BIANKA1 Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 To wszystko ,to dla niego nowość . Chce być blisko Was . Quote
Hanah Posted December 15, 2007 Author Posted December 15, 2007 figa 33 wejdz na strone TOZu tam jest rejestr zaczipowanych psów. Jak Rudolf się zagubi to po odczytaniu czipa dojda do Ciebie. U nas w schronie czipuje sie psy w ok. łopatek przy łapce przedniej. Czy tniki przeważnie są wyłącznie w schroniskach, lekarze wet. nie spotkałam , żeby mieli. Quote
figa33 Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 A dzięki! Zarejestruję się tam w takim razie. Skoro ma czipa , niech to ma ręce i nogi. Przy skłonnościach Rudolfa do samodzielnych spacerów... Dzisiaj można powiedzieć,że jego biegunka była naszym wybawieniem..:p Paweł poszedł na spacer z Figą i Rudolfem i Rudolf zsunął mu się z obróżki. Więc sobie poszedł zwiedzać ... Paweł wołał za nim , on nic. Tyle ciekawych rzeczy dookoła.:razz: TZ leciał za nim z Figą na smyczy, widok był ciekawy.Tyle tylko ,że Rudolf musiał co chwilę kucać. I Paweł go dopadł. No , naprawdę, serce mi zamarło. To nie to ,że on się nie słucha. W domu przychodzi na zawołanie, reaguje też już na swoje imię:loveu:. Ale spacer jest the best ( oprócz jedzenia:cool3:) Jeśli on tak długo mieszkał na dworze sam, to co się dziwić, Boże jak sobie pomyślę ,że mu kradli te derki , to normalnie...:-( Jak się już zaznajomi z okolicą , upewni, że to jest jego podwórko i dom to mu minie. Figi długo nie puszczaliśmy ze smyczy , a na osiedlu do tej pory. On ma trochę lęków, to widać, wolę nie myśleć co zaznał od ludzi. Ale generalnie nie jest to strachliwy piesek , jak mu się zapewni spokój i stabilizację , będzie dobrze.:lol: Quote
BIANKA1 Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Z powodu zsuwających się obróżek , moje psy chodzą w szelkach . Roki dopiero od 2 lat chodzi w kolczatce , bo też miał szelki , ale je zjadł .Mnie nie chodzi , że uciekną , bo ja psy spuszczam ze smyczy . Ale strach pomyśleć co by było , gdybym przechodziła przez ulicę i pies się wysmykną :shake: Quote
figa33 Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Roki to jest agent!:lol: Z tą obróżką to chyba moja wina. Miałam pretensje do TZ ,ze mu za mocno zapina, no to mu pewnie zapiął lżej... A psy lubią chodzić w szelkach? Quote
BIANKA1 Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 figa33 napisał(a): A psy lubią chodzić w szelkach? Nigdy ich nie pytałam :cool3: Ale chyba lepiej w szelkach , bo nie dusi jak pies ciągnie . Quote
figa33 Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 Niedzielny poranek. Pieski grzecznie pozwoliły pospać dłużej:lol: Po śniadanku Pokazujemy ząbki A tu patrzymy jak pani myje oczka Fidze Quote
LittleMy Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 cudo :loveu::loveu: to jak sie umawiamy w tym tygodniu ? :cool3: Quote
figa33 Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 Jak najbardziej !:lol: Podaj jak Ci pasuje? Quote
LittleMy Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 pasuje mi na pewno sroda rano (znaczy tak w granicach od rana tak do 14) ale pewnie nie tylko wtedy moge Quote
BIANKA1 Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 Ale z Rudolfika śliczna przytulanka .:loveu: Quote
figa33 Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Z Rudolfem jest naprawdę dużo radości , była dzisiaj nauka zostań ( kiepsko nam wychodzi:cool3:, ale to trudne), bardzo ładnie czekamy na swoją kolejność przy jedzeniu:lol:, i już nie mamy kłopotów z kooop (odpukać ).Chciałabym go zaszczepić w tym tygodniu. I może pobrać krew na badania , bo tego nie miał robionego ( może mu darować jeszcze , a zrobić badania przed kastracją?). Grzeczny, mądry chłopak:loveu: Zaczepia Figę do zabawy , a ona się go trochę boi, zwłaszcza jak Rudolf szaleje, oj , bo wtedy wszystko fruwa:razz: Jest naprawdę kochany.Rano przychodzi się witać, tylko zobaczy ruch w naszym łóżku, już jest. Wszystko ma swoją kolejność, jest stały rytm dnia, stabilizacja. Acha i boczki mu się trochę zaokrągliły !:loveu: Ale dzisiaj myknął mi przez drzwi na dól , do wyjścia jak czyściłam wycieraczkę. Mieszkam na pierwszym piętrze , więc daleko nie mam , a on przy drzwiach. A wychodzi naprawdę często 4-5 razy ze względu na jego brzuszek.Siedzi na dole i merda ogonem, wie ,że nie powinien wychodzić sam , ale przecież to taaakie fajne!:mad:Taki obieżyświat:razz: Zastanawiam się co mu kupić na gwiazdkę? Quote
figa33 Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Figa w pościeli:cool3: Ma się te boczki ,hę:cool3: Taki jestem słodki :loveu: Quote
figa33 Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Jem ucho i nie próbuj mi zabrać:diabloti: Quote
BIANKA1 Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Kochany maluszek . Ma taką niewinną minkę . Taki jest szczęśliwy i dumny , że ma ucho :loveu: Quote
Hanah Posted December 18, 2007 Author Posted December 18, 2007 Ale rozrabiaka z niego. A ja pamiętam jaka miała depresję i głowę spuszczoną i siedział tak w rogu boksu. Quote
figa33 Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 No tak:shake: Ja nie mogę sobie darować,że mu te posłanka kradli na podwórku, ale to przecież bezpański pies i taki łagodny więc można , czemu nie:angryy: A my dzisiaj pokazaliśmy się kochanej cioci LittleMy i jeszcze Rudolfik dostał od cioci prezent:calus: bardzo dziękujemy! A dzisiaj u nas błoto , więc usmarowaliśmy cioci kurtkę:oops: Myślałam ,że pojedziemy autobusem ,ale Rudolf bał się wejść , bał się karetki , ogólnie bał się dużego ruchu ulicznego. A tramwaje ! Ojej , to dopiero potwory!:cool1: Więc poszliśmy na piechotę .:lol: Quote
BIANKA1 Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Malutki Rudolfik . Ja nie jestem pewna , czy moje psy weszły by do autobusu czy tramwaju . Zawsze jedziemy samochodem . Aż nie to samą zastanowiło , bo nigdy o tym nie pomyślałam .:cool3: Quote
figa33 Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Z Figą nie ma kłopotu, wsiada , siedzi grzecznie. Rudolf właśnie znów bawi się z moim TZ ( jest nareszcie pies , któremu podobają się harce z moim mężem):evil_lol: . Do tej pory miałam same dziewczynki, delikatne panienki, a tu jest nareszcie facet , który lubi szaleństwa.:diabloti: Oj moja biedna podłoga.. Quote
LittleMy Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 a mi bardzo milo bylo poznac mieciutkiego Rudolfka :loveu: jeszcze sliczniejszy niz na zdjeciach ! a blota nie bylo widac zanim do domu dojechalam ;) mam nadzieje,ze prezencik zostal pomyslnie skonsumowany :) Quote
figa33 Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Skonsumowany z największą radością!:loveu: Quote
figa33 Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Czy wasze psy też uczestniczą w porządkach? Rudolf to robi z lubością , efekt jest taki ,że prawie cały dzień nie śpi , a wieczorem usypia prawie nad miską:evil_lol: No zmęczył się chłopak:evil_lol: ( biedny wykorzystywany piesek...:cool3:) Quote
Recommended Posts