Jump to content
Dogomania

MINI STARUSZEK-BARDZO PILNIE!!!-KRZYCZKI-ALARM O DOM!!!-mało czasu-W NOWYM DOMU!!!

Recommended Posts

Posted

waleczne koty sa super, hihi:)

Filipek...slepy dreptajacy przerazony staruszek;)

Filip juz nie drepta. Nie chodzi. Pedzi jak burza. A ja z nim. Myka po schodach, mostach, straszy łabędzie, kaczki, przeskakuje dziury, jakies wyimaginowane przeszkody:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

"Pies w worku" z niego i tyle

a ja tak chcialam staruszka....samo zycie

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

enia, może kotecka myśli, że jest psem ;)

Charly, ostrzegałam, teraz będziecie Topika tylko oglądać, łobuza z sochaczewskiego Azorka (już pół roku u nas rozrabia):

taaaaki długi krokodyl z niego:

podczas opalania się na działce:

z eniową Filą:

Posted

Charly napisał(a):
ale fajny piesia. wszyscy maja fajne psiaki tutaj. a moze nie ma wcale niefajnych psiakow;). on ma zielone oczy? czy to tylko tak na zdjeciu wyszlo?

hehe, tylko tak wyszło, ciekawie by wyglądał z zielonymi :evil_lol:

Posted

Ani sie patrzec nie moge na te szczuraki, bo zaraz mi sie zachciewa.
Wy wszyscy jestescie zaszczuzeni????

Mnie najbardziej podchodzi ten bialo szary szczurek. takie tez mialam:loveu:

Posted

Asiamm w Blue City wystawa w ten weekend ,koty,myszy,świnki szczury też m.in.(nawet te kundelki) mój syn sie napalił i chyba pójdzie ze swoimi pannami:) idziesz?
gdzieś chyba na alloszczur wyczytał......;)

Posted

[quote name='Charly']
Mnie najbardziej podchodzi ten bialo szary szczurek. takie tez mialam:loveu:
dziewczyna, która miała je na tymczasie powiedziała, że to umaszczenie nazywa się 'husky' :)

[quote name='enia']Asiamm w Blue City wystawa w ten weekend ,koty,myszy,świnki szczury też m.in.(nawet te kundelki) mój syn sie napalił i chyba pójdzie ze swoimi pannami:) idziesz?
gdzieś chyba na alloszczur wyczytał......;)
nie dam rady :shake: w sobotę i niedzielę mam gości...
ale szukając info o tej wystawie trafiłam na taki wątek http://canon-board.info/showthread.php?p=427477
zobaczcie na zdjęcia tych szczurów :evil_lol: <ble> <hehe>

Posted

Bylismy u weta z Filipem

Filip został jeszcze raz spryskany Frontlinem, zeby wykonczyc te gnidy.

Dostal na skore antybiotyk o nazwie Enrobioflox. Wyniki skory byly ujemne, ale Filipek nadal ma lyse placki, skora i siersc wygladaja chore. Maly sie non stop drapie i lize grzbiet, brzucho oraz łapy.

Na oocysty (Isospora) w kupce dostal Enteramid.

Dostał także jedna (ostatnia) tabletke na odrobaczenie, ktorej nie podalam, bo mial rozwolnienie.

Filip zostal zwazony. wazy 6,300 kg. Wazyl 4,300.
Takze serce zostalo osluchane.

Posted

sprawdzilam w necie co to są te oocysty..
U Filipa zgadza sie kazdy jeden objaw

Kokcydioza to chroniczna choroba wielu gatunków zwierząt, wywoływana przez pierwotniaki kokcidia. Powoduje ona stany zapalne błony śluzowej jelita cienkiego, w wyniku czego dochodzi do biegunek i oddawania nieuformowanego kału. Najbardziej narażone na chorobę są zwierzęta młode. Starsze psy i koty są nosicielami. W ich przypadku choroba przybiera zawsze przebieg przewlekły.

Do zakażenia dochodzi poprzez zjedzenie oocyst, które wydalane są z kałem chorych zwierząt. Inną drogą zakażenia jest zjedzenie żywiciela paratenicznego. Jeśli młode zwierzęta przetrzymywane są w kojcach z ziemią jako podłożem, należy spodziewać się szczególnie ciężkiego przebiegu choroby.

U większości zwierząt choroba przebiega bezobjawowo. Jednak przy silnej inwazji mogą pojawić się następujące objawy

osłabienie
biegunka
wymioty
spadek masy ciała
odwodnienie
spadek apetytu
śluz i krew w kale
sierść bez połysku

Aby zdiagnozować, należy wykonać badanie kału u lekarza weterynarii. Potwierdzeniem diagnozy jest inwazja oocyst stwierdzona w kale po przeprowadzonym badaniu.

Należy pamiętać o tym, że obecność oocyst u zwierząt, u których nie ma objawów, nie stwierdza konieczności podjęcia terapii, jednak podanie leków jest wskazane ze względu na zmniejszenie zanieczyszczenia środowiska oocystami.

Filip ma kazdy z tych objawów. Ale sa to takze objawy pobytu w Krzyczkach.

Dzis jednak (1 Marzec:)) stwierdzam,że u małego sa to objawy po podaniu zewnetrzego środka na pchly i wszy (tym razem Frontline w sprayu) oraz tabletki na odrobaczenie. Reakcja psa jest taka sama jak ostatnio. Osłabienie (wtedy pies po spot on Fripexsie sikal pod siebie), wymioty, biegunka ze sluzem i krwia, pies nie je ni pije. Tak było wczoraj. Dzis jest juz duzo lepiej. Teraz spi. Jesli zwroci wode takze dzis pojade z nim na kroplowke.

Posted

Jestem teraz na 99% pewna, że wczesniejsze zjazdy Filipa to reakcja na srodki przeciw pasożytom. Dostal je przedwczoraj raz jeszcze z ta sama reakcja co wczesniej. Dzien po aplikacji (czyli wczoraj): brzuszek dziwnie burczy, Filip jest osłabiony, ma bardzo luzne kupy z krwia i sluzem, nie je, nie pije, wymioty.

Dzis jest juz duzo lepiej. Pies raz wypil wode. Zwymiotowal.Położył się spac. Ale zaraz potem wreszcie zjadl, wypil i teraz głeboko spi.
Jest jednak silniejszy to i reakcje twaja tylko 1 dzien.

Uff:p

Dostaje tez tabletki na oocysty (Isospora)

Posted

Filipek juz 4 dzien bierze tabletki na oocysty (Isospora) i jest b. zdrow.
Koopale piekne:evil_lol:jakie jeszcze nie były odkad jest u mnie.
Zero sluzu, krwi. Mocne, zwarte piekne. Koncze juz bo zaraz poemat napisze na temat;)

Posted

Eniu wlasnie mala Tola z chorymi oczkami pojechala. zostala odebrana z Elblaga i pojechala do Warszawy. Tez za pozno tam zajrzalam.

Tata Rybci jezdzi za zwrotem kosztow podrozy.