Alex_i_Suzi Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Na Alexa wolamy zdrobniale Alexiu, Dziubek, a na Suzi, Suzunia, Misia, Niunia.[/SIZE][/FONT] Quote
tuxman Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Bert, Bertuś, Bertoliński, Brytfan, Bryś, Bertol (to jak mnie wkurzy) - to wszystko na temat Berta. Sunia: no cóż, zanim się zsocjalizowala (bardzo trudno bylo) to czasami ladowalo na jej uszach: Suka, Suczka, Sunieczki, Suniusie, Suniek i wszelkie tego typu "maślane" dyrewatywy...:shake: Aaaaa - na śmierć zapomniałem. Po strzyżeniu (2x do roku) na Berta wołamy Łysy... Quote
Monika Pikulik Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Mam dwa psy. Do amstaffa który ma na imię Kobo (to dziewczynka) mówię : Kobyszku, Grubyszku, Gruba, Kluku-Muku, Biała, Białka-Srałka. Do drugiego psa kundelka który ma na imię Ruda mówię : Rudziszku, Rutku, Rudolfie, Rudzielcu, Ruda-Pierdziula. Każde z tych imion ma swoją historię zależy od ich zachowania, wyglądu, i charakteru. Gdybym Wam to miała opisać to tak jak napisać książkę ;)[/SIZE][/FONT] Quote
Usia Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 Ja na moją Fige wołam czesto "krowa" ale takie drugie imie to niunia a na Aysa cielak albo myszko róznie bywa :cool1: Quote
leemonca Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Hakulec, Haciu, syneczku mamusi, niuniuś, dziubdziulek albo wstrętna małpo Quote
bzuma Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Na Abbey wolamy :Grazynka,Mintus,Grazia,Ab,Abka Na Slasha wolamy :Boczek,Bonio,Boko,Bosio Na Rome wolamy: Renatka,Reda,Renia,Romus,Romek,Romcia,Purcyk,Kochanie :loveu: na wszystkie imiona pieknie reaguja :eviltong: Quote
lizka Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Na Borysa wołam Borys, ale jak coś majstruje albo mnie wkurzy to "Ty pierniku jeden" :evil_lol: Quote
olapaco Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 Paco- to rodowodowe, a poza tym jeszcze : Paptuś, Papik, Maleństwo, Bakteria, Kruszynka, Myszka, Słoneczko :) Quote
shafireq Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 nie mamy rodowodu, więc zowie się Żelka, ale wołam też czasem na nią Żela Quote
Rybc!a Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 To sunia- nazywa się Zuza, ale mówimy do niej- Duduś, Niunia, Dziubdziuś,Zulka, Zuzunia... Quote
Szczurosława Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Ren:Renik, Drenik, Drenosław, Relington, Śmierdziel, Kundel Mika:Mickey, Suka, Śmierdziel Kora:Koruś, Koryntia, Łaciak, Kundel,Debil, Kretynka, Śmierdziel Fryda:Frydus, Frytka, Kundel, Czarnuch, Flydende,Fryteczka, Śmierdziel pragnę zauważyć, iż "Śmierdziel" jest uniwersalne:evil_lol: Quote
edhel Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 Mój psiur ma na imie Chester, wołam na niego:Chest, Durnota;), Romek(mój chłopak to wymyślił, ma drugie imię;)) A na moją dziewczynkę: Theta i zdrabniam jak się da:Thetus, Thetka, Thetulka:) Quote
Wyjątek Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Na poczatku była Bagera. A teraz tak uniwersalnie Gera. Oprócz tego Gertruda, Geraldina, Paskuda, Brzydulina... :evil_lol: Quote
Sasni Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Mój w rodowodzie ma Black Jack ;) A mówimy na niego Matti :lol: czasami jeszcze jest maleństwem, kochaniem, głupkiem, wstrętnym bydlakiem :lol: Quote
Saskja Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Moja English Grzanka najczęściej jest właśnie Grzanką (to English było tylko dlatego, że miot musiał być na E), ale popołudniami bywa też Mordziachą, a w chwilach czułości Dziunią. Quote
Marta i Wika Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Wiktoria Wikipedia ;-) Wikunia, Wikulec, Wikut, Wik, Wikul, Wikoń, Wikol, ... i wiele innych :-) Quote
dolika Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Moje maleństwo oficjalnie nazywa się Nora, po domowemu Mocca (często zmieniane na Mokki), rodzina woła na nią Mop :angryy:, a ja pieszczotliwie nazywam ją Brzuszkiem, Fafikiem albo Małą Mo :loveu:. Quote
saJo Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Ksieciunio ma zupelnie inne imie w rodowodzie inne na codzien. Moj brat sie zbuntowal, bo ma na imie Arek i nie wiedzial czy psa wolamy (ARES Vigor) czy cos do niego. Wiec zostal Bols. A Gnojkowi sama wymyslalam imie. Mial byc Whisky na codzien, ale w rodowodzie mialo byc na L wiec zostal LET'S GO WHISKY from Mike's Place (byla jeszcze opcja Let's drink whisky :evil_lol: , ale to pierwsze wydawalo mi sie bardziej "sportowe") Quote
Samturia Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Lapa-Łapa, Ciapa, Łapcia, Ciapcia, Kapcia, Łapka, Kappa, Łapucia, Kapusia... Śmierdziel, Niuchacz, Kot(bo ona takie fajne koce odgłosy wydaje) Operetka :lol: i takie tam.. Quote
magda12 Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 mój piesek nie ma rodowodu, więc musiałam mu wymyślić jakieś imię, Quote
martesa Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 moj pies nie ma rodowodu,wiec tez wymyslilam mu imie,ale w domciu mowie do niego misiu,gdyz wydaje podobne dzwieki do niedzwiedzia Quote
Hippies Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 Nie będę oryginalana w tym że mój psiak też nie ma rodowodu - a nazywa się Hippies bo jest pacyfistą. Quote
basia bonnie Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 Moja na imie ma Bonnie, a ja mówie: Bonnie, Bonka, Bońka, Bonuśka, Nulka, Nulcia, Nuleczka, Złotko, Debilku, Dzióbku, Koteczku.... :razz::razz: duże tego :p Quote
rotek_ Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 ja wymysliłam sama imię...nie sugerowałam sie rodowodem...zawsze tak robiłam i chyba tego nie zmienię;) Quote
wix Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 inaczej niz w rodowodzie, chociaz zarowno imie rodowodowe (Light My Fire) jak i domowe (Rasta) sama wybieralam ;) myslalam tez nad nazwaniem ja w rodowodzie Love'n'Peace, wtedy Rasta by pasowalo, ale w koncu uznalam (z 'drobna' pomoca Ewy, hodowczyni :cool3: ) ze Light My Fire jest ladniejsze ;) Quote
Recommended Posts