Hund Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 Nie da się pomóc wszystkim psom to fakt, ale robimy co możemy a usypanie to poddanie się. Trzeba jednak w tym przypadku spróbować ! Quote
Esia Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 wpłaciłam już. dopisałam jeszcze że dla kubusia Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Nie wolno się poddawać! Nigdy! Jest nadzieja, trzymajmy się jej! Kubusiu! Quote
ElzaMilicz Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Edi100 napisał(a):ElzaMilicz, ja mieszkam w Żmigrodzie to jakieś 30 km od Ciebie. Mam cudowna wetkę w Rawiczu, która mogłaby Go leczyć. Wiem, pani Ula jest świetna.Mam następne 2 tygodnie dla Kubusia. Quote
Asia_Klero Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Nie mozna sie poddawac:(jak on sie czuje? Quote
Edi100 Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 ElzaMilicz napisał(a):Wiem, pani Ula jest świetna.Mam następne 2 tygodnie dla Kubusia. Elza czyli miesiąc? Dobrze zrozumiałam? Co do Uli, to gdyby nie ona wiele bied by umierało w wielkich cierpieniach a dzięki Niej żyją! Często jestem u Uli:( Quote
ElzaMilicz Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Razem 5 tygodni. Edi100 przyjedź do mnie,pogadamy o konkretach. Quote
Edi100 Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 ElzaMilicz napisał(a):Razem 5 tygodni. Edi100 przyjedź do mnie,pogadamy o konkretach. Przyjadę jak starunio będzie u Ciebie na DT:)albo w weekend jakos?:) A wczesniej już mozna plakaty zrobić z Twoimi namiarami i mogę wydrukować. Tyle że nie w kolorze:oops: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Podnoszę temat, niech każdy dostrzeże! Quote
Chandler Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Proszę napiszcie, jak wygląda kwestia funduszy dla Kubusia. Jakie i w jakiej wysokości będą wydatki w najbliższym czasie - chociaż w przybliżeniu i czy coś udało się zebrać... Ze względu na to, że pomagam też innym psiakom bardzo chciałabym wiedzieć, jak mam planować pomoc dla Kubusia. Quote
_bubu_ Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Chandler napisał(a):Proszę napiszcie, jak wygląda kwestia funduszy dla Kubusia. Jakie i w jakiej wysokości będą wydatki w najbliższym czasie - chociaż w przybliżeniu i czy coś udało się zebrać... Ze względu na to, że pomagam też innym psiakom bardzo chciałabym wiedzieć, jak mam planować pomoc dla Kubusia. Nie jestem w stanie teraz powiedzieć jakie będą koszty leczenia bo po prostu nie wiemy co konkretnie mu dolega. Kaszle i kuleje na łapę. Tyle wiem. Ale z pewnością wydatki nie będą małe. trzeba zrobić badania. No i do tego koszt pobytu w lecznicy . Tak jak pisałam wcześniej - jutro idę na rozmowę do lecznicy jeśli się Pani dr zgodzi to Kubę tam przywiozę. Do tej pory wpłaciła chyba jedna osoba - Esia - za co serdecznie dziękuję! :loveu: Każdemu kto chciałby wspomóc Kubę finansowo przypominam że dane do wpłaty są w pierwszym poście. Może ktoś da radę wystawić bazarek dla Kuby? pomoc potrzebna. Chandler - sytuacja finansowa nie jest ciekawa.. fundusze nam się kończą i miałyśmy nie brać żadnego psa więcej na leczenie dopóki nie znajdzie domu któryś z naszych obecnych podopiecznych ..niestety Kuba nie może czekać. Tak samo jak Hubert który od wczoraj jest na naszym utrzymaniu, a więc to już będą 2 psy nadprogramowo na leczeniu. Ostatni rachunek za nasze psy i koty z lecznicy wyniósł 1500zł a na końcu stycznia dostaniemy kolejną fakturę.. Nie wiem jak to będzie z wydatkami. ALe wiem ze na dogo jest dużo psów w podobnej beznadziejnej sytuacji finansowej. Quote
ocelot Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Kuba nie spada, pokazuje się. Obiecane pieniążki niedługo wyślę, ale muszę dotrzeć na pocztę, bo z internetowego konta na razie nie będę korzystać, żeby za dużo nie wiedział mój ukochany małżonek;) Quote
Hund Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 Cieszę się że Kubuś ma na wątku przyjaciół, dziś wielki dzień negocjacji o jego pobyt w lecznicy, jutro drugi wielki dzień poproszono mnie o spotkanie w Powiatowym Inspektoracie Weterynari , mam nadzieję że spotkanie przyniesie pozytywne zmainy dla mieszkańców schroniska!. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Trzymamy kciuka za obydwie rozmowy! I Kubuś! Pokaż się światu! Quote
ocelot Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Będziemy czekać na wieści, oby pozytywne po rozmowach;) Quote
jola od jadzi Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Wpłaciłam 30 zł dla Kubusia, postaram się wpłacić kolejne 30 w lutym, trzymam kciuki za jego szybki powrót do zdrowia, no i oczywiście za domek! Quote
_bubu_ Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Jestem już po rozmowie. Kubuś narazie może przebywać w lecznicy. Jednak jak najszybciej musimy znaleźć mu tymczas. Od razu po niego pojechałam i jest już bezpieczny w lecznicy. Dzisiaj zaczyna się diagnostyka, rtg itd. Wstępnie jego wiek określoino na 8-9 lat. Jest narazie bardzo wystraszony, nie wie co się dzieje. Ale myślę , że z każdym dniem będzie coraz lepiej. Teraz najważniejsze jest leczenie i zbiórka pieniędzy. Prosimy o pomoc , może ktoś da rade wystawić bazarek. Muszę jeszcze kupić jedzenie dla Kuby, wieczorem dam znać co u niego. Może będzie już coś wiadomo. Quote
Asia_Klero Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Dowiem sie kto czasami robi bazarki...moze pomoze;)Jak bede cos wiedziala-napisze;) Quote
Hund Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 Mam w aucie 2 duże puszki, Kajtek i Cyganek mają saszetki moge zawieźć je Kubie . Quote
emilia2280 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 przeslę pieniądze na Kubę po wypłacie (poniedziałek) Quote
Recommended Posts