natalia_aa Posted February 12, 2008 Author Posted February 12, 2008 Kolejny mlodzieniec do nas trafil, poltora roku, podobno red nose albo mix z cietymi uszami, jutro podajade, wezme na spacer to zobacze coz to za cudo... Quote
Wola Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 a już się cieszyłam że ich tak mało... a tu kolejny malec... Choć dobrze że malec bo pewnie szybciej pójdzie. Quote
Alicja Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 ....:shake:...znów rotacja.....nie ma tak żeby przez chwilkę było mniej ... no ale co poradzić , jak nadal właściciele , często karmieni starymi zabobonami , bo nie wszyscy to pseudohodoffcy :shake:, mówią że suka musi mieć młode ten raz ....ale tak też się zdarza że jeszcze mówią weci :mad:... ja to ostatnio jednej pani powiedziałam na takie stwierdzenie .....:oops:...goowno prawda ...:roll:podobno mi już nie wypada tak mówić :razz::evil_lol: Quote
Tengusia Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 w obronie bullowatych http://www.youtube.com/watch?v=55wLs6F8k9Q ;) Quote
Alicja Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Tengusia napisał(a):w obronie bullowatych http://www.youtube.com/watch?v=55wLs6F8k9Q ;) :loveu::loveu::loveu:......koffam te filmiki Quote
natalia_aa Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 Na pierwszej jest juz atualizacja z pitkiem... // Wola nie wiem czy tak szybko przyjdzie ten domek, bo psiak ma cos jakby niedowald w lapce, podobnie jak Lux tylko ze ma w jednej a nie w dwoch... W kazdym badz razie jest boski, przecudowny, przekochany :loveu: Quote
karolina1 Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 o f.u.c.k. !! Onyxik Śliczny!!! :loveu::loveu::loveu: Quote
Wola Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 o tak jest śliczniutki:loveu: i taki zadbany... może faktycznie komuś czmychnął? Quote
Alicja Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 :-(one wszystkie takie ładne ...koffane i bez domków .... a co tam u Sauronka ?? są jakieś wieści z domeczku?? Quote
natalia_aa Posted February 14, 2008 Author Posted February 14, 2008 Nowi wlasciciele byli u nas oddac kaganiec, ktory pozyczyli. Mowili, ze Sauron to wielka ciaapa, spi na lozku, ale zeby na nie wejsc panstwo podnosza mu tylne nozki, bo mu sie nie chce wdrapac :evil_lol: Teraz nie ma czasu podjechac do nich bo mam maly deficyt czasu,ale wzielam juz adres i telefon takze skontaktuje sie z nimi w niedalekiej przyszlosci :) Quote
pati Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 tylko podrzucic moge :-( kochane bullowate Quote
Alicja Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [quote name='natalia_aa']Nowi wlasciciele byli u nas oddac kaganiec, ktory pozyczyli. Mowili, ze Sauron to wielka ciaapa, spi na lozku, ale zeby na nie wejsc panstwo podnosza mu tylne nozki, bo mu sie nie chce wdrapac :evil_lol: Teraz nie ma czasu podjechac do nich bo mam maly deficyt czasu,ale wzielam juz adres i telefon takze skontaktuje sie z nimi w niedalekiej przyszlosci :) no to super :multi::loveu::multi: Quote
karolina1 Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 aż ten nasz Sauronik taki ciapkowaty wkońcu z ciapkowa :evil_lol: Quote
Tengusia Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Superasnie czyta sie takie Sauronkowe ciapowate wiesci :grins: Quote
natalia_aa Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 No, jemu po tylu miesiach oczekiwan naprawde trafil sie rewelacyjny domek i mam nadzieje ze wszystkim naszym biedakom sie w koncu uda... Quote
Atkaaaa Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 kuurcze..dawno mnie to nie było i jakie zmiany widze :O Sauron w domu i w ogóle :D ... ale nowych też przybyło...:( A filmik jest fantastyczny.. ujmujący... Quote
Wola Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 z Sauronem to jak z moją suczką, na łóżko oczywiście ale doopka za ciężka :evil_lol: No więc się ją podrzuca, choć wpadła na pomysł żeby opierać jedną łapkę o szparę między szufladą a łóżkiem i czasem sama się wdrapie :eviltong: Psiaki potrafią być takie zabawne... Foty Saurona kanapowca chce :lol: Quote
Alicja Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 :evil_lol::evil_lol::evil_lol:...mój też ma czasem problemy z wejściem ....i trzeba się ulitować :razz: a u nas dziś strasznie zimno:shake: Quote
natalia_aa Posted February 16, 2008 Author Posted February 16, 2008 U nas sniegu niemalze po kolana :evil_lol: (no dobra moze przesadzam). Trafil kolejny bullowaty psiak, wyglada hmm... jak mix asta z mastiffem? Nie wiem, ale ryjek wlasnie wyglada tak... bandogowato :shake: Jest krepy, ma stosunkowo krotkie lapki, bardzo sympatyczny, przyprowadzila go osoba, ktora twierdzila, ze byl on przywiozany do drzewa, wraz z kagancem (ile w tym prawdy nie wiem), psiak byl ogromnie wystraszony, prowadzac go miedzy klatkami chowal sie za mnie uciekajac od halasu szczekajacych psow. Jutro wezme go na spacer to powiem cos wiecej. Zdjecia beda jak mi je Monika przysle ;) I druga smutna wiadomosc wraca do nas Donxa (dzis albo jutro wlascicielka ma ja przywiezc). Kobieta sobie nie radzi, sunia podobno chapnela kilka razy jej dziecko, pani boi sie do niej podejsc, nawet nie jest wstanie zalozyc jej kaganca.(Takie sytuacje maja miejsce niby od wczoraj :roll:) Probowalam dojsc z pania to porozumienia, wytlumaczyc co robi zle i pomoc w jej wychowaniu, ale jak w koncu kobita powiedziala "czy ja moge na szczeniaczka wymienic". W tym momencie... Sami wiece, mialam takie cisnienie, ze stwierdzilam, ze nie ma szans wogole negocjowac i na dniach dziewczynka przyjedzie do nas... Quote
natalia_aa Posted February 16, 2008 Author Posted February 16, 2008 Nowy psiak juz na pierwszej, Donxe wstawie jutro, bo najpierw chce byc pewna, ze jest w schronisku.. Quote
Wola Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Kurczę.... tak to jest jak człowiek bierze psa bo ładny a nie umie wychować :angryy: mam nadzieję że następny potencjalny właściciel będzie wiedział co i jak. PS. Cudo ten mix bandogowaty. A Natalia powiedz mi co to za niunia na nowych a zwie się Xywka. Quote
natalia_aa Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 Wola napisał(a):Kurczę.... tak to jest jak człowiek bierze psa bo ładny a nie umie wychować :angryy: mam nadzieję że następny potencjalny właściciel będzie wiedział co i jak. PS. Cudo ten mix bandogowaty. A Natalia powiedz mi co to za niunia na nowych a zwie się Xywka. Hmm... no ona to jest juz taki maksymalny mix amstaffa, wiec w sumie nie chcialam jej jako asta oglaszac, bo sama widzisz ile ich jest. No ale nie cieszy sie biedna zainteresowaniem, wiec chyba nie mam innego wyjscia jak porbic jej fotki i wstawic tutaj... Quote
doddy Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Co z tym młodzikiem chorym? Można mu jakoś pomóc? Nie uśpią go, bo chory? Quote
natalia_aa Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 doddy napisał(a):Co z tym młodzikiem chorym? Można mu jakoś pomóc? Nie uśpią go, bo chory? Chodzi Ci o Stixa? Robimy co w naszej mocy, zeby go uratowac, ale no niestety choroba postepuje, bylo juz dobrze, ale znowu mu sie pogorszylo. Obecnie jest caly czas leczony, dostaje zastrzyki z antybiotykiem, tabletki, glukoze 2 razy dziennie. Jest zasmarkany, wyciagam mu glutki "gruszka", oczka ma zaropiale, przemywamy sola i aplikujemy tobrex... Narazie nie jest dobrze, nie chce jesc, walczymy o niego jak tylko mozemy, ale mam wrazenie, ze zaczyna sie juz meczyc. Zobaczymy jutro jaka bedzie decyzja wetow, moze sie tak zdarzyc, ze go nie odratujemy. Ale poki co nie poddajemy sie. A teraz smigam podac mu glukoze znowu... Quote
Recommended Posts