Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Vectra']no co Ty , przecież to natura kopiowała , to takie EKO nie boli :diabloti:[/QUOTE]

Mam nadzieje, że moja bijacz nie skopiuje się sama w ten sposób, aczkolwiek wiele razy było blisko, musze coś wymyślić, bo chce szaraka po niej, wiec albo Lwów, albo coś innego :evil_lol:

Posted

[quote name='Kyu']Mam nadzieje, że moja bijacz nie skopiuje się sama w ten sposób, aczkolwiek wiele razy było blisko, musze coś wymyślić, bo chce szaraka po niej, wiec albo Lwów, albo coś innego :evil_lol:[/QUOTE]

Ej, ale tak ogóle to JAK to się dzieje? Jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić :evil_lol:

Posted

[quote name='omry']Ej, ale tak ogóle to JAK to się dzieje? Jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić :evil_lol:[/QUOTE]

ale że co? ;)

i tu uszko, które kiedyś było całe

[IMG]http://i295.photobucket.com/albums/mm155/Saltlick-Kennels/DSC_0313650x432.jpg[/IMG]

Posted

Ludzie strzelaja a Pan Bóg kule nosi...
ale myślistwo to też bestialstwo i również powinno być zakazane więc te argumenty się nie liczą:evil_lol:
dodatkowo nie ma już psów pracujących a wszystkie są wyprane z popędów...chyba że popęd na kanapę :loveu:

Posted

[quote name='PaulinaBemol']Ludzie strzelaja a Pan Bóg kule nosi...
ale myślistwo to też bestialstwo i również powinno być zakazane więc te argumenty się nie liczą:evil_lol:
[/QUOTE]
Pewno że myślistwo niech zakażą , same zwierza dzikie pozdychają z chorób i głodu.
To przecież bardziej humanitarne :loveu:

Posted

[quote name='PaulinaBemol']Ludzie strzelaja a Pan Bóg kule nosi...
dodatkowo nie ma już psów pracujących a wszystkie są wyprane z popędów...chyba że popęd na kanapę :loveu:[/QUOTE]

już myślałam , że to tak serio :oops:

Posted

[quote name='Vectra']Pewno że myślistwo niech zakażą , same zwierza dzikie pozdychają z chorób i głodu.
To przecież bardziej humanitarne :loveu:[/QUOTE]

a tam niech się same pozżerają, zabawy będzie więcej, do napaczenia dla morderców!

Posted

[quote name='Kyu']a tam niech się same pozżerają, zabawy będzie więcej, do napaczenia dla morderców![/QUOTE]
tasiemiec będzie zakazowi myślistwa BARDZO wdzięczny :loveu:

Posted

[quote name='omry']No w jaki sposób one sobie te ogony aż tak kaleczą?[/QUOTE]

P R A C U J Ą

robią to do czego zostały stworzone, pisałam już wcześniej, tempo machania wyniuchanego zwierza, ciężki teren, spotkanie z drapieżnikiem, obijanie...
generalnie to rzadko się zdarza żeby zauważyć sam fakt uszkodzenia, pies poprostu przybiega już z zepsutym :roll:

Posted

[quote name='Vectra']tasiemiec będzie zakazowi myślistwa BARDZO wdzięczny :loveu:[/QUOTE]

co Ty, cza będzie odrobaczać te biedne leśne zwierzątka!
Chociaż z drugiej strony tasiemiec czy inna motylica też ma prawo do życia :diabloti:

Posted

[quote name='Kyu']P R A C U J Ą

robią to do czego zostały stworzone, pisałam już wcześniej, tempo machania wyniuchanego zwierza, ciężki teren, spotkanie z drapieżnikiem, obijanie...
generalnie to rzadko się zdarza żeby zauważyć sam fakt uszkodzenia, pies poprostu przybiega już z zepsutym :roll:[/QUOTE]

No tego, że pracują, to raczej nietrudno się domyślić. Po prostu ciężko mi sobie wyobrazić ten moment gdy ucina psu ogon i dlatego pytam, spokojnie ;)

Posted

[quote name='Vectra']Pewno że myślistwo niech zakażą , same zwierza dzikie pozdychają z chorób i głodu.
To przecież bardziej humanitarne :loveu:[/QUOTE]
[I][B]tiaaa,albo będą wychodzić na imprezę w miasto jak na olimpijskiej :diabloti:[/B][/I]

Posted

[quote name='Rinuś'][I][B]tiaaa,albo będą wychodzić na imprezę w miasto jak na olimpijskiej :diabloti:[/B][/I][/QUOTE]
Nadmiar zwierzyny , przyozdobi asfalt ... będziemy mieć drogi krajowe , futerkowe :grins:

Posted

[quote name='omry']No tego, że pracują, to raczej nietrudno się domyślić. Po prostu ciężko mi sobie wyobrazić ten moment gdy ucina psu ogon i dlatego pytam, spokojnie ;)[/QUOTE]

faktycznie ten mój post brzydko zabrzmiał, nie miało tak wyjść :eviltong:
Wiesz co ja też nigdy nie byłam świadkiem jak "to" się dzieje, poprostu, nie mozna w czasie pracy mić psa na oku non stop np. jak bobruje, szuka, fizycznie się nie da, od tego jest pies, poprostu, buszuje, buszuje i jak przychodzi to ma już uszczerbek...

Posted

[quote name='FredziaFredzia']:loveu:

[url]http://www.varbak.com/grafika/doberman-czarne-zdj%C4%99cia-nb159.jpg[/url]
[/QUOTE]

Ej co jak co, ale ten doberman wygląda okropnie ;) Serio ci się podobają takie wieże?

Posted

[quote name='omry']No tego, że pracują, to raczej nietrudno się domyślić. Po prostu ciężko mi sobie wyobrazić ten moment gdy ucina psu ogon i dlatego pytam, spokojnie ;)[/QUOTE]

Dożyca nasza wielokrotnie w napadzie radości obijała ogonem o ścianę... Co skutkowało krwawymi plamami.

dog193, wolę wieże niż ciapuchy

Posted

Nie o to mi teraz chodziło, wiem, że wolisz ;) Ale pytam, czy naprawdę tak skopiowane uszy ci się pdoobają? Bo ja widzę ogromną różnicę między takimi wieżami, a np tym, co wstawiła Amber.

Posted

Szukałam zdjęcia, którego wielkość pozwoli mi na wstawienie na forum. Prawda, znalazłam duże radary niestety. Oczywiście, że wolę takie jak Amber wstawiła - z resztą, uszy jej Jariego to też kosmos, piękne. :)

Chociaż radary też mi się podobają - szczególnie u podenco ibicenco :loveu: Ale one z kolei mają naturalne.

Posted

Jakie ładne poobijane ogonki ...

Fantastycznie wyglada złamany i rozpierdzielony ogon u boksera , który mimo bólu nadal się cieszy i wszystko wokoło zbryzgane jest krwią :)... na szczęście znajomy , nie dał się ponieść fantazji i nie robił opartuneczków , nie usztywniał , tylko pojechał do kliniki i w pełnej narkozie zrobili ciach ....o rok za późno , ale teraz pies jest szczęśliwy :)

Posted

[quote name='Vectra']Nadmiar zwierzyny , przyozdobi asfalt ... będziemy mieć drogi krajowe , futerkowe :grins:[/QUOTE]

[I][B]załatają dziury przynajmniej po zimie :diabloti: [/B][/I]

Posted

[quote name='FredziaFredzia']Szukałam zdjęcia, którego wielkość pozwoli mi na wstawienie na forum. Prawda, znalazłam duże radary niestety. Oczywiście, że wolę takie jak Amber wstawiła - z resztą, uszy jej Jariego to też kosmos, piękne. :)

Chociaż radary też mi się podobają - szczególnie u podenco ibicenco :loveu: Ale one z kolei mają naturalne.[/QUOTE]
No te radary są okropne, choć i tak lepsze niż kłapciaki. To się nazywa show crop i jest najczęściej praktykowane na dobermanach w amerykańskim typie:

[IMG]http://www.dobermantalk.com/attachments/breeding-breeders/4107d1224865243-crop-style-jaylabis1s.jpg[/IMG]

Uszy są cięte na całej długości w charakterystycznym stylu bez "zawijasków" na końcu. Szczególnie szczeniaki wyglądają kuriozalnie, zanim głowa nie urośnie.

[IMG]https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSVp0P4zLoTBpptJm_kr-1JDGhFTaHb9-X7hqjR0GgTU55lS4k7[/IMG]

Jari według hamerykańskich standardów ma medium-short crop ;)

[IMG]http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead 3/DSC_9854-1.jpg[/IMG]

Tak wygląda short crop:

[IMG]http://www.horsegroomingsupplies.com/pictures/files/5/8/3/Tiffany1.JPG[/IMG]

A tak wygląda... Eeee lepiej dam w linku, żeby nie straszyć :diabloti:

[url]http://marko1962.smugmug.com/Pets/Ozzy/i-DmBhFmw/0/XL/Ozzy9monthsC5-XL.jpg[/url]