Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Czas na małą aktualizację:

1. Atos wykastrowany.

2. Pewex jest już wykastrowany, po szczepieniu będzie gotowy do adopcji. Kolejność musiała być taka, gdyż było podejrzenie prostaty.
Za ok 2 tyg Pewex będzie gotowy do adopcji.
W tej chwili są 2 chętne domki na niego, po wizytach przedadopcyjnych okaże się, czy któryś z nich nadaje się na dom dla pięknisia.

3. Alexis 7 listopada zamieszkała w nowym domku w Gdyni [IMG]http://amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif[/IMG]
Kontrola przedadopcyjna się udała no i dzisiaj sunia grzeję już dupkę u kochających właścicieli.
Trzeba tylko trzymać kciuki za dogadanie się suni z 2 kotami.
Ludzie naprawdę super, przeczytali wszelkie moje rady odnośnie socjalizacji psio-kociej, zapoznali się z wątkiem Szakala i postanowili z Alexis pracować nad tymi relacjami.
Suka natomiast nie wykazała agresji w stosunku do kotów, była nimi natomiast bardzo zaciekawiona...
Oby wszystko szło w dobrym kierunku.

4. Wczoraj, tj 10 listopada Ixxxa pojechała do nowego domu, do domu z ogrodem, a konkretniej stajni...
Zauroczyła młodych ludzi, mimo tego, iż wymaga kontyunuacji leczenia oczu i uszu, mimo iż, do najmłodszych nie należy, mimo tego, że ma starcze brodawki na ciele pokochali ją.
Takie adopcje przywracają mi wiarę w ludzi [IMG]http://amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/images/smiles/icon_smile.gif[/IMG]

Posted

Zeby tak adopcje przebiegaly- i zaden nowicjusz nie dochodzil....
Fajnie, ze chociaz te psiaki domek znalazly :)
Atos tez szybko znajdzie domek
Tylko ten Unix..... :(

Posted

Atos siedzi już z 5 miesięcy i zainteresowaniem się nie cieszy, mimo masy ogłoszeń, ale nadzieję trzeba mieć.

Czy kontrole przedadopcyjne Pewexa zakończą się sukcesem? Nie wiadomo... Póki co siedzi w schronie.

Posted

oj - troszku wam ubyło piesów, a ja dalej na allegro mam wszystkie:evil_lol: ale nie szkodzi - zawsze to moze więcej osób zadzwoni:p

Natalia - jak wam ubywa psiaków to pisz - bo nie zawsze jestem w stanie wyśledzic, ktore mam zdjać z wątku lub allegro;)

Posted

No niestety, czułam, że radość nie potrwa długo.
Od dzisiaj mamy kolejne cudo, osobiście jeszcze nie widziałam, ale dzwonili do mnie z pracy i opisywali.

Z ich opisu wynika, że jest to bandogowaty pies, podobny do Saurona, pręgus z ciętym uchem.
Trafił do nas skrajnie wycieńczony, po zabiegu zdejmowania kolczatki, która poraniła mu szyję.

W weekend będę w pracy, więc dopiero wtedy go zobaczę osobiście, ale postaram się poprosić Darię, by zrobiła mu zdjęcia.

• 2 weeks later...
Posted

Unix dostał wczoraj kubraczek, także napewno jest mu cieplej.
Zianteresowanie się nie cieszy. Potrzbuję natomaist osoby konsewkentnej i doświadczonej, napewno nie nadaję się do domu, gdzie nigdy psa nie było i gdzie są małe dzieci.
Skacze, chwyta smycze, próbuje szarpać, skacze do ręki probując załapać. Jak dostał opieprz ode mnie, komendę "siad" to momentalnie się wyciszył.

Pewex dzisiaj pojechał do swojego nowego domku do Poznania.
Państwo przyjechali koło 10, porozmawialiśmy, podpisaliśmy papier, poinstruowałam trochę o postępowaniu z nim i koło 11 ruszyli w podróż, w podróż po lepsze życie dla Pewexa

Raz jeszcze wielkie dzieki dla Jenny19 i Kasi, które psiaka ogłaszały, oraz dla CASI i Mrówy za pilotowanie i kontrolę już w Poznaniu.

Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, ale w razie czego wiem, że jest ktoś w Poznaniu kto pomoże!

Posted

Niestey cisza.
Tyson tak jak pisałam na niebieskim ma problemy z agresja miskową, potrzebuje kogoś, kto będzie z nim pracował. Kogoś z doświadczeniem w prowadzeniu tej rasy.
Niestety nikt się nim nie interesuje, siedzi w kubraczku i czeka na swojego człowieka...

Posted

Florina wczoraj pojechała do swojego nowu domu, do Państwa, którz od początku jej pobytu u nas wychodzili z niąna spacerki iodwiedziali niemalżecodziennie.

A takie wieści dostałam od nich już dzisiaj:

Hej hej pozdrowienia od Florinki jest wspaniala, radosna spala cala noc grzecznie na przygotowanym dla niej poslaniu! Gryzie swoja kosc i narazie jest bardzo grzeczna. W samochodzie podczas podrozy ze schroniska tez lezala spokojne co jest do niej troche nie podobne Zalatwie sie na dworzu wiec tez narazie nie ma problemow! wczoraj bylo wielkie kapanie, co prawda z malym dramatem w roli glownej z Florina (chyba nie lubi sie kapac) ale powoli sie nam udalo jakos i juz ladnie pachnie. co do sterylizacji to tak dopiero za 2 tyg. chcemy z nia do weterynarza pojsc i umowic sie na konkretna date niech sie zaaklimatyzuje tak tez uzgodnilam w schronisku i mamy skierowanie
Pozdrawiam, Dagmara

Zdjęcia Alexis z nowego domu:

Narazie z kotami jeszcze miłości nie ma, jak się okazuje zna wiele komend, jest bardzo grzeczna i uwielbia jeździć samochodem.
W tej chwili ma cieczkę także sterylizacja niestety się przesunie.
A to kilka zdjęć, niestety nie było szansy przez tą godzinkę, jaką u niej byłyśmy złapać jej w innej pozie, gdyż to jest jej ulubione zajęcie :)