Wola Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 http://zwierzeta-forum.low.pl/vf44.htm to forum w końcu znów ruszyło i są tu nasze psiaki między innymi Bulle;) Quote
Kora- Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Podnosze ;) Bullowate już do domku idzcie !! :) Quote
karolina1 Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 czyli dziś będą robione fotki ;] a oczywiście ja cię wyręcze Natalio i powychodze dziś z naszymi słodziakami na spacerki. ;* Quote
karolina1 Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 dziś nie za bardzo było czasu na wyjście na spracerek.. trzeba było zrobić fotki naszym moreczkom.Niedługo będą tylko Natalia musi odwiedzić komputer xD Quote
Alicja Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 cioteczka podnosi dzieciaki ........... Quote
natalia_aa Posted November 25, 2007 Author Posted November 25, 2007 No wreszcie zaktualizowalam watek :) Musialam jeszcze wystawic naszego Idola - mixa dogue de bordeaux i Hefajstosa - mix doga niemieckiego :) Jak widac kolejne 2 pieknosci dolaczyly do grona schroniskowych bullowatych, (w sumie 3, ale to 3 to szczeniak 2 miesiace, ktoremu nie robilam zdjec bo on bardzo szybciutko znajdzie kochajacy domek, juz cieszy sie zainteresowaniem), a o maly wlos mielibysmy 4, gdyz pan po 3 latach zaczal sie bac swojej suki (chyba bylam niemila jak z nim rozmawialam :evil_lol:) Quote
karolina1 Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 o taaaak byłaś nie miła.Ale bardzo dobrze, no bez przesady ten facet kombinował i nie udało mu się i powiedział że ją weźmie i uśpi a wiemy wszyscy że zdrowego psa nie można usypiać.Oj panie kolego trzeba było lepiej ją wychować a nie zmyślać że nagle jej się przestawiło.A zresztą jak amstaff może mieszać z 2 kotami i 7 jeżami.Facet zwarjował.! < a ten mały 2 miesięczny jest dziwny wygląda jak taki mały trollek xD, najbardziej podoba mi się ta malutka bialutka ;**> Quote
andzia69 Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 a gdzie te fotki psiakow o ktorych piszecie??? ja tez sobie chcę poogladac!:placz: Quote
natalia_aa Posted November 25, 2007 Author Posted November 25, 2007 Ehh szkoda słow na faceta... Pewnie puścił psa bez kagańca i mu pozjadała 7 jeży, no chyba ze jak mówisz hoduje takie stworki... No teraz ta biala pieknosc i Alfa to moje priorytety, ktore musza jak najszybciej domki znależć, one sa takie mlodziutkie i drobniutkie... Quote
natalia_aa Posted November 25, 2007 Author Posted November 25, 2007 andzia69 napisał(a):a gdzie te fotki psiakow o ktorych piszecie??? ja tez sobie chcę poogladac!:placz: Generalnie wszystkie nowe (czyt. sztuk 3) sa na pierwszej, jedyne co to nie robilysmy zdjec 2 miesiecznemu szczylkowi bo on bardzo szybciutko znajdzie kochajacy domek... Ale generalnie bullowatych non stop przybywa, normalnie rece opadaja, tak jak bylo kilka zawsze to teraz... 15 :shake: Quote
karolina1 Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 no ten facet był dziwny o.O ale to nic nie jeden taki głupi w polsce...;[ o taak Alfa&Biała no coraz b. młodziutkie te asty do nas przychodzą...ja nie wiem co tym ludzią w zime odbija mózg im się zamraża czy co.? :placz: nie no ja mam nadzieje że jak wpade za tydzień w niedziele albo sobote to będzie ich mniej a jak będzie wiecej i nic nie pójdzie to chyba walne!! Quote
natalia_aa Posted November 25, 2007 Author Posted November 25, 2007 No miejmy nadzieje ze bedzie ich mniej... W przyszly weekend panstwo maja odebrac Bele, no i niewiadomo co z Bullgotkiem i nasz wolontariusz go chcial, i pewna pani z Łodzi do mnie dzwoniła, może ktorys domek wypali... PS: Zapraszam Was ciotki do uczestnictwa w wystawionym bazarku na kojce dla Fundacji AST. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=8967152#post8967152 licytujemy i pomagamy bullowatym bidom, ktore musze cierpiec przez ludzka glupote i nieodpowiedzialnosc... Quote
Wola Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 A gdzie Hefajstos i mix ddb :mad: a jak tam w ogóle Hefajstos? udało mu się nabrać wagi? Quote
Alicja Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 coś tu dziś cichutko ...................... Quote
clockwork Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 [quote name='karolina1']o taaaak byłaś nie miła.Ale bardzo dobrze, no bez przesady ten facet kombinował i nie udało mu się i powiedział że ją weźmie i uśpi a wiemy wszyscy że zdrowego psa nie można usypiać.Oj panie kolego trzeba było lepiej ją wychować a nie zmyślać że nagle jej się przestawiło.A zresztą jak amstaff może mieszać z 2 kotami i 7 jeżami.Facet zwarjował.! myślicie że dał sie przekonać?? że nie zrobi psu krzywdy... chcąc sie pozbyć?? OBY!!!! z tym usypianiem to chyba nie do końca jest tak że weci nie uśpią zdrowego......... niestety :shake: KAŻDY JEDEN wet uśpi za odpowiednią ...... :roll: kasę Quote
Alicja Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 [quote name='clockwork']myślicie że dał sie przekonać?? że nie zrobi psu krzywdy... chcąc sie pozbyć?? OBY!!!! z tym usypianiem to chyba nie do końca jest tak że weci nie uśpią zdrowego......... niestety :shake: KAŻDY JEDEN wet uśpi za odpowiednią ...... :roll: kasę niestety ....ja też wiem że uśpią ....i wiecie jak się tłumaczą ....jak ja nie uśpie to pójdzie do konkurencji i tam to zrobi :angryy: Quote
natalia_aa Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 Wiem dziewczynki jak to wyglada, ale tak naprawde my jestesmy schroniskiem dla bezdomnych zwierzat i nie jestesmy w stanie przyjmowac kazdego asta od wlasciciela, ktory albo sobie z nim nie radzi, albo wyjezdza za granice (bo polowa Polakow teraz wyjezdza) no dajcie spokoj. Z reszta majac teraz po 15 bullowatych w schronie, gdzie polowa musi byc w osobnych boksach to jest nierealne. U nas panuje zasada i w wiekszosci schronisk tak jest, jak pies ma wlasciciela, to on musi mu zapewnic nowy dom. Czesto to czym ludzie nas "strasza" ze uspia czy przywiaza do drzewa to tylko chec "szantazu". To tez nie jest tak, ze nie bierzemy od wlasicieli i koniec, jak wlasciciel jest zupelnym idiota, ktory niemalze puszcza nam agresywnego psa na terenie schroniska, badz widac, ze jest zdolny do tego typu rzeczy to wiadomo, ze sie go przyjmuje, aczkolwiek naprawde czesto znajduje ich ogloszenia w necie lub sama pomagam tym ludziom w znalezieniu nowego domu dla psa. Aktualnie jakies 1/4 astow jest od wlascicieli, ale to juz sa naprawde wyjatkowe sytuacje. Niestety do schroniska w tygodniu przychodzi po kilka osob, ktore chca oddac wlasnego psa, gdybysmy tak kazdego psa przyjmowaly to raz ze w schronisku byloby 600 psow a nie 300 a dwa uczylibysmy ludzi, ze pies to zabawka, jak sie znudzi mozna oddac :shake: Dlatego tez tlumaczymy czym grozi oddanie psa do schroniska i co najmniej polowa ludzi zgadza sie na wspolprace w znalezieniu domu :) Quote
natalia_aa Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 [quote name='clockwork']myślicie że dał sie przekonać?? że nie zrobi psu krzywdy... chcąc sie pozbyć?? OBY!!!! z tym usypianiem to chyba nie do końca jest tak że weci nie uśpią zdrowego......... niestety :shake: KAŻDY JEDEN wet uśpi za odpowiednią ...... :roll: kasę Zgadza się, ze za odpowiedni szmal weci sa w stanie zrobic wszystko... Ale czasami widac po ludziach, ze oni nie maja o tym pojecia i slowa w stylu taki proceder jest karalny, a takze aluzje do sumienia tej osoby w jakis sposob pomagaja. To jest kwestia odpowiedniego wyczucia osoby chcacej sie pozbyc psa, a po tylu roznych sytuacjach checi oddania psa, naprawde mozna napisac przebieg takiej rozmowy. One wszystkie wygladaja tak samo, a wlasnie te odbiegajace od normy sa przypadkami przyjecia psa do schroniska. Quote
natalia_aa Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 Wola napisał(a):A gdzie Hefajstos i mix ddb :mad: a jak tam w ogóle Hefajstos? udało mu się nabrać wagi? Czy ja wiem czy przytyl, po dozkach to ja tego wogole nie widze :shake: Ale wyglada lepiej, po skora sie goi :) Obydwa psiaki sa ogloszone na forum molosow w odpowiednich dzialach :) Quote
clockwork Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 natalia... ale ja nie mam żalu że psiaka nie przyjęłyście... wiadomo... dialog jest najwazniejszy ;) mam tylko nadzieje że pan zacznie sobie radzić i będą zyli długo i szczęśliwie :loveu: Quote
natalia_aa Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 [quote name='clockwork']natalia... ale ja nie mam żalu że psiaka nie przyjęłyście... wiadomo... dialog jest najwazniejszy ;) mam tylko nadzieje że pan zacznie sobie radzić i będą zyli długo i szczęśliwie :loveu: Wiem, nie odczulam w waszych wypowiedziach zalu czy zlosci, ze damy facetowi uspic psa. To jest tak naprawde jedyny sposob na ratowanie tych istnien... Chcialam tylko wytlumaczyc ogolnie na czym polega nie przyjmowanie psow do schroniska, zeby pozniej nie bylo niedomowien, jak wejdzie ktos nowy :) A dopiero teraz zobaczylam jak sie rozpisalam :evil_lol: Quote
Recommended Posts