kate89 Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Gdzie mieszkasz,kim dla ciebie miałby byc pies i czego po nim oczekujesz,czy masz jeszcze jakies zwierzęta ..cos w tym rodzaju :) Quote
Dorothy Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 ile masz lat, czy mieszkasz z rodziną / współlokatorami, co oni na psa, jakie warunki masz w domu.... :-) Quote
patricia Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Acha. Dzięki :) Mam 18 lat, mieszkam we Wrocławiu w małym mieszkanku w bloku :) Nie mam rodzeństwa, a rodzice...a przynajmniei mama od pon. do pt. całe dnie spędza w pracy, więc raczej sama opiekowałabym się psiakiem. Byłby zapewne moim przyjacielem, a oczekuje od niego..tylko trochę miłości. Na pewno zapewniłabym mu dożo spacerów i zabaw :) Tylko w sumie nie orientuję się zbytnio w takich 'starszych' psiakach, ale chyba w tym wieku także uwielbiają pohasać na dworze, pobigać za piłką.. Dobrze by było wiedzieć, czy wcześniejsza właścicielka zostawiała go w domu samego? Bo u mnie musiałby zostawać samiusieńki praktycznie codziennie.. Raz 2h, ale innym razem nawet 6h.. Nie mam innych zwierząt. Quote
Ania_i_Kropka Posted November 12, 2007 Author Posted November 12, 2007 Patricia czy zgadzasz się na wizytę przed adopcyjną? Miałaś kiedyś do czynienia z psami tej rasy? Chodzi mi głównie o to czy wiesz jakich zabiegów pielęgnacyjnych wymagają Westi? Sierść Bossa jest w kiepskim stanie i będzie wymagał wielu takich zabiegów. Z tego co mówił syn właścicielki Boss zostawał sam w domu na ok 2-3 godziny i nie robił szkód. Quote
patricia Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Jasne, że się zgadzam. Nie, nigdy nie opiekowałam się na dłuższą metę takim psiakiem, ale myślę, że przecież nie zrobię mu krzywdy i będzie miał z nami dobrze-jestem odpowiedzialną osobą. :p Niezbyt znam tą rasę, ale przecież piesek jest już dorosły, ułożony, a w naszym domku niczego by mu nie brakowało. Wiem, że Westy nie gubią sierści, trzeba systematycznie ją trymować/obcinać, ale myślę, że przecież wszystkiego mogę się dowiedzieć od weta choćby... -nie tylko o pielęgnacji sierści. U nas musiałby czasem zostać na dłużej sam.. Mówię tylko - mogę go wziąć do siebie jeśli nie znajdzie żadnego domku-nie chcę, żebyście traciły czas, jeśli stwierdzicie później, że jestem nieodpowiednią osobą do opieki nad psem.. Chociaż nie wydaje mi się, żeby tak było. Quote
Poker Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 mogę pójść na wizytę przedadopcyjną, w jakiej dzielnicy mieszkasz,patricia ? Quote
kate89 Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 uu widze ze całą akcja szybko postępuje ...tym lepiej dla psiaka,bo chyba z tyloma latkami na karku mysle ze szybko okazja by sie nie zdażyła ...tak to juz jest niestety. wiec dogadajcie sie co do tej wizyty przedadopcyjnej i zdaj Poker nam tu relacje i bedziemy w razie co dalej kombinowac Quote
puchu Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 W razie czego zawsze możesz się zgłosić tu i terier kowo.fora.pl (wykasuj tylko spacje) Quote
patricia Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Możecie mi w ogóle coś powiedzieć o wieku psiaka... Jakie są psy w tym wieku..? Quote
Poker Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 w koncu dogo działa i możemy sie dogadać.Mieszkasz nie tak daleko ode mnie. Akurat na westach sie nie znam,ale jest podforum na dogo,więc możesz poczytać. Sąsiedzi mają takiego białaska :loveu: i jeżdzi z nimi w koszyku na rowerze.Moje GG 6902155,jak się zdecydujesz ,to napisz i się umówimy na randkę :lol: Quote
patricia Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Fajnie, że dogo już hula, bo zaczęłam się martwić o Bossa. Poker, dzięki. :) Odezwę się jeszcze dziś. :cool3: Pasuje mi nawet jutro. Właściwie, to im szybciej, tym lepiej. W sumie nie wiem tak do końca jak taka wizyta wygląda... Już się bardzo denerwuję ;) Chodziło mi ogólnie o to, jakie są psy w tym wieku. Czy jeszcze przepadają za hasaniem, lubią pogonić za piłką, czy wolą już raczej..odpoczywać. Chociaż, to też zapewne zależy od psiaka... Quote
rita60 Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 AgusiaTerierka napisał(a):No to czekamy... Czekamy..........ciekawe,jak przebiegnie wizyta:roll: Quote
Ania_i_Kropka Posted November 14, 2007 Author Posted November 14, 2007 No nareszcie dogo dzieła. Czekamy na wyniki wizyty. Pojawił się jeszcze jeden potencjalny dom dla Bossa w Olsztynie. Quote
patricia Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Ania_i_Kropka, kiedy będziesz wiedziała, czy ten 'dom w Olsztynie' może przygarnąć Bossika? Mogę go wziąć, jeśli nie znajdzie domku, bo szkoda mi tego psiaka. Każdy dzień się liczy, po co ma siedzieć w schronisku choćby jeden dzień dłużej, skoro jest na miejscu w Olsztynie ktoś kto chce pokochać Bossa. Do Wrocka jest kawał drogi. Więc proszę o jakieś info, kiedy będziesz coś wiedziała. Pozdrawiam. Quote
Ania_i_Kropka Posted November 14, 2007 Author Posted November 14, 2007 patricia napisał(a):Możecie mi w ogóle coś powiedzieć o wieku psiaka... Jakie są psy w tym wieku..? 8 letni pies nie jest jeszcze staruszkiem, alke nie jest tez szczeniakiem, który może uganiać się godzinami za piłką. Bossik jest psem, który przez całe swoje życie mieszkał ze starsza Panią i jak twierdził jej syn psiak dostosował się do swojej Pani. W schronisku na spacerach Boss grzecznie idzie na smyczy, ładnie biega z piłeczką. Bardzo ożywia się gdy widzi piszczącą zabawkę. Quote
Ania_i_Kropka Posted November 14, 2007 Author Posted November 14, 2007 patricia napisał(a):Ania_i_Kropka, kiedy będziesz wiedziała, czy ten 'dom w Olsztynie' może przygarnąć Bossika? Mogę go wziąć, jeśli nie znajdzie domku, bo szkoda mi tego psiaka. Każdy dzień się liczy, po co ma siedzieć w schronisku choćby jeden dzień dłużej, skoro jest na miejscu w Olsztynie ktoś kto chce pokochać Bossa. Do Wrocka jest kawał drogi. Więc proszę o jakieś info, kiedy będziesz coś wiedziała. Pozdrawiam. Kobieta, która chce go przygarnąć ma odezwać się do Pani weterynarz jutro lub pojutrze. Miała obgadać sprawę adopcji z mężem, który jest za granicą. Quote
andzia69 Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 o matko - to i westy teraz w schronach:shake: mialam kiedyś ochotę na takiego bialaska jak moja mańka została sama...ale życie "dopisało" mi inne psiaki;) mam nadzieję, że pomimo wieku niedlugo będzie juz w domku! a co do wieku - to dla psów malych 8 lat to nie jest wiele - jeszcze drugie tyle przed nimi!:lol: Quote
patricia Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Ania_i_Kropka, to jak będziesz wiedziała jutro, czy pojutrze, czy ta pani przygarnie pdo swój dach Bossika - daj mi znać. Jeśli go nie weźnie, to będę działać i postaram się, żeby Boss jak najszybciej był u mnie. Quote
Ania_i_Kropka Posted November 14, 2007 Author Posted November 14, 2007 Dobrze jak tylko będę coś wiedziała to od razu dam znać. Quote
Jagoda1 Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Westiku, obyś jak najszybciej znalazł sie w domu. Quote
patricia Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Zależy mi, żeby jak najszybciej znalazł dom ale też zależy mi, żeby znalazł go właśnie u mnie... ;) Jak ta pani się nie zdecyduje, to może mama da radę pojechać ze mną do Olsztyna już w ten weekend, więc czekam na info :) Quote
Bzikowa Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Super,że Bossik ma już nowych potencjalnych opiekunów! :multi: :multi: Mam nadzieję, ze wiedzą o tym, ze szata westika wymaga wiele pielęgnacji - czesanko co kilka dni, i trymowanie co 3-4 miesiace ;) I, ze to nie jest tania impreza. Powodzenia, Bossiczku, na nowej drodze życia! :loveu: Quote
patricia Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Jeśli trafi do mnie na pewno będzie miał jak w niebie :) Zadbamy, żeby był zdrowy, czyściutki i zadbany ;) Czekam z niecierpliwością na wieści, a później po niego pobiegnę do samego Olsztyna :D Quote
Recommended Posts