azzie5 Posted December 28, 2004 Posted December 28, 2004 Na mojego piecha mówię Agro, Agruś, a także Gro i Grusio, :D na jedną sukę Aza, Azunia, jak się zdenerwuję to Azor i Paskuda :wink: poza tym mówię też Za -to specjalne imię, które można wymówić ciszej, niż dzwięczne 'Aza', na specjalne okazje, np gdy ma mnie usłyszeć tylko pies i nikt inny. A na drugą sukę wołam Szara, Szarunia, Szarcia i Siara :wink: Wogóle to zauważyłam, że niektórzy dogomaniacy tak jak ja zjadają pierwsze litery imion swoich piechów :wink: Quote
Aneta_i_Nesca Posted December 31, 2004 Posted December 31, 2004 Moja NESCA nazyw się Nesca bo jak ją pierwszy raz zobaczyłam jako malutkiego szczeniaczka to miała kolor kawy z mlekiem :lol: Quote
Aneta_i_Nesca Posted December 31, 2004 Posted December 31, 2004 A moja przyjaciółka ma boksera który ma na imię BAFU...mój Tata nie może tego zapamiętać i mówi na niego......BUFON :wink: Quote
dbsst Posted January 1, 2005 Posted January 1, 2005 Szpilek gamon pokemon lafirynda ciucmok laleczka ( to chyba lubi bo zawsze jest gotowa na dalszy ciag ;)) szpidupa i tak dalej ;) Quote
arnika Posted January 8, 2005 Posted January 8, 2005 mój w azylu został nazwany Loog :lol: , w domu przechrzczony na Olek, a na codzień nazywany najczęściej Parówą lub Łysym, okazyjnie zaś Grubasem,Łysolem, Parowem, Parowcem, Parówiarzem, Parówskiem, Parówczakiem, Izydorem, Cudakiem, bądź Bawołem (to szczególnie rano kiedy łazi po śpiących cielskach naszych :lol: ) Quote
isa Posted March 9, 2005 Posted March 9, 2005 No a ja nazywam ją tak jak ma w rodowodzie. Miała inne imie u poprzedniej właścicielki ale mi się nie podobało i nauczyłam ją by reagowała na swoje rodowodowe imie czyli Jula. Quote
jaskółka Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 ja na moją mówię różnie, a najczęściej Niunia, Dzióbek, Dzióba, Filomena, moja siostra w stylu hip hopowym Filkers :lol: :lol: Quote
gadzik Posted March 16, 2005 Posted March 16, 2005 A u mnie są wariacje na temat: 1. Pies Czarek czyli - Zuza, Guziczek, Kaczor 2. Kot Kajtek czyli Tysiek, Pysio, Kytyś 3. Kotka Perła czyli Ruda 4. Lamba czyli Bunia, Bambosz, Lamborgini 5. Bongo czyli Bongosan, Gosio albo Gosia Quote
nefre Posted March 17, 2005 Posted March 17, 2005 Moja psina wg rodowodu wabi się Vero,ale imię zostało mu zmienione na Drago, dlatego zę moja ciocia miała psa o tym imieniu i strasznie mi się podobało Quote
Tora Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 Mój wg rodowodu nazywa się Rezydent Operam, ale nie jest ani Rezio ani nic z tego typu. Jest Atos :) A wołam na niego różnie: Tłuścioch, Zuch, Bodzio, Gębu, Niunia, Tosa, Kapiszon :lol: Parówka. I jeszcze, i jeszcze... w ciągu 9 lat się tego uzbierało... tata mówi na niego Smok. A moja przyjaciółka ma akitę o imieniu Yoru, to na niego mówią Yorek, Jarek, Jarosław (to ja, jak przyjdę do niej ;)) a jej dziadek - Jogurt :lol: Quote
MONIA&BOSTON Posted March 20, 2005 Posted March 20, 2005 z rodowodu bo bardzo mi sie podobało, takie imie wybrałam i juz tak jest :D Quote
Marta.. Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 Imie Brando zostało wymyślone przez mojego tate :D Imie Arik też zostało wymyślone :D Bary miał już tak na imie jak go kupiliśmy :D Kofi.. imie wzięło się od rodowodowego imienia Arika :D Quote
Aneta&Jura Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 Jura- miała już tak w metryce Tito- poprzedni pies też miał tak na imię... Quote
heidy1 Posted May 21, 2005 Posted May 21, 2005 Nazywa sie Lucky ale wołamy na niego jeszcze: misiu, żarłok, lizak, rudzielec, niuniek, pysiolek Quote
agabass Posted May 22, 2005 Posted May 22, 2005 Mój Gomzio ma rodowód ( Gazar Sun and Shadow), ale ma po domowemu imię Gomez. Często mówimy do niego Gunio, albo Nuno od piłkarza Nuno Gomez :) . Mama nazywa go Guficzkiem, bądź Gumisiem. Ale tak naprawdę to 100% Gomez Cymes. Pozdrawiam Quote
ASICA Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Moja przez poprzednich włascicieli była nazwana Gaja i tak juz zostało :D czesto wolam na nia Gajka,Gajunia Gajoska kiedyś moj facet powiedzial na nia Gajka -Smajka i jej sie podobało :D :D a podczas awantury męsko-psiej była nazwana pieprzonym nierobem :D :D :D ale to zostało przez suke obszczekane :wink: czasami krzycze Śmaja :D :D Quote
dominika_81 Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Mój bulek w rodowodzie ma imię Amigo, ale bardziej podobało mi się imię Pako i tak zostało. Czasem wariantem jest Pakun, no i śmierdziel (ach te bączki) :lol: Quote
Dominika1987 Posted July 30, 2005 Posted July 30, 2005 Moja sunia ma imię po swojej mamie GRACJA, ale najczęściej to Gracyjcia, Gracjulek, Ogoniasta, Łepcio. Aha mój tata często mówi Gracjanna :lol: Quote
pati_smerfek Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 piesek bez rodowodu; nazywa się Astik. wołam Astuś, Astula, Ast, Asi, Astral etc. a tata i inni z rodziny czasem jak sie pomylą wołają go Bos (tak sie nazywal nasz poprzedni pies :P) Quote
Figaro Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 Mój piesek jest bez rodowodu. Jego imię to Figaro, a w zdrobnieniu mówimy na niego Figuś, Figaruś, Garo, Gareczek, Garunio, Figarunio, Figareczek, Figuleczek. :lol: Quote
paula_!99o Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 ja mowie na mojego Logan - tak jak dostal w schronisku, czasem tez: śniezek, lokuś, loczek, loguś :D Quote
Gonia Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 DUMKA jest w domu DUMECZKĄ,CARELLI-KARELLIM,ARIELKA-ARIELKĄ,a ALISON-ALI :D Quote
nikusia Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 Mój nie ma rodowodu i nazwałam go z uwagi na jego bojowy wygląd (jest małym Yorkiem :D ) Ramzes i mówimy do niego Rami, Ramiś, Ramzesik. Quote
darek Posted October 22, 2005 Posted October 22, 2005 Najczęściej wołam na Collina "łobuz",'łajza""morda" albo"słoneczko" :grins: Quote
Niunia_Zolzunia Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 Rottka - ma na imie Szanta, ale wolamy Tuska, Ksiezniczka (tudziez niecenzuralnie jak nas zdenerwuje) Dog - Renzo i tak tez zazwyczaj na niego mowimy, czasami Renek Whippet - z rodowodu Liverpool :roll: w domu Dunia, Dunieczka, Dusia Pudel - Gluck (bo to nasze szczescie) ale przerobilo sie na Glusia a nastepnie Niusia :-? Szczeniak - Phoebe Kundelek - Paskud Quote
Recommended Posts