omry Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 [quote name='asiak_kasia']Natomiast ludzi od kundli nie wyzywam, żeby nie wiem, jak odmienne zdanie od mojego mieli. ;)[/QUOTE] No co Ty, kundelki najmądrzejsze, najzdrowsze, najpiękniejsze, naj, naj, naj.. Toż to komplement :loveu: Quote
Vectra Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 [quote name='Amber']W Polsce (choć może nie na całym świecie) chyba wszyscy jesteśmy rasowi, bo przecież dostajemy metryki przy urodzeniu, a też nie jest to jakiś wielki problem wygrzebać rodowód do 3 pokolenia :evil_lol:[/QUOTE] Na większych spędach rodzinnych , to można 5 pokoleń z rodowodu na żywca obejrzeć :evil_lol: nawet wódki się napić :grins: Quote
asiak_kasia Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 [quote name='omry']No co Ty, kundelki najmądrzejsze, najzdrowsze, najpiękniejsze, naj, naj, naj.. Toż to komplement :loveu:[/QUOTE] ta, ja tam jednak wolę rasowe i kopiowane :diabloti: Vectra oto i on. Prosty jak budowa cepa 1. Biszkop-to już wedle uznania, każdy robi inaczej. Mi na ogól nie wychodzi :evil_lol: 2. Masa na krem: 2masła roślinne 1szk. cukru pudru 1cukier waniliowy 1szk. mleka w proszku 6 żółtek spirytus, wódeczka, likierek, rum, co kto lubi. Najlepszy wychodzi z rumem, albo amaretto. -ćwiarteczka starczy chociaz może być wiecej:diabloti: 30dag bezów (najładniej wygladaja takie kolorowe) Masło utrzeć z cukrem na jednolita, gładką masę. Stopniowo dodawać po 1 żółtku i po 1 łyżce mleka (wcześniej wymieszanego z przegotowaną woda-6łyzek. Musi być dobrze rozmieszane-bez grudek). Na koniec dolewamy alkohol. Delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej błyszczącej masy. Potem można biszkop przełożyć, albo nałożyć krem na górę. Fajnie też smakuje z biszkoptem kakaowym :roll: Proszę, mam nadzieje, że będzie smakowało ;) Quote
Vectra Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Kopiuje , mam nadzieje że mnie za to nie zamkną , bo kopiowanie jest nielegalne podobno :diabloti: Quote
asiak_kasia Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 [quote name='Vectra']Kopiuje , mam nadzieje że mnie za to nie zamkną , bo kopiowanie jest nielegalne podobno :diabloti:[/QUOTE] :roflt:no to teraz wylecisz z ciepłej posadki moda i nie bedzie willi z basenem :diabloti: Quote
Vectra Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 [quote name='asiak_kasia']:roflt:no to teraz wylecisz z ciepłej posadki moda i nie bedzie willi z basenem :diabloti:[/QUOTE] to zacznę dilować organami ... np ekologicznymi macicami :grins: Quote
asiak_kasia Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 [quote name='Vectra']to zacznę dilować organami ... np ekologicznymi macicami :grins:[/QUOTE] opchnij komuś moja, ja chętnie sie poddam zabiegowi kopiowana macicy :evil_lol: Quote
Vectra Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 [quote name='asiak_kasia']opchnij komuś moja, ja chętnie sie poddam zabiegowi kopiowana macicy :evil_lol:[/QUOTE] ale warunek , musi być świeża i pachnąca , bez śladów gości i drylowana bez środków chemicznych :razz: Quote
PaulinaBemol Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Czekunia pomyliłaś mnie z kimś nie określiłam dobermanów mianem świń z chlewy... choć niekopiowane tracą urodę całkowicie (az dziw ze z psa tak pięknego tak łatwo zrobić paskude) Quote
Czekunia Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 [quote name='PaulinaBemol']Czekunia pomyliłaś mnie z kimś nie określiłam dobermanów mianem świń z chlewy... choć niekopiowane tracą urodę całkowicie (az dziw ze z psa tak pięknego tak łatwo zrobić paskude)[/QUOTE] PaulinaBemol, ja tylko napisałam, że mam stosunek do tego podobny jak Twój;) a porównania do świni użył już ktoś inny (chyba Rinuś:eviltong:) - nie pisałam, że to byłaś Ty:) Quote
Rinuś Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 [quote name='Czekunia']PaulinaBemol, ja tylko napisałam, że mam stosunek do tego podobny jak Twój;) a porównania do świni użył już ktoś inny (chyba Rinuś:eviltong:) - nie pisałam, że to byłaś Ty:)[/QUOTE] [I][B]Tak, to byłam ja, ale napisałam, że z tym zadartym ogonem wyglądają jak prosiaki,a to jest brzydkie :diabloti: Czekunia siedzisz w wyżłach, a im też się tnie ogony przecież :cool3: [/B][/I] Quote
Czekunia Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 [HR][/HR][quote name='Rinuś'][I][B]Tak, to byłam ja, ale napisałam, że z tym zadartym ogonem wyglądają jak prosiaki,a to jest brzydkie :diabloti: Czekunia siedzisz w wyżłach, a im też się tnie ogony przecież :cool3: [/B][/I][/QUOTE] Fuj, psa od świni wyzywać:evil_lol: wstydź się:eviltong: co do dobermanów to tak jak pisałam wcześniej - również wizualnie podobają mi się te kopiowane (w całości;)), natomiast prz wyżłach czy spanielach nie mam takiego dylematu - z ogonami wyglądają, jak dla mnie, lepiej niż bez (sama mam niemca z ogonem, a weimara skopiowanego - no taki się przybłąkał, co zrobię:diabloti:), choć może nie powinnam się wypowiadać, bo to tylko psy w typie). podsumowując: rozumiem, że niektórym mogą nie podobać się niekopiowane dobermany czy CAO i szanuję to, dlatego trochę śmieszy mnie ta tocząca się od kilku stron gadka, nic nie wnosząca do tematu. Quote
asiak_kasia Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 [quote name='Czekunia'][HR][/HR] Fuj, psa od świni wyzywać:evil_lol: wstydź się:eviltong: co do dobermanów to tak jak pisałam wcześniej - również wizualnie podobają mi się te kopiowane (w całości;)), natomiast prz wyżłach czy spanielach nie mam takiego dylematu - z ogonami wyglądają, jak dla mnie, lepiej niż bez (sama mam niemca z ogonem, a weimara skopiowanego - no taki się przybłąkał, co zrobię:diabloti:), choć może nie powinnam się wypowiadać, bo to tylko psy w typie). podsumowując: rozumiem, że niektórym mogą nie podobać się niekopiowane dobermany czy CAO i szanuję to, [B]dlatego trochę śmieszy mnie ta tocząca się od kilku stron gadka, nic nie wnosząca do tematu[/B].[/QUOTE] oj tam, fajnie jest. Ja tam lubię sobie po"dyskutować" od rana przy kawce i papierosku. Poza tym tutaj się można dużo ciekawych rzeczy dowiedzieć o sobie :diabloti: Quote
Czekunia Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 [quote name='asiak_kasia']oj tam, fajnie jest. Ja tam lubię sobie po"dyskutować" od rana przy kawce i papierosku. Poza tym tutaj się można dużo ciekawych rzeczy dowiedzieć o sobie :diabloti:[/QUOTE] Wiem coś o tym:diabloti: zamiast wejść do sklepu i robić zamówienie z kierowniczką to siedzę w aucie i czytam, intensywnie czytam:evil_lol: i np. dowiedziałam się, że jesteś pięknym kundelkiem:p tylko nie bardzo wiem, czy kopiowany, czy z ogonkiem:-(? Quote
asiak_kasia Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 [quote name='Czekunia']Wiem coś o tym:diabloti: zamiast wejść do sklepu i robić zamówienie z kierowniczką to siedzę w aucie i czytam, intensywnie czytam:evil_lol: i np. dowiedziałam się, że jesteś pięknym kundelkiem:p tylko nie bardzo wiem, czy kopiowany, czy z ogonkiem:-(?[/QUOTE] ujeba...tentegowali mi :diabloti: Nic mi nie dynda :placz: Quote
Rinuś Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 [quote name='Czekunia']Wiem coś o tym:diabloti: zamiast wejść do sklepu i robić zamówienie z kierowniczką to siedzę w aucie i czytam, intensywnie czytam:evil_lol: i np. dowiedziałam się, że jesteś pięknym kundelkiem:p tylko nie bardzo wiem, czy kopiowany, czy z ogonkiem:-(?[/QUOTE] [I][B]Suka Kasia jest kopiowana - od wewnątrz :diabloti:, fakt, może Weimary tak źle nie wyglądają z ogonami, ale też zdarza się im zawinać :eviltong:[/B][/I] [IMG]http://www.klub.weimaraner.pl/images/tail.jpg[/IMG] Quote
asiak_kasia Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 [quote name='Rinuś'][I][B]Suka Kasia jest kopiowana - od wewnątrz :diabloti:, fakt, może Weimary tak źle nie wyglądają z ogonami, ale też zdarza się im zawinać :eviltong:[/B][/I] [/QUOTE] Urżnąć!!! :evil_lol: ale rotek z ogonkiem jest niuniuniu :loveu: [url]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/57/Rottweiler.jpg[/url] Quote
Czekunia Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 [quote name='asiak_kasia']Urżnąć!!! :evil_lol: ale rotek z ogonkiem jest niuniuniu :loveu: [URL]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/57/Rottweiler.jpg[/URL][/QUOTE] Tak! Rotek z ogonem jest przepiękny! Jak dorobię się domu z ogrodem, to na pewno taki będzie jego ozdobą. Rinuś, a ja takie baty wręcz uwielbiam: [img]http://img853.imageshack.us/img853/4422/imagerkwp.jpg[/img] :loveu: Quote
Rinuś Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 [I][B]Jak ma taki puszczony luzem to jeszcze jest ok :) ale ten zawinięty to masakra :diabloti:[/B][/I] Quote
sleepingbyday Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 wiele psów jest brzydkich, wiele pięknych, a podział nie biegnie na linii kundle-rasowe. natomiast pogarda dla psów nierasowych to jest dopiero jazda. wake up. Quote
Czekunia Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 Nie zauważyłam, żeby ktokolwiek tutaj gardził kundlami, zatem punkt widzenia zależy od punktu siedzenia;). Myślę, że gdyby np. Asiak_kasia brzydziła się psami nierasowymi, to trochę inaczej zareagowałaby na Twoje określenie jej mianem "kundla". Quote
Kyu Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 [quote name='Czekunia']Tak! Rotek z ogonem jest przepiękny! Jak dorobię się domu z ogrodem, to na pewno taki będzie jego ozdobą. Rinuś, a ja takie baty wręcz uwielbiam: :loveu:[/QUOTE] to moja tez Ci się spodoba :P [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-cCNE0Yme1Sg/Tn-Iud0LBeI/AAAAAAAAEgc/efznDTrqOs4/s512/218.JPG[/IMG] Gorzej jak robi to co w avku, wtedy ogon przeszkadza, trza mi wierzyć na słowo... w końcu udało mi sie dodać zdjęcie:multi: !!! Quote
asiak_kasia Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 [quote name='sleepingbyday']wiele psów jest brzydkich, wiele pięknych, a podział nie biegnie na linii kundle-rasowe. natomiast pogarda dla psów nierasowych to jest dopiero jazda. wake up.[/QUOTE] a kto niby gardzi kundlami? Ja sama mam 2 kundle w domu. Z reszta zawsze miałam. Co nie zmienia faktu, że CAO z uszami i ogonem nijak nie wygląda jak pies rasowy. I tyle. Kundel dla mnie nie jest pogardliwym pojęciem. Natomiast zarówno rasowy czempionik jak i zwykły wiejski burek, może byc brzydkim kundlem. Ot semantyka. :) Odrobinka dystansu, serio, ja ten wątek traktuje z dużym przymrużeniem oka. ;) [quote name='Czekunia']Nie zauważyłam, żeby ktokolwiek tutaj gardził kundlami, zatem punkt widzenia zależy od punktu siedzenia;). Myślę, że gdyby np. Asiak_kasia brzydziła się psami nierasowymi, to trochę inaczej zareagowałaby na Twoje określenie jej mianem "kundla".[/QUOTE] O to, dokłądnie to. JA tam nie gardzę zadnym psiakiem, jak trzeba to się schylę nad kazda bidą, z resztą nie kryję faktu, że sama w domu mam brzydkie psy. I one serio są brzydkie :diabloti: Co wcale nie przeszkadza mi w tym, żeby je kochac, szanować i o nie dbać. Natomiast sama nie wybrała bym sobie psa, który mi się nie podoba. Ot próżność moja wychodzi. Po prostu mam swoje preferencje. Pojęcie piękna i brzydoty to dość indywidualna sprawa. Quote
Czekunia Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 Kyu, bardzo mi się podoba:) taki ogon jak szabelka dodaje jej lekkości i dumy jednocześnie:) Quote
Kyu Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 [quote name='Czekunia']Kyu, bardzo mi się podoba:) taki ogon jak szabelka dodaje jej lekkości i dumy jednocześnie:)[/QUOTE] Ale w pracy przeszkadza baaaardzo, znaczy mi przeszkadza, bo się potem beznadziejnie goi, ja mam wrażenie, że ona ma już teraz czucie dopiero od połowy :evil_lol: tak że jak znajede dobry tasak... a tak serio to chcę ją kryć za jakiś czas, chce 1 pasiaka zostawić, a nie chce więcej ogoniastych wyzłów, ta jest pierwsza i ostatnia mam nadzieje, poczekam, aż zniąsą przepis albo out z ZKwP... Quote
Recommended Posts