BoUnTy Posted February 1, 2008 Author Posted February 1, 2008 A nooo, bedzie trzeba zacząc szukac, ale myślę, że narazie muslmy po tych wszytskich przebojach odpocząć ;) Ale zanim domek się znajdzie to zdarzymy to zrobić - zarówno my jak i Dora ;) Quote
Mysia_ Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 potrzebna jakaś piękna sesja zdięciowa Dorki :cool3: Quote
ARKA Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 BoUnTy napisał(a):W zasadzie to nic się nie dzieje - Dora dochodzido siebie, chce już sobie brykac, choć jeszce jej nie pozwalamy, dużo je... Nie pisalam, o nie było co - po tych emocjach każdemu przyda się chwila ciszy xD W końcu po burzy musi być cisza ;) No tyle emocji to az nadto, najwazniejsze ze dobrze sie skonczylo!!!:multi: Quote
maciaszek Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Oto bieżący stan konta Dorki: Wydatki: na razie 0 zł.... Wpływy: 20 zł - cegiełki z Allegro od Kasi R, (fidelek2) :loveu: 15 zł - cegiełki z Allegro od Andrzeja H. :loveu: 10 zł - cegiełki z Allegro od Justyny G. :loveu: 13 zł - wpłaciła koleżanka BoUnTy :loveu: 5 zł - cegiełki z Allegro od Patrycji K. :loveu: 10 zł - cegiełki z Allegro od Beaty G. :loveu: 10 zł - cegiełki z Allegro od Magdaleny K. :loveu: 10 zł - cegiełki z Allegro od Radosława M. 44 zł - od Egradska :smile:! 10 zł - cegiełki z Allegro od Kamila W. Razem: + 147 zł :smile: Quote
BoUnTy Posted February 2, 2008 Author Posted February 2, 2008 No to jeszcze ok. 60 zł. i będziemy miały spokój z długiem w lecznicy i opłącone allegro cegiełkowe ;) A następnie trzeba będzie nazbierac na szczepienie Shili i jakies bierzące wydatki, bo narazie ja kupuje z własnej kieszeni, ale... no cóż tu duzo mówić - teraz tylko czekam, aż rodzicom cierpliwości do mnie braknie i mnie za drzwi razem ze zwierzyńcem wystawią :evil_lol: Quote
maciaszek Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Niestety chyba więcej niż 60 zł... Panie z lecznicy najprawdopodobniej machnęły się przy podliczaniu... Jak będę wiedziała ile to w końcu dokładnie jest to napiszę (ale może być koło 300). BoUnTy, zmień tytuł. Napisz, że zbieramy na dług w lecznicy! Quote
halbina Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 ja też się cieszyłąm, że tak szybko idzie spłacanie długu... :roll: Quote
BoUnTy Posted February 3, 2008 Author Posted February 3, 2008 Tak nijak... po opłaceniu allegro będzie ok. 80 zł. Ale lepsze to niż nic... Quote
maciaszek Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 jusstyna85 napisał(a):A jak aukcja cegiełkowa idzie?Chwilowo przestój nastąpił, ale pewnie pod koniec się coś ruszy. A koniec za 3 dni. Quote
BoUnTy Posted February 3, 2008 Author Posted February 3, 2008 maciaszek napisał(a):Chwilowo przestój nastąpił, ale pewnie pod koniec się coś ruszy. A koniec za 3 dni. Mam nadzieję, że bedzie tak jak mówisz ;) Pożyjemy - zobaczymy... Ja wystawiam bazarki i będe jeszcze wystawiac, ale dopiero w przyszły łikend... DGM to jest już u mnie uzaleznienie :/ Zamiast sie uczyć (co własnie powinnam robić), to ja siedzie i pisze ;| Quote
BoUnTy Posted February 3, 2008 Author Posted February 3, 2008 Atlantydo i jak tam Shila? Potrzebujesz jakies pomocy? Może trzeba juz ją od Ciebie zabrać? Albo jakieś ogłoszenia wydrukowac i powyklejać? Postaramy się w tym lub na początku przyszłego tygodnia dostarczyć Ci te książeczki i wtedy zrobimy ten najazd poadopcyjny:evil_lol:, może być? Quote
ATLANTYDA Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Mała jak szczeniaczek je, śpi, psoci i rośnie czekam jeszcze na odpowiedź znajomej szwagra czy jest zainteresowana ,bo w piątek nie dotarła :roll:.No i trzeba by małą uczyć na spacerki wychodzić żeby nie było kłopotów z siusianiem w domu .Ogłaszać można jak najbardziej to zawsze zwiększa szanse na domek . Quote
maciaszek Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 Już wszystko wiem. Amikat dostała pełne rozliczenie. W najbliższych dniach pojedzie do Brynowa zapłacić, wtedy też weźmie fakturę, którą zeskanuje, prześle mnie, a ja wrzucę ją na wątek. Całe leczenie kosztowało 272 zł, ale ponieważ dziewczyny zapłaciły już na początku 82 zł to teraz zostało do uregulowania 190 zł, które przelałam dziś na konto Amikat. Wydatki: 190 zł - przelew na konto Amikat za leczenie Dory Wpływy: 20 zł - cegiełki z Allegro od Kasi R, (fidelek2) :loveu: 15 zł - cegiełki z Allegro od Andrzeja H. :loveu: 10 zł - cegiełki z Allegro od Justyny G. :loveu: 13 zł - wpłaciła koleżanka BoUnTy :loveu: 5 zł - cegiełki z Allegro od Patrycji K. :loveu: 10 zł - cegiełki z Allegro od Beaty G. :loveu: 10 zł - cegiełki z Allegro od Magdaleny K. :loveu: 10 zł - cegiełki z Allegro od Radosława M. 44 zł - od Egradska :smile:! 10 zł - cegiełki z Allegro od Kamila W. 5 zł - cegiełki z Allegro od Ewy Sz. 50 zł - cegiełki z Allegro od Sławomira Z. :) Razem: + 12 zł :smile: Quote
BoUnTy Posted February 4, 2008 Author Posted February 4, 2008 [quote name='maciaszek']Już wszystko wiem. Amikat dostała pełne rozliczenie. W najbliższych dniach pojedzie do Brynowa zapłacić, wtedy też weźmie fakturę, którą zeskanuje, prześle mnie, a ja wrzucę ją na wątek. Całe leczenie kosztowało 272 zł, ale ponieważ dziewczyny zapłaciły już na początku 82 zł to teraz zostało do uregulowania 190 zł, które przelałam dziś na konto Amikat. Wydatki: 190 zł - przelew na konto Amikat za leczenie Dory Wpływy: 20 zł - cegiełki z Allegro od Kasi R, (fidelek2) :loveu: 15 zł - cegiełki z Allegro od Andrzeja H. :loveu: 10 zł - cegiełki z Allegro od Justyny G. :loveu: 13 zł - wpłaciła koleżanka BoUnTy :loveu: 5 zł - cegiełki z Allegro od Patrycji K. :loveu: 10 zł - cegiełki z Allegro od Beaty G. :loveu: 10 zł - cegiełki z Allegro od Magdaleny K. :loveu: 10 zł - cegiełki z Allegro od Radosława M. 44 zł - od Egradska :smile:! 10 zł - cegiełki z Allegro od Kamila W. 5 zł - cegiełki z Allegro od Ewy Sz. 50 zł - cegiełki z Allegro od Sławomira Z. :) Razem: + 12 zł :smile: Zartujesz sobie? Czyli co? Już nie mamy długu na Brynowie? Czyli na fakturze dodali tez te 82 zł. co zaplaciłyśmy na miejscu? Jestem w szoku xD A moze to jednak ja cos źle czytam (pijana nie jestem, żeby nie było ;P)... No to teraz jesteśmy na plusie? Nie wierze xD Jesli jednak to prawda, no to teraz zbieramy pieniazki na szczepienie Shili, no i bierzace wydatki... Quote
BoUnTy Posted February 4, 2008 Author Posted February 4, 2008 Atlantydo nie orientujesz sie ile osztuje zczepienie na zakaźne w twojej okolicy (tzn. tam gdzie chcesz zaszczepić małą)? Bo w Bytomiu ceny wachają się w granicach 35-55 zł., wiec dlatego pytam ;) Jak będzimey konkretnie coś wiedziec, to wtedy moze uda sie ja w miarę szybko zaszczepić... A moze na Mickiewicza? Tam może porozmawiamy z pewną wetką - moze zaszczepi taniej ;) My tam bedziemy chyba w piątek z anią, bo musimy jechac zapłacic asz dług za poprzednią tymczasowiczke, no i wtedy chyba podskoczymy z książeczkami do Ciebie, może być? Wtedy tez dowiemy się co i jak z tym szczepieniem - jak uda się do piątku nazbierać z 40 zł. to myśle, że damy rade nawet w piątek zaszczepić ;) Dzisiaj do mnie wpłynęło 20 zł. od ocelot - jesli naprawdę narazie jesteśmy na plusie 12 zł. to już mamy 32 zł. xD Quote
ATLANTYDA Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 Prawdę mówiąc to nie pamiętam ile kosztuje szczepienie na Mickiewicza ,możemy się umówić to podejdę w piątek z małą do lecznicy napisz o której bo chyba rano w szkole będziesz .Znajoma szwagra sie nie odzywa więc chyba nic z tego domku nie będzie :roll::roll: .Szkoda bo suńka sie przyzwyczaja i domek byłby wskazany :p Quote
BoUnTy Posted February 4, 2008 Author Posted February 4, 2008 ATLANTYDA napisał(a):Prawdę mówiąc to nie pamiętam ile kosztuje szczepienie na Mickiewicza ,możemy się umówić to podejdę w piątek z małą do lecznicy napisz o której bo chyba rano w szkole będziesz .Znajoma szwagra sie nie odzywa więc chyba nic z tego domku nie będzie :roll::roll: .Szkoda bo suńka sie przyzwyczaja i domek byłby wskazany :p Mały szczeniak nawet jak sie przyzwyczai, to szybko przywyknie do zmiany miejsca i własciciela - z tym raczej nie ma wiekszego problemu ;) W piątek będe raczej na 100% w Bytomiu to najwyżej jak będziemy od Ani wychodzic to zadzwonie i wtedy podejdziesz, ok? Tzn. dam wcześniej znac mniej wiecej o której, ale na dzien dzisiejszy nie jestem w stanie dokłądnie okreslić na która godzine dam radę - kończe o 14:10, a lecznica jest otwarta do 16 (a rzynajmniej wtedy jest taaa wetka) ;P Czyli myśle, ze tak około 15 - ale to jeszcze ustalimy dokłądnie i zobaczymy czy wypali, bo wiesz jak to jest... no i jeszcze z Ania musze uzgodnić - mamy troszke do załatwiania - przysłali pisemko z TOZu - już mamy jasno jakie były zarzuty xD Głowny zarzut 'psy są tygodniami same i nie dostaja jedzenia i picia" :razz: Patrzcie jakie my potwory jestesmy :evil_lol: Musimy z Ania podjechać (bo czynne jest tylko w poniedziałki piątki) i sprawe wyjsnić no bo tak tego zostawić nie mozemy (okazało się, ze sąsiadka awiza ze skrzynki podkradała, zeby pismo do Ani nie doszło i tym samym ją pogrążyć - boooziu jacy ludzie potrafią być bezmyślni...) Quote
ATLANTYDA Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 Może podejdę do Ciebie do szkoły np jutro po lekcjach podasz mi tylko te książeczki zdrowia bo jak sądzę to w Bytomiu chodzisz .Ja też nie chce tych ludzi przetrzymywać bez tej książeczki może chcą z pieskiem pójść do szczepienia .Odpisz na pw czy tak pasuje :p Quote
maciaszek Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 [quote name='BoUnTy']Zartujesz sobie? Czyli co? Już nie mamy długu na Brynowie?Nie żartuję :lol:. Już nie mamy długu :multi:. Czyli na fakturze dodali tez te 82 zł. co zaplaciłyśmy na miejscu? Jestem w szoku xD A moze to jednak ja cos źle czytam (pijana nie jestem, żeby nie było ;P)... Wydatki wyglądały tak: 82 zł - przyjęcie Dory, pierwsze badania i leki 60 zł - zabieg 25 zł - USG 25 zł (5 x 5 zł) - badania krwi 50 zł (5 x 10 zł) - leki w zastrzykach 80 zł (4 x 20 zł) - doby szpitalne czyli 82+60+25+25+50+80 = 322 zł Ale od tego należy odjąć kasę za zastrzyki, bo doktor Ola mówi, że były doliczone do ceny zabiegu (nie rozumiemy, ale niech tam ;)), czyli zostaje: 272 zł. 82 zł były zapłacone na początku, czyli teraz zostało do uregulowania 190 zł, które przelałam dziś na konto Amikat, a Amikat jutro zapłaci w Brynowie :). Jesli jednak to prawda, no to teraz zbieramy pieniazki na szczepienie Shili, no i bierzace wydatki...No i jeszcze na opłacenie Allegro (wystawienie + prowizja od sprzedaży). [quote name='BoUnTy'] Dzisiaj do mnie wpłynęło 20 zł. od ocelot - jesli naprawdę narazie jesteśmy na plusie 12 zł. to już mamy 32 zł. xD Wydatki: 190 zł - przelew na konto Amikat za leczenie Dory Wpływy: 20 zł - cegiełki z Allegro od Kasi R, (fidelek2) :loveu: 15 zł - cegiełki z Allegro od Andrzeja H. :loveu: 10 zł - cegiełki z Allegro od Justyny G. :loveu: 13 zł - wpłaciła koleżanka BoUnTy :loveu: 5 zł - cegiełki z Allegro od Patrycji K. :loveu: 10 zł - cegiełki z Allegro od Beaty G. :loveu: 10 zł - cegiełki z Allegro od Magdaleny K. :loveu: 10 zł - cegiełki z Allegro od Radosława M. 44 zł - od Egradska :smile:! 10 zł - cegiełki z Allegro od Kamila W. 5 zł - cegiełki z Allegro od Ewy Sz. 50 zł - cegiełki z Allegro od Sławomira Z. :smile: 20 zł - wpłata od Ocelot Razem: + 32 zł :smile: Quote
BoUnTy Posted February 4, 2008 Author Posted February 4, 2008 ATLANTYDA napisał(a):Może podejdę do Ciebie do szkoły np jutro po lekcjach podasz mi tylko te książeczki zdrowia bo jak sądzę to w Bytomiu chodzisz .Ja też nie chce tych ludzi przetrzymywać bez tej książeczki może chcą z pieskiem pójść do szczepienia .Odpisz na pw czy tak pasuje :p Hmmm... niestety nie chodze do szkoły w Bytomiu, datego tez tyle zajmuje mi dojazd ;) Hmmm... Jutro kończe cos koło 13, to moze jutro podskocze i mozemy od razu iśc na wizyte poadopcyjną, pasuje? Quote
maciaszek Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Wydatki: 190 zł - przelew na konto Amikat za leczenie Dory Wpływy: 20 zł - cegiełki z Allegro od Kasi R, (fidelek2) :loveu: 15 zł - cegiełki z Allegro od Andrzeja H. :loveu: 10 zł - cegiełki z Allegro od Justyny G. :loveu: 13 zł - wpłaciła koleżanka BoUnTy :loveu: 5 zł - cegiełki z Allegro od Patrycji K. :loveu: 10 zł - cegiełki z Allegro od Beaty G. :loveu: 10 zł - cegiełki z Allegro od Magdaleny K. :loveu: 10 zł - cegiełki z Allegro od Radosława M. :loveu: 44 zł - od Egradska :smile:! 10 zł - cegiełki z Allegro od Kamila W. :loveu: 5 zł - cegiełki z Allegro od Ewy Sz. :loveu: 50 zł - cegiełki z Allegro od Sławomira Z. :smile: 20 zł - wpłata od Ocelot :loveu: 20 zł - cegiełki z Allegro od Małgorzaty G. :loveu: 15 zł - cegiełki z Allegro od Agnieszki F. :loveu: Razem: + 67 zł :multi: :multi: :multi: A co z szukaniem domu dla Dorki ???? Quote
BoUnTy Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 Oooo... ;) Miaciaszku da rade przesłać na moje konto pieniezki? To my w piatek pójdziemy zaszczepić Shile ;) No i jak starczy pieniazków to Dore na wścieklizne (na twoje konto z tego co widze wpłynie jeszcze troszkę pieniążków, więc i na allegro starczy ;P) Quote
maciaszek Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Przeleję dziś późnym wieczorem albo jutro :). A Dora może być teraz zaszczepiona? Nie jest za wcześnie (w sensie, że po zabiegu)? Quote
Recommended Posts