Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hanah
bardzo się cieszę , ze maluch opuści schron.:multi:
Ten domek tymczasowy jest na okreslony czas czy do skutku , az znajdziemy
domek na reszte maluchowego życia?
Poza tym czy jest to DT płatny?
Pytam bo dalej chcę pomagac maluchowi !!!

Posted

DT jest u figi.

Ale wyobraźcie sobie, że zamknęli dzisiaj schron o 17 tej a nie o 18 tej
i jeszcze o 16 dzowniłam potwierdzić jego odbiór, że bedę między 17 - 18, więc chyba specjalnie zamknęli wcześniej.
A mają mój numer, ale zadzwonić to ciężko.

jestem wściekła

Posted

Rudzik w porządku:lol:. Jest bardzo ciekawy wszystkiego! Jechał w samochodzie bardzo ładnie, w domu zjadł miseczkę kurczaczka, nawalił kupę w pokoju, czyli wszystko w normie:cool3: Moja Figa trochę szczerzy ząbki, zobaczymy jak dalej się im ułoży, myślę ,że nie będzie źle. Mój TZ powiedział, że on jest prawdziwy amant z tymi swoimi jasnymi , bursztynowymi oczkami, więc mówimy na niego Rudolf (tak jak Valentino?;)).
Smutny pyszczek ma Rudolf, chudzieńki jest bardzo, w kąpieli był bardzo grzeczny , w ogóle jest grzeczny. Nawet trochę sie bawi i baaardzo chce się zaprzyjaźnić z Figą ,ale ona widać ,że czuje się nieswojo.
Pierwsza noc przed nami , łóżeczko dla niego jest , nie wiem czy skorzysta, bo wszystko jest dla niego bardzo nowe. Nie chce wyjść z domu, woli zwiedzać mieszkanie, trochę popiskuje ,słodki pysio.Merda ogonkiem, chodzi za nami cały czas, wcale nie spał.
Przed nami wizyta u weterynarza, postaram się też zrobić jakieś fotki.
Hanah on jest oczipowany? I wygląda, że był szczepiony p/wściekliźnie?

Posted

Jest zaczipowany.
Z tym szczepieniem myslę, że to prawda, bo dzisiaj w schronie był wet, jak go odbieraliśmy.

Bardzo się ciesze, że jest ok i że go polubiliście i maładne imię, a figa pewnie się oswoi.
Pisz o nim jak najwięcej to był mój pupilek i może jakieś zdjątko niedługo sie pojawi.

bardzo się cieszę, że jest dobrze.

On ciagle ma allegro, czy wystawiać go dalej w razie czego?

Posted

Bardzo sie ciesze Figa ze Rudzinek znalazl u Ciebie schronienie!
Buziaki i glaski dla malucha od ciotki Iwy.
On w rzeczywistosci jest chyba jeszcze bardziej slodki niz na zdjeciach?
Trzymajcie sie oboje i czekamy na wiesci !

Posted

Nie wystawiaj go dalej na allegro.Ja się łatwo nie poddaję:cool3: , będziemy się oswajać, na razie była druga kąpiel , jednak ten zapach jest zabójczy, ale Rudolf był dzielny. Coraz więcej rozumie i jak stwierdził Paweł , to bardzo inteligenty pies:lol: Zdjęcia będą na pewno , spacerki przed kąpielą były, piesek poznaje gdzie wrócić do domu i merdał ogonkiem do mnie po powrocie:lol:. Będzie dobrze.:lol:
Jest bardzo słodkim rudaskiem-albinoskiem.

Hanah bardzo dziękuję,że wyciągnęłaś Rudolfa za schronu i pomogłaś go wyprawić w drogę do domu.

Posted

dogo ruszyło , więc mogę trochę napisać o Rudolfie.

Noc przeszła spokojnie , Rudolf olał łóżeczko , wolał chodniki oraz nasze łóżko:mad:.
Nie załatwił się w domu, tylko rano ładnie na dworze. Chodzi wszędzie za moim mężem .Apetyt mu dopisuje, jutro idziemy do weta, wydaje mi się ,że ma stan zapalny siusiaka, a poza tym to jest chyba w nie najgorszej kondycji, ale to straszna chudzina. Trochę wycięłam mu kołtunów i zapuściłam środek przeciwpchelny. Jest ciekawy wszystkiego!:lol:
Pozdrawiamy wszystkie ciotki :loveu:,które się martwiły o pieska, jest mu już ciepło ,sucho i bezpiecznie.

Posted

Hanah , nie wiem , dla mnie to trochę za wcześnie, ale na pewno nie oddam go byle gdzie.
Rudolf to bardzo fajny i mądry psiak.:loveu: Hanah , a znasz bliżej jego historię?

Posted

Trochę nowinek o Rudolfie.

Psiak ma apetyt ma wilczy,zjada wszystko nawet biały serek, wczoraj zwinął Pawłowi obiad ze stołu:evil_lol:, ale to jest taki szkielecik,że boję się ,że nawet czesanie sprawia mu ból, widać,że tego jak na razie nie lubi.
Bardzo ładnie zachowuje się na dworze , tak jak by od dawna wiedział ,że koo i sioo to nie w domu.:lol: Mądry psiak. Trochę kuleje na tylną łapkę i widać,że nie lubi jak dotyka się łapek , chyba go bolą?:shake: Zdarzyło mu się też zwymiotować rano żółcią , nie wiem może robaki ?
I ma albo wypalone albo przycięte wąsy:shake: Kurcze ,co ten pies przeszedł?
Przestraszył się bardzo ekspresu do kawy, zmywarki, pralki , suszarki do włosów , o odkurzaczu nie wspomnę.
Teraz właśnie leży na dywanie w przedpokoju, przodem do drzwi wejściowych i chyba czeka na mojego męża, już tak robił.
Figa na niego warczy, boi się i ucieka.
Rudollf nie miałby szans w schronisku czy na ulicy:-(
Domek dla niego musi być ciepły , on jest taki ,że nadaje się też dla starszych ludzi, nie szczeka jak na razie , czasem popiskuje, ale dziś jeszcze nie.

Posted

Wystraszona, obrażona , boi się Rudolfa, bo to taka mała księżniczka, zresztą też znaleziona, w nocy , -20C dwa lata temu. Odebrana z prawdziwej , okropnej meliny:shake:.

Posted

to hrabia Rudolf nie jest taki malutki.:crazyeye:Jak przytyje to będzie z niego kawał psa :lol:.
A Figulec czuje się bezpiecznie w pewnej odległości od konkurenta jak widać.

Posted

No właśnie nie wiem czemu on wyszedł taki duży na zdjęciach:crazyeye:
Figa jest wielkości dużego jamnika , a on jest trochę od niej wyższy.
Ona jest mniejsza , ale cięższa:razz: Rudolf to piórko, leciuchny, nawet nie ma siły na dłuższą zabawę:shake: O tarmoszeniu nie ma mowy.
To nic , tuczenie rozpoczęte;)
Pozdrawiamy ciotki!