Jump to content
Dogomania

MINI STARUSZEK-BARDZO PILNIE!!!-KRZYCZKI-ALARM O DOM!!!-mało czasu-W NOWYM DOMU!!!

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ona bedzie cos tak krótko przed stanem jaki osiagnal Bobi kurczak. nozki bardzo juz przerzedzone i na cialku widac gole miejsce tez juz. ogon? jest jakis ogon? Jeszcze troche i bedzie jak Bobik

Posted

nie tylko podobna faktycznie, ale przede wszystkim wyglad chorobowy ten sam. jak nie wyjdzie, za niedlugo bedzie wygladac jak Bobik. A na zdjecia Boba jak wyszedl juz patrzec nie dam rady. Tak sie przyzwyczailam do nowego jego wygladu, ze tamtego nie dam rady ogladac.

najgorsze jest to, ze te bidy tam tak sie wcisna w bude, ze nie latwo je zobaczyc.Bobi wyszedl tylko bo nasypali jedzenia. tak to bysmy nawet go nie zauwazyly. tak sie schowal

Posted

co do chorob krzyczkowych psow...nie wiem co o tym myslicie, ale pani z Niemiec prosila Bisia wlasnie na lamblje odrobaczyc.ogladajac filmy i zdjecia Okty i czytajac moje relacje Filipowe mowi, ze to cud jesli jakis z tych zwierzat lamblji nie ma. Podobno potrafia sie tez niezle kamuflowac te lamblje i nie ma objawow. A potem...raz dwa pies pada z dnia na dzien..

ciekawa jestem wynikow Filipa. Ma jutro byc. niech bedzie jak najszybciej

Posted

[quote name='ARKA']Wszystkie wielorasowe z "odzysku";)
Filut ze smietnika, serio, Fiona zaleziona, Tosienka adoptowana, Fela z pseudohodowli odebrana.. jesszcze szukam zdjecia Filsa "wielbiciela' kotow..no i Kajtek ma tu swoj wątek(jest w moim podpisie).

Tosię adoptowałam po smierci mojego ukochanego paluchowego Antosia-mial byc kot z duzą glowa-i taka znalazlam Tosie do adopcji,ok 6 lat miala.
Koty z duzymi glowami to najmadrzejsze koty-taką mam teorie..
Wstawie zdjecie tez Antosia, sw. pamieci.

Ja zawsze chciałam mieć persa bo to takie spokojne podobno...... 13 lat temu pojechałam na jakąś wystawe -giełde no i nawet tam nie weszłam , stała jakaś kobiecina i w pudełku miała takie wypłoszki czarne , wybrałam najbrzydszą, okropnie chuda, wielka głowa uszy nieproporcjonalne futro brązowe, darła japę z głodu jak nie wiem co, idę z nią do samochodu a tz wytrzeszczył oczy....... całą droge sie do mnie nie odzywał za to kociczka śpiewała koncertowo równo godzine jazdy....... no i co wyrosło to widzicie.
Jedno muszę jej przyznać- jest bardzo mądra i cholernie cwana.;)
A mój syn ma teraz prawie 15 lat i śpi z nią odkąd zamieszkałą w naszym domku.Przedtem spała w dziecinnym łózeczku z małym Kubusiem , teraz wielki chłop targa co wieczór swoją kociczkę do łóżka bo nie potrafi bez niej zasnąć:evil_lol:

Posted

.
Jedno muszę jej przyznać- jest bardzo mądra i cholernie cwana.;)
A mój syn ma teraz prawie 15 lat i śpi z nią odkąd zamieszkałą w naszym domku.Przedtem spała w dziecinnym łózeczku z małym Kubusiem , teraz wielki chłop targa co wieczór swoją kociczkę do łóżka bo nie potrafi bez niej zasnąć:evil_lol:[/quote]

cudne, co piszesz, jak dzieciaki maja taka szanse byc ze zwierzakiem od najmlodszych lat, dorastac, wszystko sie wokol zmienia...a ten ukochany zwierzak wciaz na naszej drodze....

Posted

Skóry wynik jest...

ujemny:multi::multi::multi: (no zwracam honor lekarzom dzialajacym na oko....zartuje. nie zwracam)

ale zostalam uprzedzona, ze aneks jeszcze moze dojsc. W ciagu 2 dni nie urosly zadne grzybki, zadne nuzence ani swierzb nie zostaly wykazane...co nie oznacza ze takowych nie ma. Oni jeszcze probki zatrzymuja do dalszego wzrostu. Ale wstepnie nie ma nic:multi::multi::multi:

co oznacza, ze zaraz jade z malym leczyc go tym, czym leczony byl Bobik od Basi czyli zastrzyki Ivermectyny (czy jakos tak) oraz spray o nazwie Fiponil. To wszystko na skore

Lamblje bedzie wynik w poniedzialek.

uff.

ps. Fiilp byl wczoraj w salonie pieknosci...mial mani i pedicure:loveu:

Posted

Charly napisał(a):
czyli zastrzyki Ivermectyny (czy jakos tak) oraz spray o nazwie Fiponil. To wszystko na skore

Charly, mam nadzieje, ze wet nie zadziala pod Twoje sugestie. IVERMECTYNA, dziala bardzo obciazajaco na wątrobe to raz, a dwa stosuje sie ja jesli stwierdzono: nuzenca czy tez swierzbowca a wiec??

Posted

wiec nic... to dostal bobik i to mu pomoglo. pogadam z wet.

niepotrzebnie obciazac watrobe jesli jest cos innego co zadziala. na razie nie dziala nic.

dalam sie pouczyc panu z laboratorium, ze wyniki moga wykazac to co jest, albo tez i nie. Zalecil mnie i wet koncentrowac sie przede wszystkim na objawach skory psa.

Skora jest szara, gruba, smierdzi slodkawo. Siersc jest nieladna.

Ciekawa jestem, co wet zaproponuje

Posted

Prosze wytlumaczcie jak wstawic zdjecia Filipka, ktore mam na moim komputerze. (Jesli jest to połączone z załącznikami, to ja tą opcje mam niestety wyłączoną. nie wiem czemu)

Posted

...tu leże w moim nowym koszyczku.. Za mały jest... Bo ja mam dłuuugie 15cm nogi. A oni zmierzyli mnie bez nóg..i mi wystawają w tym koszu
Teraz czekam no nowy, wiekszy koszyczek...

Posted

śpie sobie.....:krolik:

ps. Filipek ma chudziutka, gołą szyje. nie widać tak bardzo, bo jest światło.
ale mamy wyniki: zero grzyba, nużeńca czy świerzba:)
W poniedziałek naradzimy sie z panem Wet. co z tym fantem zrobić.
Bo swedzi bardzo nas obojga. I non stop sie drapiemy...oboje

Posted

moja sliczna (jeszcze) smutna mordka....
Ciocia moja pytała się, kiedy się w końcu uśmiechnę..
Będę sie usmiechał, ale jeszcze trochę muszą sie postarać...To się nie da tak o..

Posted

ten piękny kocur ( spójrzcie na jego potężne piękne łapki) płakał pod drzwiami na ulicy 2 tyg. zanim poznałam Filipka i dogo. Płakał 5 godzin i nie można tego było więcej ingorować:shake:

Ponieważ oboje mamy ciężką alergie kocią, małego umieściliśmy w piwnicy i poszukaliśmy domku. Poszczęscilo mu się, bo pluszaka po dwóch dniach wzięła najlepsza, najukochańsza kocia mama w mieście.
Pouczyła mnie, ze to nie kotka, z kocur;) i że będzie pieknym olbrzymem ( na zdjęciu ma 3 miesiące/ ocena zębów przez kocią mamę)

Ogonek ma krótki spiczasty. Podobno mieszanka z brytyjskim krótkowłosym. Kto takiego pięknego kociaka wyrzucił nam pod drzwi...

Ja chciałam sie odwdzięczyć za tą szybką pomoc.... i tak dorobiłam się Filipka:evil_lol::loveu:

Posted

enia napisał(a):
Piękne foty!!! a Filip grubasek sie robi......:klacz:
Charly czy on ma caly czas tą mglę na oczkach?

zdjecia sa robione 1, 5 tygodnia temu :oops:
teraz to on dopiero jest gruby.zrobie nowe brzuchowe:evil_lol:
Mgla jest zawsze na prawym oczku.
Jak będzie transport Elbag- Warszawa-Elblag pojedziemy do Dr. Garncarza.

Posted

Charly, Filip to model w porównaniu z tym co z niego bylo. Naprawdé, myslé ze on jest piékny - dziéki Tobie Charly. Z objéc smierci go wydarlas, ta mordka to wie, ja widzé i niesmialy usmiech na jego malenkim pysiu.