Jump to content
Dogomania

Cierpiał potwornie! Był w hoteliku. Teraz ma DOM ten jeden jedyny!! HURAAA!!!

Recommended Posts

Posted

Uwaga, mamy na koncie dostawę kolejnych pieniążków:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Magda222 (styczeń) - 50 zł

:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Ocelot - 20 zł

:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

bico - 50 zł

:happy1::happy1::happy1::happy1::happy1::happy1::happy1::happy1::happy1:

Dzięki!

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ok, czyli my jutro jedziemy :)
Czy w schronisku, jeśli zapytam o Tima, będzie wiadomo? Jeśli nie, poproszę o numer boksu, numer ew. psa lub cokolwiek innego, abym wyciągnęła tego Timka, nie innego :eviltong:

Telefon do mnie jest w podpisie, gdyby był komuś potrzebny.
Mogę być teraz na dgm nieco mniej dostępna.

Posted

Dlatego właśnie napisałam, że nie jestem pewna poprawnej pisowni. ;) Wiecie, jak to jest z trudnymi nazwami przez telefon. :shake: Pytałam dwa razy, pytałam, jak się pisze i tak oto zanotowałam, jak podałam powyżej, a i tak źle. :placz:
Osoba adoptująca na pewno uzyska informację, jaki lek psu podawać.
WIOSNA, o Timku wspomniałam dziś w schronisku, o tym, że jutro po niego przyjeżdżacie. Powiedz tylko, o której planujecie pojawić się w schronisku? Wtedy ja przedzwonię tam i potwierdzę, że niebawem się zjawicie.
Numer ewidencyjny Tima, to 3015. Ważne, by mieć dla psa obrożę i smycz oraz oczywiście dowód osobisty.

Posted

Jutro pojedzie Patryk (TZ), ja zostanę w domu.
Wyposażę go oczywiście w obróżkę i smycz.

Czy w schronisku jest pobierana opłata adopcyjna ?
I czy my występujemy jako hotel czy ds ? Bo niektóre schroniska nie wydają psów do hoteli i na tymczasy, dlatego pytam :roll:

Ile dokładnie za transport to powiem Wam, gdy Patryk jutro wróci ;)

Posted

wiosna napisał(a):
Jutro pojedzie Patryk (TZ), ja zostanę w domu.
Wyposażę go oczywiście w obróżkę i smycz.

Czy w schronisku jest pobierana opłata adopcyjna ?
I czy my występujemy jako hotel czy ds ? Bo niektóre schroniska nie wydają psów do hoteli i na tymczasy, dlatego pytam :roll:

Ile dokładnie za transport to powiem Wam, gdy Patryk jutro wróci ;)

Jeśli chodzi o opłatę adopcyjną - nie jest wymagana. Ma ona charakter darowizny. Można podarować jakąś kwotę, koce, ręczniki, karmę, ale nie trzeba. ;)
Dzwoniąc do schroniska powiedziałam, że Timo będzie mieszkał w hoteliku / DT. ;)

O której godzinie przypuszczalnie TZ się pojawi w schronisku...?

Posted

Ciotki, jesteście boskie. Wiosna:loveu::Rose:, super, ze Timo jedzie do Ciebie. Piękna akcja, zwłaszcza po tym jak Timuś na początku jeszcze przed tą felerną adopcją:angryy: nie miał zbyt wielu fanów. Za to teraz:multi:. Timusiu kochany, widzisz ile osób Cię kocha. Ja sianko przeleję po niedzieli, a konkretnie po wypłacie, bo teraz na koncie echo:( Oby jeszcze odpowiedzialny domek tak szybko się znalazł:roll:)

Posted

Mada:) napisał(a):
Pewna osoba z Wrocławia przeleje też coś dla Timcia! :loveu:
:multi::multi::multi:, cuuuuudnie:sweetCyb:a pamiętacie jeszcze przed adopcją, jak myślałysmy o zbiórce, i jak było ciężko? że nie damy rady, że za mało osób? Timo:loveu: będzie dobrze psinko

Posted

Do Wszystkich Zaangażowanych w pomoc Timusiowi Osób - jesteście wspaniałe(li)!!! Jutro - ogromnie ważny dzień, mam nadzieję, że to początek nowego, lepszego losu dla Timka...oraz w konsekwencji dobrego, odpowiedzialnego domku...

no właśnie a propos tego, nie możemy odpuścić jego szukania...

dlatego przejrzałam jeszcze raz wątek i mam pewne przemyślenia:
1. internet jest w miarę obstawiony, ale trzeba pilnować i odnawiać poszczególne ogłoszenia... (Olena, jak sytuacja z drugim allegro? Będziesz wstawiać?)

2. teraz trzeba by pomyśleć o ogłoszeniach w prasie...(Mada:), czy udało Ci się wysłać to ogłoszenie, żeby ukazało się w gazecie dla psiarzy w marcu? Ja główkuję nad GW, może Wam przyjdzie jakiś tytuł do głowy?

3. Epe na wątku podsunęła pomysł zagranicznej adopcji, to może być to! Jestem b. zieloną dogomaniaczką, ale postaram się ugryźć temat. Może któraś z Was mogłaby podsunąć jakiś trop?

Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie !

Posted

Patryk jutro będzie w schronisku jakoś koło 12, żeby jaknajszybciej wrócił. Timo, mam nadzieję, będzie mógł "po jasnemu" zapoznać się z nowym miejscem - zawsze to trochę mniej stresów, jak widać psy, które będą go witały, jak zawsze, szczekaniem :roll:

Stronę hotelikowo - sprzętową od dość dawna już "robię" - jeśli tam mogę to jeszcze nazwać :oops:
Ponieważ wiecznie brakuje mi czasu, a i moja wiedza się już pewnie dawno przedawniła, to szukamy teraz kogoś, kto mógłby za w miarę przyzwoite pieniądze takową nam zrobić.

Działalność nasza "szwalnicza" ;) będzie na jednej stronie razem z hotelem - może się Klienci zakochają w psiakach, a co! :diabloti:

Posted

Miło mi poinformować o kolejnych dwóch wpłatach:

Agata51 - 50 zł :multi: oraz

zapowiadana wpłata z Wrocławia od pani MK - 10 zł:multi:

Wg moich obliczeń przekroczyliśmy magiczną barierę 300 zł:multi: i jeśli jutro wszystko wypali (tfu tfu tfu prze lewe ramię :kciuki:) to chyba poproszę o nr konta Wiosnę, no nie?:cool3::cool3::cool3:

Posted

Tak, robię drugie allegro, tylko musze zebrać wszystkie wątki dla ktorych robię, bo sie troche mi sie nazbieralo tych bid ktorych watki sa prawie nie uczeszczane:roll:.

Nic do jutra nie zapeszajmy! Trzymamy kciuki za Tima i Wiosnę!

Posted

wiosna napisał(a):
To niech się pakuje szybciutko, bo Patryk już jedzie ;)

Świetnie! ;) Timo już spakowany czeka! :evil_lol: Czekamy na jakieś wieści bardzo niecierpliwie! :loveu:

Posted

Jest trochę ślisko więc niech jadą wolno ok 20km/h, dojadą za 4 dni, ale podobno faceci lubią tak sobie czasem w tym swoim towarzystwie poprzebywać:evil_lol:.
PS wiosna te 40gr za km, to trochę za mało, stratna byś była, policz ile to naprawdę wyniesie:mad:.