ARKA Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 [quote name='Weronia'] [B][COLOR=red]a chudy taki się zrobił w ciągu 2 tyg............;|[/COLOR][/B] [/quote] :crazyeye:jestem pod wrazeniem, tej diety'cud' a moze by tą panią na to diete "cud"przestawic-dwa tygodnie i szkielet, no.....niesamowite...Oświęcim:angryy::angryy::angryy::mad::mad::mad: Quote
Ulaa Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 a dlaczego tamtych 2 nie oddali? Nie chcieli, czy nie mieliście możliwości zabrać? Czy zostaną odebrane po upłynięciu terminu jeśli warunki nie zostaną spełnione? Dla tych psów i tak życie będzie beznadziejne... nawet jeśli budę postawią - co z tego? Napewno im się we łbach nie naprawi. Tak samo jak właścicielom naszego Rebitka. Narobiliśmy im koło d.. po odebraniu psiaka z wrośniętym w szyję łańcuchem, a oni mają czelność mieć do nas pretensje bo "wieś ich wytyka". Ani słowa skruchy za to, co zrobili. Takich to do gazu, albo obedrzeć ze skóry i do lasu puścić. Dobrze, że chociaż Posokowiec zabrany. Ładny psiak. Napewno nie ma tatoo? Quote
Pogódka Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 a co z pozostałymi psami?zostają tam, tak?a jak właściciele np.za miesiąc tak samo będą robic jak z tym to co dalej???co można prawnie???? nie mogę patrzec , kur...krew mnie zalewa, co to za ludzie, chodzi pewnie do kościoła co niedzielę, i dalej, cooo??dewota jedna , o ludziach plotkuje, a o bidulkach nawet nie myśli, a może szczekaniem o jedzenie prosiły i o wodę, to pewnie jeszcze by kopniaka im wsadziła , marmuzela pieprz.... Quote
ARKA Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Pogódko-poki pies zyje i szczeka-niezaleznie od powodu szczekania; czy to szczekanie ROZPACZy,WOLONIE o pomoc, poki wyda glos, jakikolowik, to ZADRMOZJAD jest i zyje!!!:angryy::angryy::angryy: A jak padnie, to "przygarnie sie" nastepnego psa, taka CAŁA POLSKA JEST, po..kręconych milosnikow zwierzat!!! PSY, nie stanoiwą zadne wartoci; emocionalnej a tym bardzie materialnej- polskie REALIA-a niech to szlag trafi!:angryy::angryy::angryy::mad::mad::mad: Quote
niufek Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Tego posokowca zgloscie na forum posokowcow , dziewczyny na pewno pomoga. Quote
majqa Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 [quote name='Weronia'](...) Na pocz.stwierdziła, że to nie jej pies. Potem, że to pies syna. Ze pies jest chyba chory. "[B]CHYBA" to ja będę mieć sraczkę po śliwkach i to też "chyba", pies albo jest albo nie jest chory.[/B] :angryy: Pytam: jak tak mozna? a ona : no przeciez kojce są budowane... (...) [B]Jasne, w myśl zasady - tak dobrze żarło i zdechło...:shake:[/B](...)Potem pojawił się synalek... wypachniony, niezłym autkiem...(...) Lekkie problemy z wysłowieniem się. [B]Czyli burak.[/B] Twierdził, że robię z niegoi wariata.. [B]Niech sobie nie pochlebia, niejeden wariat to wyższa półka intelektu, a i serca.[/B] no cóz..:roll: Babcia twierdziła,że pies jest u niej tydzien dwa... synalek, że 2 miesiące. psa miał ok 2 lat... (...) [B]to i matematykę przespało każde z nich. [COLOR=red]a chudy taki się zrobił w ciągu 2 tyg............;|[/COLOR][COLOR=black]Dieta cud! [/COLOR][/B][COLOR=black]Psy łagodne(...) [B]też bym była łagodna byle dostać pić i jeść.[/B] [/COLOR]A oni taaaaa... do kościółka na pewno popierdzielają paciorek odmawać..[B]i spowiadać się przez durszlak.[/B][/quote] [B]Weroniu [/B]na czym stanęło? Czy Wy będziecie mieć kontakt z TOZem i Str.dla Zwierząt żeby wiedzieć jak się sprawy potoczą? Masz na tych homo erectus jakieś namiary (kontakt)? Boję się pomyśleć, że przez płot może być podobna sielanka. :shake: Konika na biegunach z trocinami w dooopie mieć powinni, a nie żywe zwierzę. Quote
oxa Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 O rany:shake: Jedyne wyjście dla takich, narobić im smrodu koło tyłka właśnie, żeby ich wieś wytykała za głupotę i bezdusznośc, za Oświęcim (to działa na wyobraźnię plociuchów) za to że żrą a psu nie dadzą, prawda jest taka, że sąsiedzi powtórzą dokładnie innym to co im się powie:cool3: a w efekcie może i innym się poprawi, żeby nie być na jęzorach u sąsiadów. Quote
enia Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 [quote name='oxa']O rany:shake: Jedyne wyjście dla takich, narobić im smrodu koło tyłka właśnie, żeby ich wieś wytykała za głupotę i bezdusznośc, za Oświęcim (to działa na wyobraźnię plociuchów) za to że żrą a psu nie dadzą, prawda jest taka, że sąsiedzi powtórzą dokładnie innym to co im się powie:cool3: a w efekcie może i innym się poprawi, żeby nie być na jęzorach u sąsiadów.[/quote] Normalnie plakaty we wsi rozlepić : państwo tacy a tacy twoi sąsiedzi zagłodzili psa! może wieśniaki by przeczytali?????:angryy: a może do sołtysa TOZ by wystosował pismo i foty załączyl? rozeszloby sie po wsi piorunem....... Dziewczyny jesteście wspaniałe! Quote
lovefigaro Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 :-(przepraszam, ale nie jestem w stanie nic napisać.. Quote
kasia_r Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 [quote name='enia']Normalnie plakaty we wsi rozlepić : państwo tacy a tacy twoi sąsiedzi zagłodzili psa! może wieśniaki by przeczytali?????:angryy: a może do sołtysa TOZ by wystosował pismo i foty załączyl? rozeszloby sie po wsi piorunem....... Dziewczyny jesteście wspaniałe![/quote] A co to da, jeśli to normalne w całej wsi? Gdyby pozostałe buraki były normalne, to dawno by zareagowali. Plakaty pewnie na nich wrażenia nie zrobią, bo nie raz widzieli tego szkieleta na żywo, np w drodze do kościoła...:shake: Quote
malagos Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 A co z psiakiem, czy da sie go uratować, jakie ma badania, co z jego wątrobą i nerkami, czy to wszystko jeszcze działa?? :angryy: Quote
enia Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 [quote name='kasia_r*']A co to da, jeśli to normalne w całej wsi? Gdyby pozostałe buraki były normalne, to dawno by zareagowali. Plakaty pewnie na nich wrażenia nie zrobią, bo nie raz widzieli tego szkieleta na żywo, np w drodze do kościoła...:shake:[/quote] Uważasz ,że wszyscy we wsi są tacy? od czegoś trzeba zacząć i napiętnować tych oszołomów. Jaki masz inny pomysł? trzeba wreszcie zacząć o tym mówić zwłaszcza na wsiach, edukować dzieciaki w wiejskich szkołach, skoro rodzice, dziadkowie są tacy to chociaż plakaty , ulotki dla dzieciaków, no jak inaczej zmienić mentalność tych ludzi? Quote
Dorothy Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 piesek jest w klinice? Jak dlugo tam moze byc? Jest bezpieczny? Dawajcie znac jak wyniki jego badan... Quote
kasia_r Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 [quote name='enia']Uważasz ,że wszyscy we wsi są tacy? od czegoś trzeba zacząć i napiętnować tych oszołomów. Jaki masz inny pomysł? trzeba wreszcie zacząć o tym mówić zwłaszcza na wsiach, edukować dzieciaki w wiejskich szkołach, skoro rodzice, dziadkowie są tacy to chociaż plakaty , ulotki dla dzieciaków, no jak inaczej zmienić mentalność tych ludzi?[/quote] Napewno nie wszyscy są tacy. Tylko dlaczego nikt z tubylców nie zareagował do tej pory? Myślę, że trochę strachu wieśniaki będą mieć, jak dziewczyny zrobią kontrolę. Wieści szybko się rozejdą, że ktoś z zewnątrz się czymś takim zainteresował. A jak zaznaczy się, że sprawa może trafić na policje itd, to może pozostali będa bardziej uważać? A plakaty wstydu właścicelom przyniosą. Ja nie wiem, jak zmieniać takich ludzi? Quote
Weronia Posted March 4, 2008 Author Posted March 4, 2008 Piesek Fuks jest teraz w lecznicy w Poznaniu. Dziś napiszę o jego stanie. Po wyjściu z lecznicy, na kilka dni pojdzie do mojej koleżanki Kasi(ktora była z nami na interwencji oczywiście). Potem zobaczymy. Pies jest młody, myślę,że będzie wszystko ok. Majqa, toz to my, więz z kontaktem nie będzie problemu:) Została przeprowadzona normalna interwencja, więc właściciele konsekwencje poniosą. My wszyscy jesteśmy swiadkami. Sytuacja pozoistałych 2 psów będzie kontrolowana, bez obaw.. one nie były w takim stanie jak Fuks.. Enia, te plakaty, to całkiem niezły pomysł... przy okazji można krzyczkowe porozwieszać, bo to bliziutko:) Tylko kto się podejmie? bo my za daleko mieszkamy, żeby specjalnie przyjeżdzac rozwieszać..:/ Quote
Ewusek Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 mysle, ze najlepiej by bylo, gdyby o takich sprawach powiadomic ksiedza, zeby z ambony na niedzielnym kazaniu wyglosil kilka slow jak nalezy traktowac zwierzeta... Quote
majqa Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Jeśli właściciele psów są niechlubnym wyjątkiem we wsi, akcja z księdzem miała by sens. Jeśli wszyscy są z jednej sztancy, ksiądz nie będzie kąsał łapek zasilających tacę. Z postu nie wynikało, że TOZ to Wy Dogomaniaczko, witam więc strażników prawa w osobie Weroni!!!:lol: Quote
elainfo Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 WERONI!!!! ja pitolę.. amysmy z Anouk widziały was z samochodu..przejeżdzalysmy obok Was nawet tego paskudnego babsztyla widziałam.. i tak sie zastanawiałyśmy : a cio wy tam przy gospodarstwie takiego robicie..?? chciałysmy sie nawet atrzymac ale ja do pracy sie spieszyłam.. noi proszę..!! wszystko jasne.. wiesz co jest najgorsze ,że to sa właśnie nasze polskie wsie.. jak bys weszła na posesje obok .. zstałabys pewnie to samo.. widze mało wam wrazen poznaniakom po wizycie w krzyczkach..:diabloti: ta chudzina to jak posokowiec wygląda.. Quote
AgaZ Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Straszne,okrutne,brak mi słów,pomysleć o ilu historiach nikt się nie dowie.Rozbiło mnie to dziś totalnie:placz: Quote
ARKA Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 [quote name='Weronia']Tylko kto się podejmie? bo my za daleko mieszkamy, żeby specjalnie przyjeżdzac rozwieszać..:/[/quote] Byly tez na protescie osoby z Legionowa, one maja najblizej, mysle,ze moglyby porozwieszac. Quote
Weronia Posted March 4, 2008 Author Posted March 4, 2008 [quote name='majqa']Jeśli właściciele psów są niechlubnym wyjątkiem we wsi, akcja z księdzem miała by sens. Jeśli wszyscy są z jednej sztancy, ksiądz nie będzie kąsał łapek zasilających tacę. Z postu nie wynikało, że TOZ to Wy Dogomaniaczko, witam więc strażników prawa w osobie Weroni!!!:lol:[/quote] wszystko dzięki Mojej Kasi, Magdzie - Prezes poznanskiego tozu, Denisowi i chłopakom ze Straży dla zwierząt z ktorymi wczesniej byliśmy w Krzyczkach, Pułtusku.. :) dobrze, ze tak się skonczylo. Quote
snuszak Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 nie mam czasu przeczytac calosci takze nie wiem czy forum adopcji posokowcow powiadomione ale na wszelki wypadek napisalam do nich, piesku trzymaj sie! Quote
Weronia Posted March 4, 2008 Author Posted March 4, 2008 [quote name='elainfo']WERONI!!!! ja pitolę.. amysmy z Anouk widziały was z samochodu..przejeżdzalysmy obok Was nawet tego paskudnego babsztyla widziałam.. i tak sie zastanawiałyśmy : a cio wy tam przy gospodarstwie takiego robicie..?? chciałysmy sie nawet atrzymac ale ja do pracy sie spieszyłam.. noi proszę..!! wszystko jasne.. wiesz co jest najgorsze ,że to sa właśnie nasze polskie wsie.. jak bys weszła na posesje obok .. zstałabys pewnie to samo.. widze mało wam wrazen poznaniakom po wizycie w krzyczkach..:diabloti: ta chudzina to jak posokowiec wygląda..[/quote] a najlepsze jest to, że to zupełny przypadek. Wracając (juz z Fuksem) staraliśmy się nie patrzeć na boki, co te wieśniaki w budach trzymają:( Arko no właśnie! Kto się podejmuje porozwieszania plakatów(których jeszczze nie ma:eviltong:)?? Quote
Recommended Posts