Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fundacja niemiecka Dobermann Nothilfe zwróciła się o pomoc w poszukiwaniu domów tymczasowych, dla dobermannów i ich mixów, które by wpsółpracowały na stałe.
Oferuje 3 euro na dzien i zwrot kosztów za paszporty dla zwierząt jak równiez za jakiekolwiek porady i badania lekarskie.

• Replies 982
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ogromna prosba do Fundacji o pomoc i porady yadzwonila do mnie pani ktora razem ze znajomymi jezdzi 10 km by dokarmiac pozostawione na pustym terenie 3 rotweilery 1 rocznego samca przytulanke ,

wysterylizowana (na koszt tych panstwa) sunie i samca oba psy sa bardzo ploche boja sie ludzi
co robic?ta sytuacja trwa od marca, TOZ od czasu do czasu podrzuca karme
ale to nie jest zycie psy calkiem zdziczeja i bedzie tragedia ten teren jest w obrebie Lodzi ale na peryferiach

Posted

UWAGA, mamy nową podopieczną...
wracałam dzisiaj około 17 do domu, czując że coś się zdarzy. zadowolona z siebie, że dojechałam bez psa w samochodzie, podjechałam na stację koło mojego osiedla. nie byłam jednak zdziwiona, gdy okazało się, że na stacji błąka się przerażona sunia... nie miałam serca jej zostawić, biegała taka wystraszona :( podeszłam do niej, najpierw niepewnie, ale dała się pogłaskać. weszła też do samochodu i grzecznie się położyła. anioł nie sunia...
pracownicy stacji mówili, że biegała tam dobre kilka godzin. szczekała i zaczepiała mężczyzn. niestety, moje okolice to trasa dość szybkiego ruchu i często tam są wyrzucane psy. myślę, że ją ktoś wywalił z samochodu. na szyi miała zawiązane sznurowadło, dość ciasno...
sunia nie ma czipa. ma około roku. jest przekochana, grzeczna, zadbana... lubi dawać całuski :) mogła też się zgubić, chociaż jej zachowanie ewidentnie wskazywało na porzucenie, niestety...
zawiozłyśmy ją z Hanią do hotelu (tu wielkie dzięki w stronę Hani, bo miała ciężki dzień, a jednak pojechała ze mną), jutro dam ogłoszenia do gazety, no ale myślę, że trzeba będzie szukać dla niej domu. jutro zrobię jej allegro, ale można też dać ją na główną w adopcjach.
Aha - sunia nazywa się Lara :) taka jest śliczna:

Posted

Życzę Wam cioteczki, żeby ten Nowy Rok
był dla nas i psinek najlepszy,
żeby przyszły same jasne dni,
żeby sny były kolorowe,
wieczory pełne nadziei,
a poranki beztroskie!
A wszytskie psiaki znalazły upragnione domki

DO SIEGO ROKU CIOTECZKI !!!!

Posted

Wrzuciłam Lare i Tymka na pierwszą stronę.
Czy Lara ma wątek na dogo?

Kopiuję z naszej stronki, bo tu też warto się pochwalić ;)

Jakiś czas temu otrzymaliśmy w darze bożonarodzeniowym dwie piękne ocieplane budy dla naszych psów. Dzisiaj budy dotarły już do hotelu, czekają tylko na ostatnie kosmetyczne poprawki i będą przygotowane do reszty zimy. A ponieważ psów w hotelu ciągle przybywa (niestety za rzadko ostatnio ich ubywa…), to bud nigdy za wiele.
Otrzymaliśmy również kilka wielkich worków z kołdrami i kocami, które wyścielą budy i hotelowe boksy.
Za dary serdecznie dziękujemy i prosimy, w miarę możliwości, o jeszcze :)
bejcowanie:

Posted

Kochani! Sorry, ze tak troche nie na temat, ale zniknal mi watek Gardziolka. Nie moge go znalezc. Moze komus sie uda. Ale tak dopoty, to chcialabym najnowsze wiadomosci o Gardziolku przekazac, ( mam nadzieje, ze pamietacie Gardziolka) ale nie wiem, na jakim watku je wstawic, wiec osmiele sie tutaj. Mam nadzieje, ze za tego offa mnie mnie nie powiesicie:evil_lol: ale naprawde nie wiem gdzie wpisac.A mam taka sympatie do tego galgana, gdyz byl przeciez u mnie na tymczasie i na wyscigi ze Szlurim oblewali mi sciany:evil_lol:
Oto najnowsze zdjecie Gardziolka

A tu pozdrowienia od panstwa Gardziolkowego

Tlumacze:

najserdeczniejsze pozdrowienia od rodziny Krüger. Gardek ma sie doskonale . Te wycieczki nad morze ( baltyckie) on uwielbia i z Jackeim ( to jego kolega - collak) rozumie sie dobrze.
Wesolych Swiat i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku przesylaja . Heidi i Andreas Krüger

jesli mam to gdzie indziej wkleic, napiszcie, to zmienie.

Posted

" class="ipsImage" alt="">

Sunia na tym zdjęciu, mieszka na szrocie obok dworca Łódź Widzew i jest sąsiadka suni Azy. Podobnie jak ona faktycznie jest bezdomna. Jej
"właściciel" bywa na szrocie raz, dwa razy w tygodniu. Faktycznie sunia żyje dzięki dobroczynności ludzi, którzy ja dokarmiają. Ma czas do maja, bo wtedy będzie rozbiorka posesji. I sunia wyląduje w najlepszym wypadku w schronie albo na ulicy. Jest mloda, ma do dwóch lat.

Posted

Gardek cały uśmiechnięty...dziękujemy Pajuni za wieści:)

A sunia ze szrotu...jak możemy pomóc wszystkim???
Nie damy rady.:shake:

Niestey ilość psiaków w hotelu przekroczyła górną granice.

Posted

Wczoraj pozbawiony męskości został nasz fundacyjny Reks Nr II i Kodi. Reks był przekochany, troszkę osłabiony ale mahał ogonkiem i próbował lizać po rękach.
A Kodi, to mały zwadiaka. Podobno chodzi po drabinie, to cyrkowy pies jakis? Zabieg zniósł bardzo dobrze.

Posted

UWAGA:
Państwo, które było chętne na adopcje BERNARDYNA (przebywającego na ul. Kosodrzewiny)ma w domu dwójke niepełnosprawnych dzieci w wieku 12 i 7 lat. Jedno z dzieci jest pod respiratorem.
Mieli kiedyś psa , ale odszedł za TM i była straszna rozpacz dzieci.
Państwo sa gotowi zaadoptować dużego, trzymającego się domu psa, który byłby łagodny dla dzieci. Takiego żeby można było przy nim zostawić leżące dziecko i ono mogłoby go swobodnie głaskać czy przytulać.
Ze względu na to, ze dzieci przywiązują sie do psów pies powinien być w miarę młody i zdrowy. Poprzednią stratę psa dzieci bardzo mocno przeżyły.

Posted

Czy jest taki łagodny pies? Jeśli miałabym być zupełnie szczera, aż do bólu, to przychodzi mi do głowy tylko jeden. nasz nowy nabytek. Reks z samochodu.
Ten pies wydaje się byc zrównoważony do granic możliwości psiej. jest równiez sprawdzony w domu i w gościach, w jego przypadku, spokój to nawet za mało powiedziane.