maciaszek Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 kama_i_ja napisał(a):A gdzie jest teraz katowicki kennel? Może on by był dobrym rozwiązaniem?Katowicki kenel jest w chwili obecnej u DG32. Wolny, gotowy do zabrania :). Quote
BoUnTy Posted March 2, 2008 Author Posted March 2, 2008 Ojjj ale niefortunnie ujęłam swoje poprzednie posty - dzisiaj 'ktoś'' mi zwrócił uwagę, ze sa ujęte tak choćbym miała pretensje do Atlantydy i ją obwiniała - przepraszam :oops: Niestety Internet ma ta wadę, iż nie widać intencji piszącego, a ja naprawdę nie miałam tego na myśli! Shilcia zawsze byłą przestraszona - jeśli ktoś zawinił to Ania... i ja... Ania zostawiała ja zamkniętą na długie godziny w domu, a razem przyczyniłyśmy się do tego, ze sunia musiała chodzić z miejsca na miejsce - w ogóle wiele było niedopatrzeń, niestety ja nic nie mogłam z nimi zrobić mimo tego, że nie rz gorąco chciałam i mnie szlag trafiał! Atlantydo odwaliłas kawał dobrej roboty, bo Shila był bardzo, bardzo nieufna i przestraszona. Smyk sika u mnie tyle, bo po pierwsze dostawała karmę, (bo nie chciałam jej narazie dawać czeos innego niż to co jadła u Ciebie), która jest bardzo moczopędna - poza tym pies gdy czuje sie niepewnie siusia. Poradzimy sobie z tym, potrzeba tylko czasu - to naprawdę miły i przekochany psiak, ale strachliwy i uczuciowy. Jak kocha to całym serduchem, a i widzę ak dużo zrobiłaś, bo ona nigdy sie tak bardzo nie słuchała, a teraz jest bardzo poukładana... No cóż - będziemy wychodzić co godzinkę (jak patrzę za okno to nie wierzę, że to mówię), będzie dostawać nagrody, ale też reprymendy i sie nauczy, ze ma nie siusiac w domQ, no i postaramy się, żeby nabrała zaufania... I jeszcze raz przepraszam za to niefortunne ujecie moich myśli ;)) PS. Shiluś już nie siusia w łóżku, ok. godziny 4 wychodzi na przedpokój nasikać xD Quote
ATLANTYDA Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Karma którą dałam dla Shili to Bento junior ale ona lubi też jedzonko gotowane ryż +indyk (kupowałam takie łaty gulaszowe) i marchewka próbuj ja może karmić trochę gotowanym trochę karmą i zredukuj karmienia do 4x to jej powinno wystarczyć bo niedługo skończy 4 miesiące .Chętnie je gotowane jajko ,ser biały .A o tym że Shila jest bardzo wrażliwa i delikatna pisałam Tobie zaraz na początku na gg mam nadzieję że z tym siusianiem się unormuje .Dobrze by było żeby dom się znalazł jak najszybciej bo jak ona się znowu u Ciebie przyzwyczai to będzie dla niej kolejny duży stres .Pomimo że to szczeniak ale o tym też pisałam że ona się mocno przywiązuje i dla niej kontakt człowiekiem którego sobie wybierze jest ważny .Naprawdę mi przykro :shake:że nie mogła u nas zostać ale o tym wiedzieliśmy wszyscy od początku :roll: Nie ma sensu zastanawiać się czy ktoś zawinił czy nie Shila ma taki charakter przecież i takie zdystansowane psy się zdarzają Quote
BoUnTy Posted March 2, 2008 Author Posted March 2, 2008 Rozliczenie: Wpłaty: 3,69 - pozostałe 27 zł.- od egradska 60 zł. - Maciaszek 10 zł. - cegiełka allegro od ola178 10 zł.- cegiełka allegro od ula24_2004 30 zł.- cegiełka allegro BIBOP1 5 zł.- cegiełka allegro Martini_331 Wydatki: - 5,20 zł. allegra Shilii - 80 zł. - leczenie Shili (przelałam Atlantydzie) - 14,85 - allegro cegiełkowe Saldo końcowe: 45,64 zł. I teraz inne wydatki, które bedzie w najbliższym czasie trzeba pokryć, a które pisze tylko orientacyjne, zeby kazdy miał jasnosć w sytuacji... - 50 zł. DT Dorki :/ Jesli jutro przyjdzie jakaś cegiełka z allegro to jeszcze w tym tygodniu zapłace rodzicom Ani te 50 zł. i będzie spokój, a ja za buty mojego taty już zapłaciłam ze swoich pieniedzy wiec tym się nie przejmujcie... Musze się z tym wszytskim uporać, bo przez najbliższy tydzień lub 2 moge miec problmy z internetem... Miałabym ogromną prośbę (po raz kolejny) o pomoc w ogłaszaniu choćby na poaczątek Shili, bo ja nie wiem jak długo bedzie mogła u mnie zostac, a nie chcę, zeby już wiecej skakała z miejsaca na miesjce, bo to nie zabawka... W tym tygodniu postaram się zrobić zdjecia zarówno Dorce (potzrebuje do ceigiełek), jak i Shili - wtedy wystawie nowe allegra - ciegiełkowe dla dory, i informacyjne dla Doris i Shili (oddzielne), moze być? Jak bede miec chwilkę czasu to tez umieszcze tutaj rachunki z leczenia Shilci.... Quote
BoUnTy Posted March 3, 2008 Author Posted March 3, 2008 Rozliczenie: Wpłaty: 3,69 - pozostałe 27 zł.- od egradska 60 zł. - Maciaszek 10 zł. - cegiełka allegro od ola178 10 zł.- cegiełka allegro od ula24_2004 30 zł.- cegiełka allegro BIBOP1 5 zł.- cegiełka allegro Martini_331 20 zł. odobenus cagiełka z allegro 10 zł. - cegiełka allegro od kolorowaneczka Wydatki: - 5,20 zł. allegra Shilii - 80 zł. - leczenie Shili (przelałam Atlantydzie) - 14,85 - allegro cegiełkowe Saldo końcowe: 75,64 zł. Zapłace dzisiaj te 50 zł. rodzicom od Ani i będzie juz spokój... Quote
kama_i_ja Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Widzieliście na atku katowickim informacje o Dniu Psa w Silesii??? Mają być ogłaszane również psiaki z tymczasów. A więc jest szansa na wypromowanie Shilli (no i Dorki też!), trzeba im tylko strezelić jakieś zabójcze fotki i zrobić ładne plakaty:) Quote
BoUnTy Posted March 3, 2008 Author Posted March 3, 2008 kama_i_ja napisał(a):Widzieliście na atku katowickim informacje o Dniu Psa w Silesii??? Mają być ogłaszane również psiaki z tymczasów. A więc jest szansa na wypromowanie Shilli (no i Dorki też!), trzeba im tylko strezelić jakieś zabójcze fotki i zrobić ładne plakaty:) Tak słyszłąam, slyszałam, ale nic konkretnego nie wiem - jakby można było z psami przyjechac, to ja nawet Shilcie bym mogła wiząść, bo też się chce w to zaangażowac ;)) Jak dobrze pójdzie to jutro będa nowe foty. Maciaszku miałabyś moze pożyczyć ta plakietkę o kupowałaś tutaj na bazarku 'Szukam domu' czy coś tkiego? Tą robioną przez taks... Quote
maciaszek Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 halbina napisał(a):a kiedy ta impreza?14, 15 i 16 marca, w Silesia City Center. Wszystkie informacje na ten temat w postach 1900, 1901, 1902 i 1904 na wątku katowickim (link w moim podpisie) :). BoUnTy, plakietkę oczywiście, że mogę pożyczyć :)! Quote
halbina Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 już poczytałam, znalazłam! Świetna sprawa! :multi: Quote
BoUnTy Posted March 3, 2008 Author Posted March 3, 2008 Ja też znalazłam, już zapowiedziałam się u Amikat na całą imprezę (wszytskie 3 dni) xD Dziewczyny to wieka szansa dla nas, katowickiego schronu i psiaków ;)) Quote
maciaszek Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Nowy bazarek m.in. dla Doris: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107073 Quote
ATLANTYDA Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Hop hop:lol: Co tam u Shili i Dorki słychać? Quote
BoUnTy Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 Shila? Jaka Shila? Toż to Srolinda teraz jest ;| A ogólnie wszytsko dobrze - przygotowywujemy się do Dni Psa - przyjade ze znajomą i wezmiemy nie tylko Srolke, ale także Doris ;) Miejmy nadzieje, że ktoś zwrci uwage na nasze pannice xD Srolka to wykapana mamusia - ruchy te same, tak samo się drapie, ten sam wyraz oczu, nawet tak samo sika - W BIEGU xD I ogólnie moge powiedziec, że jak podrośnie to bedzie kropka w kropkę jak mamusia ;P Quote
BoUnTy Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 halbina napisał(a):Będziemy trzymać kciuki za obie panie! A jak tam u Ciebie Halbinko? Układa się, czy nadal kłopoty? Quote
BoUnTy Posted March 11, 2008 Author Posted March 11, 2008 Przepraszam za jakoś zdjec, ale strasznie trudno Srolinde uchwycić, bo cały czas śmiiiga po mieszkaniu xD Quote
BoUnTy Posted March 11, 2008 Author Posted March 11, 2008 Rozliczenie: Wpłaty: 3,69 - pozostałe 27 zł.- od egradska 60 zł. - Maciaszek 10 zł. - cegiełka allegro od ola178 10 zł.- cegiełka allegro od ula24_2004 30 zł.- cegiełka allegro BIBOP1 5 zł.- cegiełka allegro Martini_331 20 zł. odobenus cagiełka z allegro 10 zł. - cegiełka allegro od kolorowaneczka 45 zł. - egradska Wydatki: - 5,20 zł. allegra Shilii - 80 zł. - leczenie Shili (przelałam Atlantydzie) - 14,85 - allegro cegiełkowe - 32 - zapłaciłam juz rodzicom Ani (dlaczego nie całe 50 zł.? Pieniądze za rachunek) - 16,40 - jedzenie dla Shilii (niestety narazie nie dam rady sama pokrywać - przepraszam :oops:) Saldo końcowe: 72,24 ;) Quote
halbina Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 BoUnTy napisał(a):A jak tam u Ciebie Halbinko? Układa się, czy nadal kłopoty? napisałam odpowiedź, ale zeżarło... na razie cisza... :cool1: a małej to trzeba fotki zrobić...takie, na których będzie ją widać w całej okazałości! Quote
ATLANTYDA Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Ale Shila urosła i widzę że uszka się podniosły ,śliczna :lol:mam nadzieję że na Dniu Psa ktoś sie nią zainteresuje ;) Quote
BoUnTy Posted March 12, 2008 Author Posted March 12, 2008 ATLANTYDA napisał(a):Ale Shila urosła i widzę że uszka się podniosły ,śliczna :lol:mam nadzieję że na Dniu Psa ktoś sie nią zainteresuje ;) Wręcz przeciwnie - opadły! Ale teraz wygląda ślicznie - mordkę ma jak taki malutki jamniczek, tez takie klapnięte uchole xD Quote
Recommended Posts