natalia_aa Posted July 24, 2010 Author Posted July 24, 2010 Ciąg dalszy relacji z nowego domu... [quote name='"JT1007"'] Już za nami pierwsza noc:) No coż.. po prostu grzeczna, posłuszna, radosna, śliczna, kochana sunia :D Już jesteśmy zakochani po uszy :mrgreen: 17.07.10 [quote name='"JT1007"']Nasza gwiazdeczka pomagała mi dzisiaj robić pranie :mrgreen: Podawała mi rzeczy :D Poza tym nie ciągnie na smyczy, nie rzuca się na inne psy, grzeczna zostaje sama w domu.. Brak mi słów :mrgreen: Przecudowna jest :D Tylko coś nie chce suchej karmy jeść. Trzeba będzie pokombinować... Quote
natalia_aa Posted July 24, 2010 Author Posted July 24, 2010 DIVIX 20.07.10 zamieszkał w nowym domu, aktualnie mieszka 5 minut ode mnie Wspaniali ludzie, którzy znaleźli jego ogłoszenie w Internecie. Po odejściu 12 letniego dobermana, w marcu (po wieloletniej walce ze zwyrodnieniem kręgosłupa, stawów, a potem także z nowotworem) nie chcieli żadnego psa... wiadomo jednak pustka w domu z czasem stała się nie do wytrzymania i tak zapadła decyzja o nowym psie. Była myśl o kupnie szczeniaka, aczkolwiek nie ma to, jak dorosły pies A jak dorosły to tylko ze schroniska! I tak oto, gdy cała rodzina włącznie z 21 letnim synem, gdy zobaczyli Divixa, nie było mowy o innym psie. Spacer zapoznawczy i decyzja "na tak". Ponieważ byłam na urlopie i wczoraj wracałam, ustaliliśmy, że poniedziałek będzie dniem przygotowań i zakupów na przybycie nowego członka rodziny. I tak oto Divix otrzymał nową szeroką skórzaną obrożę (obowiązkowo czerwoną), nowe smycze, miski, posłanie, kości, zabawki. Dziś od rana miałam telefony, że nowi rodzice już nie mogą się doczekać na przybycie Divixa - który de facto prawdopodobnie zostanie Maxem (tak nazwał go właściciel). Jak tylko Diviś się zaaklimatyzuje zapewne go odwiedzę wraz z Nafi celem zrobienia zdjęć. Mam nadzieję, że to jest właśnie koniec jego tułaczki! [quote name='"kilo"']Witam wszystkich fanow i zwolennikow Divixa pierwsza sprawa to to ze jednak pozostanie Divixem :D po wieczornym spacerze noc minela spokojnie jest piekny i wszyscy juz go bardzo kochamy mocno wierzymy ze on takze nas pokocha martwi mnie tylko ze nie ma apetytu ale licze ze szybko mu to minie trzymajcie kciuki zeby jak najszybciej sie u nas zaaklimatyzowal i zapomnial wszystkie zle chwile pozdro dla wszystkich szczegolnie dla NatalI ;) Nowa rodzina Divixa :mrgreen: 24.07.10 [quote name='"natalia_aa"']Wczoraj na spacerze z Nafi i naszymi psami, co chwilę spotykałyśmy kogoś z "adopciakiem" i tak dołączyły do nas, Natalia i Pako, Marysia i Zosia a w drodze powrotnej Divix wraz z nowymi właścicielami :mrgreen: Divix wspaniale wygląda w czerwonej obroży, którą sprezentowali mu "rodzice". Divix póki co bez zarzutów, apetyt wrócił (jego robak to pewnie wina stresów i upału), komendy wszystkie ładnie wykonuje, generalnie jest grzeczny i usłuchany, do tego bardzo inteligentny. Pozostawiony na chwilę sam w domu, drapnął w drzwi, skoczył na klamkę i popiskiwał, ale bez większych arii, także mamy wszyscy nadzieję, że jakoś chłopak do tego przywyknie. Divix nie reaguje na głosy na klatce, na dzwonek do drzwi też nie, ale, gdy ktoś złapie za klamkę koniec ciszy... Brata p. Krzysztofa niestety ostrzegawczo złapał, ale szybko skarcony i odesłany na miejsce, nie próbował przy nikim innym takich "sztuczek". Cytując nowych właściciele, póki co "łatwy w obsłudze". Póki co, nowa rodzina uczy się jego reakcji i zachowań i powoli poznaje jego zwyczaje. Sam Divix chyba przyzwyczaja się do nowej rodziny, leżąc im na stopach wieczorami, z synem pełna komitywa i najchętniej razem z nim na łóżku by leżał, ale, że dyscyplina musi być(przynajmniej na razie ;)) posłanie musi mu wystarczyć. Zdjęć nie ma, ale postaramy się o tak owe w najbliższej przyszłości! Quote
arjuna Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 gdyby ktos miał ochotę na jakąś obrożę, smycz itp. dla swego pupila-zapraszam. dochód dzie na szczytny cel, zaś ceny są bardzo niskie: http://www.dogomania.pl/threads/190017-OBRO%C5%BBE-SMYCZE-PI%C5%81KI-FLEXI-SZCZOTKI-NOWE-I-TANIE.-ZAPRASZAM!-do-15.08.2010?p=15106221#post15106221 Quote
pinkmoon Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Dexter na kanapie... no miód na moje serce ;) Quote
natalia_aa Posted August 1, 2010 Author Posted August 1, 2010 Pepsi właśnie została przekazana Przemkowi i jest już w drodze do hotelu w Radomiu. Jeszcze wczoraj umówiliśmy się z Jarkiem w schronisku, by zabrać ją na spacer, Maciej pstryknął kilka zdjęć, które zaraz wstawię. I dalej jestem zdania, że przez ten czas, jaki była u nas w schronisku bardzo się zmieniła. Spacer przestaje być ciągłą szarpanina, w mieście super, na polanie czy w lesie gdy ma się smakoszki, czy zabawkę w rękach jest w 100% do opanowania Jestem ciekawa, jakie będą pierwsze wrażenia Magdy, Pepsi to bystry pies i każdą nową osobę, lubi sobie przetestować, ale to i tak zupełnie inny pies niż na początku... Przed wyjazdem zrobiliśmy jeszcze RTG bioder, była kąpiel, pranie obroży, smyczy a dziś o 3 rano wyruszyła do Warszawy... Chciałabym ogromnie podziękować Keiti za wzięcie Pepsi pod skrzydła Fundacji, Magdzie (Żmiji) za szybkie zorganizowanie miejsca, Jarkowi, Ani, Przemkowi za transport a przede wszystkim, wszystkim tym, którzy zadeklarowali pomoc finansową, to dzięki Wam udało nam się ją zabrać. Byłam pod wrażeniem, że tak naprawdę tylko na tym forum, w ciągu 2-3 dni udało się uzbierać praktycznie całą sumę! Po rozmowie z Jarkiem potwierdziły się moje dotychczasowe obserwacje, Pepsi to wspaniały pies, a schronisko bardzo mocno ją pobudzało. Gdyż na wielokrotnych spacerach po mieście zachowywała się wzorcowo... Gdy wsiadła do przedziału, pierwsze co wskoczyła na kanapę. W pociągu zupełnie się wyciszyła, nie było szaleństw, skakania, wiercenia się i kombinowania. Grzecznie leżała, bądź spała podczas ponad 7h podróży. Cały czas musiała choć kawałkiem ciała dotykać człowieka, z Anią spała wtulona ze 3h. Jarek dzwoniąc do mnie sam powiedział, że "z takimi psami może jeździć". A gdy dzwonił przed chwilą mówił, że, aż w gardle ich ściskało, gdy mieli się żegnać. Tym bardziej cieszę się, że udało się to wszystko zorganizować! Ania i Jarek mają zdjęcia i filmiki z podróży, wątpię, by dzisiaj mieli siły je wstawiać, ale jutro zapewne się pojawią... Lista osób, które zadeklarowały wpłaty, będziemy wdzięczni za dalszą pomoc. Pepsi bowiem wymaga dalszego leczenia skóry, do tego do chodzi zabieg sterylizacji, wraz z usunięciem przepukliny... stałe: Smile of Red Witch - 50 e (200zł) los-ferros - 100zł (w postaci bazarku z obrożami) jacekk - 30zł buell - 25zł pinkmoon - 20zł dagmara86 - 15zł Alicja 10zł MalaWiedzma - 50zł Aiga - 50zł king - 10zł ruda - 15zł Balbinka - 50zł justyna-1012 - 20zł Amazonka 71 - 20zł natalia_aa - 50zł Bombel_2303 - 50zł Anna - 50zł Katja - 50zł (od września) jednorazowe: fiks - 200zł pinkmoon - 100zł arjuna - fantastyczny bazarek! Wszystkim darczyńcom raz jeszcze wielkie dzięki! Quote
natalia_aa Posted August 1, 2010 Author Posted August 1, 2010 Obiecane zdjęcia: Zmiany skórne, które jeszcze zostały... Quote
natalia_aa Posted August 1, 2010 Author Posted August 1, 2010 Dla wszystkich osób, które zechciałyby pomóc Pepsi podaję dane do wpłat AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych ul. Żwirki i Wigury 1b/37 02-143 Warszawa Nr konta: 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463 Z dopiskiem: Pepsi Quote
natalia_aa Posted August 1, 2010 Author Posted August 1, 2010 Pierwsza strona edytowana. Demon po roku czasu znalazł nowy dom, zamieszkał w Starogardzie w domu z ogrodem, do towarzystwa ma jeszcze adoptowanego ze schroniska szczeniaka. Póki co wszystko jest w porządku, Ola ma podjechać tam za jakiś czas i pstryknąć trochę fotek Quote
natalia_aa Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 Wątek Pepsi http://www.dogomania.pl/threads/190207-Fundacja-AST-PEPSI-%C5%BCywio%C5%82owa-pitbullka-zbieramy-fundusze-na-hotel-i-leczenie!?p=15122413#post15122413 I bazarek z obrożami na lalkę: http://www.dogomania.pl/threads/190209-OBRO%C5%BBE-na-leczenie-pitbullki-Pepsi.-Do-6.08.10-do-godz.-10.00 Quote
dczn Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 A tu co? Juz nic sie nie dzieje? NATALIA!!! Pracujesz jeszcze w schronisku? Bo slyszalam, ze wymienili prawie caly sklad.... A jesli nie pracujesz.... to co? watku juz prowadzic nie bedziesz? I CZEMU? Quote
natalia_aa Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 Nie pracuję, ale z psami mam kontakt, nie musisz się martwić. W adopcjach TTB także nadal siedzę, także bez obaw. Niestety doba za krótka bym i tutaj na bieżąco wszystko aktualizowała, ale w wolnej chwili postaram się to zrobić. Uzupełnić o nowe psy, o te które są w DT i o info z nowych domów. Quote
dczn Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 No to sie bardzo ciesze. Przyznam szczerze, ze sie martwilam- bo jak nie ty, to kto? Quote
natalia_aa Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 Dorota w piątek postaram się uaktualnić wszystko. Mam wprawdzie mały maraton po wetach z psami, ale może ogarnę tu jakoś i info powrzucam, jak znajdę chwilę. Quote
dczn Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Sluchajcie- wszyscy z okolic Gdyni- dzisiaj- ok 2 godziny temu, mojej kolezance zginal piesek- szczeniak Labladora o imieniu BRYLANT- w okolicach PIerwoszyna!!!!! Ma 8 miesiecy- i totalny wariat. gdyby ktos potem w schronie spotkal, albo gdzies w terenie- dajcie znac: 609 556 705 albo 601 617 951 Brazowy- ma tatuaz w uchu.... Quote
Paula95 Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Czy znalazłaby się zaufana ciocia, która mogłaby sprawdzić dom w Gdyni?:) Quote
natalia_aa Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 Wątek zakurzony okrutnie, dziś jednak pozwoliłam sobie go odkurzyć. Wrzuciłam w pierwszy 3 posty opisy wraz ze zdjęciami wszystkich TTB przebywających aktualnie w gdyńskim schronisku. Jak zawsze prosimy o domy tymczasowe oraz ogłoszenia! Quote
natalia_aa Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 Wprawdzie Kiver z gdyńskim schroniskiem nie ma nic wspólnego, ale, że przebywa w Gdyni w DT i szuka DS, pozwoliłam go sobie tu umieści ;) Kiver trafił do schroniska w Tczewie wraz ze swoją mamą ok 3 m-cy temu. Dowiedzieliśmy się o nim, dopiero 30 grudnia, natomiast już 2 stycznia Kiver przybył do Justyny - teraz szukamy mu nowej rodziny, oczywiście najlepiej w Trójmieście ;) Szukamy dobrego domu dla niespełna 5 m-cznego szczeniaka w typie amstaffa. Pies aktualnie przebywa w domu tymczasowym w Gdyni. Mieszka z drugim psem, z którym stosunkowo dobrze się dogaduje. Kiver jest nauczony czystości, uczy się także podstawowych komend, chodzenia na smyczy, potrzeba tylko systematyczności przyszłego opiekuna, by mu nabywane nawyki utrwalić. Kiver jak to szczeniak jest pogodny i lgnie do człowieka, zawsze radosny i pełen energii, uwielbia ruch, długie spacery, zabawę. Jest psem bardzo inteligentnym i bystrym zarazem, a w jego małej główce rodzi się wiele, często zaskakujących pomysłów. Kiver aktualnie przechodzi u swoich tymczasowych opiekunów kursy dobrych manier, cóż możemy powiedzieć, to fajny i rezolutny psiak, którego wszystkiego jeszcze można nauczyć i, który to niewątpliwie wniesie wiele szczęścia do nowego domu. Kiver jest odrobaczony, zaszczepiony i zachipowany. Jeśli chciałbyś pomóc prosimy o kontakt pod numerem 661 665 695 lub mailem [email protected] Zaznaczyć jednak chcemy, że warunkiem adopcji będzie kastracja malca. Quote
JUMP I DżANA Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Witam Mam gorącą prośbę i pytanie czy byłaby taka możliwość że ktoś z Gdyni jechałby w stronę Szczecina oczywiście tylko w strone np Nowogard, Koszalin Chcemy zaadoptować Lexe i chodzi o jej transport do nowego domu Quote
natalia_aa Posted January 28, 2012 Author Posted January 28, 2012 O witam przyszłych właścicieli ;) Niestety ja owszem planuję wyjazd, ale na południe, więc niestety nie pomogę. Dumam, czy ktoś się nie wybiera w tamte okolice, ale niestety - teraz wszyscy w góry jadą... Jump i Dżana może warto pomyśleć ewentualnie o pociągu? Quote
dczn Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 (edited) DEBRA do adopcji [video=youtube_share;cQiMNDjEW_0]http://youtu.be/cQiMNDjEW_0[/video] Edited August 12, 2012 by dczn Quote
Recommended Posts