Wola Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 deedee znasz Maxa?? czy przeoczyłam jakiś post o jego właścicielach?? Quote
deedee77 Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 znam go od szczeniaka, dzis przypadkiem dowiedzialam sie ze zostal oddany do schronu:( troche poszperalam i prosze jest na watku.... Quote
Wola Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 ehh... no tak pies ma już koło 7 lat to i się znudził :roll: bezsensu........ Quote
natalia_aa Posted August 16, 2008 Author Posted August 16, 2008 deedee77 masz PW ode mnie. Maxa dzisiaj wykupił właściciel. Quote
deedee77 Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 nie znudzil sie wiem ze sytuacja jakby zmusila... wiem wiem nie ma tlumaczenia na oddanie psa ale tu akurat troche rozumiem aczkolwiek zaluje ze dowiedzialam sie tak pozno i przypadkiem moze inaczej by sie wszystko potczylo tak czy siak Maxsiu w swoim domku i to najwazniejsze:) Quote
natalia_aa Posted August 16, 2008 Author Posted August 16, 2008 To nie właściciel oddał Maxa do schroniska. Zaktualizowałam pierwszą stronę. Pokażę dla porównania zdjęciaTysona i mojej Dory: Tyson: Dora: Tyson: Dora: Miejscowość, z której pies trafił i wiek Tajsona praktycznie nie pozostawiają złudzeń, że to rodzina. Charakterek tyż ma podobny do mamusi... Quote
deedee77 Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 Jego była albo ktoś jej znajomy... Piękne te psiaki Quote
Wola Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 a co z Tysonem?? jest w schronisku czy tak przypadkiem go znalazłaś?? Quote
natalia_aa Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 Soniu jest w schronisku. Jego opis masz na pierwszej stronie tego wątku. Deedee77 nie jego była go oddała. To właściciel go oddał komuś pod opiekę i tak pies trafił do nas. Quote
Wola Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 kurczę... to teraz rozumiem wzmożone poszukiwanie domu bo to prawie jak "Twój wnuk" (biorąc pod uwagę że własnego psa traktuje się jak swoje dziecko). trzymam kciuki :kciuki: a niebawem zobaczę na własne oczy (w końcu znajdę wolny czas) Quote
bombel_2302 Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 tajsonek fajny pies tylko tzraba popracowac nad nim Quote
natalia_aa Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 Jak tylko dorobię się zdjęć to wstawię 3 kolejne bullowate psy. Jeden zaległy, jeszcze z czerwca, staruszek mix asta. I 2 nowe, SZON - mix staffika, pies, który adoptowany został ze schroniska 2 lata temu, wygląda jak mini Focus (to dla tych ktorzy kojarz Focusa z Fundacji AST), i 3-4 miesięczna sunia w typie pitbulla... Quote
dczn Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Jest Tu UNIX :))) Kochany Unix. Jest najladniejszy ? ;> hehehe. Yhhh. Wszystkie te psiaki musza trafic do domkow przed zima!!! I oby jak najmniej ich trafialo do schroniska. Jak moge pomoc w ogloszeniach? Bede dawac codziennie, moge co godzina... tylko gdzie? Gdzie jeszcze ? Quote
natalia_aa Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 Masz PW ode mnie. Na pierwszej stronie tego wątku są też linki do ogłoszeń, gdzie ja najczęściej ogłaszam psy, także możesz korzystać z linków. Quote
natalia_aa Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 Unix i Bronxa zostały dzisiaj zaszczepione. Asterix jest zarezerwowany, 29.08 zamieszka w Rumii. Zaktualizowałam pierwszy post o 2 nowe psy. Quote
dczn Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Natalko! Az wlaczylam kompa przed praca. Spotkalam dzis dziewczyne- ode mnie z bloku, ktora slyszala o tym, ze szukalam wlascicela pieska... i od slowa do slowa... byc moze Unix to pies- ktorego ona oddala do znajomych na Witominie, majacych domek. Pies zwiewal im nalogowo. Mieszaniec amstaffa, rudy, ok 2 lata. Wszystko by pasowalo. Mial na imie Shon ( mowila Szon)... ciekawe czy bedzie reagowal. Kazalam jej wejsc na trojmiejski serwis- bo powiedziala, ze raczej pozna go na fotkach .... Teraz ide do pracy. Zobaczymy. Ale z drugiej strony co z tego. Co to za ludzie, co psa nie szukaja. Dostali psa od kogos, to sie nim nie przejmuja. Watpie, zeby takowy mial ksiazeczke. Mysle, ze nnawet gdyby mieli go etraz adoptowac z Ciapkowa to tacy zeta by nie dali.... Nie chce osadzac w sumie- nie znam... ale tak przypuszczam. Mozesz sprawdzic czy reaguje na Shon? :)))) Quote
dczn Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Jakto? Nowy tez Szon? Nic juz nie kumam. Ale tez za stary... Ten Szon od ludzi z Witomina ma 2 latka, i nie byl wziety ze schroniska... Ale zbieg okolicznosci... O **** Quote
bombel_2302 Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 tak nowy to tez szon wiec niewiem ale tak ajk mowisz za stary i nie ze schroniska a z unixem to jest sorawdzone ze ci ludzie nie maja tego asta w domu ci z witomina?? Quote
natalia_aa Posted August 20, 2008 Author Posted August 20, 2008 W schronisku gdzie jest dużo psów szczekających naokoło psy nie reagują na swoje imiona. Psy w schronisku potrafią nie rozpoznać własnego właściciela, więc o imieniu można zapomnieć... PS: Nasz Szon to mc staffika, nie amstaffa, i ma koło 4-5 lat, więc to napewno nie ten. Zwykły zbieg okoliczności. Quote
karolina1 Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Natalia widze że jesteś, jak tam z wizyty u Luxa? Quote
dczn Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 No wlasnie jeszcze nie. Znaczy dziewczyna, ktora zna tych ludzi... no ta, ktora tajkiego pieska im oddala kawalek czasu temu- jeszcze nie dala mi znac. ja sie z nia widuje tylko na spacerach z psami- i akurat nie mialam wczoraj okazji wieczorem. Dzis ja musze capnac. Strasznie mnie to gnebi ;] Quote
Wola Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 widziałam ogłoszenie w realu na Wzgórzu o znalezionym psie w autobusie, czy to o Unixie? przydaloby się dopisać gdzie się psiak znajduje ;) Quote
dczn Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 taaaa :) to ja pisalam... ale to jeszcze dlugopisem od tych panstwa- potem wydrukowalam mase ogloszen ze zdjeciem Unixa- oczywiscie bylo dopisane gdzie jest i kiedy bedzie mozna go adoptowac. Rozwieszone ogloszenia byly po calej Gdyni... na calej trasie autobusu 107- od Dabrowy, przez Wiczlino, Chwaszczyno, Witomino i do centrum. Na Witominie w kazdym zoologu, po calej dzielnicy, w sklepach... nic to nie dalo :(((( lipa... Teraz na trojmiejskim serwisie od 2 tygodni wyrozniam ogloszenie: http://www.trojmiasto.pl/ogloszenia/zwierzeta/unix-przesliczny-piesek-ogl1261047.html widze , ze sporo osob przeglada, ale z tego co wiem.... nikt sie o Unixa nie pyta :(((((... juz brak mi patentu... co by jeszcze dla niego zrobic.... Quote
Recommended Posts