clockwork Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 [quote name='izabela.szczepaniak']Zdrowy rozsądek precz ja go też pogoniłam :evil_lol: [FONT=Arial] wcale mnie nie pogoniłas ino mam ograniczony dostęp do kompka:evil_lol::evil_lol: podpisano- rozsądek :evil_lol::evil_lol:[/FONT] [quote name='andzia69']a my tak dzisiaj z ciotką doddy gawarili...i doszlimy do wniosku, że sunia to raczej molosowata jest niz bullowata:cool3: bo jak na swoje 3-4 miesiące to kawal baby z niej jest;) [FONT=Arial]a nie mówiłam... ale kto słucha ciotki klockowej :mad:[/FONT] [quote name='ATLANTYDA']Jak już się doszukujecie podobieństw to mnie przypomina fila brasileiro http://filabrasil.pl/ http://www.polskastrefa.eu/ogloszenia/fila_brasileiro__szcznieta_rodowodowe_450_7045.html:p [FONT=Arial]a ja sie upieram przy bandosiu :diabloti: [/FONT] Quote
Alicja Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 [quote name='clockwork'][FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]a ja sie upieram przy bandosiu :diabloti: [/FONT] [FONT=Arial]:cool2: bandoś ....sokole oki ciotki Alicji siem nie mylą :evil_lol::evil_lol:[/FONT] Quote
ATLANTYDA Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Hop po domek Tequilko :biggrina::biggrina::grins: Quote
Tengusia Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Az sie boje tu udzielac bo moj TZ jak dzisiaj uslyszal o kolejnym psie to chyba mial ochote odjechac sam z parkingu (bylismy wlasnie w drodze ze sklepu do samochodu) :evil_lol: Quote
ATLANTYDA Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 [FONT=Arial]a ja sie upieram przy bandosiu :diabloti: [/FONT] [quote name='Alicja'][FONT=Arial]:cool2: bandoś ....sokole oki ciotki Alicji siem nie mylą :evil_lol::evil_lol:[/FONT] Ja się na bandosiach za bardzo nie znam :oops::roll: więc sie zwami zgadzam:p Mam jeszcze pytanie czy to jest taka celowana krzyżówka Quote
andzia69 Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 ja obstawiam DC:eviltong: Atlantyda - no coż - ludzie rożne glupoty z nudow robią to i bandogi się pojawily;) jak i pewnie wiele innych ras:lol: Tylko bandog to chyba nie jest uznaną przez FCI rasą....ale nie wiem :oops: Quote
ATLANTYDA Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 andzia69 napisał(a):ja obstawiam DC:eviltong: Atlantyda - no coż - ludzie rożne glupoty z nudow robią to i bandogi się pojawily;) jak i pewnie wiele innych ras:lol: Tylko bandog to chyba nie jest uznaną przez FCI rasą....ale nie wiem :oops: Dzięki za odpowiedź :lol:może ktoś chce uzyska jakąś super rasę tylko zapewne psy na tym ucierpią obciążone negatywnymi cechami fizycznymi :roll::shake: przerasowieniem podobnie jak np bernardyny (za ciężkie ,choroby oczu itp)ale to nie w temacie nie rozpisuję się . Quote
clockwork Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 [quote name='ATLANTYDA'] Ja się na bandosiach za bardzo nie znam :oops::roll: więc sie zwami zgadzam:p Mam jeszcze pytanie czy to jest taka celowana krzyżówka [FONT=Arial]mix Pitbull+ mastino = bandog w Polsce ta rasa nie jest uznana jeszcze jako osobna... choc jak chipowaliśmy naszego bandosia wet dzwonił do związku kynologicznego i innych pro-psich instytucji co ma wpisać w paszporcie.... kazał paniom wejśc na neta że w Polsce są bandogi i to nie pojedyńcze osobniki i ta obiecała że zajmą sie zatwierdzeniem BANDOGA w Polsce.. ale raczej na obietnicach sie skończyło :roll: a sunia wygląda poważnie identyko jak nasz Klocuś jak był mały... ino pręgusek [/FONT]:loveu: dlatego sie tak upieram.. ale nie daje se ręki obciąć :roll: (kopiuje z forum molosy) http://www.forum.molosy.pl/showthrea...ghlight=bandog Sa trzy rodzaje bandogow - Amerykanski (mastino + pit albo bullmastiff + pit) :loveu: - Australijski (mastino + AST) - Niemiecki (mix molosow strozujaco-obronnych z europy np:Rottweilerow, bullmasiffow, Cane corso, bokserow w roznych proporcjach) Quote
clockwork Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 [quote name='andzia69']ja obstawiam DC:eviltong: Atlantyda - no coż - ludzie rożne glupoty z nudow robią to i bandogi się pojawily;) jak i pewnie wiele innych ras:lol: Tylko bandog to chyba nie jest uznaną przez FCI rasą....ale nie wiem :oops: [FONT=Arial]w Polsce NIE... w Czechach np. TAK ;)[/FONT] Quote
ATLANTYDA Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 O to już trochę wiem,:lol: nawet ciekawy temat na pewno jeszcze czegoś poszukam o bandogach . A w tych krzyżówkach bardziej nacisk kładzie się na eksterier czy jakieś konkretne cechy charakteru ? Quote
andzia69 Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 to jak bandogowi można dać papiery i zatwierdzić jak są 3 różne mieszanki pod jedną nazwą - przecież to w sumie kazdy z tych rodzajow bandoga to inny ekterierowo pies:cool3: ale na pewno nie jest i raczej nie będzie rasą zatwierdzoną przez FCI tak jak i pit bull(choć te mają rodowody ale uznawane gdzie indziej nie w FCI) Clock - ale co w Czechach??? jest uznawany jako rasa???? kto mu wydal rodowod - bo na pewno nie FCI Quote
clockwork Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 [quote name='ATLANTYDA']O to już trochę wiem,:lol: nawet ciekawy temat na pewno jeszcze czegoś poszukam o bandogach . A w tych krzyżówkach bardziej nacisk kładzie się na eksterier czy jakieś konkretne cechy charakteru ? [FONT=Arial]wstyd sie przyznac.. ale to na molosach to jedno z nielicznych opracowań w temacie bandog... dzwoniłam do zw.kyn... jak klocus był jeszcze malutki... i co mi powiedziano?? że nic nie wiedzą o tej rasie :grins: szukam fotek młodych bandogów na czeskich stronach, bo tam ich całe mnóstwo ;)- porównajcie... ci co widzą sunie na żywca ;)... czy sa podobieństwa... bo ja tak ze zdjęć nie wiem...[/FONT] 1. 2. 3. [FONT=Arial]dobra... dalej nie szukam ... bo natknęłam sie na stronke ze zmasakrowanymi bullowatymi :placz::placz::placz:[/FONT] Quote
clockwork Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 [quote name='andzia69']to jak bandogowi można dać papiery i zatwierdzić jak są 3 różne mieszanki pod jedną nazwą - przecież to w sumie kazdy z tych rodzajow bandoga to inny ekterierowo pies:cool3: ale na pewno nie jest i raczej nie będzie rasą zatwierdzoną przez FCI tak jak i pit bull(choć te mają rodowody ale uznawane gdzie indziej nie w FCI) Clock - ale co w Czechach??? jest uznawany jako rasa???? kto mu wydal rodowod - bo na pewno nie FCI [FONT=Arial]nie wiem kto, wiem że są tam bandogi z papierami... szukałam własnie stronki z hodowlami bandogów "papirzastych" nie znalazłam... a czytałam to do cholewki kiedyś... jak sie szuka to nigdy nie ma :angryy: i na wystawach w czechach startuja bandosie... czyli chyba musza być uznane :hmmmm: [/FONT] Quote
ATLANTYDA Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Łoo aleśmy Tequili nagadały o bandosiach :evil_lol:chyba się nie pogniewa:p Quote
clockwork Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 2 x ten sam post mi wlazł ... kolejny aktualny Quote
clockwork Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 [quote name='ATLANTYDA']Łoo aleśmy Tequili nagadały o bandosiach :evil_lol:chyba się nie pogniewa:p [FONT=Arial]znalazłam 1 stronke z wystawy gdzie startowały bandogi i juz kończe temat :p[/FONT] http://www.bandogbree.estranky.cz/clanky/vystavy-a-akce/jubilejni-svetova-vystava-psu- [FONT=Arial]Dne 31.3. 2007 v Rokycanech proběhla Světová výstava psů (UCI), kde naše fenka Bree soutěžila ve skupině "mladých" a ziskala oceněn�* "VÍTĚZ TŘÍDY" se známkou velmi dobrá.[/FONT] [FONT=Arial]Dnia 31.3.2007 w Rokycanech odbyła sie światowa wystawa psów , gdzie nasza suczka Bree startowała w drużynie młodych i została zwycięzcą grupy z ocena bardzo dobrą.... ;) aha.. i jeszcze o rodzicach tejże suni.. z jakich hodowli i że czempiony i takie tam... czyli w czechach uznana http://www.bandogbree.estranky.cz/clanky/o-me/bree-patku-cz [/FONT] Quote
Alicja Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 [FONT=Arial]:razz::razz:...no jak nam się tu naukowo zrobiło ;) Doberek .... [/FONT][FONT=Arial] A życzonka dla Wszystkich są tutaj http://www.dogomania.pl/forum/showth...78#post9136678[/FONT] Quote
ATLANTYDA Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 :x-mas::x-mas::santagri:Renifer Rudolf już grzeje kopyta, Mikołaj w pośpiechu prezenty chwyta, niech wszystkie smutki wnet pójdą w kąt - ja dziś Ci życzę Wesołych Świąt! :smile::tree1::tree1::tree1: Quote
tygra Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 to ja też zrobię porównanie :) a to Tygra 3,5 miesiąca (prawdopodobnie boksi zmixowany z amstafem lub dc jak twierdz osoba od której ją mam) Quote
tygra Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 ale fakt że do tego bardzo podobna - może mamy tu piękną mieszankę wybuchową :) http://st.blog.cz/b/barushkaajejiswet.blog.cz/obrazky/14901151.jpg Quote
ATLANTYDA Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 Hop po domek :santagri::santagri::santagri:.Co słychac u Tequili ? Quote
izabela.szczepaniak Posted December 23, 2007 Author Posted December 23, 2007 Witamy Łoj ale ciotki się rozgadały :crazyeye: o Bandogach. No a ja mam niezbyt wieści :shake: miałam jeden tel. w sprawie TEQUILI który podniusł mi nieco ciśnienie :cool1: Quote
ATLANTYDA Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 izabela.szczepaniak napisał(a):Witamy Łoj ale ciotki się rozgadały :crazyeye: o Bandogach. No a ja mam niezbyt wieści :shake: miałam jeden tel. w sprawie TEQUILI który podniusł mi nieco ciśnienie :cool1: Prosimy o szczególy Quote
izabela.szczepaniak Posted December 23, 2007 Author Posted December 23, 2007 Powiem jednym wyrazem "PREZENT" :cool1: Quote
Recommended Posts