Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak Aga sie gotuje,to ja już bulgocze podwójnie.Sama czułośc wali z miny mojego"ulubionego"pracownika!!!:diabloti:Dobrze,ze przez papier nie trzymał staruszka:-(Oczywiście,ze coś podrzuce!

Posted

Jutro będzie sekcja Rufika...
Dr policzył za wszystko (badania czwartkowe i w następne dni, leki itd.) tylko 180 zł. Sekcja i pobyt w klinice GRATIS. Fakturę dostanę pocztą.
Na pewno Rufi nie odchodził sam. Studenci go tam już znali i widać zresztą na fotkach, że budził duże zainteresowanie.
Szczerze powiem, to miałam świadomość tego, że Rufi może do nas już nie wrócić z kliniki, dlatego pojechaliśmy wszyscy (tylko teściowa została na warcie przy psiakach). Był w takim stanie, że bałam się czy dr od razu nie zdecyduje o uśpieniu.
Strasznie pusto w domu bez jego wszędobylskiego nochala... :(

Posted

[quote name='yoko100']moze by watek dziadziowi zalozyc zebytu nie pisac bo mam te obrozki Ulka wiesz ta rozowa wysatwic moge na weekendzie[/QUOTE]Poprosze Eloise, zeby zalozyla watek. Ja jestem cienka w watkach. Moze jakims cudem uratujemy tego dziadunia, wiadomo, ze zdrowy nie jest, wiec licze sie z tym, ze bedzie w hoteliku 1-3 miesiace.
Jesli mozesz Yoko, to zrob bazarek z obrozami na tego wlasnie dziadzia, dary dla Mielca i bazarek dla psa z Mielca. Tylko miejsca nie ma nigdzie w hotelikach.

Halcia ma racje, ja jestem spokojny czlowiek, jak ja sie gotuje, to Halcia juz drze gębe na cale schronisko. Ten gosc nas wyjatkowo obie wkurza.

Czekamy na wyniki sekcji Rufiego. Najwazniejsze, ze odszedl z pomoca czlowieka i nie cierpial tak jak psy w schronisku.

Posted

Ja dopiero wróciłam praktycznie do domu, a tu od razu takie wieści :(

Ruficzki
[*], kochany wielkopsie, biegaj szcześliwy tak, jakim byłeś u Murków. To był dla ciebie twój dom.
Teraz dołączyłeś do wszystkich psiaków, które Tęczowy Most przekroczyły wcześniej. Biegaj z nimi radosny.

Ciężko sie pogodzic z odejściem.

Posted

zapraszam do dziadeczka OPCIA
[url]http://www.dogomania.pl/threads/206392-Staro%C5%9B%C4%87-nie-rado%C5%9B%C4%87-czyli-historia-bardzo-typowa-dziadeczek-OPCIO-z-Mielca?p=16732221#post16732221[/url]

Posted

Rufi miał szanse na poznanie co to dom i na godne odejście. To najważniejsze.
Jestem jak najbardziej za tym, aby taką szansę dostał następny psiak. Nawet jeśli wyciągnie się go tylko po to, aby nie umierał w samotności, cierpiąc...

Posted

[quote name='Ra_dunia']Rufi miał szanse na poznanie co to dom i na godne odejście. To najważniejsze.
Jestem jak najbardziej za tym, aby taką szansę dostał następny psiak. Nawet jeśli wyciągnie się go tylko po to, aby nie umierał w samotności, cierpiąc...[/QUOTE]

w 100 procentach zgadzam sie z Radunia

czekam na wyniki sekcji Rufiego i sciaskam Cie wirtualnie Murko..

Posted

Wyniki sekcji wskazują na to, że bezpośrednią przyczyną śmierci Rufika była postępująca ciężka niewydolność wątroby i nerek, dr powiedział, że nic tam więcej nie było. Organy zniszczone i wyeksploatowane na maksa :(

Posted

To samo miala moja poprzednia kolaczka :-( Watroba i nerki nie pracowaly na koniec w ogole :-(
Dobrze, ze wiemy, ze nie bylo innego wyjscia, tylko pomóc Rufiemu godnie odejsc bez bólu.

Posted

[quote name='Murka']Wyniki sekcji wskazują na to, że bezpośrednią przyczyną śmierci Rufika była postępująca ciężka niewydolność wątroby i nerek, dr powiedział, że nic tam więcej nie było. Organy zniszczone i wyeksploatowane na maksa :([/QUOTE]
Rozumiem, że nie było żadnego rozlanego, czy innego nowotworu?

Posted

[B]Panca[/B], dzięki że pytasz... jest bardzo smutno, kiedy myślę o Rufim; staram się nie myśleć... sprzyjają temu codzienne obowiązki i pozostałe psiaki. Nie mniej zawsze będziemy o Rufim pamiętać i jego niektóre poczynania. Choćby ostatni występek... Chyba z tydzień przed załamaniem się jego samopoczucia, kiedy były takie bardzo silne wiatry trochę narozrabiał. Otóż rano brama nie była zamknięta na kłódkę i wiatr ją otworzył. Zauważyliśmy to dopiero jak przez okno zobaczyliśmy Rufiego biegnącego przez ogród z... kurą w pysku! Udało mu się ją odebrać, ale oczywiście już nie żyła. Za Rufim przybiegła zadyszana sąsiadka... Na szczęście psy bardzo lubi (sama ma 7 psów), ale nam było koszmarnie głupio. Kosztowała nas ta przygoda dwa słoiki miodu ;)

No to chyba trzeba się rozliczyć...

[B]Stan konta na 19 marzec wynosił +52,20 zł
Wpłaty:[/B]
70 zł agata51
50 zł agusiazet
250 zł jess
20 zł eloise
50 zł Laciej (domek Opala)
220 zł Malibo57
50 zł Ra dunia
[B]Razem: 762,20 zł[/B]

[B]Koszty:[/B]
312 zł hotelowanie (20.03-14.04.2011 - wyjazd Rufiego do kliniki)
240 zł wcześniejsza wizyta Rufiego w Lublinie + Prilium
6,50 zł Encorton
172 zł Ipakitine + Rubenal
10 zł Encorton
22 zł Spironol + Hepatil
20 zł 2 x Encorton
28,90 zł Esseliv Forte
70 zł transport do Lublina 14.04
185 zł badania, leczenie i eutanazja Rufiego w klinice (rachunek za to dostanę pocztą i wtedy umieszczę)
[B]Razem: 1066,40 zł[/B]

762,20 zł - 1066,40 zł = -304,20 zł.
[COLOR=red][B]Pozostałość po hotelowaniu Rufiego wynosi -304,20 zł.[/B][/COLOR]

Zostało trochę karmy Rufikowej (nerkowej i wątrobowej) oraz leki i mam pytanie co z tym zrobić. Czy trzymać u siebie czy może jest jakiś staruszek, któremu by się to przydało (karmę zasponsorowała Malibo więc decyzja należy do niej).
U nas na razie jest jeden bardzo schorowany staruszek (Kuruś), któremu po świętach będziemy robić full badania w Lublinie, także możliwe, że coś się przyda.

Posted

[B]Malibo[/B], ja tą wpłatę ujęłam chyba w poprzednim rozliczeniu, robiłam je 23.03:

[quote name='Murka']Jeszcze rozliczonko wieczorową porą :)

[B]Stan konta z 17 lutego wynosił -56 zł
50 zł Panca
100 zł kaskadaffik (bazarek)
700 zł Malibo57
50 zł agusiazet
118,20 zł Murka (bazarek)
20 zł eloise
400 zł Malibo57
35 zł halcia
27 zł Murka (bazarek)
50 zł Ra dunia
[B]Razem: 1494,20 zł[/B]

360 zł hotelowanie
30,20 zł Esseliv Forte
12,90 zł Hepatil
3,80 zł Furosemid
70 zł transport do Lublina (kontrola)
77 zł puszki Renala
140 zł wizyta i badania w Lublinie
40 zł transport do lecznicy do Stalowej Woli
40 zł USG
26 zł Rubenal
73 zł Rubenal
20 zł Encorton x2
63 zł przyjazd i badanie lokalnego weta
246,30 zł Rubenal (dwa duże opakowania)
27,20 zł Esseliv Forte
10 zł Hepatil
10 zł Encorton
6,60 zł Ranigast
186 zł puszki Hillsa + Ipakitine
[B]Razem: 1442 zł[/B]

1494,20 zł - 1442 zł = 52,20 zł
[COLOR=red][B]Stan konta na 19 marzec wynosi +52,20 zł.[/B][/COLOR][/QUOTE]

Posted

Mureczko, moja ostatnia wpłata - 70zł - to 50zł dla Rufiego i 20 dla Kurusia. Zaraz lecę na pocztę i wysyłam kwietniowe deklaracje. Łącznie dla Rufiego i Kurusia.

Posted

[quote name='Murka'][B]Malibo[/B], ja tą wpłatę ujęłam chyba w poprzednim rozliczeniu, robiłam je 23.03:[/QUOTE]
Wydaje mi się, że jednak brakuje jednej wpłaty. Na wszelki wypadek podaję wszystkie z datą wysłania:
22.02. - 700,-
4.03. - 400,-
22.03. - 400,-
13.04. - 220,-

Posted

Sprawdziłam, faktycznie są dwie wpłaty po 400 zł, przegapiłam, mea kulpa, przepraszam najmocniej!
Mam już faktury, zaraz będę wszystko wstawiać, uzupełniać i poprawiać rozliczenie.

Posted

[COLOR=red][B]POPRAWIONE ROZLICZENIE:[/B][/COLOR]

[quote name='Murka']
[B]Stan konta na 19 marzec wynosił +52,20 zł
400 zł Malibo57
50 zł agata51
50 zł agusiazet
250 zł jess
20 zł eloise
50 zł Laciej (domek Opala)
220 zł Malibo57
50 zł Ra dunia
[B]Razem: 1142,20 zł[/B]

312 zł hotelowanie (20.03-14.04.2011 - wyjazd Rufiego do kliniki)
240 zł wcześniejsza wizyta Rufiego w Lublinie + Prilium
6,50 zł Encorton
172 zł Ipakitine + Rubenal
10 zł Encorton
22 zł Spironol + Hepatil
20 zł 2 x Encorton
28,90 zł Esseliv Forte
70 zł transport do Lublina 14.04
235 zł badania, leczenie i eutanazja Rufiego w klinice, poniżej faktury:
[URL]http://img220.imageshack.us/img220/1884/rufifaktura.jpg[/URL]
[URL]http://img814.imageshack.us/img814/9278/rufifaktura1.jpg[/URL]
[URL]http://img585.imageshack.us/img585/9383/rufifaktura2.jpg[/URL]
[B]Razem: 1116,40 zł[/B]

1142,20 zł - 1116,40 zł = 25,80 zł.
[COLOR=red][B]Pozostałość po hotelowaniu Rufiego wynosi +25,80.[/B][/COLOR]
[/QUOTE]

Jakiś dodatkowa faktura wyszła 50 zł, może kremacja. Zapytam dr przy okazji.
Pytanko: co zrobić z pozostałą kwotą?