Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jest u mnie tymczasowo, ale domek dla niego musi być naprawdę fajny, bo on zasługuje na spokojne życie . Może Hanah zna jego bliższą historię, ale nawet z tych krótkich informacji widać,że pies nie miał lekkiego życia.
Trzy miesiące mieszkał na podwórku,w jamce wykopanej przez siebie w ziemi:shake:

A jest słodki:lol: i ma taką zatroskaną minkę
Oto on

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A my byliśmy u weterynarza i jest całkiem nieźle!:loveu:
Z łapką to raczej nie problem, trochę rzepka przeskakuje, ale u młodych psów to podobno się zdarza i trzeba obserwować.
Oczka trochę zaropiałe.
Jutro pierwsze odrobaczenie , odpchlony jest przeze mnie dwa dni temu.
Figę też odrobaczę.
Rudolf waży 7kg , a Figa ...9:oops:
Najgorzej z siusiakiem .Stan zapalny spory , jakieś pęcherzyki, muszę mu płukać codziennie całego siusiaka:placz: rivanolem i zakładać atecortin.Widziałam jak to robi wet i nie wiem czy podołam..Może mój TZ się zgodzi..A Rudolf zniósł to bardzo dobrze.
Za dwa tygodnie pozostałe szczepienia , w styczniu dobrze zrobić kastrację.
A teraz kolacja, otwierana lodówka to absolutnie najprzyjemniejszy dźwięk dla Rudolfa!:loveu:

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Biedulek . To tak jak moje Kropka , która mieszkała w jamce se śniegu na mrozie :shake:

Nie wiedziałam:-(
To okropne , smutne , bardzo smutne...

Posted

Witamy!
Figa to sunia z mojego avatarku, znajdka, bidulka.Kotka , niestety nie mam, bo Figa i kotki to absolutne nieszczęście.:mad: A szkoda..
Rudolfik ma biegunkę , może po odrobaczeniu, to możliwe?
No i przeżyłam chwilę grozy , w parku , kiedy spuszczony ze smyczy postanowił pozwiedzać. :diabloti: Moja wina , mam nauczkę , wiem ,że za krótko jest u mnie, szkoda mi było ,że jest na sznurku.Wrócił , został pochwalony, ech , ale najbliższy samodzielny spacer nie prędko.:mad:

Bruno:shake: , kurczę trzeba być dobrej myśli. Ma allegro?

Posted

Moje psy po tabletkach na robale często mają biegunkę .
Ja też jakoś nigdy nie pomyślałam , że mi tymczas może umknąć i spuszczałam ze smyczy . Odpukać , nigdy mi żaden nie nawiał . Ale to nie jest rozsądne , choć szkoda psa gdy inne biegają .
Ale jakoś zawsze trzymają się w koopie :cool3: , tylko jak by się przestraszył , to nie wiem :shake:
Teraz już nie mam takiego problemu , bo od lipca nie miałam psiego tymczasa .
Choć jak poczytałam wątek szczeniąt z Zyrardowa , to mi się serce kraje :placz:
To maciupstwo na mrozie , koszmar .Czy oni tam nie mają boksów ogrzewanych dla szczeniaków ?

Posted

figa33 napisał(a):
Rudolfik ma biegunkę , może po odrobaczeniu, to możliwe?

moze miec biegunke i kolor qpy tez moze byc dziwny...
a w ogole to on sliczny jest!!! :p

Posted

Rudolf zjadł dzisiaj dwie miski swoją i Figi , potem jeszcze trochę jajecznicy z naszego śniadania... i chyba się najadł , bo pierwszy raz nie żebrze przy stole.
Sukces!
Zaczyna bawić się piłeczkami , ale zdecydowanie woli zabawę z panem.
Tylko ,że szybko traci siły , a jak się przewróci to słychać jak uderza kosteczkami. A wystają mu z każdej strony!
Dzisiaj pójdziemy na dłuższy spacer, a potem psiaki zostaną dłużej same w domu.Hhmm...

Posted

Dom cały!:lol:
Brak kup , sik oraz innych atrakcji:cool3:
Nie było nas 4 godziny i trochę się bałam .

A to dla kochanych cioteczek kilka niestety niezbyt udanych fotek ze spaceru

intymnie , ale większość spaceru tak wyglądała

Figa, niestety znów polująca:mad:

Posted

a bo ona "poluje" na koty , co jest moją największa bolączką ,a poza tym na kaczki w parkach, sarny , zające w lasach :mad: .
Złoty pies , tylko ta jedna wada.Może dlatego ,że kiedyś pomieszkiwała na podwórkach i musiała walczyć o pokarm ,znała wszystkie miejsca karmienia kotków ... albo po prostu ma coś jednak z jamnika-myśliwego:razz: Na szczęście jak się trafi odważny kotek to są bęcki ,tylko,że staram się nie dopuszczać do takich konfrontacji , wiadomo dlaczego.

Posted

Pogoda fatalna, psy wracają ubłocone niemiłosiernie:razz:

Muszę pilnować ,żeby Figa zjadała swoją porcję , Rudolf tylko czyha:cool3:, jak ona nie zje rano to wymiotuje żółcią.
Wczoraj oboje dostali po kości , dla Rudolfa była to olbrzymia radość.

Posted

Malutki , dopiero teraz odrabia zaleglości :loveu:
Moja Kropka niby miała 8 mies , jak trafiła do mnie . Ale ma tak skrzywioną psychikę , że nie potrafi bawic się zabawkami . Roki , Puniek i Kobi szaleją z piszczałkami , a Kropka i Frytka zupełnie nie wiedzą o co chodzi . Kropka kiedyś znalazła zakrętkę z butelki i ją pogryzła , Chciałam zobaczyć co gryzie , to aż się posikała ze strachu :placz: