Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie znudzil sie wiem ze sytuacja jakby zmusila...
wiem wiem nie ma tlumaczenia na oddanie psa ale tu akurat troche rozumiem aczkolwiek zaluje ze dowiedzialam sie tak pozno i przypadkiem moze inaczej by sie wszystko potczylo tak czy siak Maxsiu w swoim domku i to najwazniejsze:)

Posted

To nie właściciel oddał Maxa do schroniska.

Zaktualizowałam pierwszą stronę.
Pokażę dla porównania zdjęciaTysona i mojej Dory:

Tyson:

Dora:

Tyson:

Dora:

Miejscowość, z której pies trafił i wiek Tajsona praktycznie nie pozostawiają złudzeń, że to rodzina.
Charakterek tyż ma podobny do mamusi...

Posted

kurczę... to teraz rozumiem wzmożone poszukiwanie domu bo to prawie jak "Twój wnuk" (biorąc pod uwagę że własnego psa traktuje się jak swoje dziecko). trzymam kciuki :kciuki: a niebawem zobaczę na własne oczy (w końcu znajdę wolny czas)

Posted

Jak tylko dorobię się zdjęć to wstawię 3 kolejne bullowate psy. Jeden zaległy, jeszcze z czerwca, staruszek mix asta.
I 2 nowe, SZON - mix staffika, pies, który adoptowany został ze schroniska 2 lata temu, wygląda jak mini Focus (to dla tych ktorzy kojarz Focusa z Fundacji AST), i 3-4 miesięczna sunia w typie pitbulla...

Posted

Jest Tu UNIX :))) Kochany Unix. Jest najladniejszy ? ;> hehehe. Yhhh. Wszystkie te psiaki musza trafic do domkow przed zima!!! I oby jak najmniej ich trafialo do schroniska. Jak moge pomoc w ogloszeniach? Bede dawac codziennie, moge co godzina... tylko gdzie? Gdzie jeszcze ?

Posted

Natalko! Az wlaczylam kompa przed praca. Spotkalam dzis dziewczyne- ode mnie z bloku, ktora slyszala o tym, ze szukalam wlascicela pieska... i od slowa do slowa... byc moze Unix to pies- ktorego ona oddala do znajomych na Witominie, majacych domek. Pies zwiewal im nalogowo. Mieszaniec amstaffa, rudy, ok 2 lata. Wszystko by pasowalo. Mial na imie Shon ( mowila Szon)... ciekawe czy bedzie reagowal. Kazalam jej wejsc na trojmiejski serwis- bo powiedziala, ze raczej pozna go na fotkach .... Teraz ide do pracy. Zobaczymy. Ale z drugiej strony co z tego. Co to za ludzie, co psa nie szukaja. Dostali psa od kogos, to sie nim nie przejmuja. Watpie, zeby takowy mial ksiazeczke. Mysle, ze nnawet gdyby mieli go etraz adoptowac z Ciapkowa to tacy zeta by nie dali.... Nie chce osadzac w sumie- nie znam... ale tak przypuszczam. Mozesz sprawdzic czy reaguje na Shon? :))))

Posted

Jakto? Nowy tez Szon? Nic juz nie kumam. Ale tez za stary... Ten Szon od ludzi z Witomina ma 2 latka, i nie byl wziety ze schroniska... Ale zbieg okolicznosci... O ****

Posted

W schronisku gdzie jest dużo psów szczekających naokoło psy nie reagują na swoje imiona. Psy w schronisku potrafią nie rozpoznać własnego właściciela, więc o imieniu można zapomnieć...

PS: Nasz Szon to mc staffika, nie amstaffa, i ma koło 4-5 lat, więc to napewno nie ten. Zwykły zbieg okoliczności.

Posted

No wlasnie jeszcze nie. Znaczy dziewczyna, ktora zna tych ludzi... no ta, ktora tajkiego pieska im oddala kawalek czasu temu- jeszcze nie dala mi znac. ja sie z nia widuje tylko na spacerach z psami- i akurat nie mialam wczoraj okazji wieczorem. Dzis ja musze capnac. Strasznie mnie to gnebi ;]

Posted

widziałam ogłoszenie w realu na Wzgórzu o znalezionym psie w autobusie, czy to o Unixie? przydaloby się dopisać gdzie się psiak znajduje ;)

Posted

taaaa :) to ja pisalam... ale to jeszcze dlugopisem od tych panstwa- potem wydrukowalam mase ogloszen ze zdjeciem Unixa- oczywiscie bylo dopisane gdzie jest i kiedy bedzie mozna go adoptowac. Rozwieszone ogloszenia byly po calej Gdyni... na calej trasie autobusu 107- od Dabrowy, przez Wiczlino, Chwaszczyno, Witomino i do centrum. Na Witominie w kazdym zoologu, po calej dzielnicy, w sklepach... nic to nie dalo :(((( lipa... Teraz na trojmiejskim serwisie od 2 tygodni wyrozniam ogloszenie: http://www.trojmiasto.pl/ogloszenia/zwierzeta/unix-przesliczny-piesek-ogl1261047.html widze , ze sporo osob przeglada, ale z tego co wiem.... nikt sie o Unixa nie pyta :(((((... juz brak mi patentu... co by jeszcze dla niego zrobic....