Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przepraszam, ale mam pytanie: kto jest odpowiedzialny za treści na tej stronie: [url=http://fundacja-emir.org/aktualnosci/WOLONTARIATSIEWIERZ/siewierz.htm]Schronisko dla bezdomnych ps

już pogadałyśmy i mam nadzieję, że to nieporozumienie już za nami...

Posted

Oj,miewaja sie kiepsko,bo ich Edytka ciągle poza domem.W końcu Bartek z Borysem kategorycznie zażadały wywiezienia do dziadkó,a Brajl z Bona niedługo pewnie podniosa bunt.Bajka jeździ ze mna.
Na szczęście zdrowotnie,odpoukac,dobrze

Posted

[quote name='BajkaB']OPodobno łapa od roku jest chora.
Serce mi sie kraje jak ten psiaczek cierpi.
[/quote]

O BOŻE!!!! ona nie ma sumienia go uśpić a każe mu cierpieć od roku?! Już nie wiem co gorsze! Ludzie trzymajcie mnie!

Posted

[quote name='black_cat']O BOŻE!!!! ona nie ma sumienia go uśpić a każe mu cierpieć od roku?! Już nie wiem co gorsze! Ludzie trzymajcie mnie![/quote]

Niestety Reks już za TM , biegaj sobie szczęśliwy
[*]

Posted

Tak sobie myśłe,ze Reksiu odszedł,bo uznał,ze trzeba zrobić miejsce i dać szanse młodszym psiakom..:-(
Oto dwa nowe psiaczki wyrzucone z auta:

10-cio miesięczna Ajra

9-cio miesięczny Kajtek..

Moze komuś sie spodobaja?

Posted

Chyba za długo nie mozna cieszyc sie niczym..Byłam taka zadowolona,ze psiaki sa zdrowe i co?I oto jestem załamana.
Bartek ma bardzo silne zapalenie tchawicy i gardła,biedak kaszle potwornie i wręcz sie dusi.Od wczoraj siedzimy u weta.Cała noc nie spałam tak mi go zal było.

No i Brajl..Niestety znowu jest następna bardzo zła wiadomosc.Ma fatalne wyniki z morfologii,wszystkie parametry bardzo niskie,co wskazuje na uszkodzenie szpiku kostnego.Jestem zdruzgotana,nie chce nawet myśłec,ze mogłoby mu sie cokolwiek stac.
Jedziemy do weta znowu na kolejne szczegółowe badania:placz:

Posted

Zbyt długo było cicho na wątku, a w tu cisza przeważnie oznacza, że wszystko jest w porządku. Czy coś się działo z Brajlem, że miał robioną morfologię? Czy psy chorują na białaczkę (tfu! tfu!)?
Bartek pewnie pojadł śniegu na spacerku i załatwił sobie gardziołko.
Pieski zdrowiejcie szybko i nie martwcie swojej pani, ani nas tu kibicującym Wam nieustannie :-)

Posted

Wieści sa nie tylko niedobre,ale na dzień dzisiejszy tragiczne:Bartek chory kaszel dalej,Brajl chory i tez kaszle juz jak Bartek i mnie od wczoraj dopadła kolejny potworny atak rwykulszowej.Nie potrafie chodzic,leżęc,siedziec,wyję z bólu.
Gdyby nie wspaniały Maciek(Israel)który przyjechał późnym wieczorem i dizsiaj rano nie było by mowy o wyprowadzeniu psów.
Jest gorzej niż źle

Posted

Moi Kochani,u nas dalej szpital.W sumie 3 psy były mocno chore:Brajl,Bartek i Borys.Najgorzej było z Bartkiem.Mój ukochany staruszek znowu miał wode w osierdziu i plucach,dosłownie dusił sie.Wprowadzono mu nowe leki w sporych dawkach.Wszystkie psiaki dostaja zastrzyki i leki.Jutro mamy jechac do kontroli hurtem.Ciri równiez choruje i ona tez wymaga wizyty.Nie wspominam o kosztach,bo to po prostu dramat.
Ja dalej mało co chodze,bo ból daje mi sie mocno we znaki.Nie moge spac bo ból nie pozwala,siedziec,leżeć.Koszmar.Gdyby nie fakt,ze przyjechała do mnie na kika dni Małgosia(Filipek) ze Słupska i zajeła sie wszystkim,to wogóle bym sobie nie poradziła.Jutro niestety musze juz wsiąśc do auta i pojechac z Małgosia i psiakami do lecznicy.
Tylko jest znowu problem,bo moje auto nie zapala.Stało tydzień na mrozie,no i sie zbuntowało.
Naprawde cięzka u nas sytuacja.

A tak wyglądała ostatnia wizyta.Tomek był z Dzoką,a ja z Bartkiem i Bajka.Oczywiście zawiozła nas Małgosia