Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='asiak_kasia']Natomiast ludzi od kundli nie wyzywam, żeby nie wiem, jak odmienne zdanie od mojego mieli. ;)[/QUOTE]

No co Ty, kundelki najmądrzejsze, najzdrowsze, najpiękniejsze, naj, naj, naj.. Toż to komplement :loveu:

Posted

[quote name='Amber']W Polsce (choć może nie na całym świecie) chyba wszyscy jesteśmy rasowi, bo przecież dostajemy metryki przy urodzeniu, a też nie jest to jakiś wielki problem wygrzebać rodowód do 3 pokolenia :evil_lol:[/QUOTE]
Na większych spędach rodzinnych , to można 5 pokoleń z rodowodu na żywca obejrzeć :evil_lol:
nawet wódki się napić :grins:

Posted

[quote name='omry']No co Ty, kundelki najmądrzejsze, najzdrowsze, najpiękniejsze, naj, naj, naj.. Toż to komplement :loveu:[/QUOTE]

ta, ja tam jednak wolę rasowe i kopiowane :diabloti:

Vectra oto i on. Prosty jak budowa cepa

1. Biszkop-to już wedle uznania, każdy robi inaczej. Mi na ogól nie wychodzi :evil_lol:
2. Masa na krem:

2masła roślinne
1szk. cukru pudru
1cukier waniliowy
1szk. mleka w proszku
6 żółtek
spirytus, wódeczka, likierek, rum, co kto lubi. Najlepszy wychodzi z rumem, albo amaretto. -ćwiarteczka starczy chociaz może być wiecej:diabloti:
30dag bezów (najładniej wygladaja takie kolorowe)

Masło utrzeć z cukrem na jednolita, gładką masę. Stopniowo dodawać po 1 żółtku i po 1 łyżce mleka (wcześniej wymieszanego z przegotowaną woda-6łyzek. Musi być dobrze rozmieszane-bez grudek). Na koniec dolewamy alkohol. Delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej błyszczącej masy. Potem można biszkop przełożyć, albo nałożyć krem na górę.
Fajnie też smakuje z biszkoptem kakaowym :roll:
Proszę, mam nadzieje, że będzie smakowało ;)

Posted

[quote name='Vectra']Kopiuje , mam nadzieje że mnie za to nie zamkną , bo kopiowanie jest nielegalne podobno :diabloti:[/QUOTE]

:roflt:no to teraz wylecisz z ciepłej posadki moda i nie bedzie willi z basenem :diabloti:

Posted

[quote name='asiak_kasia']:roflt:no to teraz wylecisz z ciepłej posadki moda i nie bedzie willi z basenem :diabloti:[/QUOTE]
to zacznę dilować organami ... np ekologicznymi macicami :grins:

Posted

[quote name='asiak_kasia']opchnij komuś moja, ja chętnie sie poddam zabiegowi kopiowana macicy :evil_lol:[/QUOTE]
ale warunek , musi być świeża i pachnąca , bez śladów gości i drylowana bez środków chemicznych :razz:

Posted

[quote name='PaulinaBemol']Czekunia pomyliłaś mnie z kimś nie określiłam dobermanów mianem świń z chlewy... choć niekopiowane tracą urodę całkowicie (az dziw ze z psa tak pięknego tak łatwo zrobić paskude)[/QUOTE]

PaulinaBemol, ja tylko napisałam, że mam stosunek do tego podobny jak Twój;) a porównania do świni użył już ktoś inny (chyba Rinuś:eviltong:) - nie pisałam, że to byłaś Ty:)

Posted

[quote name='Czekunia']PaulinaBemol, ja tylko napisałam, że mam stosunek do tego podobny jak Twój;) a porównania do świni użył już ktoś inny (chyba Rinuś:eviltong:) - nie pisałam, że to byłaś Ty:)[/QUOTE]
[I][B]Tak, to byłam ja, ale napisałam, że z tym zadartym ogonem wyglądają jak prosiaki,a to jest brzydkie :diabloti:
Czekunia siedzisz w wyżłach, a im też się tnie ogony przecież :cool3:
[/B][/I]

Posted

[HR][/HR][quote name='Rinuś'][I][B]Tak, to byłam ja, ale napisałam, że z tym zadartym ogonem wyglądają jak prosiaki,a to jest brzydkie :diabloti:
Czekunia siedzisz w wyżłach, a im też się tnie ogony przecież :cool3:
[/B][/I][/QUOTE]

Fuj, psa od świni wyzywać:evil_lol: wstydź się:eviltong:
co do dobermanów to tak jak pisałam wcześniej - również wizualnie podobają mi się te kopiowane (w całości;)), natomiast prz wyżłach czy spanielach nie mam takiego dylematu - z ogonami wyglądają, jak dla mnie, lepiej niż bez (sama mam niemca z ogonem, a weimara skopiowanego - no taki się przybłąkał, co zrobię:diabloti:), choć może nie powinnam się wypowiadać, bo to tylko psy w typie).

podsumowując: rozumiem, że niektórym mogą nie podobać się niekopiowane dobermany czy CAO i szanuję to, dlatego trochę śmieszy mnie ta tocząca się od kilku stron gadka, nic nie wnosząca do tematu.

Posted

[quote name='Czekunia'][HR][/HR]

Fuj, psa od świni wyzywać:evil_lol: wstydź się:eviltong:
co do dobermanów to tak jak pisałam wcześniej - również wizualnie podobają mi się te kopiowane (w całości;)), natomiast prz wyżłach czy spanielach nie mam takiego dylematu - z ogonami wyglądają, jak dla mnie, lepiej niż bez (sama mam niemca z ogonem, a weimara skopiowanego - no taki się przybłąkał, co zrobię:diabloti:), choć może nie powinnam się wypowiadać, bo to tylko psy w typie).

podsumowując: rozumiem, że niektórym mogą nie podobać się niekopiowane dobermany czy CAO i szanuję to, [B]dlatego trochę śmieszy mnie ta tocząca się od kilku stron gadka, nic nie wnosząca do tematu[/B].[/QUOTE]

oj tam, fajnie jest. Ja tam lubię sobie po"dyskutować" od rana przy kawce i papierosku. Poza tym tutaj się można dużo ciekawych rzeczy dowiedzieć o sobie :diabloti:

Posted

[quote name='asiak_kasia']oj tam, fajnie jest. Ja tam lubię sobie po"dyskutować" od rana przy kawce i papierosku. Poza tym tutaj się można dużo ciekawych rzeczy dowiedzieć o sobie :diabloti:[/QUOTE]

Wiem coś o tym:diabloti: zamiast wejść do sklepu i robić zamówienie z kierowniczką to siedzę w aucie i czytam, intensywnie czytam:evil_lol: i np. dowiedziałam się, że jesteś pięknym kundelkiem:p tylko nie bardzo wiem, czy kopiowany, czy z ogonkiem:-(?

Posted

[quote name='Czekunia']Wiem coś o tym:diabloti: zamiast wejść do sklepu i robić zamówienie z kierowniczką to siedzę w aucie i czytam, intensywnie czytam:evil_lol: i np. dowiedziałam się, że jesteś pięknym kundelkiem:p tylko nie bardzo wiem, czy kopiowany, czy z ogonkiem:-(?[/QUOTE]

ujeba...tentegowali mi :diabloti: Nic mi nie dynda :placz:

Posted

[quote name='Czekunia']Wiem coś o tym:diabloti: zamiast wejść do sklepu i robić zamówienie z kierowniczką to siedzę w aucie i czytam, intensywnie czytam:evil_lol: i np. dowiedziałam się, że jesteś pięknym kundelkiem:p tylko nie bardzo wiem, czy kopiowany, czy z ogonkiem:-(?[/QUOTE]
[I][B]Suka Kasia jest kopiowana - od wewnątrz :diabloti:,

fakt, może Weimary tak źle nie wyglądają z ogonami, ale też zdarza się im zawinać :eviltong:[/B][/I]

[IMG]http://www.klub.weimaraner.pl/images/tail.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Rinuś'][I][B]Suka Kasia jest kopiowana - od wewnątrz :diabloti:,

fakt, może Weimary tak źle nie wyglądają z ogonami, ale też zdarza się im zawinać :eviltong:[/B][/I]

[/QUOTE]

Urżnąć!!! :evil_lol: ale rotek z ogonkiem jest niuniuniu :loveu:
[url]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/57/Rottweiler.jpg[/url]

Posted

[quote name='asiak_kasia']Urżnąć!!! :evil_lol: ale rotek z ogonkiem jest niuniuniu :loveu:
[URL]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/57/Rottweiler.jpg[/URL][/QUOTE]

Tak! Rotek z ogonem jest przepiękny! Jak dorobię się domu z ogrodem, to na pewno taki będzie jego ozdobą.

Rinuś, a ja takie baty wręcz uwielbiam:

[img]http://img853.imageshack.us/img853/4422/imagerkwp.jpg[/img]

:loveu:

Posted

Nie zauważyłam, żeby ktokolwiek tutaj gardził kundlami, zatem punkt widzenia zależy od punktu siedzenia;). Myślę, że gdyby np. Asiak_kasia brzydziła się psami nierasowymi, to trochę inaczej zareagowałaby na Twoje określenie jej mianem "kundla".

Posted

[quote name='Czekunia']Tak! Rotek z ogonem jest przepiękny! Jak dorobię się domu z ogrodem, to na pewno taki będzie jego ozdobą.

Rinuś, a ja takie baty wręcz uwielbiam:

:loveu:[/QUOTE]
to moja tez Ci się spodoba :P

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-cCNE0Yme1Sg/Tn-Iud0LBeI/AAAAAAAAEgc/efznDTrqOs4/s512/218.JPG[/IMG]

Gorzej jak robi to co w avku, wtedy ogon przeszkadza, trza mi wierzyć na słowo...

w końcu udało mi sie dodać zdjęcie:multi: !!!

Posted

[quote name='sleepingbyday']wiele psów jest brzydkich, wiele pięknych, a podział nie biegnie na linii kundle-rasowe.

natomiast pogarda dla psów nierasowych to jest dopiero jazda.
wake up.[/QUOTE]

a kto niby gardzi kundlami? Ja sama mam 2 kundle w domu. Z reszta zawsze miałam. Co nie zmienia faktu, że CAO z uszami i ogonem nijak nie wygląda jak pies rasowy. I tyle. Kundel dla mnie nie jest pogardliwym pojęciem. Natomiast zarówno rasowy czempionik jak i zwykły wiejski burek, może byc brzydkim kundlem. Ot semantyka. :)
Odrobinka dystansu, serio, ja ten wątek traktuje z dużym przymrużeniem oka. ;)

[quote name='Czekunia']Nie zauważyłam, żeby ktokolwiek tutaj gardził kundlami, zatem punkt widzenia zależy od punktu siedzenia;). Myślę, że gdyby np. Asiak_kasia brzydziła się psami nierasowymi, to trochę inaczej zareagowałaby na Twoje określenie jej mianem "kundla".[/QUOTE]

O to, dokłądnie to. JA tam nie gardzę zadnym psiakiem, jak trzeba to się schylę nad kazda bidą, z resztą nie kryję faktu, że sama w domu mam brzydkie psy. I one serio są brzydkie :diabloti: Co wcale nie przeszkadza mi w tym, żeby je kochac, szanować i o nie dbać.
Natomiast sama nie wybrała bym sobie psa, który mi się nie podoba. Ot próżność moja wychodzi. Po prostu mam swoje preferencje. Pojęcie piękna i brzydoty to dość indywidualna sprawa.

Posted

[quote name='Czekunia']Kyu, bardzo mi się podoba:) taki ogon jak szabelka dodaje jej lekkości i dumy jednocześnie:)[/QUOTE]

Ale w pracy przeszkadza baaaardzo, znaczy mi przeszkadza, bo się potem beznadziejnie goi, ja mam wrażenie, że ona ma już teraz czucie dopiero od połowy :evil_lol: tak że jak znajede dobry tasak...

a tak serio to chcę ją kryć za jakiś czas, chce 1 pasiaka zostawić, a nie chce więcej ogoniastych wyzłów, ta jest pierwsza i ostatnia mam nadzieje, poczekam, aż zniąsą przepis albo out z ZKwP...