Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ANETTTA napisał(a):
i co w koncu kto bierze psiaka cudnego komu juz zazdroscic
:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:

No włąśnie nie wiadomo.
NASZEGO wyniszczonego (przez Camarę), zdziczałego (przez Camarę), zapchlonego (przez Camarę) psa gdzieś wywożą!!!!!

A co my z biedną Kinga możemy??????????

Posted

Jesssu co za horror jakiś - strach się bać :eek2:
Pies dziczeje, baty zbiera, robaczywi się i spchla a PRAWOWITE WŁAŚCICIELKI nic z tym zrobić nie mogą???? :eek2:
I to wszystko tu na dogo sie odbywa? :o
:shake:

:placz:

Posted

no widzisz - my tu usiłujemy choć wzbudzić skruchę w Camarze - a z jakim efektem? :-o

- każe sobie płacić :-o:-o:-o

- i zamilkła - ani nie dzwoni, ani nie pisze :shake:

...pewnie zaraz zamknie wątek - i tyle będziemy NASZEGO psa widziały :placz:

Posted

Camara napisał(a):
...
Mariolu ta na K od tych na k - ma trzymać miejsce na pewną k - o którą toczy się wojna a ja wciąz mam nadzieję :cool1:

Zaraz zaraz, czy ja mam coś wspólnego z tymi "k"?
Zaniepokoiło mnie to... :razz:

Posted

Kasie napisał(a):

Kasie - nie słuchaj ich :shake:

Ty z ich "k" nie masz nic, absolutnie nic wspólnego , to taki bład w klawiaturze im się zrobił :diabloti:

przecież od dawna wiadomo, ze Ty trzymasz z psami rasy k od koleżanki K z miasta K znad morza B :loveu: - tylko-i-wyłącznie :loveu:

...zwłaszcza jak masz zwolnione miejsce w k :p

Posted

Kasie napisał(a):

Ach jak to fajnie tak sie o sobie dowiedzieć :loveu:

widzicie kinga i mariola - zero dyplomacji i teraz straciłyście swojego wspólnego psa... :shake: :placz:

Posted

Ooo, to Koleżanko Kingo z Koszalina, bardzo mnie uspokoiłaś :p
Wszystko w porządku i mogę zacząć odbierać telefony od koleżanki Camary nawet jak dzwoni jak już śpię... Bo Ona teraz nową taktykę opracowała: dzwoni jak ja dopiero co zasnę, ja mało pojmuję i Ona wtenczas moze ode mnie wyciągnąć zgodę... Sprytna jest, prawda? ;):evil_lol:

Posted

Kasie napisał(a):

Wszystko w porządku i mogę zacząć odbierać telefony od koleżanki Camary ;):evil_lol:

myślisz, ża ja powinnam przestać? :roll:

- bo ona dzwoni do mnie codziennie :crazyeye: - uważasz, ze urabia sobie grunt? :shake:

Posted

ANETTTA - on jest nadal cały czas do wzięcia

- a głupawy ton, jaki przyjęłyśmy w tym wątku - wynika z naszej zupełnej bezsilności - bo to półdziki, podle traktowany pies - w którego trzeba będzie włożyć sporo czasu na socjalizację, i kasy - na doprowadzenie do stanu używalności

...przy czym bez żadnej gwarancji, że pies będzie adoptowalny :shake:

przy czym na Camarze, i grupce z nią zaprzyjaźnionych - spoczywać bedzie - finansowo i medialnie - cały żmudny proces robienia z niego normalnego psa

( a w końcu - ile mozna mieć kasy i ile czasu - w natłoku psich nieszczęsć?)

Posted

ANETTTA napisał(a):
ja wiem ale nie mozna go tak pozostawic ...

ja wiem :-(

ale moze w takim razie ktoś się zaoferuje z pomocą finansową? - bo hotel, transport 300 km, szczepienia, itd - itp :-(

Posted

Po pierwsze - zawiadamiam, że dziś nie będę nigdzie dzwonić. I nie odbieram telefonów. Dzwoniących uprzedzam, że dzwonią do szuflady w biurku - znowu tam został :roll: (ten durny telefon - nigdy nie pamięta, że ma się spakować) :diabloti:

Po drugie - znowu poratowała mnie (i wypłosza) Pewna Cudowna Osoba, która zwykle nie chce się ujawniać (a teraz nie pytałam o zgodę, więc trzymam się wcześniejszej wersji) i opłaci hotel u Murki. Po prostu słów mi brakuje, żeby potrafić podziękować :modla:

Po trzecie - szykuje się transport na 24 (jeszcze nie wiem na jakich warunkach) ale to już najmniej ważne. Jak nie wypali to zawioze Brutusa w następną sobotę. I wtedy macie trzymać kciuki, żebym nie wracała na lawecie :cool1: bo moje autko lubi wygodę (swoją nie moją)

Po czwarte - Kaśka, kto to widział spać o 22 :crazyeye: i szykuj kojec na swoją starą znajomą k. Z ostatnich wieści wygląda na to, że jest dla niej szansa (bo jest chora). Wszystkich czytających przepraszam za te kody dla wtajemniczonych - nie można inaczej :shake:

Dzwoniłam dziś do właścicieli Brutusa. Mają go przypilnować. I zaszczepić na wściekliznę. Chyba ten koszt przeżyją, bo przyjęli to dość gładko.

Posted

PaulinaT napisał(a):
:lying:
Pisałaś że trzeba Ci cudu - a oto i Twoje cuda

i dalej proszę o cud - żeby Brutus okazał się psem adoptowalnym w szybkim tempie. I szybko znalazł dom, bo nie mam sumienia tak nadwyrężać PCO (Pewnej Cudownej Osoby), szczególnie, że ma sporo na głowie :cool1:

Posted

Kasie napisał(a):
Takie urabianie gruntu to w stylu Camary jak nic... :evil_lol: Kinga, zastanów się czy Cię stać na ta znajomość... ;)

no właśnie.
bo ona ostatnio mimochodem zauważyła, że pewna pani, która ma działkę dokładnie tej wielkości, co ja - trzyma na niej ...140 psów.

...myślicie, ze Camara ma AŻ TAK dalekosiężne plany w stosunku do mnie? :mdleje:

Posted

Ale mam skojarzenie.
Razu pewnego latem ubiegłego roku razem z moimi nieocenionymi przyjaciółmi byliśmy negocjować kwestię nabycia przez nas drogą kupna działki rolnej. Jeden z nich (moich przyjaciół) wdał się w dysputę z Panią mieszkającą po sąsiedzku, za miedzą.
Po kilku dniach odebrałam telefon
"czy jest Pani na pewno zdecydowana (...) bo Pani znajomy mówił coś o 14 psach a ja się psów boję bo..." :mdleje:
Potem w dalszym ciągu rozmowy się okazało, że dla Pani 4 psy a 14 to żadna różnica :loveu:

Posted

mar.gajko napisał(a):
Camara!!!
Czy jakoś przez nieuwagę podasz nam dane Tej Pewnej Cudownej Osoby???

No bo chcemy Jej podziękować, że NASZEGO psa sponsoruje.

(Kinga działaj!)

Mariolu - ale skoro Camara tak nadopiekuńczo zajęła sie NASZYM psem - w związku z czym nam nie pozostanie nic do roboty :shake: - to my teraz nie będziemy już miały NIC WSPÓLNEGO :placz:

...no a przecież nie będziemy sobie pisały PW o głupotach - bo na to nie mamy czasu :shake:

- a jak urwie mi sie kontakt z Tobą - to co ja zrobię, jak znajdę na drodze jakąś rozjechaną, starą szkaradę?

...przecież Camara mi jej nie przyjmie :oops:

Posted

kinga napisał(a):
Mariolu - ale skoro Camara tak nadopiekuńczo zajęła sie NASZYM psem - w związku z czym nam nie pozostanie nic do roboty :shake: - to my teraz nie będziemy już miały NIC WSPÓLNEGO :placz:

...no a przecież nie będziemy sobie pisały PW o głupotach - bo na to nie mamy czasu :shake:

- a jak urwie mi sie kontakt z Tobą - to co ja zrobię, jak znajdę na drodze jakąś rozjechaną, starą szkaradę?

...przecież Camara mi jej nie przyjmie :oops:

Ale Kingo Droga, właśnei dlatego chcę tą Pewną Cudowną Osobę. Jeżeli Camara wynajdzie kolejnego NASZEGO psa, to jak my sobie poradzimy????

PW stanowczo o głupotach nie pisywać, bo parskanie kawą na monitor w pracy jest nieeleganckie i wzbudza poruszenie.

Stare rozjechane szkarady trzeba umiejętnie omijać, patrząc w przestrzeń obok; po roku, dwóch (może pieciu) dojdziemy do jakiejś wprawy, myślę.