Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szczerze Ci powiem, ze kiedys sie Kasi pytalam to mi powiedziała, że jeszcze nie można przekazywaćim tego 1 %, ale jak to teraz wygląda nie wiem... Wydaje mi się że nie, ale głowy sobie uciąć nie dam.

W każdym razie zaktualizowałam pierwsza strone...

Posted

[quote name='natalia_aa']Szczerze Ci powiem, ze kiedys sie Kasi pytalam to mi powiedziała, że jeszcze nie można przekazywaćim tego 1 %, ale jak to teraz wygląda nie wiem... Wydaje mi się że nie, ale głowy sobie uciąć nie dam.

W każdym razie zaktualizowałam pierwsza strone...

kurcze szkoda :shake:....wiem że BwP mają umowę z Kocim Światem bodajże i wpłaca sie na ich konto z dopiskiem Boxer ...

Posted

[quote name='Alicja']
kurcze szkoda :shake:....wiem że BwP mają umowę z Kocim Światem bodajże i wpłaca sie na ich konto z dopiskiem Boxer ...

Wiesz tu by trzeba bezposrednio z doddy porozmawiac i sie wywiedziec, w koncu to ona jest załozycielką Fundacji... :lol: Bo ja Ci mowie, moze juz sie cos zmienilo, bo od razu jak uzyskasz Status Fundacji nie możesz otrzymywać1% ale tam po jakimś czasie juz tak. Nie pamietam jak to dzialalo...

Posted

[quote name='natalia_aa']Wiesz tu by trzeba bezposrednio z doddy porozmawiac i sie wywiedziec, w koncu to ona jest załozycielką Fundacji... :lol: Bo ja Ci mowie, moze juz sie cos zmienilo, bo od razu jak uzyskasz Status Fundacji nie możesz otrzymywać1% ale tam po jakimś czasie juz tak. Nie pamietam jak to dzialalo...
właśnie szukam ...jak to sie rozgrywa ...napiszę do doddy ;)

Posted

[quote name='Alicja']Sluchajcie kto mi moze odpowiedzieć na pytanko ...czy http://www.fundacja-ast.pl/ jest na takim statusie prawnym ze można przekazać na nią 1% podatku ?? jestem zielona w tej materii ...

niestety:placz::placz::placz: nie jest OPP na razie..... moze w następnym roku uda się to jakos załatwić:shake:

Posted

[quote name='andzia69']niestety:placz::placz::placz: nie jest OPP na razie..... moze w następnym roku uda się to jakos załatwić:shake:

szkoda ...:-(
czyli nijak się nie da bullowatych wspomóc z podatku :shake:...to dam na BwP ...

Posted

Czyli mialam racje, tak myslalam... choc mialam cicha nadzieje, ze dalo rade zalatwic ten statut Organizacji Pozytku Publicznego. Ehh no tak jak powiedziala andzia69 moze za rok sie uda...

Posted

[quote name='natalia_aa']Czyli mialam racje, tak myslalam... choc mialam cicha nadzieje, ze dalo rade zalatwic ten statut Organizacji Pozytku Publicznego. Ehh no tak jak powiedziala andzia69 moze za rok sie uda...

szkoda ze nikt wczesniej nie wpadł na taki pomysł jak Boxery zeby u kogoś kase zbierać :razz:...ale mnie by to też do głowy nie przyszło :razz:

Posted

Jesli chodzi o oglaszanie to tyle co na niebieskim i na stronie Fundacji... Takze jak ktos ma chwile to bardzo prosze o oglaszanie bo ja w tej chwili mam maly deficyt czasowy...

Wiesz andzia69 nawet jesli przeprowadzilibysmy operacje to potrzeba jakiegos DT gdzie pies dojdzie do siebie, potrzeba kogos kto bedzie pilotowal jego rehabilitacje, a takiej osoby brak. A poza tym no kwestia finansowa (1200zl) troche nas ogranicza w tej chwili, gdy przejelismy schronisko w Dabrowce kolo Wejherowa, tam idzie w tej chwili wiekszosc naszych funduszy... Wiec sama rozumiesz.

Kasia deklarowala ze moze zrobic operacje w Wawie, ale konieczny jest DT na czas rekonwalescencji, ale w tej chwili gdzie Fundacja cienko stoi finansowo a tyle potrzebujacych bid w kolo, tez nie da rady...

Nie wiem co z nim bedzie, zdrowe psy nie moga znalezc domu, psy z prapierami siedza rok czasu w schronach a co dopiero niepelnosprawne...

Posted

tylko w jego stanie nie wiem czy odwlekanie z pomocą dla niego nie skończy się żle.... to jest mlody, fajny psiak - nie kazdy ma takiego szmergla jak my i przygarnie kalekę...:-(

Posted

No nie kazdy ma takie bzika, masz racje. Ale w tej sytuacji no po prostu nie ma jak wykonac operacji, bo schronisko boi sie po tak powaznej operacji trzymac psiaka w schronie, raz ze organizm slaby i podatny wtedy na chorby, dwa robic operacje nie majac mozliwosci rehabilitacji psa mija sie z celem. Jemu naprawde to nie przeszkadza w zyciu codziennym, nie boli, nie cierpi, biega sobie tylko hmm.. troszke inaczej.

Posted

Sytuacja z bullowatymi wyglada tak:
nowa astka, (chyba ja Roxi nazwe :)) juz dzwonilo do mnie w jej sprawie dwoch chetnych + jeszcze Moniki kolezanka sie zastanawia, wiec mam nadzieje ze sie dziewczyna w schronie nie nasiedzi...
Stix - jesli dobrze slyszalam, ma jechac z Fundacja do Niemiec...
Poxipol i Mixer - nad nimi zastanawia sie pewien starszy pan, sklaniajac sie jednak ku Poxipolowi (ale slodziak aktualnie chory, wiec naraziemusimy czekac)

Wiec krotko mowiac cos sie dzieje :)

PS: O wszystkich psach ludzie dowiedzieli sie z internetu ;)

Posted

Jaka Fundacja i gdzie do Niemiec???? do Niemiec nie wolno oficjalnie wwozić psow w typie bull!:angryy: tak jak i do Anglii i Holandii i Szwajcarii!!! W Niemczech psy tego typu poddawane są testom - jedno z zadan jest takie - podchodzi obcy czlowiek i probuje zaatakować właściciela - pies nie moze się nawet krzywo spojrzeć, nie mowiąc o obronie pana!Tego testu nie zdaje pewnie z 98% psow i są usypiane bez żadnych ceregieli!

Posted

Stoj! Fundacja Niemiecka, ktora z nami wpsolpracuje i adoptuje od nas psy, pomagala tez w Dabrowce. Wspolpracujemy z nia juz od dluzszego czasu.

Jesli chodzi o Stixa to no wlasnie napisalam, ze jesli dobrze uslyszalam, bo wiem jakie sa procedury, jest jeszcze opcja, ze Fundacja zabiera ale dom jest w Polsce, a oni tylko za transport robia. W sumie napisalam to specjalnie, zeby sie upewnic ze to jest niemozliwe...

Szczegolow dowiem sie w srode. Nie martw sie na pewna smierc psa nie poslemy... Po prostu dzwonil do mnie pracownik, ale akurat co do rzetelnosci jego informacji mialabym zatsrzezenia, wiec on mogl cos przekrecic...

Posted

To juz sobie ciotka spocznij :) No tak tez wlasnie myslalam, ze zadnych szans ni ma, wiec i ni ma co ryzykowac... Nie mniej jednak dowiem sie co ten pracownik mial na mysli. Moze wlasnie jakis transport na trasie.