Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kolejna nowa amstaffka trafiła do schroniska.
Niestety nie miałam jej jeszcze okazji zoabcyzc, bo dziś wpadłam tylko na sekundę.
Ale wn iedziele bedę w pracy to sprawdze, co to za "sztuka"

A z dobrych wieści:

1. Linux znalazł nowy dom!

2. Metaxa vel Graffi zamieszkała dzisiaj w nowym domu w Zbychowie (koło Redy) u Ani.

Tydzień temu zadzwoniła do mnie bardzo fajna kobitka, zianteresowana jej adopcją, ponieważ wyjeżdzałam za granicę umówiłyśmy się na ten weekend.
Dzisiaj pojechałyśmy tylko ją obejrzeć, z Anią i jej bratem spotkanym po drodze.
Brat z samochodu obok mówił "ania, nie bierz jej, to dorosła suka", "Ania, nie bierz dorosłego psa".
Zajechaliśmy w trójkę do Joli, Metaxa biegała po podwórku z Joli amstaffkami, zauroczyła Anię jak i jej brata Michała.
Brat się spieszył i pojechał, my z Anią po chwili też, no bo wiadomo "trzeba się z tym przespać".
Wyjechałyśmy, Ania była już zakochana w suni, niemalże pewna, że ją weźmie, po chwili dzwoni jej brat i mówi "Ania weź ją", co tylko utwierdziło Anię w przekonaniu, że "to jest ten pies" i tak oto pojechaliśmy do schroniska podpisać umowę, do zoologa po akcesoria a potem już tylko po Metaxę.
Sunia zamieszka w domu z ogrodem, w pobliżu lasy, pola i jeziora, brat Ani też ma amstaffke, która dosyć często odwiedza Anię, więc mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

• 2 weeks later...
Posted

A jak Unix? Nadal w schronisku?
Nie mam odwagi nawet jeszcze przejezdzac ta ulica. Na Redlowo z Witomina jezdze ulica Kielceka... zeby sie nie rozkleic. Jest juz zimno... a Unix na pewno juz nie w boxie krytym. A moze juz go tam nie ma? Nie mam juz takiej psychy- czas goi rany- ale boje sie, ze to wszystko wroci jak go zobacze .
Oby zabral go ktos przed zima :(
Wtedy wpadne do Ciapkowa wygrawerowac mojej Xence imie z numerem telefonu ;)
Pozdrawiam i prosze o jakies info

Posted

Dziekuje Kora :)))
Przeciez on jest taki sliczny! Dlaczego sie nim nie interesuja? Tyle psow wychodzi z Ciapkowa- jak rozmawiam z psimi wlascicielami- wiekszosc to psy z Ciapkowa- i to rozne rozniste- od kundla po amstaffa.. np bez kawalka nogi. Czemu ten psiak sie nie podoba? :(:(:(:(:(
Co tu zrobic? Ja juz nie wiem:placz:

Posted

Pierwsza strona zaktualizowana.
Dodałam nową amstaffkę Ixxę, Pewexa oraz Linuxa, który niestety jest znowu w schronisku.

Z miłych wieści Bronxa zmaieszkała w Warszawie, zawiozłam ją tam wraz z Nafi, przy okazji szkolenia w Rudce, no i wczoraj do domu pojechał Szon, a oto relacja od jego nowych właścicieli:

Witam.
Jest o.k.Byliśmy na spacerkach 3 razy.Jak narazie żadnych kłopotów.Spał u mnie na kolanach 2 godziny.Bawi się piłeczką i taką specjalną do gryzienia linką z supłami;
Będzie spał na swoim łożeczku u nas w sypialni. Myśle ,że
będzie dobrze.
Pozdrawiam.Zofia.

Witam!
Szon spał z nami w sypialni na górze. Myślałam, że może będzie w nocy niespokojny, ale położył się odrazu na swoim łóżeczku i spał do godz. 7.30 jak zabity. No może dwa razy wstał cichutko i sprawdził, czy jesteśmy w łóżkach, ale zaraz położył się spowrotem.Mąż wyszedł z nim rano, potem ok.11-tej poszliśmy na długi spacer po lesie. Szon ciągnął za sobą przeróżne patyki, a nawet kamienie. W ogrodzie jak rzucaliśmy mu parę patyczków, to dopiero zobaczyłam jaki jest szybki i zwinny. On ma poprostu niespożytą energię.Jak wracał ze spaceru odrazu stanął przed naszą furtką jakby mieszkał tam od lat...
O 19-tej też byłam z nim na chwilkę. Teraz śpi koło mnie na ławie w kuchni. Narazie wszystko jesty dobrze.Serdecznie zapraszamy, proszę nas
odwiedzić.
Pozdrawiamy.Zofia.

Posted

Powrót Linuxa do schroniska nie był podyktowany negatywnymi czy nieporządanymi zachowaniami z jego strony.
Szczegółowe informacje nie są tu nikomu potrzebne.
Nadal szuka domu! Zima za pasem...

Posted

natalia_aa napisał(a):
Powrót Linuxa do schroniska nie był podyktowany negatywnymi czy nieporządanymi zachowaniami z jego strony.
Szczegółowe informacje nie są tu nikomu potrzebne.
Nadal szuka domu! Zima za pasem...

Tylko zapytalam. Grzecznie:)
Nawet przez chwile nie pomyslalam, ze to jego wina.
Moze źle dobrany...yyyy, wybrany właściciel :):):)
Nie to nie. Bez nerwów, hehe

Posted

Bardzo proszę o pomoc w ogłoszeniach.
Niektóre z nich siedzą miesiącami i niestety telefonów w ich sprawie brak.
Treść ogłoszeń, kontakt oraz zdjęcia można pobierać z pierwszej strony.

Posted

Wielkie dzięki wszystkim bullowatym reuglarnie robię ogłsozneia na algratce, a Anita na allegro.
Narazie cisza, dziś jeden telefon o Alexis... pan z Warszawy, więc jeszcze będzie szukał czegoś bliżej.