Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hahahhah te fotlki to psi raj .......wydrukowac oprawic i ludziskom pokazać ...jak sie traktuje psy ....w domuni ....ale brak milosci EDyto do kota ..psy w wyrku a kot no gdzie na dachu .......brak serca

Posted

halbina napisał(a):
mnie też najbardziej podoba sie ta sesja żebracza... :cool3:
Mam pytanko: pamiętacie o Bąbelku jeszcze?... :roll:

Halbinko Pamiętamy, tak samo jak o Brutusie(Ja go Sedalinem zaczne karmic, obiecuje! :cool3:) Benku, Zuzi i Owczarku :-(

Posted

ANETTTA napisał(a):
hehehh owczaś rok i 4 m-ce w mowym domku ..u Ewuni ....:multi:.tak

Taaaa , cudny Owczarek w nowym cudownym domu :multi::multi::multi::multi::multi:
Ewciu nawet mi się nie pochwaliłaś :mad::mad: To jest karygodne :lol:

Posted

Peter Beny napisał(a):
Taaaa , cudny Owczarek w nowym cudownym domu :multi::multi::multi::multi::multi:
Ewciu nawet mi się nie pochwaliłaś :mad::mad: To jest karygodne :lol:

Ewcia nie ma czasu bo gania z Maksiem na sppacerki albo mu dogadza:evil_lol:

Posted

BajkaB napisał(a):
Ewcia nie ma czasu bo gania z Maksiem na sppacerki albo mu dogadza:evil_lol:

Znam jeszcze takiego jednego co tak robi z tymze ma Sarabi :cool3::lol::evil_lol:

Posted

Pani Edytko bardzo bardzo stęskniliśmy się za Wami. Cieszymy się, że u Was wszystko w porządku.

[quote name='BajkaB']Dzisiaj zagadka:Kto to i co to?:lol:

A że dziś noc zagadek ;) ja tez mam jedną :P Mam nadzieję że Brajl nie obrazi się za wstawienie zdjęcia intruza :P

Z serii kto to i co to :)

Posted

Hallo, tu Maxik, widzę, że zaistniałem medialnie na watku Brajlusia, wiec sie jeszcze wpraszam, żeby podziękować niezrównanej BajceB i Pani Alicji za uratowanie mojego psiego życia:loveu::loveu::loveu: Mam się chyba nieźle, byłem już u p. doktora, a dziś E. i S. zabrali mnie do prawdziwego psiego specjalisty - p. Jacka:loveu: Od razu bardzo Go polubiłem i pokazałem, na co mnie stać. P. Jacek potwierdził, że nie jestem psem agresywnym, ale psem z b silnie rozwiniętym instynktem łowieckim i wprost stworzonym do pracy. Rzeczywiscie - morda mi sie śmiała, kiedy bawiłem sie piłeczkami, dostawałem smakołyki po takim fajnym kliknięciu i ogólnie byłem b. zadowolony. P. Jacek kazał mnie uwolnić z tej strasznej kolczatki, wiec dostałem nową czerwoną obróżkę, linkę treningową... Wrażeń miałem co niemiara, bo jechałem pociągiem ( nie umiałem wskoczyć po tych strasznych schodach:oops: i E. i S. musieli mnie niesc), więc po powrocie do domku zjadłem obiadek i padłem jak nieżywy, pozwalając E. i S. zastosować na sobie przyspieszoną kurację antyprzeziębieniową- oboje mają spuchnite nosiska i stale mnie niepokoją jakimś kaszlem- pewnie od tego wiatru na polach, kiedy usiłowali mnie wybiegać, licząc, że tak mi poziom psiego entuzjazmu spadnie:eviltong: naiwniacy:evil_lol: P. Jacek stwierdził, że tylko kondycja mi się poprawiła - rzeczywiście, biegam już zdecydowanie szybciej, gorzej z tymi ludzmi na drugim końcu smyczy:evil_lol: P. Jackowi też badzo dziękuję, że mi poświęcił tyle czasu i dał wskazówki, jak ze mną postępować:loveu::loveu::loveu:
Pozdrawiam trącając noskiem, Max

Guest Jacol123
Posted

Dzięki za miły wpis. Mi też było miło popracować z Maxem i z Wami. Myślę, że to naprawdę fajny pies, tylko nikt mu nie pokazał co ma robić. A on jest stworzony do pracy. Jest dość twardy i ma swoje zdanie, ale to znaczy, że jak zaufa człowiekowi - będzie jego partnerem. :)

Posted

Tak,Maksiu to naprawde fajny psiak,ale niestety warunki w jakich przyszło mu mieszkac były mówiąc krótko beznadziejne.Niby mieszkał w normalnym domu w normalnej rodzinie,nikt go nie bił,nie znęcał sie,a jednak był nieszczęsliwy.Bo nikt nie miał dla niego czasu,właścicielka sie go bała,wychodził tyko załatwic potrzeby..Ci ludzie nie mieli pojęcia o wychowaniu psa,bo nigdy wcześniej nie mieli psa..I tak charakter Maksia został wypaczony.

Dziękuje Ewciu i Tobie i Sanjinowi za serce jakie okazaliście Maksowi.
Dziękuje Jacku za pomoc i walke o tego pięknego psiaka.

Wierze,że za jakiś czas będziecie sie wszyscy cieszyc,a maks da Wam duzo radości.

Posted

a ja proszę, pamiętajcie o Bąbelku... bardzo potrzebuje domku... mieszka u mnie już dość długo, wyrósł już na pięknego kawalera! jest zdrów, ma książeczkę, jest zaszczepiony i gotowy do adopcji... ma mnóstwo energii i jest bardzo nastawiony na człowieka i zabawę... a ja nie mam dla niego tyle czasu, ile potrzebuje... trzy szczeniaki średnio-dużych docelowo psów w domu osoby samotnej i pracującej... to ciut za dużo... psiaki zamieniają mi pomału chałupę w stajnie Augiasza (i nie jest to metafora), nie mogę przyuczać ich do systematycznych spacerów, bo ani czasu, ani sił... i jeszcze wścibsko-czepialscy sąsiedzi... psiaki zaczynają uczyć sie od siebie różnych rzeczy: np Bąbel bywa szczekliwy, Misia gustuje w szarpaniu kołder i poduszek...