Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 323
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Halo,halo,cały dzień byłam zalatana.Nie martw :shake: się Dorothy.Nikt Ci Bossika nie ukradł.
U Bossika wszystko dobrze,:lol: to zupełnie niekłopotliwy piesek.Uwielbia pieszczoty,których się domaga nawet szczekaniem. :evil_lol:
Dzisiaj widziałam westa prawidłowo ostrzyżonego i dopiero teraz wiem jak Bossa oszpecono :mad:,ale to nic ,sierść odrośnie i potem będzie z niego prawdziwy west.
Kocha jeść,przy czym chrumka jak prosiaczek ,w śnie pochrapuje.
Sama nie wiem do kogo teraz jets podobny :crazyeye: raz do niego mówię ty prosiaczku, a raz ty misiu polarny.
Nadal pilnuje transporu Dingo z Uciechowa do Met.Mam nadzieję ,że się uda
:roll: fuzja dla obu piesków.

Posted

musi być do czwartku,bo jak pisałam, wyjeżdżam na 3 dni i nie mogę męża zostawić samego ze zwierzyńcem.
Mały jest przeuroczy, :loveu:chodzi za mną,jak zniknę w inny pomieszczeniu,to płacze.
Bawi się piłeczką,je i koopa jak smok wawelski. Waży prawie 10 kg!!!:-o,więc Dorothy będzie mogła "zaoszczędzić "nieco na jego karmie ;)
Domaga się pieszczot i to czasem własnie szczekaniem,ale ogólnie nie jest szczekliwy.

Posted

do następnego czwartku ,wyrażam się rzeczywiście nie jasno.
No, bo psiak jest super,musiał być w starym domu dobrze traktowany i kochany.Niech te rodzinę :mad: trafi.Jak musi się czuć ta chora osoba,jeżeli wie ,że jej ukochany pies został skazany na poniewierkę.Przecież to może pogorszyć stan zdrowia. Czy ludzie myslą? :crazyeye: bo serca to nie mają :angryy:

Posted

Poker napisał(a):
musi być do czwartku,bo jak pisałam, wyjeżdżam na 3 dni i nie mogę męża zostawić samego ze zwierzyńcem.
Mały jest przeuroczy, :loveu:chodzi za mną,jak zniknę w inny pomieszczeniu,to płacze.
Bawi się piłeczką,je i koopa jak smok wawelski. Waży prawie 10 kg!!!:-o,więc Dorothy będzie mogła "zaoszczędzić "nieco na jego karmie ;)
Domaga się pieszczot i to czasem własnie szczekaniem,ale ogólnie nie jest szczekliwy.

Cieszę się, że Bossik podoba się, bo to naprawdę wyjątkowy psiak.
Byłam w schronisku, jak przywiozło go dwóch panów i oddawało jak przedmiot. Kiedy usiłowałam przekonać, że w tym wieku będzie mu źle w kojcu, popatrzyli na mnie beznamiętnie i stwierdzili, że mama nie może się zajmować, a oni mieszkają za granicą. Podali smycz i pojechali...:shake:

Posted

może by się udało powiadomić tę chorą panią,że pies jest w dobrych rękach,bo może się zamartwia.Widac ,że kochała go.Nie ma w nim żadnego lęku,agresji,słucha po prostu cud,miód. :loveu:

Posted

Świetny pomysł moim zdaniem. Jeśli rodzina mieszka za granicą, to pewnie tak jak pies w schronisku - starsza Pani wylądowała w domu opieki. Myślę, że taka informacja, wiadomości i zdjęcia od czasu do czasu sprawiłyby Jej dużo radości.

Posted

Zgadzam się, ze jego poprzednia właścicielka powinna dostać jakieś informacje. ;) Cóż, w ostatnich miesiącach wiadać, ze zaniedbała go ale skoro jest takim cudownym psiakiem to widać, że go kochała i wychowywała!

Zdjęcia śliczne :loveu:
Wygląda jak króliczek przez te swoje pompony na uszach :lol:

Posted

ja też jestem za tym żeby odnaleźć Babcie!
jeśli tylko to nie zaawansowany alzheimer to Babcia napewno się ucieszy że Boss nie marnuje sie w schronisku.
O ile synowie w ogóle ją o tym poinformowali ;]

Posted

to wcale nie musi być babcia tylko pani w wieku np.60 lat.W książeczce zdrowia Bossika jest nazwisko syna,więc można po tym odnaleźć panią.Pewnie w schronisku w dokumentacji tez jest wpisane.
Bossik pierwszy raz wyłożył się dziś kołami do góry :lol: i domagał się pieszczot ,poza tym domaga sie względów głośnym HAU,HAU .A JA BIEDNA :placz: MAM TYLKO 2 RĘCE NA NICH 4.Więc radzę sobie jak mogę. :evil_lol:Dobrze ,że mam 10 palców.:eviltong:

Posted

bez urazy,ale w dzisiejszych czasach panie 60. letnie to najwyżej są babciami w sensie pokrewieństwa,ale nie wyglądu.Coś na ten temat wiem ;).

Morganka będzie miała świetnego kompana do zabawy.
On zaczął dziś zaczepiać Dolarka,ale ten niestety nie nauczył :shake: sie zabaw w schronisku (był tam 2 lata) i potraktował zachowanie Bossa jak atak :-(.Oczywiście skończyło się tylko na warkocie Dolara.
Biegał z piszczącą piłeczką.
Obcięłam mu sierść na uszach i już nie jest tak strasznie uszasty,ale i tak śmiejemy się,że wygląda jak mały misio polarny albo prosiaczek.
Jest słodki :loveu:

Posted

przepraszam zatem wszelkie Babcie. Bo ja kocham Babcie, w kazdym wieku. Mnie Babcia wychowała od urodzenia. Babcie sa najlepsze.

Baardzo sie ciesze na kompana dla Mordzian do zabawy, ja dzis odszalałam z nią swoje na czworakach przez pół godziny, ziajałyśmy obie, pozycja ta jest dla mnie wysoce nienaturalna, i chętnie oddam część tej przyjemności Bosikowi :-)

Posted

Dorothy,przypuszczalnie Bossik może się co Ciebie zabrać we wtorek razem z Dingo uciechowskim wiezionym do met.W jaki sposób możesz pomóc w jego drodze do Ciebie?Czy prosić Kluskę 4 o dowóz z Katowic do BB czy Ty możesz go skądś odebrać na trasie?

Posted

jeśli by sie dało wolałabym żeby Kluseczka pomogła z tej prostej przyczyny że chyba we wtorek będę wiozła zagłodzone siwki o których w moim podpisie.
Jesli jednak jej sie nie uda, poprosze moją maę która pracuje w Katowicach, zeby pomogła, tylko trzeba będzie kogoś kto przejmie go z auta od met i przekaże mojej mamie, bo zależy jaka to bedzie godzina, ona raczej z pracy wyjsc nie może. Pracuje w Prokomie, to jest na Pętli Słonecznej

Posted

Bossik będzie jechał z ludźmi z Uciechowa do met,przez Katowice,.A jeżeli Twoja mama będzie go mogła przejąć,to poradzisz sobie dalej?
Kluskę 4 chcę angażować w oststeczności.
Prosiaczek- misio vel Boss został wykapany i podczas wycierania go zauważyłam ,że ma uszy chore.Ma gęstą,brązową maź w nich,nie cuchnie, na razie zakropiłam je.Jest słooodki.Koopska wali jak stodoły :evil_lol:

Posted

to super , Dorothy. Tylko trzeba będzie numery telefonów wymienić,żeby był kontakt bezpośredni.
Boss jest małym żebrakiem ,:mad:sępi przy stole ,ale się nie łamiemy ,bo tak wszyscy trzej musieliby coś dostać :cool3:,a nie chcemy ich uczyć sępienia.
Tak ,coraz bliżej stałego,dobrego domku :evil_lol: