figa33 Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Pani powiedziała mi wczoraj na ucho ,że nie odda mnie nikomu:lol: Rudolf Prosimy kochaną ciotkę Hanah ,aby zmieniła tytuł wątku i przeniosła go do działu- już w nowym domu:lol: Quote
BIANKA1 Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 :laola::cunao::drink1::Cool!::Cool!::angel::sweetCyb::Rose::cool2::calus::buzi::buzi: Quote
Hanah Posted December 12, 2007 Author Posted December 12, 2007 A nie mówiłam, że to się tak skończy. Figa33 jak ja go tylko zobaczyłam, to wiedziałam, ż ejak pójdzie do kogoś to już tam zostanie. Bardzo się ciesze.:multi::multi::multi::multi::multi: Quote
LittleMy Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 :smilecol::Cool!::Cool!::Cool!::jumpie::jumpie::B-fly::B-fly::B-fly::painting: bardzo sie ciesze !! jestescie kochani!! ale ma Rudolf szczescie !! :laola::laola::cunao::cunao: Quote
Agnie Koty Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Człowiek wchodzi rano na dogo a tu takie wieści.... :lol: Bardzo się cieszę, bardzo.... :loveu:I żyli razem długo i szczęśliwie....:loveu: Quote
figa33 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Też się cieszę , że będzie u nas!:loveu: To naprawdę złoty pies. Dosłownie i w przenośni. Przeżyłam chyba typowy syndrom DT , że nikt lepiej się nie zajmie ode mnie Rudolfem. Co jest oczywiście nieprawdą.:lol: Jak on gania po domu i bawi się !:loveu: Wszystko jest fajne , wszystko go cieszy! Jednocześnie jest delikatny i już dużo rozumie. Jak ja lubię rude psy!:loveu: Quote
agata-air Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 sluchajcie poplakalam sie. wszystki psy przez ktore nie spalam w nocy maja domy:) (prawie wszytkie, zostal jeden o ktorego walczymy jeszcze. ale juz pojawiaja sie kolejne nie ma tak dobrze:) a rudzik zostaje na stale!!!! ps. ma dzis 18 urodziny. dobry prezent:) bo marzenia sie spelniaja Quote
figa33 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 agata-air napisał(a):sluchajcie poplakalam sie. wszystki psy przez ktore nie spalam w nocy maja domy:) (prawie wszytkie, zostal jeden o ktorego walczymy jeszcze. ale juz pojawiaja sie kolejne nie ma tak dobrze:) a rudzik zostaje na stale!!!! ps. ma dzis 18 urodziny. dobry prezent:) bo marzenia sie spelniaja mam nadzieję,że się uda wszystkim:lol: agata-air :tort: Quote
figa33 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Dzisiejsze porządki w kuchni:cool1: Pan Rudolf MUSIAŁ zobaczyć co jest na górze drabinki ,hmm...:hmmmm: Quote
LittleMy Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 wyglada tak powaznie. jak krol na tronie :) Quote
figa33 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 A to krwiożercza bestia na dobranoc:diabloti: Prawda jaki ma śliczny czerwony nosek?:lol: Quote
BIANKA1 Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Rudzik jest śliczny . :loveu: Sam wylazł na drabinke ? :cool3: Ciekawe czy ma świadomość , jakie go szczęście spotkało :lol: Quote
LittleMy Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 na pewno ma :) moje oba tez na poczatku mialy potem zapomnialy i sie staly nieznosne :evil_lol: Quote
agata-air Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 a ja wam powiem ze lubie jak tymczas staje sie domem na zawsze. to znaczy ze pies ma w sobie to cos:) Quote
Hanah Posted December 14, 2007 Author Posted December 14, 2007 figa33 jestem bardzo zadowolona, że go kochacie i on jest szczęśliwy. Az cissznie mi się , żeby powiedzieć a nie mówiłam - to tak jeśli chodzi czy u Was zostanie. Jakiegos czuja miałam. A teraz sobie tu zaglądam, żeby sie pocieszyć jak mnie ogarnia smutek innych bezdomnych psiaków. Quote
baffi2 Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 jak dobrze że zostaje tam na zawsze:loveu: Quote
figa33 Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Hanah ja też jestem zadowolona! :loveu: I lubię patrzeć jak Rudolf bawi się z Pawłem! Jak dzieciak , bo to jest przecież jeszcze dzieciak. Ganiają , Rudolf się przewraca, dalej goni, łapie ząbkami , i w ogóle to jest taki pies-guma... Chwyta za swoją własną tylną łapkę , gryzie ją,robi wygibasy, na kolanach można go złożyć niemal dowolnie.:-o Szybko się uczy! Bardzo szybko! Wie już ,że ma łóżeczko do spania, że trzeba poczekać na miseczkę a nie wyskakiwać z zębami:evil_lol:, wie która jest jego obróżka, nie zwraca uwagi na koty ( chyba ,że idą razem z Figą , a ona zwraca i to bardzo , wtedy Rudolfek oczywiście wtóruje:diabloti:), wie ,że po podaniu lekarstwa (fuu) jest nagroda, więc może nie jest to takie straszne;),że trzeba zrobić siad i jest poczekaj, a jest u nas dopiero niecałe trzy tygodnie. Rano skowronek! Witamy się! Do zabawy! Wieczorem spanko, szybko robi się cieplutki.Taki typowy skowronek. I to co lubię u niego najbardziej-przychodzi ,wtula się główką leciutko i można mu szeptać wtedy do uszka, a on mruży oczka.:iloveyou: Wszystkim się podoba, psiarzom z podwórka,babciom sąsiadkom , weterynarzowi, mojej mamie, która uważa wyższość kotków nad psami :lol: Myślę ,że to będzie kiedyś taki naprawdę bardzo mądry pies , już jest , choć to młodziak. Na drabinę włożył go Paweł, bo Rudolf KONIECZNIE chciał zobaczyć co tam jest.:lol: Wszystko go ciekawi. Teraz znów walczymy z biegunką, wczoraj było drugie odrobaczanie , a dziś efekt, aż płacze jak się załatwia:shake: ,dam mu smectę , zobaczymy. Musi być zdrowy , bo niedługo szczepienia. Kąpałam go jeszcze raz ( boi się , ale zniósł to dzielnie), miał jeszcze spory łupież, ale już prawie jest czysto. I na szczęście nie widziałam już "lokatorów";) Myślę,że będzie miał kiedyś piękną, rudą, błyszczącą sierść ( staram się;)) Acha , te kody paskowe do czipa , które dało schronisko, trzy sztuki ,to czy ja nie powinnam gdzieś zgłosić,jest chyba jakiś rejestr właścicieli? Quote
agata-air Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 figo nie w Polsce. one sa potrzebne do 1. paszportu 2. gdy pies sie zgubil tak mozesz udowodnic ze jest twoj po okazaniu ksiazeczki zdrowia gdzie jest ten kod wklejony... bylam w szoku gdy sie o tym dowiedzialam. zawsze byla przekonana ze zaczipuje psa a gdy trafi do schronu odczytaja czip, wpisza w jakis rejestr i do mnie zadwonia. ale nie ma tak pieknie, to tylkoa angli na filamach Quote
figa33 Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 no tak , weterynarz nie miał przyrządu do odczytania czipa, więc co się dziwić, może jak będzie obowiązek czipowania to sie zmieni.:shake: a czy wiecie , gdzie Rudolf ma go wszczepionego , wet mówił,że powinien mieć gdzieś przy szyi , on ma taką małą gulkę ruchomą między łopatkami, może to to ? Quote
LittleMy Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 a czy reszta czipuje psy? bo teraz jeszcze mozna za darmo i sie zastanawiam czy to nie ma zadnych skutkow ubocznych? Quote
BIANKA1 Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 LittleMy napisał(a):a czy reszta czipuje psy? bo teraz jeszcze mozna za darmo i sie zastanawiam czy to nie ma zadnych skutkow ubocznych? Ja mam zaczipowane psy . 2 od 3 lat . Nic się nie dzieje . Te czipy są chyba tylko dla mojego spokojnego sumienia . We wrocławskim schronie odczytują czipy . Ale jeśli pies tam nie trafi , to i tak nikt mi go nie odda . Dlatego mają wszyte telefony w szelki .Są regiony , gdzie nie ma czytników . Wtedy czip nie ma sensu . Pojadę z psem na wczasy , i jak mi zginie to koniec :shake: Quote
figa33 Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 no właśnie , jak na razie nie ma to jak adresatka :razz: Quote
figa33 Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Rudolf jak przyszedł do nas strasznie obszczekał dwa razy swoje odbicie w lustrze:evil_lol: Nie spodobał się sobie? A dzisiaj prał ze mną , krochmalił pościel i pilnował obracającego się bębna w pralce:lol: No śmieszny jest po prostu!:lol: We wszystkim uczestniczy. Quote
Recommended Posts