Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziś wreszcie lepiej , Rudolf po raz pierwszy położył się na pleckach :lol:, a wtedy zobaczyłam jakie ma krwawe siniaki na brzuszku :-(
dosłownie pół brzuszka , tak mało ma płytek krwi ,że krzepliwość marna
ale jest weselszy choć jeszcze słabiutki
potem trzeba będzie powtórzyć morfologię
i noc za nami przespana :multi:

Posted

[quote name='BIANKA1']Już wszystko dobrze ?[/QUOTE]

apetyt wrócił ze zwiększoną siłą ! :evil_lol: i humor też !

już dobrze , mam mu podawać krwistą wątróbkę co jakiś czas , ze względu na złą morfologię
potem badania w listopadzie i mam nadzieję ,że przejdzie bez echa
ale nie ma mowy , będę zakraplać przeciw kleszczom aż do mrozów

Posted (edited)

ano nie tylko na wątróbkę :D:D
na witaminki , badania , dobry środek na kleszcze , kurczaczka w warzywach :D
a potem otrzymuję serdeczny uścisk łapy , głębokie spojrzenie cudnych bursztynowych oczu , ciepły nosek i lizanie po ręku :lol:
a wczoraj Rudolf zaczął wieczorem wymiotować , taką "pienistą pianą" , może coś zjadł ukradkiem na podwórku
no zastrzelić się można

Edited by figa33
  • 2 weeks later...
Posted

a ja dzisiaj tak z innej beczki

i tak

Miałam dziś dyżur w pracy , co samo w sobie nie jest takie dziwne , jednak pierwszą osobą , która weszła był stały pacjent ze swoim psem , Jackiem , wziętym ze schroniska w Józefowie . Ponieważ jestem z panem zaprzyjaźniona , zawsze ucinamy sobie małą pogawędkę . Pan zakochany w swoim pupilu .
I tak się zaczęło, zaczęłam zwracać uwagę na psy przechodzące chodnikiem . Maltańczyk , ukochany , pani trzymała na smyczy , pan szedł sporo z przodu , aby piesek mógł w zabawie podbiegać w radosnych podskokach do pana . Lubię takie radosne podskoki u piesków . Widać ,że pieski są szczęśliwe . Za krzaczkami czekał fajny , czarno - biały kundelek , pani kupowała dla niego coś na biegunkę i co chwilę oglądała się na niego. Troskliwa opiekunka . Dziarski , szczupły kundelek , prowadzony na smyczy , daleko wyprzedzający panią , szli do biedronki na zakupy. Berneńczyk , piękny , radosny , a jednak taki spokojny. Starszy pan o lasce , z równie starszym kundelkiem w szeleczkach , widać ,że pan nie odmawia mu smakołyków . Sznaucerek miniaturka , w czerwonych szeleczkach , szczekał na każdego kto przechodził , wiadomo , sznaucerek to charakter . Lubię sznaucerki . Piękny , duży rudy pies . Pies - marzenie . I ho ho , podobny do Rudolfa , a jakże . Mały , przestraszony , chudziutki kundelek , nerwusek chyba , na smyczce , ze swoją panią .
Za oknem wiosna ,słońce, taki wczesny kwiecień ?!
Nie myślcie ,że nie pracowałam , pracowałam . Bardzo dużo chorych osób jest .
Ale te psy , tyle ich tam znam , przede wszystkim znam właścicieli , nie wiedziałam ,że tylu naszych pacjentów ma psy .
Szczęśliwe psy tam mieszkają . Mam nadzieję .

• 2 months later...
  • 1 month later...
Posted

zniewolony pies w kąpieli
ale już był czas najwyższy na wiosenną renowację :cool3:

a tu może uda mi się przemycić zdjęcie , jak ten czas mija , niedługo ,za parę dni bliźniaki skończą 2 lata :lol:
fajne dzieciaki

• 5 years later...
Posted

Po długiej i ciężkiej chorobie odszedł dzisiaj Rudolfek [*].

W listopadzie 2007 roku Paweł przywiózł go ze schroniska w Żyrardowie , wypatrzyłam go na dogo i tak zaczęła się nasza wspólna przygoda przez życie. Był moim syneczkiem , słonkiem i radością mojego życia . Mam nadzieję ,że był u nas szczęśliwy .

Piesku kochany , tak mi strasznie smutno .