Jump to content
Dogomania

Jak nazywasz swojego psa?  

611 members have voted

1. 1. Jak nazywasz swojego psa?

• Imieniem rodowodowym
    • Wariacja na temat imienia z rodowodu
    • Zupelnie inaczej
    • Pies nie ma rodowodu, wiec musialem/lam wymyslic cos twarzowego

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bert, Bertuś, Bertoliński, Brytfan, Bryś, Bertol (to jak mnie wkurzy) - to wszystko na temat Berta.
Sunia: no cóż, zanim się zsocjalizowala (bardzo trudno bylo) to czasami ladowalo na jej uszach: Suka, Suczka, Sunieczki, Suniusie, Suniek i wszelkie tego typu "maślane" dyrewatywy...:shake:

Aaaaa - na śmierć zapomniałem. Po strzyżeniu (2x do roku) na Berta wołamy Łysy...

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Mam dwa psy. Do amstaffa który ma na imię Kobo (to dziewczynka) mówię : Kobyszku, Grubyszku, Gruba, Kluku-Muku, Biała, Białka-Srałka. Do drugiego psa kundelka który ma na imię Ruda mówię : Rudziszku, Rutku, Rudolfie, Rudzielcu, Ruda-Pierdziula. Każde z tych imion ma swoją historię zależy od ich zachowania, wyglądu, i charakteru. Gdybym Wam to miała opisać to tak jak napisać książkę ;)[/SIZE][/FONT]

• 4 months later...
Posted

Na Abbey wolamy :Grazynka,Mintus,Grazia,Ab,Abka
Na Slasha wolamy :Boczek,Bonio,Boko,Bosio
Na Rome wolamy: Renatka,Reda,Renia,Romus,Romek,Romcia,Purcyk,Kochanie :loveu:
na wszystkie imiona pieknie reaguja :eviltong:

• 2 months later...
  • 4 months later...
Posted

Ren:Renik, Drenik, Drenosław, Relington, Śmierdziel, Kundel
Mika:Mickey, Suka, Śmierdziel
Kora:Koruś, Koryntia, Łaciak, Kundel,Debil, Kretynka, Śmierdziel
Fryda:Frydus, Frytka, Kundel, Czarnuch, Flydende,Fryteczka, Śmierdziel

pragnę zauważyć, iż "Śmierdziel" jest uniwersalne:evil_lol:

Posted

Mój psiur ma na imie Chester, wołam na niego:Chest, Durnota;), Romek(mój chłopak to wymyślił, ma drugie imię;)) A na moją dziewczynkę: Theta i zdrabniam jak się da:Thetus, Thetka, Thetulka:)

Posted

Moja English Grzanka najczęściej jest właśnie Grzanką (to English było tylko dlatego, że miot musiał być na E), ale popołudniami bywa też Mordziachą, a w chwilach czułości Dziunią.

Posted

Moje maleństwo oficjalnie nazywa się Nora, po domowemu Mocca (często zmieniane na Mokki), rodzina woła na nią Mop :angryy:, a ja pieszczotliwie nazywam ją Brzuszkiem, Fafikiem albo Małą Mo :loveu:.

Posted

Ksieciunio ma zupelnie inne imie w rodowodzie inne na codzien. Moj brat sie zbuntowal, bo ma na imie Arek i nie wiedzial czy psa wolamy (ARES Vigor) czy cos do niego. Wiec zostal Bols. A Gnojkowi sama wymyslalam imie. Mial byc Whisky na codzien, ale w rodowodzie mialo byc na L wiec zostal LET'S GO WHISKY from Mike's Place (byla jeszcze opcja Let's drink whisky :evil_lol: , ale to pierwsze wydawalo mi sie bardziej "sportowe")

Posted

inaczej niz w rodowodzie, chociaz zarowno imie rodowodowe (Light My Fire) jak i domowe (Rasta) sama wybieralam ;) myslalam tez nad nazwaniem ja w rodowodzie Love'n'Peace, wtedy Rasta by pasowalo, ale w koncu uznalam (z 'drobna' pomoca Ewy, hodowczyni :cool3: ) ze Light My Fire jest ladniejsze ;)