pusia2405 Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 To chyba mulinka, założycielka wątku wiedziała... Nie ma się co na dziewczynach wyżywać:razz:, skąd mogły wiedzieć, że tak się cała sprawa skończy:-(. Quote
Kar0la Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 :crazyeye::crazyeye::crazyeye: O rany. Przeczytałam i nie mogę uwierzyć. Quote
ewatonieja Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 czy ponownie pokazac sunie nimieckiej fundacji? Quote
Ayia Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Mysle ze tak... ale teraz nie ma ze one znow ja biora do siebie :angryy: Quote
ewatonieja Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 belli historia wysłana Niemcom moze coś z tego wyniknie pozytywnego Quote
pusia2405 Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Oby ta historia miała szczęśliwe zakończenie... Quote
agata51 Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Ayia napisał(a):Bella zamieszkala u opiekunek :) I co? Po pół roku odwiozły ją do tego pustostanu?! Chyba głupia jestem, bo nie rozumiem. Cała nadzieja w Niemcach. Quote
ewatonieja Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 jaki jest stosunek Belli do innych psów? czy posiada aktualne szczepienia? czy ma chipa? Quote
Ayia Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Natalia zapewnie nie ma szczepien ani chipa :-( nawet nie wiadomo chyba teraz gdzie jest ten putostan.. chyba ze Ania wie.... Quote
zachary Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Ciotki skoro mulinka wiedziała gdzie jest ten pustostan, to może ktoś ma do niej kontakt lub do kogoś kto działał z mulinką w sprawie Belli? A skąd wiedzą cioteczki, że Bella wyrzucona została z powrotem? Może tym tropem da się ustalić czy ona jest tam rzeczywiście? Quote
gonia66 Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Dziewczyny..ale skad Wy wiecie, ze Bella jest znow porzucona??Nie moge sie jakos polapac w tym wszystkim..byl domek nagle po kilku miesiacach tylko informacja, ze Bella znow w pustostanie, ale nikt nie wie gdzie ten pustostan..:(To o co chodzi??Napiszcie prosze wszystko po kolei...o co chodzi??Bella.trzymaj sie cieplutko!!! Quote
netti1 Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Zobacz temat - Bella z pustostanu znowu szuka domu.Proszę o pomoc. :: Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt Quote
Ayia Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Biegniemy na spacerek na noc... :painting: Quote
Izis Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Boże ma sunia pecha w życiu :-( Czemu te kobiety ją oddały i skąd w ogóle takie info? Quote
Ayia Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 [quote name='Izis'] Boże ma sunia pecha w życiu :-( Czemu te kobiety ją oddały i skąd w ogóle takie info? na forum NiZ zostało napisane: [quote name='Ewa']Z przykrością informuję, że Bella jak do tej pory nie znalazła jeszcze ukochanego dla siebie domku.Z ostatnich przeczytanych na stronie informacji, a było to dosyć dawno dowiedziałam się, że została adoptowana przez swoje opiekunki.Ze smutkiem muszę dodać, że chyba nie, bo Panie, które sprawowały opiekę w dalszym ciągu szukają dla niej domu.Czy tak wygląda adopcja. Szkoda mi psiaka, który całe życie się tuła i nikt nie chce się nim zając.Proszę więc wszyskich o zainteresowanie się tą sprawą, a w szczególności o pomoc dla Belli.Dziękuję i pozdrawiam. Ewa _____________________________________________________ Z tego co wiem Panie ją dokarmiają, ale nie mieszka z nimi. Prawdę mówiąc nie wiem gdzie, może i w tym pustostanie.Dowiedziałam się o tym przypadkiem przez osobę, którą Panie poprosiły o pomoc w poszukiwaniu dla niej domku.Wiem również, że nie wykluczają umieszczenia Belli w schronisku jeżeli nic się nie znajdzie. Nie ukrywam, że trochę mnie to rozzłościlo. Bo w takim razie po co ta cała fikcyjna adopcja.A pies pewnie siedzi od rana do wieczora sam i nie wiadomo, czy ma co jeść Już sama myślałam żeby Bellę wziąść do siebie, ale nie mam wystarczających warunków aby adoptować kolejnego psa. Zwracam się więc z gorącą prośbą o pomoc dla Belli. Może gdyby Fundacja wzięła ją pod swoją opiekę nie musiałaby się tak tułać. Ten pies i tak już wiele przeszedł. Może należałoby się skontaktować z tymi Paniami i coś zorganizować. Nie mam do nich numeru telefonu, ale w razie czego mogę się podpytać.Dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam. Ewa [quote name='katya']Dzwoniłam do mulinki w tej sprawie. Bella była z paniami w wakacje na wsi, ale nie polubiła się z ich sukami, chciała je gryźć, dlatego po powrocie wróciła do pustostanu. Panie jej tam uprzątnęły, wymieniły drzwi, wychodzą z nią 3 razy dziennie na długie spacery, karmią, ale... to nadal pustostan. Niedługo będzie w nim bardzo zimno. Powstał pomysł postawienia w nim budy. Na wyjazd do Niemiec Pani się nie zgodzą, bo nie wiadomo gdzie Bella trafi. Na żaden tymczas również nie. Ktoś posądził je o to, że ogłaszają Bellę, bo chcą ja sprzedać, tak więc teraz szukają domu na własną rękę, bez ogłoszeń. I to chyba tyle. Więcej można przeczytać: Bella Quote
zachary Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Izis, netti1 w poście o 14,06 wskazała ,gdzie znajdziemy odpowiedź na Twoje i innych pytania dotyczące Belli.Generalnie, sunia po wakacjach z opiekunkami wróciła do pustostanu, bo nie zgadzała się z psem opiekunki.Panie ją rzekomo dokarmiają i wyprowadzają na spacer. Quote
agata51 Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 A z jakiej racji Panie ani na wyjazd do Niemiec, ani na DT się nie zgodzą? Quote
agata51 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Coraz zimniej się robi. Trzymaj się, Belluniu. Quote
MagYa^^ Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Bella na spacerek... Życzę Ci psinko abyś znalazła swoich ludzi, swoj kąt - ciepły kąt - w którym będziesz szczęśliwa.. Quote
ewatonieja Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 "Bella mialaby miejsce w Niemczech jezeli: 1. jest zaszczepiona + chip 2. zgadza sie z innymi psami, bo tam gdzie by szla sa tez inne psiaki dajcie predko znac!!!" od Niemieckiej Fundacji :oops: Quote
pusia2405 Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Cioteczki, taaka szansa, czy nie może ktoś się tym zająć?:razz: Quote
mtf zalesie Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 powiedzcie tym paniom wersje jaka chca uslyszec a zrobcie to co lepsze dla suki -gdziekolwiek aby miala swoj dom bo pustostan wiecznie pusty nie bedzie Quote
netti1 Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 przez 2 dni nie mam duni w domu na jutro i pojutrze moge ją wziąśc żeby zaczipowac czy zaszczepic póxniej juz nie,zmobilizujmy sie,ktos musiałby ją przywieźć.nie ma takiej możliwości by została dłużej niż do czwartku wieczorem,tyle mogę Quote
Recommended Posts