Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 738
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BoUnTy napisał(a):
Bo ona zwykle ma klapnięte, ale jak słucha to ma anteny postawione całkowicie (jak lis Fenek), a jak jest czymś zainteresowana lub prowokuje do zawaby to uszy ma postawione i tylko końce klapnięte ;P

Moi chłopcy też zauważyli podobieństwo do fenka:evil_lol::evil_lol:

Posted

Wreszcie kup0iłam baterie do aparatu i przed chwilką cyknełam aktualne fotki (bo tamte zrobiłam jak mała do mnie przyszła), a oto i Shilcia przed chwilką ;)

Posted

Dziś na spacerze spotkałam jednego z szczeniaczkow Dorki i niestety pieska trzeba odebrać w trybie pilnym :shake::shake:.Piesek jest zaniedbany został najechany przez samochod i nie poszlo z nim do weta:angryy::angryy: wrażenie ogólne kiepskie . Jak nie urok to srru...
Jest jeszcze problem gdzie malucha ulokować moj mąż się nie zgadza do BoUnTy też odpada :roll:a ,Ania na dniach rodzi .Do tego dochodzą wizytu w lecnicy + leczenie tej kontuzjowanej łapki :shake::roll:.
Ogólnie kicha na całej linii a wydawało się że ludzie opok .
Ja postaram sie malucha jak najszybciej odebrać bo nie wywiązali się z warunków umowy tzn dbanie o pieska ,opieka wet nawet nie wiem czy byli go choć zaszczepić ale.Pilnie choć tymczas dle malucha i postaram sie gdzieś go ulokować ale nie mogę obiecać nic na długo:shake::roll:

Posted

O matko... masakra.. Co to za idioci????

Atlantyda, a jakby go zabrać na Dni Psa? Wiem, że jest kontuzjowany, ale może znajdzie się odpowiedzialny domek...

I ważne pytanie - czy psiak jest nauczony zachowywać czystość w domu?

Posted

maciaszek napisał(a):

Atlantyda, a jakby go zabrać na Dni Psa? Wiem, że jest kontuzjowany, ale może znajdzie się odpowiedzialny domek...

Nie wiemy czy nauczyli go całkowitej czystości w domu ;(

Na Dni Psa się nie nadaje, nie w takim stanie - takiego psa NIE MOŻNA wyadoptować...

Posted

maciaszek napisał(a):

Co do utrzymywania czystości to nie dopytałam ,a do adopcji mógł by pójść naprawdę tylko do ludzi świadomych przede wszystkim kosztów ewent leczenia no i nie wiadomo czy ta łapka będzie sprawna :shake::shake:bo wyglądało to naprawdę brzydko :roll::shake:.Jestem całą tą sytuacją tak wytrącona z równowagi pierwsza moja myśl był żeby zabrać malucha od razu z parku ale czy to nie było by uznane jako kradzież , choć w obecnej sytuacji:roll:.
Na dniach psa można ewentualnie jakoś małego rozreklamować popytać chętnych tylko jak robić przesiew tych domów żeby nie było takich sytuacji, to jest koszmar :angryy::angryy:

Posted

ATLANTYDA napisał(a):
Co do utrzymywania czystości to nie dopytałam ,a do adopcji mógł by pójść naprawdę tylko do ludzi świadomych przede wszystkim kosztów ewent leczenia no i nie wiadomo czy ta łapka będzie sprawna :shake::shake:bo wyglądało to naprawdę brzydko :roll::shake:.Jestem całą tą sytuacją tak wytrącona z równowagi pierwsza moja myśl był żeby zabrać malucha od razu z parku ale czy to nie było by uznane jako kradzież , choć w obecnej sytuacji:roll:.
Na dniach psa można ewentualnie jakoś małego rozreklamować popytać chętnych tylko jak robić przesiew tych domów żeby nie było takich sytuacji, to jest koszmar :angryy::angryy:

Chyba nie mozna nic poradzić, zresztą sama widzisz, ze byłą i rozmowa przed i poadopcyjna, było wszytsko w porządku, a tutaj takie cyrki... Co dalej ;(

Posted

Jak przyszli po pieska to rozmawialiśmy prawie godzinę ,konkretne pytania i odpowiedzi dostali kartkę z informacją jak często karmić ,czym ,karmę dla psika facet stwierdził że na Mickiweicza do lecznicy będą chodzić .No i jak byłam dostarczyć książeczkę to Bari był naprawdę wesoły dom normalny zadbany rozmawiałam w tedy z mamą tego chłopca .Porostu ręce opadają:niewiem::mdleje::mdleje: .

Posted

halbina napisał(a):
musiałybyście z człowiekiem zjeść beczkę soli, by go naprawdę poznać... a ja jestem dzis już totalnie zdołowana... i tym, co w Chinach, i tym co u nas...

Niestety taka prawda ,ja nawet nie wiem co w chinach i u nas bonie miałam okazji nawet telewizora włączyć .
Najgorsze jest to że na chwilę obecną nie ma gdzie małego ulokować:placz: :shake:
mój tz odmawia współpracy:mad::mad: stwierdził że ma już dość tych moich szalonych pomysłów .Jutro będę molestować kogo się da żeby wziął maluch .

Posted

PILNIE POSZUKIWANY DT DLA SZCZENIACZKA DORKI !!!!!

Obdzwoniłam kilka osób ale na razie nic z DT jak sie taki nie znajdzie to nie mogę małego odebrać :shake::shake: kto pomoże ????

Posted

Co do tych Dni Psa może maciaszek ma rację żeby malucha zabrać może ktoś zwróci na niego uwagę .Można by wtedy malucha podleczyć i jak będzie w lepszej formie adoptować:roll:
Trzymajcie kciuki za chwilę zadzwonię do tych ludzi mam nadzieję że nie będą robić problemów z oddaniem małego .Nie ukrywam że z nerwów to mi się wszystko wte i z powrotem w brzuchu przewraca .Na dwa dni może małego wziąć moja siostra ale to tylko dwa dni i co dalej :shake:?

Posted

ATLANTYDA napisał(a):
Co do tych Dni Psa może maciaszek ma rację żeby malucha zabrać może ktoś zwróci na niego uwagę .Można by wtedy malucha podleczyć i jak będzie w lepszej formie adoptować:roll:
Trzymajcie kciuki za chwilę zadzwonię do tych ludzi mam nadzieję że nie będą robić problemów z oddaniem małego .Nie ukrywam że z nerwów to mi się wszystko wte i z powrotem w brzuchu przewraca .Na dwa dni może małego wziąć moja siostra ale to tylko dwa dni i co dalej :shake:?

W sobote sądni Psa wiec moge go wtedy wziaśc ze sobą, jak Shila znalazłaby dom to postaram sie roziców ubłagać na to, zeby został u mnie na jakiś czas, ale czarno to widze...

Jaksię nie zgodzą to jest TOZ i straż miejsca, mamy umowę adopcyjną, wiec nie powinno być kłopotów...
Pamiętaj, ze MUSZĄ podpisac umowę zrzeczenia się psa!

Posted

BoUnTy napisał(a):
W sobote sądni Psa wiec moge go wtedy wziaśc ze sobą, jak Shila znalazłaby dom to postaram sie roziców ubłagać na to, zeby został u mnie na jakiś czas, ale czarno to widze...

Jaksię nie zgodzą to jest TOZ i straż miejsca, mamy umowę adopcyjną, wiec nie powinno być kłopotów...
Pamiętaj, ze MUSZĄ podpisac umowę zrzeczenia się psa!

Myślę że warto trzeba próbować może coś się wyklaruje .Ja w ostateczności go wezmę do siebie ale wiem że też będę miała zgrzyty z tego powodu trudno:shake:.
Jak ta umowa ma wyglądać może być na odwrocie adopcyjnej zrzeczenie z podpisem?

Posted

ATLANTYDA napisał(a):
Myślę że warto trzeba próbować może coś się wyklaruje .Ja w ostateczności go wezmę do siebie ale wiem że też będę miała zgrzyty z tego powodu trudno:shake:.
Jak ta umowa ma wyglądać może być na odwrocie adopcyjnej zrzeczenie z podpisem?

Nie wiem czy tak moze być, ale jak Ania się zrzekałą Dżeka to pdpisywała umowę darowizny z fundacją Nasza szkapa i wyglądała ona tak:

UMOWA DAROWIZNY ZWIERZĘCIA

Zawarta dnia ................... pomiędzy

...........................................................................................................

...........................................................................................................

...........................................................................................................zwanym w dalszej części umowy DARCZYŃCĄ

a

Fundacją „Nasza Szkapa”, z siedzibą w 44-330 Jastrzębie Zdrój ul. Morcinka 1/3, numer KRS: 0000267659, NIP: 6332149296, REGON: 240527046 reprezentowaną przez Prezesa Fundacji – Agnieszkę Zera, zwaną w dalszej części umowy OBDAROWANĄ.

§ 1
Darczyńca oświadcza, iż jest wyłącznym właścicielem psa:

zwanej dalej w treści niniejszej Umowy Psem.

1. Darczyńca oświadcza ponadto, że opisany w pkt. 1. Pies wolny jest od praw osób trzecich, że nie toczy się żadne postępowanie, którego byłby przedmiotem, a także, że zwierzę to nie stanowi przedmiotu zabezpieczenia.
2. Obdarowana oświadcza, iż zapoznała się ze stanem zdrowia zwierzęcia i nie będzie z tego tytułu wnosić żadnych roszczeń względem Darczyńcy.

§ 2
1. Darczyńca oświadcza, że daruje Obdarowanej określonego w §1 psa,
a Obdarowana oświadcza, że niniejszą darowiznę przyjmuje.
2. Wydanie przedmiotu darowizny nastąpiło w dniu podpisania niniejszej Umowy.
§ 3
Darczyńca oświadcza, iż nie jest spokrewniony z Obdarowaną.

§ 4
Darczyńca pokrywa wszystkie koszty związane z niniejszą umową.

§ 5

Darczyńca zobowiązuje się udzielić Obdarowanej wszelkich informacji oraz dostarczyć wszelkie dokumenty potrzebne do realizacji praw z przedmiotu darowizny.
§ 6
1. Zmiany umowy pod rygorem nieważności winny nastąpić w formie pisemnej.
2. Umowa spisana została w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach, po jednym dla Darczyńcy i dla Obdarowanej.
3. W sprawach nieuregulowanych niniejszą umową stosuje się przepisy kodeksu cywilnego.
4. Właściwym do rozstrzygania sporów mogących wyniknąć w wyniku realizacji niniejszej umowy jest Sąd właściwy dla siedziby Obdarowanej.

DARCZYŃCA OBDAROWANA