Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 319
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Huuuurrrraaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :multi::multi::multi::multi::multi:
Jaka jestem szczęsliwa!!!! :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Brazowa, jaka Ty kochana, że ją wypatrzyłaś! :loveu:

Posted

Cioteczki proszę, oto DOMOWA Szyszka :lol:

Została wykąpana, nie była specjalnie zadowolona, ale nie zraziła się do swoich Ludzi. Płakała w nocy, nie chciała sama być w łazience. Pancia musiała odwiedzać, miziać i swiatło zostawić.
Ma katar i potrafi sama nosek wycierać, podchodzi do ręki z ręcznikiem i po sprawie.
Taka kochana jest!

Brązowa, zmieniaj tytuł!!!!!!!!

Posted

Piękna :lol: Miałam kiedyś koteczkę Milusię, trochę inna od Szyszki była, ale też buraska z białymi znaczeniami. Bardzo ją kochałam, to była najmilsza koteczka jaką dotąd miałam.

Buraski śliczne są!!!

Posted

Witam Was serdecznie,

Nelonik poprosiła mnie o rejestrację na Dogomanii i wieści o Szyszce... Widziałam, że Akucha napisała już co nieco :)

Mamy gości do jutra, wkleję więc to, co dziś udało mi się napisać na miau.pl.

"Szyszka jeszcze w piątek opuściła łazienkę. Niczego się nie bała, w końcu to kot schroniskowy.

Z Kapciem poszło dość gładko - miłości nie widać, ale koty się obwąchały i rozeszły do własnych kątów. Nie wchodzą sobie w drogę, ale też nie sprawia im problemu przebywanie w swojej bezpośredniej bliskości. Nie fuczą, nie warczą, nie syczą na siebie.

Lepszy numer jest z Pucią. Szyszka wykazuje olbrzymie zainteresowanie i chęć poznania Pućki, ale na razie bez wzajemności. Minimalna odległość to metr, gdy Szyszka podejdzie bliżej, zaczyna się warczenie i syczenie, po czym Pucia gdzieś się ewakuuje. Szkoda mi jej, taki stres we własnym domu...

Odkąd wypuściliśmy Szyszkę z łazienki, nie ma problemów w nocy, bo śpi z nami w łóżku. W ogóle dość dużo śpi. I bardzo dużo je To dobrze, bo nie ma problemu z podawaniem antybiotyku.

Podajemy doxycklinę (+ dostała surowicę na wstrętne wirusy). Wet wyczyścił zaświerzbione uszy jakimś mazistym specyfikiem (z wrażenia nawet nie spytałam, czym... okazało się, że Szyszka wyjątkowo nie lubi ingerencji w uszy, w związku z czym mam już dwa palce pogryzione - jeden przy kąpieli (to, oczywiście, nie miało związku z uszami ), drugi przy czyszczeniu właśnie). Za tydzień kolejne czyszczenie, na razie zakraplamy Surolan. Pazurki obcięte

W wolnej chwili wrzucę zdjęcia. Mamy gości do jutra...
c.d.n. "

Posted

Fajnie, atrophy że się zarejestrowałaś!:lol: Co do tych kocich stosunków to pewnie z czasem wszystko sie unormuje. Moja piątka jakoś się dogaduje a na początku bywało ostro. Cieszę się, ze Szyszunia jest pod tak dobra opieką.
Jeszcze łapka,każdemu kotu sie należy ale ta łapeczka taka tragicznie smutna.... Może ktoś przeczyta, może ktoś ją zauważy i pokocha.
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108582

Posted

Witaj atrophy na dogo!!!! :lol:
Wspaniałe wiesci, mam nadzieję, że w łóżeczku Szszce szybko katar przejdzie!
A za kilka dni pewnie przeczytamy, że z Pucią już sztama. Trzymam za to!!!

Posted

Ja również serdecznie witam, atrophy!
Jak to dobrze, że Szyszunia już w domku u Ciebie - teraz to katarek na pewno minie, a i stosunki między zwierzakami się ułożą. Wiadomo, że początki bywają trudne - toż to nowy lokator w ich własnym domu!