla mnie nie . :siara: Quote
Diana S Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 [quote name='daro 25']Witam, jesli juz Marta to wywlekla to napisze cos do tego. Nie mam zamiaru wywlekac brudow hodowlii, ale jesli je mialam bym tak nabrudzone sama nie potraktowalybyscie tych obu Pan tak milo. Uwazam, ze tak samo to traktujecie jak ja- hodowla czyli czyste zadbane szczenieta, ktore sa rozmnazane dla dobra rasy a nie kozysci. Ty chyba sobie jaja robisz kobieto :angryy:. piszesz o Marcie, która zarzuca hodowli magicznej oazie to czy tamto. Piszesz również o korzyściach hodowli, sorry ale chyba masz krótką pamięć, bo korzyść to jedynie ty miałaś z psa. Dostałaś Bosmana za darmo, więc nie widzę żadnych korzyści dla hodowli materialnej. Co więcej. Bosmana się pozbyłaś czego wedle umowy nie powinnaś robić. Nie wspomnę, że sprzedałaś go..... tak jak inne psy które brałaś za darmochę odsprzedając je.....:angryy:. Masz tupet pisać to co piszesz..... Mam nadzieję, ze hodowca odbierze ci tego psa..... Quote
Recommended Posts