Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

KUBUŚ
Kiedy leżysz w pościeli w gorączce chcesz mieć spokój i ciszę, chcesz zasnąć wiedząc że jest w pobliżu osoba która poda Ci leki i ciepły napój. Chcesz wiedzieć że nie jesteś sam. Że jest ktoś kto zajmie się Tobą, poprawi pościel i pomoże kiedy nie będziesz w stanie podnieść się wykończony walką z chorobą.
Kubuś leży w budzie dusząc się kaszlem.Podnosi się , siada, wtedy łatwiej mu oddychać.Ale kaszel nie ustępuje a gorączka nie przechodzi.Licha buda nie chroni nawet przed wiatrem a co dopiero przed mrozem. Ale to i tak lepsze niż to co Kubuś miał do tej pory. Bezdomność.
kilka dni wczesniej Straż Miejska przywozła do schroniska małego kudłatego staruszka z zapaleniem płuc. Były mrozy a on koczował kilka tygodni koło śmietnika na jednym z osiedli. Ktoś zadzwonił po pomoc. Biedak resztką sił uciekał na 3 nóżkach wycieńczony chory jednak w takim stanie nie zdołał uciec i złapanie go nie stanowiło problemu.
Kubuś czeka na leczenie i ciepły kąt. W schronisku nie ma na to możliwości.Nie wiemy dlaczego chodzi na 3 łapkach , od czasu do czasu stara się podpierać czwartą. Wczoraj uciekał w kącik, za budę , chował się i odwracał pleckami i nieprzestawał kaszleć

KUBA jest mały, sięga do połowy łydki, czeka choćby na tymczas!
PROSZĘ NIE ZOSTAWIAJ GO!!!

KUBUŚ ZOSTAŁ ZABRANY DO LECZNICY NA DIAGNOSTYKĘ W DALSZYM CIĄGU TYMCZAS I DOM STAŁY SĄ BARDZO POTRZEBANE!!!!

TO JA KUBUŚ :(

W NIC JUŻ NIE WIERZĘ :(

TA BUDA TO WSZYSTKO CO MAM :(

ZOSTAWCIE MNIE :( CHCĘ BYĆ SAM :( I TAK NIE MA DLA MNIE RATUNKU :(

Jeśli ktoś chce wesprzeć leczenie KUBUSIA proszę o wpłaty na konto AFN

Numer konta:
78213000042001038801430001
VWBank

ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE
UL.JAGIEŁŁY 5 M 19
14-100 OSTRÓDA

! Tytuł przelewu musi wygladać tak , inaczej pieniążki do nas nie dotrą ! :

" od: (twój pseudonim na dogo) dla: bielskie czworonogi "

[SIZE=3]np.: od: bubu dla: bielskie czworonogi

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jedna lecznica jest w stanie go przyjąć ale jedynie na maxymalnie tydzień potem musiałby wrócić do schroniska a takiej mozliwości nie ma .

Posted

Niestety :( nie ma powrotu do schroniska. Dlatego w tej chwili mamy 3 psy i kota po leczeniu zalegające w lecznicach :( niestety nikt ich nie chce mimo ogłoszeń, występu w telewizji i wątków na dogo. Nie mamy więc możliwości umieszczenia następnego zwierzaka w lecznicy bo już na te krzywo patrzą :(