tuxman Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 kate89 napisał(a):<cut> i jaki z niego pies obronny hehe tylko pozazdrościc ;) At tam... pies obronny zaraz... ;) Dostał kilka razy łapą Berta w łeb, to się mu i odechciało szarżowania na wrogie brygady Bob-Tux-ów... :lol: Pozdrawiam Quote
Dorothy Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 ale Boss naprawdę jest nieustępliwy i potrafi zaszarżować bez zastanowienia na dużego psa. Szczególnie na dużego :razz: (myślicie że on ma jakiś kompleks, czy coś??:cool3:) i wcale się nie boi :-) a poważnych konfliktów nie ma, bo moje duże zwyczajnie go nie zauważają. Bert tylko wyżej podnosi łapy ("coś mi się tam plącze między łapami") zdrówko lepiej tylko kaszel żyć nie daje:-( Quote
BIANKA1 Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Moja Kropka , której w domu nie widać , na spacerze atakuje wszystkie duże psy . Tylko czekam , aż ją któryś zje :cool3: Quote
Jagoda1 Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 kate89 napisał(a):Dorothy juz ze zdrówkiem u was lepiej ? Bosik widać zadowolony i szczęśliwy :) i jaki z niego pies obronny hehe tylko pozazdrościc ;) Kasiu, niespodzianka....;) Bossio w Twoich ramionach, w schronisku, zaraz po oddaniu. Widać, jaka miał zaniedbaną sierść, brudne "podwozie". Quote
Dorothy Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 jacie jacie różowy Franciszek Tulej :evil_lol: Quote
kate89 Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 o jaa ale niespodzianke mi Jagodo zrobiłas :) a Bosik jak mały wystraszony misio wyszedł hehe nie no fota pierwsza klasa hehe teraz po tym brudnym i smutnym piesku nawet śladu nie ma,Bosik widac u Dorothy jest w swoim zywiole ;) Quote
Poker Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 mój kochany prosiaczek,jaki sliczny i słodki :loveu:,widać,że mu dobrze . Jak jego uszki? Dorothy ,jak możesz to kup dla Morganki krople Mucokehl D5 firmy Sanum,w aptece i krop jej 2 x dziennie po 1 kropli do oczu,spowalnia zaćmę. A ja mam znowu tymczasika z mojego podpisu :eviltong: Quote
Dorothy Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Byliśmy na kontroli, w uszkach dalej grzybek (drożdżak) ale podobno to typowe u psów po alergii, przy czym lekarz twierdzi że to nie jest stała alergia tylko albo na pchły, albo na konkretne coś co mu podano do jedzenia, albo sezonowa. Bo teraz skóra zdrowa, pozostały tylko ślady. Ponadto- mimo podawania karmy Bosch Light Bossik nie schudł ani grama :-((( nadal 11.3, zalamalam sie:placz: prawdopodobnie trzeba będzie nabyć karme odchudzającą royal canin albo eukanuba, są takie specjalne, tylko drogie, więc chyba zrobię znów bazarek... Pozdrowienia od Bossa :calus: Quote
Jagoda1 Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Bossik, trzymaj linię, przystojniaku....;) Dobrze, ze z sierścia nie ma problemu. Do schroniska przyszedł z dziwnym odcieniem "bieli"... Quote
Poker Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 ja kupuję naszemu eunuchowi Royal obesity albo satiety u weta i dopiero na niej schudł.Ale stosuje naprawdę rygorystyczną dietę.Dzienna porcja i ani grama więcej.Najwyżej jabłko.Jest biedny,kamienie chyba by jadł.Na jesieni próbował żołędzie w parku jesć.Wylizuje podłogę ,gdzie stały miski innych psów.Żal mi go ,ale wiem,że to dla jego dobra.Ozywił sie,szybciej biega. Wymaga to dyscypliny ode mnie,bo pilnuje psy jak jedzą, kończą i zabieram michy. Kupuję 5 kg za 87 zł i wystarczy mi na ok.6 tygodni,to dla Bossa wystarczyłoby na ok.9 - 10 ,więc nie wychodzi to tak drogo,jakby sie zdawało. Quote
Dorothy Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 o rety to trzeba mu tego rzeczywiscie malo dawac :-( dla mnie to katorga, on siedzi placze szczeka rozpaczliwie... swoja porcje lighta dostaje na polowe, dwa razy, tez ine jest tego duzo, biedak poszczekuje w kuchni, ale co robic? Zamowie moze u weta jednak to obesity i bede zaciskac zeby :-) Quote
Poker Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 daję na pocieszenie Dolarowi jabłko,on by zjadł kamienie.Na jesień próbował sie dozywić żołędziami w parku ,dziczek jakiś :evil_lol: Quote
Dorothy Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 nie no, Boss sie do tego nie zniża. Boss po prostu SZCZEKA, PłACZE, JAZGOTA, PISZCZY, a na koniec idzie na dwór, przełazi na pastwisko, i demonstracyjnie zjada na moich oczach końską kupę, bo tam zawsze jakaś się znajdzie:diabloti: pokazując mi- POPATRZ, DO CZEGO MNIE DOPROWADZASZ!!!!!!!!!!!:placz: Quote
Agnieszka Co. Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Dorothy napisał(a):nie no, Boss sie do tego nie zniża. Boss po prostu SZCZEKA, PłACZE, JAZGOTA, PISZCZY, a na koniec idzie na dwór, przełazi na pastwisko, i demonstracyjnie zjada na moich oczach końską kupę, bo tam zawsze jakaś się znajdzie:diabloti: pokazując mi- POPATRZ, DO CZEGO MNIE DOPROWADZASZ!!!!!!!!!!!:placz: Błonnik bardzo dobrze wpływa na pracę jelit :evil_lol: Mój Dyzio też trochę przybrał ostatnio. Nigdy nie był łakomczuchem, ale rywalizacja z Krakersem dotyczy też miski. Karmię je teraz oddzielnie, Dyzio dostaje mniejszą porcję, a gdy jest głodny i poszczekuje w kuchni zapycham go marchewką - je chetnie. Quote
Dorothy Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 marchewka... hmmm, no nie wiem, surowa czy gotowana? Gotowana tez tuczy, ma duzo skrobii/.. ale wiecie co, to ile moje psy jedzą to nic w porownaniiu z tym, ile robia koop :crazyeye: po chorobie wreszcie zmobilizowalam sie dzis i poszłam wysprzatac z koop część obejścia, myślałam że padnę :mdleje: nawet nie opowiadam...:ekmm::ekmm::ekmm: Quote
Agnieszka Co. Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Daję surową w niezagrubych kawałkach (mniej więcej wielkości palca) bo Dyzio ma małą paszczękę i większymi marchewami się zniechęca. Quote
tuxman Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 A tak w sumie... To dlaczego chłopa chcecie głodzić? Nie ma nic gorszego niż głodny chłop! Przecież imć Tulej prezentuje się pysznie ze swoją objętościo/pojemnością. :lol: Pozdrawiam Quote
Dorothy Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 taaaa... pysznie- to właściwe słowo. Przypomina prosiaczka. Białego, kudłatego prosiaczka. :eviltong: Quote
Bzikowa Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Dawno tu nie byłam ale widzę, że Bossikowi się dobrze powodzi :loveu: Chociaż czytam, że nadal tłuściutki i to jeszcze żarty.. No trudno się dziwić... Pewnie w starym domku był przekarmiany a że ma już swoje lata to trudno złamać te przyzwyczajenia...:roll: Ale życzę powodzenia! Bądź twarda i nie daj się terroryście :evil_lol: I więcej ruchu dla białasa! Pozdrawiamy:loveu: Quote
Dorothy Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 naprawdę dużo chodzimy. U nas chyba już wiosna... wczoraj: na plecach widać ślady krowiej koopy w której byłem uprzejmy się wytarzać :ekmm::ekmm::ekmm: Quote
Jagoda1 Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 No nie, jakiego pięknego koloru nabrała jego sierść....:crazyeye: Quote
Poker Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 dlatego tez nazywaliśmy go pprosiaczek.Jest słodki z tą tusza,ale zdrowiu to ona na pewno nie służy :shake: Quote
Dorothy Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Jagoda* napisał(a):No nie, jakiego pięknego koloru nabrała jego sierść....:crazyeye: Jagoda no przestań, zwłaszcza z tą koopą na plecach :cool3: ale po kąpieli wrócił do formy:evil_lol: w tej chwili mogę z czystym sumieniem powiedziec że prócz samych końców łapek i siusiaka Boss jest IDEALNIE BIAłY.:loveu: Czekamy na ocieplenie, wtedy pojdziemy do fryzjera ostrzyc go żeby wyglądał jak west, a nie prosiaczek:evil_lol: Ciociu Poker obiecuję że jak tylko się odbije od dna kupię mu karmę Obesity. Narazie nie mam za co:oops: ostatni rachunek z lecznicy 380 zł:-( rachunek za gaz- 677.... :mdleje:, termin składki KRUSowskiej itd itp...:shake: niniejszym biedujemy chwilowo. Ale będzie lepiej, ;) Quote
tuxman Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 jaki prosiaczek? Toż to imć Tulej! I proszę go ani nie odchudzać, ani nie zmieniać mu imienia.:lol: Przecież poważni Panowie w pewnym wieku mają prawo do brzuszka... Pozdrawiam Quote
Dorothy Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 ale on jest jakby gruby na całej długości... i na pleckach też:razz: Quote
Recommended Posts