Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

figa 33 wejdz na strone TOZu tam jest rejestr zaczipowanych psów. Jak Rudolf się zagubi to po odczytaniu czipa dojda do Ciebie.
U nas w schronie czipuje sie psy w ok. łopatek przy łapce przedniej.
Czy tniki przeważnie są wyłącznie w schroniskach, lekarze wet. nie spotkałam , żeby mieli.

Posted

A dzięki! Zarejestruję się tam w takim razie. Skoro ma czipa , niech to ma ręce i nogi.
Przy skłonnościach Rudolfa do samodzielnych spacerów...
Dzisiaj można powiedzieć,że jego biegunka była naszym wybawieniem..:p
Paweł poszedł na spacer z Figą i Rudolfem i Rudolf zsunął mu się z obróżki.
Więc sobie poszedł zwiedzać ... Paweł wołał za nim , on nic. Tyle ciekawych rzeczy dookoła.:razz: TZ leciał za nim z Figą na smyczy, widok był ciekawy.Tyle tylko ,że Rudolf musiał co chwilę kucać. I Paweł go dopadł. No , naprawdę, serce mi zamarło.
To nie to ,że on się nie słucha. W domu przychodzi na zawołanie, reaguje też już na swoje imię:loveu:. Ale spacer jest the best ( oprócz jedzenia:cool3:)
Jeśli on tak długo mieszkał na dworze sam, to co się dziwić, Boże jak sobie pomyślę ,że mu kradli te derki , to normalnie...:-(
Jak się już zaznajomi z okolicą , upewni, że to jest jego podwórko i dom to mu minie. Figi długo nie puszczaliśmy ze smyczy , a na osiedlu do tej pory.
On ma trochę lęków, to widać, wolę nie myśleć co zaznał od ludzi.
Ale generalnie nie jest to strachliwy piesek , jak mu się zapewni spokój i stabilizację , będzie dobrze.:lol:

Posted

Z powodu zsuwających się obróżek , moje psy chodzą w szelkach . Roki dopiero od 2 lat chodzi w kolczatce , bo też miał szelki , ale je zjadł .Mnie nie chodzi , że uciekną , bo ja psy spuszczam ze smyczy . Ale strach pomyśleć co by było , gdybym przechodziła przez ulicę i pies się wysmykną :shake:

Posted

Roki to jest agent!:lol:
Z tą obróżką to chyba moja wina. Miałam pretensje do TZ ,ze mu za mocno zapina, no to mu pewnie zapiął lżej...
A psy lubią chodzić w szelkach?

Posted

Z Rudolfem jest naprawdę dużo radości , była dzisiaj nauka zostań ( kiepsko nam wychodzi:cool3:, ale to trudne), bardzo ładnie czekamy na swoją kolejność przy jedzeniu:lol:, i już nie mamy kłopotów z kooop (odpukać ).Chciałabym go zaszczepić w tym tygodniu. I może pobrać krew na badania , bo tego nie miał robionego ( może mu darować jeszcze , a zrobić badania przed kastracją?).
Grzeczny, mądry chłopak:loveu:
Zaczepia Figę do zabawy , a ona się go trochę boi, zwłaszcza jak Rudolf szaleje, oj , bo wtedy wszystko fruwa:razz:
Jest naprawdę kochany.Rano przychodzi się witać, tylko zobaczy ruch w naszym łóżku, już jest.
Wszystko ma swoją kolejność, jest stały rytm dnia, stabilizacja.
Acha i boczki mu się trochę zaokrągliły !:loveu:
Ale dzisiaj myknął mi przez drzwi na dól , do wyjścia jak czyściłam wycieraczkę. Mieszkam na pierwszym piętrze , więc daleko nie mam , a on przy drzwiach. A wychodzi naprawdę często 4-5 razy ze względu na jego brzuszek.Siedzi na dole i merda ogonem, wie ,że nie powinien wychodzić sam , ale przecież to taaakie fajne!:mad:Taki obieżyświat:razz:
Zastanawiam się co mu kupić na gwiazdkę?

Posted

No tak:shake:
Ja nie mogę sobie darować,że mu te posłanka kradli na podwórku, ale to przecież bezpański pies i taki łagodny więc można , czemu nie:angryy:

A my dzisiaj pokazaliśmy się kochanej cioci LittleMy i jeszcze Rudolfik dostał od cioci prezent:calus: bardzo dziękujemy!
A dzisiaj u nas błoto , więc usmarowaliśmy cioci kurtkę:oops:
Myślałam ,że pojedziemy autobusem ,ale Rudolf bał się wejść , bał się karetki , ogólnie bał się dużego ruchu ulicznego. A tramwaje ! Ojej , to dopiero potwory!:cool1:
Więc poszliśmy na piechotę .:lol:

Posted

Malutki Rudolfik . Ja nie jestem pewna , czy moje psy weszły by do autobusu czy tramwaju . Zawsze jedziemy samochodem . Aż nie to samą zastanowiło , bo nigdy o tym nie pomyślałam .:cool3:

Posted

Z Figą nie ma kłopotu, wsiada , siedzi grzecznie.
Rudolf właśnie znów bawi się z moim TZ ( jest nareszcie pies , któremu podobają się harce z moim mężem):evil_lol: . Do tej pory miałam same dziewczynki, delikatne panienki, a tu jest nareszcie facet , który lubi szaleństwa.:diabloti:

Oj moja biedna podłoga..

Posted

a mi bardzo milo bylo poznac mieciutkiego Rudolfka :loveu: jeszcze sliczniejszy niz na zdjeciach ! a blota nie bylo widac zanim do domu dojechalam ;) mam nadzieje,ze prezencik zostal pomyslnie skonsumowany :)

Posted

Czy wasze psy też uczestniczą w porządkach?

Rudolf to robi z lubością , efekt jest taki ,że prawie cały dzień nie śpi , a wieczorem usypia prawie nad miską:evil_lol:
No zmęczył się chłopak:evil_lol: ( biedny wykorzystywany piesek...:cool3:)