Jump to content
Dogomania

Cierpiał potwornie! Był w hoteliku. Teraz ma DOM ten jeden jedyny!! HURAAA!!!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bumel - ogłoszenia nie wysłałam, nie wyrobiłam się... :oops:
Może jutro się uda...

Timek oczywiście zaszczepiony, odrobaczony i zachipowany. :lol:

Wiosna, dzięki, namiary zmieniam. ;)

Posted

bumel napisał(a):

Madcat1981, w pon (jak przyjdą pozostałe wpłaty) możesz chyba przelewać pieniądze za hotel Wiośnie. I wstaw może krótkie podsumowanie, ile pieniędzy pozostało...

Oczywiście, już się robi ;) Już uzgodniłam szczegóły z Wiosną. Zaraz wpłacę 290 zł, czyli luty plus wczorajszy dzień. Jutro, jak tylko podochodzą wpłaty piątkowo-weekendowe zrobię Wam podliczenie.

Wracam do pytania Wiosny o umowę hotelową - kto z nas podpisuje? Proponowałabym swoją skromną osobę:cool3:, by było wiadomo kto odpowiada za pieniądze, które przesyłacie. Ale każdy z nas ma tutaj swój wkład w historię Tima i jeśli są inne propozycje to ja jestem otwarta.

Posted

madcat1981 napisał(a):
Oczywiście, już się robi ;) Już uzgodniłam szczegóły z Wiosną. Zaraz wpłacę 290 zł, czyli luty plus wczorajszy dzień. Jutro, jak tylko podochodzą wpłaty piątkowo-weekendowe zrobię Wam podliczenie.

Wracam do pytania Wiosny o umowę hotelową - kto z nas podpisuje? Proponowałabym swoją skromną osobę:cool3:, by było wiadomo kto odpowiada za pieniądze, które przesyłacie. Ale każdy z nas ma tutaj swój wkład w historię Tima i jeśli są inne propozycje to ja jestem otwarta.

Wybory? :razz: Ja proponuję madcat, właśnie z powodu pieniążków. ;)

Posted

Timo jest tez na 4lapy.pl - musiałam sie 2 razy logować, nie wiem co oni tam robią ze raz sie udaje, raz nie:roll:.

No chociaż jedna mogła się ulitować i zagłosować na mnie:motz:, ja oczywiscie tez wole Madcat, bo będzie na nią:cool3:, ale taka "pocieszonkę" mogłabym usłyszeć.

Posted

[quote name='bumel']Madziu, pamiętaj o tym ogłoszeniu, proszę, bo nam termin przejdzie...
Jakbyś miała nie dać rady, to daj odpowiednio wcześnie znać...

bumel, wyślę dziś. Tylko gdybyś pomgła podać mi raz jeszcze ten email, bo za nic nie mogę znaleźć... :shake:
Mam tam wysłać fotki Timka i opis, zgadza się? Czy opis może być dokładnie ten z pierwszego postu?

Posted

Timek jest przekochany :)
Grzeczny, miły, spokojny. Taki nie wchodzący w drogę, ustępliwy, taki, żeby przypadkiem nie dać pretekstu do jakichkolwiek 'ale'.
Jest czyściutki, w kojcu nie zdarzyło mu się narazie ani jedno siku - tym bardziej nie rozumiem jego byłych właścicieli :roll:

Postaram się wyczesać chłopaka niedługo, bo futerko znowu zasłomione, wyłazi trochę podszerstka.

Muszę jeszcze powiedzieć, że mam naprawdę miłe odczucia wobec Tyskiego schroniska.
Zwykle psy schroniskowe, jakie przyjeżdżają do nas są śmierdzące, chude, często z biegunką i takie ogólnie zaniedbane. Timek chudy nie jest z pewnością ;) z biegunką nie ma kłopotów nawet przy zmianie karmy, nie jest 'wypłoszony'. Patryk odniósł w schronisku bardzo miłe wrażenie - oby takich schronisk było więcej!

Posted

Kochani, wpłaciłam już pieniądze na hotelik Wiosny. Chciałam czekać aż przyjdą wszystkie zadeklarowane stałe wpłaty, ale skoro uzbieraliśmy całą sumę dzięki dodatkowym jednorazowym datkom a Timo szczęśliwie dotarł w swoje nowe miejsce, to nie było już chyba na co czekać:evil_lol:

Wykonałam przelew na 290 zł, czyli po 10 zł za dzień 31 stycznia oraz cały 28-dniowy luty. W tej sumie mamy 230 zł z zadeklarowanych wpłat comiesięcznych:

Agata 51 (50 zł), Ocelot (20 zł), Magda222 (50 zł), bumel (40 zł), ala123 (30 zł), bumerang (30 zł), madcat1981 (10 zł).

Poratowały nas dodatkowo:
Pani Marta K. z Wrocławia (10 zł), bico (50 zł),

Na koncie wciąż pozostają do dyspozycji środki od magdy z. (15 zł) i czekam na wpłaty, które są w drodze - Gogonek (15 zł), dogo07 (30 zł), Sabina02 (6x30zł). Nasz chłopak jest więc zabezpieczony na zapas:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Oczywiście są to podziały umowne, które ułatwiają mi panowanie nad sytuacją na koncie:roll:. Proszę się nie gniewać, że ktoś w tym miesiącu "niewykorzystany". Będzie jeszcze rachunek za leki, można się będzie wykazać;) Jeżeli coś się nie zgadza, są jakieś wątpliwości, to proszę pisać, będę wyjaśniać.

Dziękuję Wam wszystkim za pomoc i wsparcie. W najśmielszych snach nie marzyłam, że tak się wszyscy sprężymy:evil_lol: Olenko, sprawa rozliczenia kosztów podróży to już u Ciebie, prawda?:cool3::cool3::cool3:

Agata51 - czy rozważasz nadanie Wnuczusi imienia Tymona, ewentualnie Tymoteusza? Tima? :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Jak tam maleństwo i szczęśliwi rodzice ORAZ BABUSIA sie czują?

Posted

Timo podobno nie jest wykastrowany:roll:, no więc nie wiem wiosna, czy bedziesz planowała u siebie to zrobic?

Jestem wsciekła, bo pousuwali wszystkie moje ogłoszenia z pajeczyna.pl:angryy:, jak pomysle, ze mam robic je od nowa to plakac mi sie chce:placz:.

Wiosna, ile ten transport Cie wyniosl?

Posted

[quote name='Olena84']

Jestem wsciekła, bo pousuwali wszystkie moje ogłoszenia z pajeczyna.pl:angryy:, jak pomysle, ze mam robic je od nowa to plakac mi sie chce:placz:.

Oj biedniusia, biedniusia :glaszcze::glaszcze::glaszcze:Znalazłam jedno i już chciałam cię pocieszyć ale jak widzę ... robiła je Mada...
SPOKOJNY, STARSZY PIESEK, KTÓRY CHCE KOCHAĆ, LECZ NIE MA KOGO!!, Katowice - Śląsk, Społeczność, zwierzaki, Tychy / Śląsk

Posted

cytuję: Jeżeli chodzi o ogłoszenia to bardzo skuteczne są w miesięczniku "Przyjaciel Pies".I bezpłatne, tylko,że np. teraz chcąc wstawić ogłoszenie, ukaże się ono dopiero w marcowym numerze (pod koniec lutego wychodzi) a do 5 lutego trzeba wysłać tekst i zdjęcie.Podaję adres, pod który należy wysłać ogłoszenie:[email protected]
To czasopismo czytają głównie prawdziwi miłośnicy zwierząt,wrażliwi na psie nieszczęścia dlatego szansa jest duża,że nasza psinka też znajdzie dzięki temu dom, właściwy dom.

Mada, wydaje mi się, że do tego ogłoszenia trzeba trochę poskracać opis z pierwszego postu...

Posted

Madcat, gdyby to ode mnie zależało, wnusia na bank nazywałaby się Tymoteusza. Niestety, babcie nie mają nic do gadania i mała nazywa się, jak się nazywa. Babusia czuje się świetnie (och, jak ja będę ją rozpieszczać!), rodzice nieco przerażeni. Sami chcieli! :evil_lol:

Timeczku kochany, mizianko od ciotki! :loveu: Bo wiesz, dla kogo babcia, dla tego babcia! Dla reszty ciotka!

Posted

mizianko załatwione :)

Kastracja zależy od Was, nie ode mnie. Zawsze to zdrowiej i bezpieczniej, ale nie wiem, czy są jakieś 'przeciw' ze względu na stan zdrowia Timka.
Dzisiaj zapytam weta, poproszę też o receptę, będziemy więc wiedzieć, ile leki kosztują.