Jump to content
Dogomania

kupie staffika suczke z rodowodem od 8 tyg go 7 mies na raty

Recommended Posts

Posted

To po co brałaś te psy ? z jak piszesz tak strasznych warunków ?
zamiast pojechać do innych hodowli ? bo darmo dawali ? Powinnaś być wdzięczna , że ktoś ci psa dał za free .... a nie dupę obsmarowywać publicznie.Na razie prawo stoi po stronie hodowców , bo to Ty nie dotrzymałaś warunków umowy .. no ale studentka prawa powinna o tym wiedzieć , prawda ?

Fajną masz strategie :lol: smaruj sobie dalej na wszystko i wszystkich ...
I tak się nie wybielasz , przeciwnie - pogrążasz ....

• Replies 669
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tylko z rodowodem? hmm a niby shih tzu (kundelek), a yorka tez z rodowodem(?), a spanieka i jej 7 szczeniat mieszancow, kupa kundelkow? Nie pomyslalas Vectra, ze nie wszystkie psy oglaszalam w internecie. Malo wiecie, bo psow bylo u mnie duzo, ale nie kazdym musze sie chwalic. Grzecznie caly czas wstawialam tylko fotki, z nikim sie nie klocilam wiec rowniez nikogo nie smarowalam. Myslicie ze bede tylko na wasze posty pisac: Tak, oczywiscie, macie racje? Kazdy atakowany bedzie sie bronil i rowniez atakowal.
Zreszta to jest forum- mozecie pisac o mnie takie rzeczy wiec ja tez mam prawo wyrazic swoja opinie.

Posted

A dlaczego uwazasz ze biedne? Widzialas ze maja zle? Ze sa zaglodzone? Zaniedbane?
Pewnie ta 9kg spanielka z 7 szczylami tez byla zaglodzona przeze mnie:evil_lol: a ja taka niedobra i karmie co 2 godz szczyle bo suka nie ma pokarmu? Nie widzieliscie psow a juz piszecie ze sa biedne... To zadziwie Cie bo suka przez 6 dni przytyla 2 kg, ale to pewnie przez moja niedobrosc:diabloti:

Posted

Magiczna Oazo chodz nie interesuja Cie zdjecia to i tak moze je wstawie jutro rano. Poniewaz musze pojechac w tamte okolice wezme aparat i o ile zastane tych Panstwa porobie zdjecia w domu zeby bylo widac jak pies zyje. Moze przynajmniej udowodnie ze wiem gdzie on jest chodz na oko:evil_lol:

Wiec do jutra. Rowniez wstawie zdjecia moich wychowankow biednych i zaniedbanych;):roll::loveu:

Posted

daro 25 napisał(a):
Pani z Magicznej Oazy nie chciala zdjec, czyli nie chciala zobaczyc jak pies wyglada. Interesuje ja tylko czy Bosman byl naprawde chory- w kazdym razie ja mam takie odczucie:cool1: moze mylne- wtedy przeprosze i wstawie zdjecia.

Zdjęcia nic mi nie powiedzą o nowym domu Bosmana ani o warunkach na jakich nowi właściciele go otrzymali. Zdjęcia możesz wstawić bo mogą kogoś interesować. Mnie interesuje jedynie zobaczenie Bosmana i jego nowego domu oraz porozmawianie z nowymi właścicielami na żywo.!!!!! Czy teraz wyraziłam się dość jasno? Czy jeszcze czegoś nie rozumiesz?:mad:

Posted

daro 25 napisał(a):
Magiczna Oazo chodz nie interesuja Cie zdjecia to i tak moze je wstawie jutro rano. Poniewaz musze pojechac w tamte okolice wezme aparat i o ile zastane tych Panstwa porobie zdjecia w domu zeby bylo widac jak pies zyje. Moze przynajmniej udowodnie ze wiem gdzie on jest chodz na oko:evil_lol:

Wiec do jutra. Rowniez wstawie zdjecia moich wychowankow biednych i zaniedbanych;):roll::loveu:

Skoro tam będziesz to nie zapomnij spisać adresu i nr telefonu.

Posted

klaudia&Manta napisał(a):
Albo mam kiepską intuicję , albo nie .. ale wydaje mi się że ich nie zastaniesz ?

Też tak coś myślę, przecież ona się już asekuruje, a jutro usłyszymy, że ich nie było albo... wyprowadzili się :razz::lol:

Posted

daro 25 napisał(a):
Jesli chodzi o Bosmana- jaki jest sens szukac mu nowego dobrego domu jak ma super dom i swietnych wlascicieli?

Świetny w czyim mniemaniu? To hodowca powinie zdecydować prawda?

daro 25 napisał(a):
Rowniez wiem co mi grozi, ale sad inaczej patrzy jesli ktos nie doinformowany jest i nie czytal umowy, a wrecz odrazu schowal;) Przedstawiajac wqarunki w jakich pies przebywal u hodowcy, zdjecia jak wygladal gdy przyjechal

Czy nie tak wyglądał Bosman na początku pobytu u was?

To jest jedno z pierwszysch zdjęć na łaciatym. Znaczy się że robione niebawem po przyjeździe do was tak?

Posted

Chcę porozmawiać z nową rodziną Bosmana, sprawdzić warunki w jakich mieszka i okoliczności w jakich został tam przekazany (umowa adopcyjna czy sprzedaż i za jakie pieniądze), chcę uzyskać informację co do jego "dysplazji" (wyniki badań). Jeśli uznam, że jest Ok, to być może tam zostanie, jeśli nie, zabiorę go, wykastruję i poszukam nowego domu.

Posted

daro 25 napisał(a):
tylko z rodowodem? hmm a niby shih tzu (kundelek), a yorka tez z rodowodem(?), a spanieka i jej 7 szczeniat mieszancow, kupa kundelkow?

Czyli rasy które najlepiej idą. Tyle tego sie u was przewinęło? :crazyeye: No to musieliście niezłe kokosy kręcić. Z rodowodem za darmoche i to juz po szczepieniach. Za Bosmana to i 1000 zł mogliscie wziąść :cool3: (takie ceny dalmaów a chłopak jest wystawowej urody ) Kundelki w typie rasy tez idą jak masło. Widć że przy takiej działalności kase trzepać mozna aż mło. A durni hodowcy wywalaja pieniądze na wystawy, dojazdy, szczepienia, reklamę a póxniej i tak szczeniaki daro oddaja za darmochę. Naiwniacy :roll:

Magicznaoazo dałaś się wpościć w kanał. :evil_lol:

Posted

bea_m napisał(a):

Magicznaoazo dałaś się wpościć w kanał. :evil_lol:

Niestety, ale Sylwia przedstawiła się jako wolontariuszka w lokalnym schronisku, powiedziała, że wraz z mężem i córeczką właśnie przeprowadzają się do nowego domu (właśnie zakończyli budowę) i że mąż zawsze chciał mieć dalmata, ach i och. Zapytałam o amstaffkę i uzyskałam odpowiedź, że Bosman będzie sam bo amstaffka (tekilka) jest teściowej i z nią zostanie w starym mieszkaniu. Na szczęście mam umowę.:mad:

Posted

bea_m napisał(a):
Za Bosmana to i 1000 zł mogliscie wziąść :cool3: (takie ceny dalmaów a chłopak jest wystawowej urody )

No co ty przecież był "chory" i miał "dysplazję", oddali go dla jego własnego dobra, nie pamiętasz?:razz::cool3:

Posted

magicznaoaza napisał(a):
No co ty przecież był "chory" i miał "dysplazję", oddali go dla jego własnego dobra, nie pamiętasz?:razz::cool3:

ja bym mogła to szerzej rozwinąć :evil_lol: :evil_lol:

Posted

magicznaoaza napisał(a):
Chcę porozmawiać z nową rodziną Bosmana, sprawdzić warunki w jakich mieszka i okoliczności w jakich został tam przekazany (umowa adopcyjna czy sprzedaż i za jakie pieniądze), chcę uzyskać informację co do jego "dysplazji" (wyniki badań). Jeśli uznam, że jest Ok, to być może tam zostanie, jeśli nie, zabiorę go, wykastruję i poszukam nowego domu.

Jesli nie uzyskasz odpowiedzi, ze u Bosmana jest w porzadku, to dlaczego jak go wezmiesz Paulinko chcesz chłopaka od razu wykastrowac?
Szkoda psa.

Posted

Myślałam o tym, że jeśli będę mu szukać nowego domku w celu uniknięcia jakiejś pseudohodowli lub kolejnej właścicielki/właściciela chcących go odsprzedać dla zysku, to bezpieczniej będzie go wykastrować. Aczkolwiek rzeczywiście jest mi szkoda to robić bo on prawdopodobnie jest bardzo ładny (taki przynajmniej był jako maluch) i dość potężny. Bardzo ładnie by się na ringach prezentował i może kiedyś jak przyszli właściciele zechcą zostałby tatusiem. On jest z bardzo dobrej linii - ojciec champion, matka rozpoczęty championat. Szkoda by było tych genów zmarnować, przecież zarówno Biało Czarni jak i Anusi Marzenie to jedne z najbardziej znanych hodowli dalmatów w Polsce.

Posted

magicznaoaza napisał(a):
Myślałam o tym, że jeśli będę mu szukać nowego domku w celu uniknięcia jakiejś pseudohodowli lub kolejnej właścicielki/właściciela chcących go odsprzedać dla zysku, to bezpieczniej będzie go wykastrować. Aczkolwiek rzeczywiście jest mi szkoda to robić bo on prawdopodobnie jest bardzo ładny (taki przynajmniej był jako maluch) i dość potężny. Bardzo ładnie by się na ringach prezentował i może kiedyś jak przyszli właściciele zechcą zostałby tatusiem. On jest z bardzo dobrej linii - ojciec champion, matka rozpoczęty championat. Szkoda by było tych genów zmarnować, przecież zarówno Biało Czarni jak i Anusi Marzenie to jedne z najbardziej znanych hodowli dalmatów w Polsce.

Ale nie patrz tak pesymistycznie, wiecej wiary, to pies piekny, nie do kastracji.
Sa dobrzy ludzie. Trzeba bardzo dobrze sprawdzic potencjalny dom.
Widzisz ja sama mam 3 suki w tym jedna dalmatynka, dwa to charty ( Borzoj) ale jakbym miała tylko 2 psy z rzutu bym brała od ciebie psa, bo dalmaski to przecudne psy!!!!

Posted

Diana o czym ty teraz mówisz? W tej chwili nie wiadomo gdzie pies jest, co się z nim dzieje, czy nie jest chory czy w ogóle żyje!!!
Daro od tak sobie go sprzedali i nic wiecej nie wiadomo. Może ma dobry dom. Może siedzi w jakiejśc pseudohodowli i bzyka sobie niehodowlane suczki. A może wylądował na sznurku w lesie i mrówy go zjadły.

Do tego musi dojść magiznaoza. Ma takie prawo. A co z nim będzie to sie okaże jak juz będzie coś wiadomo.

Tak więc czekamy na podani adresu nowego właściciela magicznejoazie.

Posted

bea_m napisał(a):
Diana o czym ty teraz mówisz? W tej chwili nie wiadomo gdzie pies jest, co się z nim dzieje, czy nie jest chory czy w ogóle żyje!!!
Daro od tak sobie go sprzedali i nic wiecej nie wiadomo. Może ma dobry dom. Może siedzi w jakiejśc pseudohodowli i bzyka sobie niehodowlane suczki. A może wylądował na sznurku w lesie i mrówy go zjadły.

Do tego musi dojść magiznaoza. Ma takie prawo. A co z nim będzie to sie okaże jak juz będzie coś wiadomo.

Tak więc czekamy na podani adresu nowego właściciela magicznejoazie.

Jedynie odpisałam na post Pauliny ( hodowczyni)
Moze Bosman ma dobry dom i dlatego oponuje przeciw kastracji, moze piszesz, ze ma sie zle nie neguję tego, wiec tego komentowac juz nie musze.
Bzyka sobie suki, a moze nie bzyka ( tego nikt nie wie) przypuszenia sa na skale "swiatowa".
Co zrobi hodowca z odzyskanym psem, hodowcy sprawa ( Takie jego PRAWO)
Powodzenia Paulinko ;).

Posted

magicznaoaza napisał(a):
Dalej brak zdjęć i brak adresu. Sylwia, już chyba wróciłaś z pracy, nie:razz:

[FONT=Arial]
:razz::razz::razz:zabłądziła ....albo ratuje kolejne psy :diabloti:
[/FONT]