Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Naruto – psie dziecko, ma może 3 może 4 m-ce. Bezdusznie wyrzucony z domu, w centrum Poznania – z kartka na szyi – „weź mnie”.
Obok samochody, tramwaje …i on. Wystraszony, ogłupiały malec.
Miał dom – a teraz pozostało wspomnienie, zimno, głód i lęk – co dalej.
Miał trochę szczęścia – znaleźli się ludzie, którzy zabrali malucha z ulicy – niestety alternatywą dla niego było schronisko.
Bałam się, że w masówce innych szczeniaków – ma małe szanse. Zabrałam go do siebie.
Mam chorą na serce własną sukę – dlatego nie powinien być u mnie długo.
Szukam pilnie dobrego domu dla malca.
To nie będzie pies kolankowy.
Naruto zapowiada się na ślicznego psa o długich nogach i proporcjonalnej sylwetce.
Jutro odwiedzimy weterynarza, założymy książeczkę zdrowia, odrobaczymy, a potem zostanie zaszczepiony.
Jest niesłychanie inteligentny – bardzo szybko uczy się zasad czystości i posłuszeństwa, choć broi, jak to szczeniak.

Nie chciałabym żeby się przyzwyczaił do nas za bardzo – później będzie gorzej.

I wyjaśnijcie mi, bo naprawdę nie wiem – jak można wywalić takiego szczeniaka na mróz, na ulicę i zawiesić mu na szyi kartkę – tylko na tyle stać było jego właściciela.
A może to niechciany, nie trafiony prezent pod choinkę. Tak to wygląda.

Może ktoś szuka takiego psiaka.

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem co on właściwie przypomina, więc nie moge go podesłać na żadne inne fora.

Naruto jest na:
allegro
alegratka
kupsprzedaj
mój pupil
eurocity
eoferty

Jak jeszcze gdzieś można, to prosze - pomóżcie. Moja suka długo go nie zniesie w domu. No i to piętro.

Posted

PaulinaT napisał(a):
Mix ONka też mi się wydaje, z laba to on za wiele nie ma raczej.

chyba nie z labka, ja tam labka nie widzę tylko dużego, mądrego psa w typie owczarka n.
Tych co go tak potraktowali udusiłabym gołymi rękami:angryy:
Przecież mógł wpaść pod auto, trafić do jakiś psychopatów...

Posted

Naruto może nie jest piękny ale na pewno bardzo inteligentny. Aga nauczyła go kilku komend, które powoli wykonuje. Ładnie chodzi na smyczy. PIlnuje człowieka. Lubi się uczyć.

I jeszcze jedna dziwna rzecz. Jego oczy są niesamowite. Nigdy takich nie widziałam - maja kolor turkusowy. Jasny turkus. Coś niemozliwego.

Uczy się też zasad czystości. Ma apetyt.
Jedyny problem, który mnie martwi - to skóra.
Byliśmy u weta. Odpchliłam psiaka i dostał lek, ponieważ jest podejrzenie grzybicy. Mam nadzieję, że nużycę wykluczymy.
Mogą to być też zmiany z epidemii pcheł - ale trzymajcie kciuki. Boję się o moją Lagunkę - bo ona łapie wszystko a choruje bardzo konkretnie.
Naruto jest odseparowany, ale przeciez chodzimy i nie da rady przebierać się przed każdym wejściem do pokoju.

Mam nadzieję, że kuracja zadziała, będzie dobrze.

Spójrzcie - te oczy. Naruto pyta nimi: proszę - niech mnie ktoś pokocha. Prosze najłapdniej jak potrafię.

Posted

Na razie nie zauważyłam kłopotów. Mały widzi nieźle całkiem :razz: i słyszy też.
Postaram się dzisiaj zadzwonić do tych ludzi, tylko nie wiem co im proponować. Ale wysonduję. Tyle, że wole osobiście, a jak oni nie z Poznania, to może być problem.

Posted

supergoga napisał(a):
Na razie nie zauważyłam kłopotów. Mały widzi nieźle całkiem :razz: i słyszy też.
Postaram się dzisiaj zadzwonić do tych ludzi, tylko nie wiem co im proponować. Ale wysonduję. Tyle, że wole osobiście, a jak oni nie z Poznania, to może być problem.

Hm, to może ten kolor oczu po jakimś wujaszku huszczakowatym? ;-)

Posted

[quote name='supergoga']Naruto może nie jest piękny :mad::mad::mad:
ale na pewno bardzo inteligentny.

jak nie jest piękny jak jest?:mad:
Właśnie miałam pytać czy mi się wydaje czy on ma jasne oczy. Bo myślałam że może tak tylko wyszło na tych pierwszych zdjęciach. A tu masz. No PRZE-CU-DNY, WYJĄTKOWY pieseczek.
Co za cep go wywalił?:angryy:

Posted

Wiecie co - tego typu oczy,w tym kolorze mają np. korsiaki błekitne ale tylko w szczenięctwie - potem się to zmienia, a on ma taki łamany kolorek sierści...

Jeśli miał taką masę pcheł to te zmiany na skórze to pewnie APZS- nie martwi się ciotka! Pchły zlikwiduje to przejdzie i niezaraźliwe jest.