Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pani powiedziała mi wczoraj na ucho ,że nie odda mnie nikomu:lol:

Rudolf

Prosimy kochaną ciotkę Hanah ,aby zmieniła tytuł wątku i przeniosła go do działu- już w nowym domu:lol:

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A nie mówiłam, że to się tak skończy. Figa33 jak ja go tylko zobaczyłam, to wiedziałam, ż ejak pójdzie do kogoś to już tam zostanie.
Bardzo się ciesze.:multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

Też się cieszę , że będzie u nas!:loveu:

To naprawdę złoty pies. Dosłownie i w przenośni. Przeżyłam chyba typowy syndrom DT , że nikt lepiej się nie zajmie ode mnie Rudolfem.
Co jest oczywiście nieprawdą.:lol:

Jak on gania po domu i bawi się !:loveu: Wszystko jest fajne , wszystko go cieszy! Jednocześnie jest delikatny i już dużo rozumie.
Jak ja lubię rude psy!:loveu:

Posted

sluchajcie poplakalam sie. wszystki psy przez ktore nie spalam w nocy maja domy:) (prawie wszytkie, zostal jeden o ktorego walczymy jeszcze. ale juz pojawiaja sie kolejne nie ma tak dobrze:) a rudzik zostaje na stale!!!!

ps. ma dzis 18 urodziny. dobry prezent:) bo marzenia sie spelniaja

Posted

agata-air napisał(a):
sluchajcie poplakalam sie. wszystki psy przez ktore nie spalam w nocy maja domy:) (prawie wszytkie, zostal jeden o ktorego walczymy jeszcze. ale juz pojawiaja sie kolejne nie ma tak dobrze:) a rudzik zostaje na stale!!!!

ps. ma dzis 18 urodziny. dobry prezent:) bo marzenia sie spelniaja

mam nadzieję,że się uda wszystkim:lol:

agata-air :tort:

Posted

figa33 jestem bardzo zadowolona, że go kochacie i on jest szczęśliwy. Az cissznie mi się , żeby powiedzieć a nie mówiłam - to tak jeśli chodzi czy u Was zostanie. Jakiegos czuja miałam. A teraz sobie tu zaglądam, żeby sie pocieszyć jak mnie ogarnia smutek innych bezdomnych psiaków.

Posted

Hanah ja też jestem zadowolona! :loveu:
I lubię patrzeć jak Rudolf bawi się z Pawłem! Jak dzieciak , bo to jest przecież jeszcze dzieciak. Ganiają , Rudolf się przewraca, dalej goni, łapie ząbkami , i w ogóle to jest taki pies-guma... Chwyta za swoją własną tylną łapkę , gryzie ją,robi wygibasy, na kolanach można go złożyć niemal dowolnie.:-o
Szybko się uczy! Bardzo szybko!
Wie już ,że ma łóżeczko do spania, że trzeba poczekać na miseczkę a nie wyskakiwać z zębami:evil_lol:, wie która jest jego obróżka, nie zwraca uwagi na koty ( chyba ,że idą razem z Figą , a ona zwraca i to bardzo , wtedy Rudolfek oczywiście wtóruje:diabloti:), wie ,że po podaniu lekarstwa (fuu) jest nagroda, więc może nie jest to takie straszne;),że trzeba zrobić siad i jest poczekaj, a jest u nas dopiero niecałe trzy tygodnie.
Rano skowronek! Witamy się! Do zabawy!
Wieczorem spanko, szybko robi się cieplutki.Taki typowy skowronek.
I to co lubię u niego najbardziej-przychodzi ,wtula się główką leciutko i można mu szeptać wtedy do uszka, a on mruży oczka.:iloveyou:
Wszystkim się podoba, psiarzom z podwórka,babciom sąsiadkom , weterynarzowi, mojej mamie, która uważa wyższość kotków nad psami :lol:
Myślę ,że to będzie kiedyś taki naprawdę bardzo mądry pies , już jest , choć to młodziak.
Na drabinę włożył go Paweł, bo Rudolf KONIECZNIE chciał zobaczyć co tam jest.:lol: Wszystko go ciekawi.
Teraz znów walczymy z biegunką, wczoraj było drugie odrobaczanie , a dziś efekt, aż płacze jak się załatwia:shake: ,dam mu smectę , zobaczymy. Musi być zdrowy , bo niedługo szczepienia.
Kąpałam go jeszcze raz ( boi się , ale zniósł to dzielnie), miał jeszcze spory łupież, ale już prawie jest czysto. I na szczęście nie widziałam już "lokatorów";) Myślę,że będzie miał kiedyś piękną, rudą, błyszczącą sierść ( staram się;))

Acha , te kody paskowe do czipa , które dało schronisko, trzy sztuki ,to czy ja nie powinnam gdzieś zgłosić,jest chyba jakiś rejestr właścicieli?

Posted

figo nie w Polsce. one sa potrzebne do
1. paszportu
2. gdy pies sie zgubil tak mozesz udowodnic ze jest twoj po okazaniu ksiazeczki zdrowia gdzie jest ten kod wklejony...

bylam w szoku gdy sie o tym dowiedzialam. zawsze byla przekonana ze zaczipuje psa a gdy trafi do schronu odczytaja czip, wpisza w jakis rejestr i do mnie zadwonia. ale nie ma tak pieknie, to tylkoa angli na filamach

Posted

no tak , weterynarz nie miał przyrządu do odczytania czipa, więc co się dziwić, może jak będzie obowiązek czipowania to sie zmieni.:shake:

a czy wiecie , gdzie Rudolf ma go wszczepionego , wet mówił,że powinien mieć gdzieś przy szyi , on ma taką małą gulkę ruchomą między łopatkami, może to to ?

Posted

LittleMy napisał(a):
a czy reszta czipuje psy? bo teraz jeszcze mozna za darmo i sie zastanawiam czy to nie ma zadnych skutkow ubocznych?

Ja mam zaczipowane psy . 2 od 3 lat . Nic się nie dzieje . Te czipy są chyba tylko dla mojego spokojnego sumienia . We wrocławskim schronie odczytują czipy . Ale jeśli pies tam nie trafi , to i tak nikt mi go nie odda . Dlatego mają wszyte telefony w szelki .Są regiony , gdzie nie ma czytników . Wtedy czip nie ma sensu . Pojadę z psem na wczasy , i jak mi zginie to koniec :shake:

Posted

Rudolf jak przyszedł do nas strasznie obszczekał dwa razy swoje odbicie w lustrze:evil_lol: Nie spodobał się sobie?
A dzisiaj prał ze mną , krochmalił pościel i pilnował obracającego się bębna w pralce:lol:
No śmieszny jest po prostu!:lol: We wszystkim uczestniczy.