Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I jeszcze jedna fotka Alexis:

Wieści i zdjęcia od Ixxxy teraz Łatki:

No wieści od Ixxxy - teraz Łatki:
Witam,

Przesyłam zdjęcia Łatki. Jesteśmy nią zachwyceni! Jest taka kochana i grzeczna:) Jesteśmy szczęśliwi, bo już od dawna marzyliśmy o piesku. Marcin chciał amstaffa, a ja białego bullteriera - no to mamy mixa - naszą śliczną Łatkę! Jest taka jak sobie wymarzyłam: łagodna, miluśińska, bardzo kontaktowa, wesoła i skora do zabawy, bardzo posłuszna i karna. Bez problemu oddaje zabawkę czy jedzenie. Chce być cały czas blisko człowieka, wszyscy są nią oczarowani:)
W sobotę mieliśmy gości i jak siedzieliśmy przy stole podchodziła do wszystkich po kolei, kładła głowę na kolanach, by ją pogłaskać. Nie ominęła nikogo! Z każdym chciała się przywitać i zapoznać.
Uparłam się by wziąć psa ze schroniska i nie żałuję. Polecam każdemu!

Pozdrawiamy,

Ania, Marcin i Łatka

I fotki:

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeszcze Szon i myślę, że nadrobiłam w miarę zaległości :)

U Szona wszystko w porządku.
Łapka została przebadana, prześwietlona, nic nie ma. Prawdopodbnie ten "ból" lezy w psychice Szona i czasami objawami się negatywnymi zachowaniami, które Państwo starają się eliminować.

A tu zdjęcia jakie dostałam:

Posted

Ależ śliczne zdjecie nowo-domkowe.
oby reszcie czekających tez sie tak szczęśliwie trafiło...
a są jakies wiesci od Pewexa czy jeszcze nie?;)

Posted

Są wieści, oczywiście, że są:

Rozmawiałam przed chwilą z nowym właścicielem Bruna.
Pies to ideał, zna wiele komend, jest nauczony czystości, nie niszczy w domu.
Pięknie zniósł podróż z Gdynii do Poznania, sygnalizując swoje potrzeby.
Z apetytem problemu nie ma, krótko mówiąc państwo są bardzo zadowoleni z nowego członka rodziny.

Niestety pan nie ma internetu, więc na zdjęcia trzeba poczekać, aż spotka się z nasyzmi znajomymi z Poznania, które robiły kontrolę i, które są cały czas na miejscu w razie problemów.

Posted

Tyson został wczoraj uśpiony z powodu agresji.
To był mój wybraniec, mój ulubieniec, którego bardzo mi brakuje...
Niestety czasami i tak trudne dla nas decyzje trzeba podjąć.
Pusto mi strasznie

• 2 weeks later...
Posted

Ze Staxy się u mnie w pracy wszyscy smieja, że taka brzyduła z wytrzeszczem oczu, a dla m nie to istne cudo!

Fenix czuje się całkiem dobrze, ładnie przytył, ma apetyt, jest zaszczepiony, wykastrowany, zdrowy i gotowy do adopcji! Ja też mam sentyment do starszych psów i pewnie gdyby nie moja suk, Fenix byłby już dawno u mnie :)

Posted

W imieniu "moich" psów dziękuję!
Powiem tyle, dostałam wiadomośc od znajomego, że kolejna pręgowana astka z ciętym uchem do nas trafiła. Porażka.
Na pocieszenie:

Czy ona mogła lepiej trafić?
Cześć!!:)

W życiu bym nie przypuszczała, że trafi nam się taki pies. Jesteśmy oboje z Marcinem w niej zakochani. Nawet jestem czasem trochę zazdrosna...;) bo Marcin cały czas się nią zajmuje i są nierozłączni. Ostatnio jechał na weekend do Olsztyna i nie chciał mi jej zostawić, bo twierdził, że będzie za nią tęsknił:) Troszkę ją rozpieszczamy, pozwalamy wchodzić na kanapy i spać z nami w łóżku, ale czuję się usprawiedliwiona, bo Łatka była taka biedna w schronisku i się jej należy!:) Poza tym Łatka bardzo lubi spać pod kołdrą i przytula się jak człowiek :)
Jesteśmy już po operacji oczu, nie było tak źle, tylko było mi jej żal, jak musiała 10 dni chodzić w tym kołnierzu i biedna obijała się non stop o ściany i meble. Teraz oczka wyglądają super. Weterynarz mówił, że uszy też juz ma całkiem zdrowe, ale jej czyścimy zapobiegawczo i zakraplamy raz w tygodniu.
Wydaje mi się, że już się całkiem zaklimatyzowała, nawet w aucie jest grzeczna (jechała przecież nawet do Olsztyna, a to 4 h w jedną stronę). Poza tym jest cudowna, rozśmiesza nas do łez, jak na przykład zakopuje w swoim legowisku kość nosem przy pomocy koca, a póżniej patrzy czy nie widać:) albo gdy jej szukamy po całym domu i okazuje się, że śpi w sypialni w łózku, pod kołderką i z głową na poduszce:) Wczoraj Marcin odkrył, że Łatka daje głos na komendę:) Jesteśmy bardzo, bardzo szczęśliwi, że ją mamy. Mi najbardziej podoba się, że jest taka ufna i przyjazna do wszystkich, dzięki temu możemy ją wszędzie zabierać. Ludzie też reagują na nią uśmiechem gdy widzą merdający ogonek i ten jej przyjazny wyraz pyszczka.

Ostatnią sesję :) Łatka miała jak spadł śnieg, przesyłam parę zdjęć. Moje ulubione jest to ze śniegiem na nosie:)

Pozdrawiam serdecznie i życzę Ci Wesołych Świąt i lepszego jutra dla wszystkich Twoich schroniskowych czworonożnych podopiecznych. Przesyłam pozdrowienia i najlepsze życzenia dla wszystkich pracowników i wolontariuszy Ciapkowa. To dzięki Wam mamy Łatkę!

Ania

Oto i zdjęcia:

Posted

super :) dla takich happy endów warto coś robić. Oby więcej takich ludzi decydowało się na adopcję. Mam nadzieję że święta dadzą do myślenia (zwłaszcza po apelach na które się natykam że schroniska przepełnione) i ktoś dobrze przemyśli sprawę adopcji i przygarnie czworonoga pod dach.

Posted

Wszystkie amstaffy mają kubraczki, no.. poza Tixą, która po kilkunastu minutach rozrywa ubranie w strzępy ;) Większość, bo aż 5 amstaffów siedzi w ocieplanym budynku póki co.
O Unixa, nitk nie pyta...

Posted

Rączki mi już opadają...
Adopcje stoją, telefonów zero a kolejny amstaff dzisiaj do nas trafił.
Prawdopodobnie spoza gdynii, gdyż wysiadł w centrum z kolejki...
Krótko mówiąc to już 10 amstaff... nie licząc 3 amstaffopodobnych psiaków.

Posted

Kilka dobrych wiadomości:

Drixa pojechała w piątek do nowego domu.
Sunia zamieszka w domu z ogrodem w Gdyni Orłowie, czyli dzielnicę koło schroniska.
Narazie damy jej się zaklimatyzować, ale już za tydzień, postaramy się wyciągnąć syna tych państwa na wspólny spacer z Drixą (teraz Manią) i na kontrole poadopcyjną pojedziemy, więc napewno zdjęcia będą.

Staxa zamieszkała wczoraj pod Elblągiem
Będzie mieszkała w domu z ogrodem z 2 dzieci.
Okazało się, że nowi rodzice suni to znajomi rodziny naszego wolontariusza Kuby - pozytywnie zakręconego na punkcie amstaffów, także wszystko będzie pod kontrolą.

A tu złe wieści, bardzo złe...
http://www.dogomania.pl/forum/f28/mordownia-w-niej-2-amstaffy-pilna-zbiorka-na-hotel-130022/#post11660507