grazyna9915 Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Ma już naprawdę mało czasu. Chyba nie zdąrzymy jej pomóc. Quote
EVA2406 Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 A czy ktoś do niej zagląda i wie jaka jest sytuacja aktualnie. Czy sunia ma ogłoszenia? Od kilku stron jest tylko hopanie i nikt zainteresowany się przez to nie przebije. Może znowu napisać trochę konkretów i bieżącą sytuację suni, jakieś zdjęcia nowe. Przepraszam za te uwagi :oops: Quote
Arlene Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Eva, każda z nas chciałaby napisać o Kolejarce coś nowego, jednak Jej codzienność jest wciąż taka sama - boks, smutek, czekanie. Nic więcej :( Gdyby mała była w DT, na pewno każdy dzień przynosiłby nowinki z Jej życia. A tymczasem w schronisku jest bez zmian. Jednak mimo to staramy się relacjonować jakiekolwiek "nowości", choć nie ma ich wiele... Quote
Kanzaj Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 grazyna9915 napisał(a):Ma już naprawdę mało czasu. Chyba nie zdąrzymy jej pomóc. Co to znaczy?.... Jest bardzo chora?....... Co Jej jest??? Quote
Rawa Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 Co się stało? :( Pani Grażynko... Eva, ogłoszenia są, lista na pierwszej stronie. Quote
grazyna9915 Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Wiek, robi swoje, a nóżki nie chcą jej już nosić. Quote
Kanzaj Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 grazyna9915 napisał(a):Wiek, robi swoje, a nóżki nie chcą jej już nosić. Czy to znaczy, że Ona nie chodzi??? Quote
Rawa Posted May 9, 2008 Author Posted May 9, 2008 Kanzaj napisał(a):Czy to znaczy, że Ona nie chodzi??? To znaczy tyle, że jej łapki są już bardzo słabe... :-( I nie chodzi tu, że weterynarz nie robi wszystkiego co może, bo ma naprawdę dobrą opiekę, ale po prostu wiek i choroby robią swoje... Quote
Rawa Posted May 9, 2008 Author Posted May 9, 2008 Ogłosiłam ją dzisiaj na: :bluepaw: kupiepsa.pl :bluepaw: mojpupil.pl :bluepaw: polskastrefa.eu Quote
grazyna9915 Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Kolejarka się porusza, ale widać, że ruch sprawia jej ból. Przynajmniej w pierwszym momencie nim rozprostuje kosteczki. Quote
Arlene Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Biedna mała... Co możemy dla Niej zrobić? Czy znalazłby się w ogóle jakiś tymczas dla Niej? Dla takiej niemłodej, sporej suni o nie najlepszym zdrowiu?... Quote
Kanzaj Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Dostałam NUTRADYL od Fony dla swoich psiaków. Chętnie podzielę się z Kolejarką - czy ktoś mógłby Jej codziennie podawać lekarstwo??? Quote
grazyna9915 Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Kanzaj napisał(a):Dostałam NUTRADYL od Fony dla swoich psiaków. Chętnie podzielę się z Kolejarką - czy ktoś mógłby Jej codziennie podawać lekarstwo??? Kanzaj ona była już nieraz leczona, swego czasu i operowana. Na temat lekarstwa porozmawiam z Panią kierownik. Obawiam się jednak, że kiedy by to tylko mogło pomóc to w schronisku na pewno by się podjęli kolejnego leczenia. Prawda jest taka, że starsze psy w schronisku nie chcą współpracować. Inaczej leczy się starszego psiaka w schronisku, a inaczej w domu. Pies dla Pancia potrafi znieść wiele i nawet niedobre lekarstwo połknie. W schronisku nie ma dlakogo zdrowieć.:shake: emilia2280 napisał(a):Jak pomóc kolejarce? To jest smutna prawda, ale jej już tylko domek może pomóc. Quote
Kanzaj Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 WIem, że domek jest lekiem na wiele schorzeń...., ale póki go nie ma, to może można Jej chociaż ciut pomóc inaczej... Quote
emilia2280 Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Kanzaj napisał(a):WIem, że domek jest lekiem na wiele schorzeń...., ale póki go nie ma, to może można Jej chociaż ciut pomóc inaczej... No wlasnie, a gdyby platny DT? 200 zl na miesiác mozna uzbierac z kilku deklaracji. Dam 70 zl na poczátek. Leczenie - tez sié dolozé. Quote
grazyna9915 Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Na wielu wątkach proponują dla psiaków płatne DT. Macie rację to najlepsze wyjście, chociaż ja zawsze strasznie się boję, że finansowo nie wydolę, tym bardziej że sama prowadzę tymczas i wiem ile to wszystko kosztuje. Jest mi strasznie głupio :oops:, ale w tej chwili nie jestem w stanie zadeklarować żadnej kwoty.:shake: Quote
Kanzaj Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 No ja też nie bardzo, niestety.... bo w domu łącznie z tymczasami 64 łapki..., ale może ktoś ma mniej na utrzymaniu... Quote
Recommended Posts