Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Soniu ogromne dzieki za to ogloszenie :* Forum bardzo fajne, juz sie zarejestrowalam ;)

PS: Karola nie stresuj sie dogo po prostu sie posypalo ;) Czasami nawet serwer nie wytrzymuje tego co tu sie dzieje...

Posted

Skaczemy mordeczki skaczemy;) nie ma za co;) i obiecuje za chwile wrzucić jeszcze na dwa, tam gdzie reszta towarzystwa już jest, tylko o bulach tekstu nie mialam...
PS.http://www.niechcianeizapomniane.org/forum/viewtopic.php?p=9713#9713
http://www.pieskiswiat.fora.pl/bullowate-prosza-o-dom-gdynia-t3140.html
No i po krzyku;) Jak przypadkiem ktoś znajdzie jeszcze jakieś forum aktywne to proszę o linki. A poumieszczałaś je na wszystkich stronach astów? ostatnio wszędzie tam się logowałam :D

Posted

Wszystkie wszędzie umieszczam, bo nie mogę przyjeżdżać i aż mnie skręca, to chce być choć trochę przydatna;) mam w planach kolejne wątki ale to jak już wrócę do was. Chyba że wyślecie mi na e-mail zdjęcia jamników i jamnikowatych (Makbet, Saba (reszty nie znam) i dacie choć krótka notkę typu wiek, kastracja/sterylizacja, kontakt z innymi, i cechy po przecinku typu łagodny, miły...) ja to już ubiore w tekst i powrzucam gdzie sie da.

Posted

Tak Soniu bullcie sa umieszczone na wszystkich 4 astowych forach, aczkolwiek tylko niebieskie (www.amstaff-pitbull.cyberdusk.pl) i zielone (www.amstaff-civ.home.pl) ciesza sie zainteresowaniem ;) no i oczywiscie jest na stronie Fundacji :) (www.fundacja-ast.pl)

PS: Niestety zdjec jamnikow i jamnikowatych nie posiadam... Makbet i Saba sa chyba na stronce Ciapkowa... Sabcie to nawet mozna by bylo do watku tych staruszkow maluszkow dorzucic :) A z jamnikow to juz od dawna nadomek czekajac jamnik gladkowlosy, czarny podpalany Fido, jamnik szorstkowlosy Chojrak i jeszcze kilka jamnikowatych... Szkoda ze nie dorobilam sie cyfrowki jeszcze... Trza bedzie jakos zalatwic fotki i usmiechnac sie do kogo trzeba :)

Posted

Chojraka znam choć nie wiedziałam, że jeszcze czeka. Dobra, to jak kiedyś będę mogła wrócić do was, to się tym zajmę. a narazie robię wszystko co mam w internetowym zasięgu;) O tak, Staruszki Maluszki to same faceciki są to fakt, Sabunia byłaby odmianą ale miła;)

Posted

o tak, znam to:) jak moja sunia widzi snieg to co dwa kroki się kula w nim:lol: i uwielbia łapać śnieżki choć czasem się rozpadną w locie a ta potem ich szuka:lol:
Bulle też by chciały Pańcia/Cią którzy zabiorą je na śnieżne zabawy....

Posted

"BULLGOTEK" (866/07) kastrowany samiec, przypuszczamy ze moze byc mieszancem bulldoga amerykanskiego choc tak naprawde trudno jest nam to okreslic.
W schronisku przebywa od 14.09.07, zostal przywiazany do drzewa pod schroniskiem, poczatkowo przerazony, siedzial w rogu, strasznie nie ufny aktualnie to przecudowny psiak, garnie sie do czlowieka, potrzebuje jednak stanowczego wlasciciela, ktory wie jak poradzic sobie z jego dominujacym charakterem :) W stosunku do psow nie wykazywal nigdy nieuzasadnionej agresji, raczej przyjmuje postawe obojetna :)

"SAURON" kastrowany bandog (czyli przypuszczalny mieszaniec doga kanaryjskiego z amstaffem)
Jest to potężny, masywny, piękny pies - tylko dla znawców rasy. Choć Sauron jest zaprzeczeniem swojego wyglądu, przyjaznie nastawiony wobec ludzi, mimo wszystko - ze względu na jego potencjalną siłę - trzeba wiedzieć, jak z takim psem postępować, i jak go wychowywać, żeby nie stał się w przyszłości niebezpieczny dla otoczenia agresorem. Na dzień dzisiejszy to opanowany, zrównoważony, spokojny pies, czekający na mądrego właściciela. Domek dla Saurona mus byc bez innych zwierzat, w stosunku, do ktorych jest nad wyraz agresywny.

JESTEM... melduje sie na rozkaz ;)

dopinguje wszystkim psiakom... ale te 2 :loveu::loveu:
mówią że w Polsce nie ma wiele bandogów... dzwoniłam do Związku kynologicznego 2 lata temu to na słowo BANDOG zrobili tak :crazyeye::crazyeye:
a tu prosze... bandoś za bandosiem szuka domu :placz:

nie wezme... ale bede tu zaglądać sobie :loveu::loveu:

Posted

Dziekuje wam kochane, samo to ze tu zagladacie i podnosicie watek to jest duzo... Nie mozemy pozwolic zapomniec o takich pieknosciach...

Bullgotek aktualnie zostal zdjety z kojcow i zamieszkal w budynku gdyz dostal jakies alergii, ale jest leczony i jest juz lepiej... // co do tych bandosiow to racja clockwork nikt nic o nich nie wiedzial jeszcze kilka lat temu, a teraz jak z kazda rasa "agresywna" byle na pokaz, byle pochwalic sie przed znajomymi a potem "musze oddac, bo sobie nie radze"... Ehh ile jeszcze? Ja juz nie mam sily...

A mamy kolejne 3 amstaffki :shake: W tym jedna to po prostu ideal psa, jutro powinnam wrzucic fotki...

Moglabym prosic o alllegro dla Saurona i Bullgotka moze tym razem ktos je dostrzeze i da im cieply, kochajacy i odpowiedzialny domek...

Posted

Natalia a cóż to za psiak??--> widziałam go/ją (raczej facecik choć się nie przyjrzałam) przed budynkiem. chyba trzeci od strony lewej od drzwi. Rudy dość spory z krótką kufą. taki ładny....

Posted

Soniu: To jest piesek, mieszaniec Dogue de Bordeaux :) Przyszedl do nas kilka dni temu i aktualnie jest w trakcie 14 dniowej kwarantanny, moze w przyszly weekend porobie mu zdjecia, choc on bardziej nadaje sie na forum molosow...

A tak poza tym nic bullowatego nie poszlo, przyszedl za to szczeniaczek sunia mix boksia z astem, sliczna jest i napewno szybciutko znajdzie kochajacy domek, wiec nawet nie robilam jej zdjec, zaszczepilam ja tylko i pewnie za jakis tydzien bedzie gotowa do adopcji a zeby sie nie rozchorowala, rozlozylam jej klateczke w damskiej szatni i ma tam suuper cieplutko :)

Posted

natalia_aa napisał(a):
Dziekuje wam kochane, samo to ze tu zagladacie i podnosicie watek to jest duzo... Nie mozemy pozwolic zapomniec o takich pieknosciach...

Bullgotek aktualnie zostal zdjety z kojcow i zamieszkal w budynku gdyz dostal jakies alergii, ale jest leczony i jest juz lepiej... // co do tych bandosiow to racja clockwork nikt nic o nich nie wiedzial jeszcze kilka lat temu, a teraz jak z kazda rasa "agresywna" byle na pokaz, byle pochwalic sie przed znajomymi a potem "musze oddac, bo sobie nie radze"... Ehh ile jeszcze? Ja juz nie mam sily...

A mamy kolejne 3 amstaffki :shake: W tym jedna to po prostu ideal psa, jutro powinnam wrzucic fotki...

Moglabym prosic o alllegro dla Saurona i Bullgotka moze tym razem ktos je dostrzeze i da im cieply, kochajacy i odpowiedzialny domek...

tak... jedni biorą dla szpanu, inni własnie po to żeby ZROBIĆ AGRESSORA ... a trzeci z miłości... niestety... 2/3 tych psów... szuka domu prędzej czy później lub kończy ... dobra nie kończe :roll:

podnosze.. czemu my wszyscy zapsieni??? :roll: