Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Murka napisał(a):
Brutus jest po prostu super... :loveu:
Był na razie na dwóch spacerkach (jeszcze przed nocą wyjdzie na jeden), a już się cieszy, staje na dwóch łapkach :crazyeye:, podskakuje w boksie gdy nas widzi. Uwielbia głaskanie.
Jak na razie to okaz łagodności i nieśmiałości.

Dla mnie jest to miniaturowy belg :evil_lol:
Waży 18 kg :cool3:

To napewno mądry i kochany psiak, tylko jego "pan" nie dał mu szansy. On miał szczekac a nie szczekał...:angryy:Ile ja bym dała żeby moje się tak nie darły:evil_lol:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Brutus potrafi podawać łapkę - zaprezentował to u nas, zaraz po wyjściu z samochodu :p wprawił mnie tym w zdziwienie - godzinę wcześniej, jeszcze u poprzednich właścicieli wyglądał jak pokurczona hiena :cool1:

Murka, dziękuję za optymistyczne wieści!

Posted

wódką czystą, jak jakaś moczymorda - nie można pic za nowy domek :shake:

Brutusku - mimo, że cioteczka Paulina odpada z gry - cioteczka Kinga o Tobie pamięta, kochanie :loveu::loveu::loveu:

Posted

ależ cioteczko - nie przelewaj złych fluidów na wątek Brutuska :shake:

wszystkim naszym biednym pieskom zaświeci w koncu słońce :loveu:

...a Brutusek idzie na nocny spacerek............. :Dog_run:

Posted

Troszkę dzisiejszych fotów

Taki ze mnie pikny belg :cool3:

Ale jak mam uszka skulone, to wyglądam jak kaukaz ;)

Ciocia Murka bardzo chciała uchwycić moje piękne uchole, ale na razie jestem jeszcze trochę za nieśmiały :oops:

Głaskany być lubię :loveu:

Brutusik ma całą głowę w strupkach :roll:
Nie mam pojęcia z czego to się mogło wziąć, może z przedzierania się przez jakieś chaszcze :roll:
Jak się troszkę oswoi, to będzie czesanko ;)

Posted

Camara - ty chyba o innym psie pisałaś a innego wywiozłaś :o
To jest ten niby-wypłosz co to niewiadomo co z socjalizacją będzie?? :o

Fajowy jest :loveu:

Kinga - fluidy się tą drogą nie przenoszą :razz:

Posted

Murko, czy te rany na łebku (i blizny na pyszczku) to nie dzieło tego czarnego malucha (jest na pierwszej fotce z Brutusem). Ten mały to niezła zadziora.

Brutus mnie zadziwia. Taka zmiana:crazyeye:
Co ci ludzie robili temu psu, że wystarczyło go wywieźć z podwórka i nagle z wypłosza zrobił się PIES?

Jak pierwszy raz go zobaczyłam to to było takiecóś - pokurczone, chyłkiem przemykające z położonymi uszami, ogonem pod brzuchem i nosem przy ziemi... a tu łapkę podaje, do dzieci cierpliwy i głaskanie lubi :shock:

Posted

Camara napisał(a):
Murko, czy te rany na łebku (i blizny na pyszczku) to nie dzieło tego czarnego malucha (jest na pierwszej fotce z Brutusem). Ten mały to niezła zadziora.

Bardzo możliwe :roll:
Te ranki są bardzo drobne, ze strupkami wychodzą kępki kłaczków. Możliwe, że to małe go zaczepiało, gryzło lub drapało.

Brutus jest strasznie spokojny i na razie w ogóle nie reaguje na zaczepki innych psów. Nie ma żadnego problemu z wprowadzeniem go do boksu (choć straszliwie płacze gdy się odchodzi :placz:). Nie wygląda żeby był bity, bo podchodzi do wyciągniętej ręki i generalnie nie oddala się od człowieka. Jest tylko taki zdezorientowany trochę.
Ciekawe, że w boksie zachowuje sie zupełnie inaczej niż poza. W boksie cieszy się, skacze, szaleje, podaje łapkę, przytula się. A po wypuszczeniu spokojnieje i powoli sobie drepce za człowiekiem.