Jump to content
Dogomania

kupie staffika suczke z rodowodem od 8 tyg go 7 mies na raty

Recommended Posts

Posted

[quote name='Diana S']Wiesz, co ja myślę, ze ty ściemniasz.... powiedz mi w takim ukłądzie od kiedy ujawiniała się u niego dysplazja?

Pierwszy raz słyszę, że dalmat choruje na dysplazję. Wiesz kiedy bym jeszcze w to uwierzyła, kiedy byłby to pies z pseudohodowli.

Weszłam na stronkę którą podałaś. Owszem występuje tam zdanie, że:

[SIZE=1][FONT=verdana][COLOR=black]"szczęście inne popularne schorzenia, jak dysplazja stawów biodrowych czy kolanowych są u dalmatyńczyków rzadkością." [/COLOR][/FONT][/SIZE]

[SIZE=1][FONT=verdana][COLOR=black][SIZE=2]źródło[/SIZE][/COLOR][/FONT][/SIZE][FONT=verdana][SIZE=1][COLOR=black] [URL="http://www.psiara.old.bloge.pl/"]M�j Blog[/URL][/COLOR][/SIZE][/FONT]

[SIZE=1][FONT=verdana][COLOR=black][SIZE=2]wiesz czemu również ci nie wierzę, bo za dużo tego krętactwa[SIZE=1].[SIZE=2] Czy pies, miał operację i jak się miewa?[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/FONT][SIZE=2][SIZE=1]

[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/quote]

psy nie chorują na dysplazję stawów kolanowych...

co do tematu-nie chce mi sie tego wszystkiego czytać, bo jadem ociekają te strony jednak można skonkludować, że: nie powinno się sprzedawać nie swojego psa, jednak-jeśli zawierać umowy z hodowcami-to tylko z vtymi prawdziwymi, a nie z partaczami.
Obie strony przegieły-każda w swoją stronę.

• Replies 669
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja to za głupia jestem żeby to zrozumieć. Daro twierdzi że psami nie handluje tylko sie ich pozbywa bo rady im dac nie może albo ich nie stać na utrzymanie i leczenie. A to podsikuja i sie rodzice martwią o dziecko coby nie brodziło w rynsztoku zrobionym przez psa.

Daro to mi odpowiedz w związku powyższym [B]dlaczego chcecie mieć psy[/B]? Przeciez wy nie powinniście mieć żadnego. Wy sobie z żadnym nie dajecie rady. Nawet adopcje wam nie wychodza bo nie wiadomo gdzie później psy są. Przyznajcie sie do wszystkiego co jest pewnikiem a nie tworzycie z tego powieść.

Posted

jestem załamana ... i jak starałam się Ci tłumaczyć rozmawiać kulturalnie tak teraz ... brak słów ...
podziwiam Cię jedynie ze przy takiej ilości psów + dziecko masz tyle czasu na internet - szok :diabloti:

mam dziecko w podbnym wieku pracuje ma 3 zwierzaki i jakos nigdy mi takie rzeczy jak Tobie do glowy nie pszyszły, a bywało różnie ...

współczuję Ci chyba, i żal mi Ciebie, bo jesteś spalona jako człowiek - już teraz chyba najbardziej ...
miałam napisać długi post ... ale po co ... Ty nic nie rozumiesz .... trzeba tylko innych ostrzegać i nagłaśniać by jak najszybciej oni zrozumieli i poznali sie na tak paskudnym człowieku jak TY
a swoją drogą obroża juz teraz (enty pies ja nosi) na bulkę dobra ... :shake:
wstyd daro ...

Posted

Sledze ten watek i czytam te bzdury wypisywane przez Daro...
jakie te psy sa nie dobre..:angryy:

Staff-Ka ma w podpisie;''czego psa nie nauczysz to nie bedzie umial''
i taka jest parwda czy to staffik czy kazda inna rasa!
Nie ma psow ktore bez pracy z wlascicielem czytaja jego mysli lub spelniaja polecenia!!

Moj rozpieszczony Bullit tez sikal/podsikiwal w domu do 8-miesiaca..no to juz bylo sporadycznie,ale na 8 sie zamknelo.
Jak przyjechala Vesper to tez zaczal poprawiac po niej :roll:ale to juz mamy poza soba..wypracowane:cool1:
Ze nie wspomne o tym ze mala szatkowala mu twarz przeokrutnie wlacznie z tym ze bylam 2 razy w tygodniu u weta po mascie i antybiotyki dla Bullita bo byla okropna infekcja.

Ale nawet mnie przez mysl nie przeszlo zeby ktores z nich odsprzedac!!

[B]A w tym watku to chyba nie chodzi tylko o handel psami...zarobek jest tylko bonusem Daro vel tekilka itd. szuka zainteresownia swoja osoba i jest to tylko zabawa popularnascia negatywna, jaka osiaga na forum:roll:[/B]
[B]Szkoda tylko ze poszkodowane sa psiaki:-([/B]

[B]Moze podasz cene za Draco i ktos sie zlituje:roll:[/B]

[B]p.s a najezdzanie np. na Vectre w niczym ci nie pomaga,bo gdybys miala chociaz w 5% takie podejscie jak Ewa to nie bylo by tego watku![/B]

Posted

ja tak sobie myślę, że trzeba poprzyklejać na wszystkie możliwe fora link do tego tematu by ludzie nie dawali sie nabierać ...

[I]a właściciel bullki wie gdzie trafiła jego pupilka? i co ja spotka jak tylko zacznie sprawiać kłopoty? [/I]:shake:

Posted

[quote name='magicznaoaza']Czy ktoś może kontaktował się z osobą, która sprzedała Sylwii tego psiaka, może należałoby uświadomić go co zrobił i komu zaufał.[/quote]

Ale to zapewne osoba bardzo dobrze znajaca Sylwie, tak cosik czuje.
Matko ja bym jechała do tej Sylwii osobiscie, nie ma co tutaj pisac, bo to i tak spełza na niczym.

Posted

:multi::multi::multi::multi::multi::multi:
strasznie się cieszę , że Tosia wróciła do domu i jest bezpieczna :loveu: :loveu:
Podziękowania dla Harpagon :loveu: za znalezienie aukcji i właścicielce Tosi , za szybką interwencję :loveu: :loveu: :loveu:

I to kolejny dowód na kłamstwo daro :cool1:

Posted

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]czyli sprawa dograna do końca ?? ufffff... wiecie co ...na samą daro to szkoda słów :angryy:....bosh ....pod jak chorą kopułą kłębią się takie klamstwa :cool1:

To teraz co .... kiedy odnajdzie się Bosman .... [/B][/COLOR][/FONT]

Posted

My dziękujemy Wszystkim, którzy przyczynili się do tego, że w porę odzyskaliśmy Tośkę :multi::multi::multi::multi::multi::multi:. Specjalne podziekowania dla Vectry :loveu: DZIEKUJEEEEMY xD Mamy nadzieje, że Bossman równiez sie odnajdzie...;)

Posted

[quote name='One_Dog_One_Bone']Sunia jest już u swoich właścicieli... :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:, ktorzy bardzo żałują tego co się stało i nigdy więcej nie oddadża swojego pieska :p[/quote]

ufff - ale mam nadzieję, ze to ostatnia przygoda psiny i juz do konca życia będzie u swoich właścicieli:loveu:

Daro vel Tekilka vel cos tam - i jak ci????:diabloti:

Posted

[quote name='Patka']ciekawe jaką inną "prawdę" podała właścicielom Tosi ... :shake:[/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]może nam ujawnią :razz::razz:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[QUOTE]Osoby określane mianem kłamcy patologicznego nie są ludźmi chorymi umysłowo, niedorozwiniętymi czy cierpiącymi na epilepsję. W takich przypadkach nadmierne fantazjowanie czy też fałszowanie rzeczywistości jest jednym z objawów chorobowych. Kłamstwo rzadko, jeżeli w ogóle kiedykolwiek, dotyczy pojedynczego zdarzenia. Ujawnia się w czasie różnych okazji na krótki okres, ale najczęściej występuje w ciągu wielu lat, a czasami nawet przez całe życie kłamcy. Autorzy monografii są skłonni określać kłamstwo patologiczne raczej w kategoriach cech człowieka niż w odniesieniu do sytuacji. Synonimami określającymi to zjawisko są również mitomania i pseudologia phantastica. [/QUOTE]

[QUOTE]Z patologicznym kłamstwem można pomylić fantazjowanie dziecięce lub fantazjowanie przez nastolatków w okresie dorastania. ... Jednakże o ile fantazjowanie dziecięce czy młodzieńcze mija wraz z wiekiem, o tyle kłamcy patologiczni kłamią najczęściej przez całe życie. ... Dość często kłamcy patologiczni, poza wprowadzaniem w błąd otoczenia, starają się w jakiś sposób oszukać samych siebie. Jest to naturalnie związane z tworzeniem idealnego obrazu "ja". [/QUOTE]

[QUOTE]Cechą charakterystyczną patologicznego kłamcy jest również głęboko zakorzeniony egocentryzm. W większości przypadków można zaobserwować nadmierne samouznanie, bardzo mało sympatii w stosunku do innych i nieliczenie się z cudzymi opiniami. Patologiczni kłamcy często wyobrażają sobie siebie w bohaterskich rolach i te wyobrażenia zajmują centralne miejsce w ich opowieściach. [/QUOTE]

[QUOTE]
Pseudologia, mitomania (łac. [I]mitomania[/I]) lub też kłamstwo patologiczne, zespół Delbrücka – termin wprowadzony w 1905 roku przez Drupiego na określenie patologicznej skłonności do kłamania, mijania się z prawdą i opowiadania nieprawdziwych historii, przedstawiających najczęściej opowiadającego w korzystnym świetle. [B]Pseudologia różni się tym od zwykłego kłamstwa, że osoba opowiadająca sama nie jest w stanie oddzielić prawdy od własnej fantazji.[/B]
[/QUOTE]

[QUOTE]Tendencja do posługiwania się kłamstwem patologicznym bywa czasem skutkiem przebytych chorób organicznych mózgu (np. zapaleń), albo też bywa zależna od wrodzonych właściwości psychopatycznych. U niektórych osób o usposobieniu histerycznym mitomania może być [B]środkiem zwrócenia na siebie uwagi otoczenia i dodania sobie znaczenia.[/B] Motywem kłamstwa patologicznego może być [B]próżność[/B], niekiedy zaś chęć wyrządzenia komuś krzywdy (np. przez anonimowe oskarżenie).[/QUOTE]

[QUOTE]Istota zaburzenia polega na nieumiejętności odróżnienia prawdy od tworów fantazji.[/QUOTE]

Wyszukalabym tego wiecej ale jutro musze isc do pracy a chce sie wyspac. Powiem tylko jedno Sylwia zal mi ciebie i wszystkich ktorzy sa blisko ciebie (zwierzat, ludzi). Moze zamiast prawa powinnas isc na psychologie wtedy zobaczylabys ze jestes chora i potrzebne ci leczenie.

Dziewczyny wielki uklon w wasza strone za szybka akcje z bullka, zdaje mi sie ze to byl ostatni gwozdz do trumny naszej [B]mitomanki[/B] Sylwi.

[B]I tylko dziecka i zwierzat zal ...[/B]

Posted

[B][FONT=Arial][COLOR=#ff0000]może nam ujawnią :razz::razz:[/COLOR][/FONT][/B]
Właściciele wiedzą jaka jest prawda...

ufff - ale mam nadzieję, ze to ostatnia przygoda psiny i juz do konca życia będzie u swoich właścicieli:loveu:

Oczywiscie, ze Toska juz na zawsze zostaje z nami. To był wielki bład... nie mylic się znaczy nie życ- jak to ktoś iedys powiedział. Żałujemy tego baaaardzo.

Posted

o przeglądasz temat i nic nie napiszesz?? :cool1:
Oj Sylwia Ty naprawdę masz poważny problem ze sobą szkoda mi twojej córeczki bo możesz jej przekazać swoją skłonność :(

Posted

Daro chciała być cwana i właśnie edytuje swoje posty :lol:
Peszek , dogomania zapamiętuje posty ... więc i tak będą przywrócone :cool3:
Więc nie zatrzesz śladów ... :lol:

Posted

[quote name='daro 25']zakanczam ta dyskusje

[FONT=Arial]wow ....jakaż rozwiązłość językowa powiem raz jeszcze :razz::razz:....ha ha ...no właśnie daro twoje posty są zapamiętane :evil_lol::evil_lol::evil_lol:... nie liczyłaś że takie ogo cwańsze od ciebie :evil_lol::evil_lol::evil_lol:...a widzisz musisz się jeszcze długo uczyć na tych studiach prawniczych :grins:

i mamy zatrzęsienie fotek Bosmanka ...prawda ...z aparatu tej prawdomównej , skrzywdzonej Sylwi :razz::razz:
[/FONT]

Posted

o jaka zmiana bullka zwolniła miejsce dla Draco nie wiem czy pies sie z tego ciesz do następnego rasowego za złotówkę ...
Sylwia proszę cię zastanów sie nad sobą ... :-(

Posted

[quote name='Patka']o jaka zmiana bullka zwolniła miejsce dla Draco nie wiem czy pies sie z tego ciesz do następnego rasowego za złotówkę ...
Sylwia proszę cię zastanów sie nad sobą ... :-(

[FONT=Arial]Patko ale to jest tak że do własnych błędów i chorób ciężko jej się teraz przyznać ...lepiej uciec i teraz każdy następny ...niestety tak sądzę ze ona tak zrobi ....będzie odwetem ....w jej chorym mniemaniu na złość nam tutaj .... ona o zwierzętach myśli PRZEDMIOTOWO więc nie mamy na co liczyć że idzie ku lepszemu ...[/FONT]

Posted

ja juz wiele razy pisałam Sylwi że każdy popełnia błędy ale można sie bić w pierś powiedzieć prawdę i wszystko naprawić, a ona sie pogrąża szkoda oj szkoda ... mogło by być naprawde fajnie wystarczy zerkąc na relację z wystawy z Poznania i zobaczyć jak fajna miozę byc przygoda z kynologią, na której chyba tak Sylwi zalezało ... :shake: a tak dupa blada ...

Posted

Patka , i tak daro napisze że to nasza wina że ona nie wystawia , bo to my ją pozbawiliśmy tej frajdy , nasza wina że zbiera psy , nasza wina że je sprzedaje .. wszytsko jest nasza wina .. a ona jest biedna ,mała , zagubiona ...
a my się na niej uwzięliśmy .....

Wszystkie posty są przywrócone , w wersji oryginalnej
Daro już nie ma możliwości ich edycji :lol: