kavala Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='NightQueen'] Taaak... dokładnie, zakazanie czegoś nic nie zmieni, tym bardziej w Polsce bo "Polak potrafi" w Pl. zakazana jest aborcja i co nie wykonują jej na lewo? zakazana jest sprzedaż narkotyków i co nie sprzedają? zakażą kopiowania i co? [/QUOTE] To,że zawsze znajdzie się ktoś łamiący prawo, to nie powów, żeby znieść wszelkie zakazy. Wtedy dany proceder będzie uprawiany przez dziesięć razy więcej osób. Jednak zakazy skutkują przynajmniej co do części społeczeństwa, zawsze to coś. Ja myślę, że zakaz to dobry pierwszy krok, później edukacja, zmiana mentalności społeczeństwa i może coś osiągniemy. Bądźmy dobrej myśli, nie warto z góry zakładać, że zakaz nic nie da, ja na ulicach widuję coraz więcej niekopiowanych psów jednak. Quote
ania z poznania Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [QUOTE]Ja myślę, że zakaz to dobry pierwszy krok, później edukacja, zmiana mentalności społeczeństwa i może coś osiągniemy. [/QUOTE] A ja właśnie odwrotnie, najpierw edukacja, później zakaz. Też jest kwestia do rozważenia, czy zakaz w każdym przypadku jest dobry- np. boksery. Bardzo podobają mi się ogoniaste, gdybym miała kupić szczeniaka to tylko z ogonkiem. Ale- spotkałam się z opinią, że to nie jest do końca dobry pomysł, zostawienie ogona, mają je kruche, podatne na złamania, martwice, tak jak pudle.... Quote
Saeta Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='NightQueen'] wiesz co? ja na tym skończę bo jak czytam twoje głupie wywody i śmieszne założenia to mi się nie chce po prostu pisać, w Polsce widząc cały ring psów kopiowanych też stwierdzisz że to nie możliwe bo prawnie jest to niby zakazane? przytoczę tylko link [URL="http://demotywatory.pl/2058595/Madry-ustepuje-glupszemu"]KLIK[/URL] który wyraża to o czym piszę i żegnam[/QUOTE] Niektórzy uważają, że najlepszą obroną jest atak. Ale mylą się. Czasem atak obnaża ocean bezrozumu atakującego bardziej niż zacięta obrona. Tak właśnie jest w Twoim przypadku, Królowo Nocy :evil_lol: Prawdziwie mądry, droga Królowo Ciemności, nie ustępuje głupiemu, ale, współczując mu szczerze, dzieli się z głupim swą mądrością. Tak i ja się z Tobą po chrześcijańsku podzielę, bo widzę, że Ci samodzielne myślenie kiepsko idzie: [quote name='NightQueen']A skoro jak twierdzisz, prawo jest tak przestrzegane i nie wystawia się psów kopiowanych, to co powiesz na to? [URL]http://www.thilemanns.dk/[/URL] [SIZE=2]cytat [/SIZE][SIZE=1][SIZE=2]"in June 2011 she was the second time Copenhagen Winner and BOB..." - mowa o kopiowanej dożycy [/quote] Wszystkie kopiowane dożyce w tej hodowli urodziły się w USA (gdzie nie ma zakazu kopiowania), wszystkie przyjechały do Danii w wieku powyżej 1 roku (czyli uszy miały cięte w USA) i wszystkie urodziły się przed 1 lipca 2009. Wystarczyło zrobić jeden KLIK i przeczytać tutaj: [url]http://www.thilemanns.dk/Vores-T%C3%A6ver-Our-Females-updated-29-4-2011[/url] Ponieważ przepisy obowiązujące w Danii dopuszczają możliwość [/SIZE][/SIZE]wystawiania psów z kopiowanymi uszami, jeżeli urodziły się one przed 1 lipca 2009 w kraju, w którym w chwili ich urodzenia nie obowiązywał zakaz kopiowania uszu, to ... [SIZE=1][SIZE=2][B]wszystkie te psy, podane przez Ciebie jako przykład nieprzestrzegania w Danii zakazu kopiowania i wystawiania kopiowanych, MOGŁY BYĆ ZGODNIE Z DUŃSKIM PRAWEM WYSTAWIANE I ZDOBYWAĆ TYTUŁY![/B] Dam Ci jeszcze jedną radę. Całkiem gratis. Następnym razem zanim coś napiszesz, sprawdź dokładnie. Nie będziesz musiała [/SIZE][/SIZE][SIZE=1][SIZE=2]rejterować z wątku [/SIZE][/SIZE][SIZE=1][SIZE=2]ze wstydu za swoje "głupie wywody i śmieszne założenia". P.S. "Night Queen" to po angielsku "Królowa Nocy", a "dog show" to "wystawa psów" :eviltong: [/SIZE][/SIZE][SIZE=1][SIZE=2] [/SIZE][/SIZE] Quote
Marta666 Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='NightQueen'][quote name='"Marta666"']Ale ta dożyca nie ma kopiowanych uszu.[/quote]mówimy o tym samym psie :hmmmm:[/QUOTE] Tak. Dożyca,która zdobyła tytuł o którym mówisz ma uszy trzymane do góry przez hodowcę. Tu masz jej inne zdjęcia: [img]http://www.thilemanns.dk/sites/CD3EEEEE/img/center/b24d2377-f474-4921-b564-5ec979cf0685tved(20)1032.jpg[/img] [img]http://www.thilemanns.dk/sites/CD3EEEEE/img/center/d3f7929a-56a8-4149-b6b8-b50938461653llestackgo.jpg[/img] Quote
Saeta Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='Marta666']Tak. Dożyca,która zdobyła tytuł o którym mówisz ma uszy trzymane do góry przez hodowcę. Tu masz jej inne zdjęcia: [/QUOTE] Okazuje się, że nasza Królowa Nocy (Ciemnoty?) nie tylko czytać nie umie, ale nawet obrazków ze zrozumieniem oglądać nie potrafi :evil_lol: Quote
iwona&CAR Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='ania z poznania'] spotkałam się z opinią, że to nie jest do końca dobry pomysł, zostawienie ogona, mają je kruche, podatne na złamania, martwice....[/QUOTE] Lata kopiowania doprowadzily, ze teraz spotkac mozna sie z tym problemem, bo osobniki ze slabym, krzywym, lamliwym nie byly eliminowane z hodowli.Niech teraz tak uksztaltuja hodowcy ogony u bokserow, zeby sie nie lamaly :) Latwiej uciac niz wyeliminowac takiego osobnika z takim ogonem ! Quote
NightQueen Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='Saeta'][SIZE=1][SIZE=2] Dam Ci jeszcze jedną radę. Całkiem gratis. Następnym razem zanim coś napiszesz, sprawdź dokładnie. Nie będziesz musiała [/SIZE][/SIZE][SIZE=1][SIZE=2]rejterować z wątku [/SIZE][/SIZE][SIZE=1][SIZE=2]ze wstydu za swoje "głupie wywody i śmieszne założenia". P.S. "Night Queen" to po angielsku "Królowa Nocy", a "dog show" to "wystawa psów" :eviltong: [/SIZE][/SIZE][/QUOTE] Z wątku nie znikłam, po prostu uznałam dalszą rozmowę z Tobą za bezcelową, co nie oznacza że z innymi będę rozmawiać. I nie zawsze A jest A, a B jest B, dog show oznacza też pokaz psów, czyli prezentowanie ras, niekoniecznie połączone z ich oceną, ale co ja będę "mądrzejszemu" (zwróć szczególną uwagę na cudzysłów) tłumaczyć [quote name='ania z poznania']A ja właśnie odwrotnie, najpierw edukacja, później zakaz. .[/QUOTE] też tak sądzę, bo przeciętny Kowalski nie lubi jak mu się czegoś zakazuje, więc będzie robił tak by zakaz obejść, dlatego efektowniejsze będzie zmienianie mentalności a dopiero później wprowadzanie zakazu Quote
kavala Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='NightQueen']o przeciętny Kowalski nie lubi jak mu się czegoś zakazuje, więc będzie robił tak by zakaz obejść, dlatego efektowniejsze będzie zmienianie mentalności a dopiero później wprowadzanie zakazu[/QUOTE] Ale zakaz już mamy. Poza tym trochę więcej wiary w ludzi. Ja naprawdę sądzę,że przeciętny Kowalski nie jest taki zły. Tylko nieliczne jednostki będą świadomie łamać zakaz. Fakt, ze za mało edukacji jest, nie wszyscy w ogóle wiedzą, że jest jakiś zakaz. Quote
iwona&CAR Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='ania z poznania']A ja właśnie odwrotnie,[B] najpierw[/B] edukacja, później zakaz. ....[/QUOTE] Kogo chcesz edukowac ? weterynarzy ? Tu nie ma nic wspolnego z ogolnym pojeciem "zakazany owoc lepiej smakuje" Tu nie chodzi o smak, a o pieniadze. [B]Prezes ZK Andrzej Mania :[/B] "Jeżeli weterynarze będą przestrzegać prawa, to nie będzie problemu, bo nie będzie miał kto obcinać. [COLOR=black][FONT=Verdana]Ale czy pan w to wierzy?[/FONT][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=3][I][COLOR=red][FONT=Verdana][B][COLOR=blue]Proszę pamiętać, że w Polsce jest nadmiar lekarzy weterynarii i oni sobie wyrywaja klientow" [/COLOR][/B][/FONT][/COLOR][/I][/SIZE][/COLOR] KOGO CHCESZ USWIADAMIAC ? KOGO BEDA SLUCHAC ? CIEBIE CZY WETA ? Quote
Saeta Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='NightQueen']Z wątku nie znikłam, po prostu uznałam dalszą rozmowę z Tobą za bezcelową, co nie oznacza że z innymi będę rozmawiać. I [B]nie zawsze A jest A, a B jest B[/B], dog show oznacza też pokaz psów, czyli prezentowanie ras, niekoniecznie połączone z ich oceną, ale co ja będę "mądrzejszemu" (zwróć szczególną uwagę na cudzysłów) tłumaczyć [/QUOTE] W świecie logiki, jeżeli coś jest A to jest A, a jeżeli jest B to jest B. I nic na to nie poradzisz... Choć są i tacy (na szczęście nieliczni), co uparcie trwają w wierze, że jest inaczej i z dumą zapowiadają, że nikt im nie wmówi, że białe jest białe, a czarne jest czarne... [quote name='ania z poznania']A ja właśnie odwrotnie, [B]najpierw edukacja, później zakaz[/B]. Też jest kwestia do rozważenia, czy zakaz w każdym przypadku jest dobry- np. boksery. Bardzo podobają mi się ogoniaste, gdybym miała kupić szczeniaka to tylko z ogonkiem. Ale- [B]spotkałam się z opinią, że to nie jest do końca dobry pomysł, zostawienie ogona, mają je kruche, podatne na złamania, martwice[/B], tak jak pudle.... [/quote] Propozycja jak najbardziej nieadekwatna do sytuacji. Po pierwsze dlatego, że zakaz już jest (od 14 lat!), więc ci, co się nie chcieli wyedukować, już raczej nie rokują... Groch o ścianę! A po drugie, jedno nie przeszkadza drugiemu. Przeciwnie - uzupełniają się wzajemnie. Zakaz wskazuje, czego robić nie wolno. A rolą edukacji jest wyjaśniać, dlaczego. A gdzie się spotkałaś z taką opinią? Ciekawe, że ogony są kruche i łamią się tylko tym bokserom, których właściciele są zwolennikami kopiowania! Czy to nie zastanawiające... ? Quote
ania z poznania Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Nie, właśnie nie zwolennikom, mojej przyjaciółce z Austrii to się przytrafiło, ma bokserkę, jest wielką przeciwniczką kopiowania, zaraz jak zamawiała Angie to zaznaczała hodowcy, żeby absolutnie nie kopiować ani uszu ani ogonka, no to zostawił. Jak miała jakieś 3-4 lata zaczęło być widać zmiany na ogonie, szło od końca, wet stwierdził martwicę i ogonek trzeba było amputować. Quote
kahoona Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [INDENT] [SIZE=6]Najlepsza wiadomość tygodnia! Marszałek Schetyna wpisał naszą nowelizację do debaty 18 sierpnia! Debata zaczyna się o godz. 10.00 i potrwa około 40 minut. W piątek głosowanie.[/SIZE] [SIZE=6] Nasza nowelizacja powoli staje się faktem![/SIZE] [/INDENT] Quote
NightQueen Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='kavala']Ale zakaz już mamy. Poza tym trochę więcej wiary w ludzi. Ja naprawdę sądzę,że przeciętny Kowalski nie jest taki zły. Tylko nieliczne jednostki będą świadomie łamać zakaz. Fakt, ze za mało edukacji jest, nie wszyscy w ogóle wiedzą, że jest jakiś zakaz.[/QUOTE] jestem realistką i wiem że to nic nie zmieni, a już na pewno nie na najbliższe kilka lat, aczkolwiek jeśli w to wierzysz to ok, tyle że wątpię żeby moi okoliczni weterynarze zrezygnowali z możliwości wykonywania tego zabiegu, a głosić nie będzie miał go kto, ja np. tego robić nie będę Quote
gryf80 Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 powiem tak,kopiowanie było jest i pewnie będzie,zakaz zakazami a kasa to kasa.mnie osobiscie jest wszstko jedno czy pies ma uszy cięte czy nie kupuję bo mi pasuje jego charakter,użytkowośc itd.z uszami czy ogonem pewnych wartości się nie ujmie.co do wetów:jak wyżęj napisałam to "dobry chleb"i wątpię czy zrezygnują. Quote
iwona&CAR Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='Saeta'] Propozycja jak najbardziej nieadekwatna do sytuacji. Po pierwsze dlatego, że zakaz już jest (od 14 lat!),[B] więc ci, co się nie chcieli wyedukować[/B], już raczej nie rokują... [B]Groch o ścianę![/B] [/QUOTE] Najlepszym przykladem jest [B]moderator[/B] ktory napisal [B]26-07-2011[/B] #404 [quote name='Vectra']a to jest dopiero projekt , więc nadal [SIZE=3][B]kopiowanie jest legalne[/B][/SIZE] :diabloti: zakaz BYĆ MOŻE wejdzie w życie , na razie go nie ma[/QUOTE] NIE MA JAK TO WSPANIALE WIESCI !!!!!!!!!:multi::multi::multi: [quote name='kahoona'] [INDENT][SIZE=6]Najlepsza wiadomość tygodnia![/SIZE] [SIZE=6]Marszałek Schetyna wpisał naszą nowelizację do debaty 18 sierpnia! Debata zaczyna się o godz. 10.00 i potrwa około 40 minut. W piątek głosowanie.[/SIZE] [SIZE=6]Nasza nowelizacja powoli staje się faktem![/SIZE] [/INDENT][/QUOTE] Quote
Vectra Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 moderatorem , sobie Iwono ust nie wycieraj , pamiętaj , że świadomie kupiłaś kopiowanego psa i tej wersji się trzymaj :) nowelizacja ustawy , akurat ma dla mnie ciekawsze punkty , niż durny zakaz humanitarnego zabiegu ... naj trzeba zająć się faktycznym znęcaniem się nad zwierzętami , rozmnażaniem na prawo i lewo , przepełnionymi schroniskami .. czemu Iwono , siostro miłosierdzia , kupiłaś kopiowanego psa z hodowli? skoro tyle psów biednych w potrzebie w zasranych polskich schroniskach zalega ? w tym niekopiowanych - idealnych dla Ciebie widzisz ja przynajmniej nie odwalam takiej hipokryzji jak Ty .... bo mam psy rasowe kopiowane i adoptowane i kopiowane i nie kopiowane - wszystkie świadomie do mnie trafiły , nie mam pretensji , że moja pitbulica Klementyna , nie ma obciętych uszów , bo ktoś był miłosierny i jej nie obciął , ale oddał ją do schroniska na pewną śmierć ... gdyby nie ludzie dobrej woli , gdyby nie kilka osób które ratowały Klamkę - dostała by igłę - ZA NIC , za miłosierdzie jej poprzednich właścicieli , którzy nie skopiowali jej uszów - właśnie tacy miłosierni jak Ty Iwono , dokładnie taki sam pokrój ludzi jak Ty ..... miłość dla publiczności .. Dla mnie od początku tego wątku , jesteś śmieszna i żałosna - od pierwszego zdania , gdzie pisałaś - jaki to Twój pies to kaleka pytanie - to po diabła go brałaś ?? skoro nie potrafisz zaakceptować tego , jaki jest - jakiego stworzył go twórca rasy - a tak właśnie zakładał wzorzec CTR , że ma mieć kopiowany ogon i uszy - i decydując się na psa tej rasy , brałaś również na 1000% jego wygląd - szlachetny kopiowany - gdybyś była zatwardziała w swoich przekonaniach - NIGDY byś nie wzięła psa którego masz .. różnica polega między nami taka , że mi chodziło o życie Klementyny ... a tobie o szpan w swoim mieście .. na takiego psa jak moja Klementyna , nawet być nie spojrzała - no bo kundel , no bo zapchlony , no bo zabiedzony , no bo brudny , zainfekowany .... nie wiadomo skąd ..... Klementyna tak jak Twój pies , przybyła do mnie w ciemno .... ja potrafiłam zaakceptować jej wady i zalety , kochać je wszystkie na raz , znosić i podziwiać , uwielbiać , bronić , chronić .... Ty łechczesz tylko swojego chore ego , by poklepać tu jedno w koło - miłośniczko psów wirtualna .... ale , jest ALE , Ty świadomie brałaś psa z hodowli , tu miałaś prawo wyboru i nie wmawiaj że cię hodowca oszukał , bo nie ma takiej opcji , nie wierzę że nie widziałaś szczeniaka na zdjęciach , ogon obcina się w pierwszych dniach życia psa .... uszy , trochę później , zazwyczaj po 8 tygodniu życia ..... a po 8 tygodniu życia , pies idzie najczęściej do nowego domu , więc tu , już nabywca decyduje czy chce cięte czy nie cięte ucho ... ogólnie bawią mnie na tym wątku ludzie , którzy NIGDY nie mieli kopiowanego czy kastrowanego u siebie w domu psa i wypowiadają się o rekonwalescencji po tych zabiegach .. powtórzę - teorie bywają złudne , PRAKTYKA czyni mistrza Emir , tu czapka z głowy , bo oni walczą o życie psów i kary za znęcanie się nad nimi .... skutecznie , za co podziwiam Ania z Poznania , akurat ma wielki udział , że moja Klamka żyje :) za co jej zawsze dziękować będę :) tak na marginesie , no pięknie że Klamkę schronisko wykastrowało :klacz: cudowny , szczytny cel :) tylko w czasie rekonwalescencji , Klementyna nie dostawała jeść i gdyby nie osoby walczące o nią , z naturalnymi uszami , bez macicy ( jak szlachetnie) zdechła by z głodu :) Moja kopiowana Lalka , powiem tyle - nie za to że ma obcięte uszy , za to jak ją traktował jej pierwszy właściciel - powiedzmy , między innymi za to , doprowadziłam do wyroku skazującego tego osobnika na 2 lata :) I bardzo trudno jest udowodnić w sądzie , że ktoś maltretuje psa ... kopiowanie , to zupełna abstrakcja , podobno jest zakaz tak ? sąd nawet o to nie pytał , zdjęcia psa widział , bo była obdukcja .... dobrze że owy pan , zalazł mi też z innych powodów za skórę , więc znęcanie się nad 3 psami , było mgiełką w całej sprawie. Tak , 3 psy , moja Lalka , owczarek niemiecki który był też u mnie w domu (odebrałam) i jork , który niestety nie przeżył po ciężkim urazie głowy:) z jednego domu , 3 psy - katowane , głodzone , trzymane w tragicznych warunkach - psów wiem że było więcej ... ale te 3 udało mi się odbić .... Myślicie , że zakaz kopiowania , powstrzyma tego gościa , od bicia , głodzenia , trzymania w ciemnych , zimnych pomieszczeniach ? będzie miłosierny ZAOSZCZĘDZI kasy by nie obciąć uszu :) a swoje by zrobił ---- na dzień dzisiejszy nie ma psów ..... bo mam na niego jeszcze haczyk :) i może mieć recydywę ... na pewno nie z powodu kopiowania , ani znęcania się. się mówi tak - spór o wór ,a w worze kupa walczcie dalej , o niekopiowane psy :) maltretować , bić , wyrzucać , głodzić będą dalej bezkarnie :) ciąć też , jeśli będą mieć kasę :) a rasowego psa łajza nie kupi :) bo to koszty .... będę chciała kopiowanego , kupię np w Rosji :) jeśli u nas specjalista od kopiowania , a takich niewielu , bzdurnym wymysłem odpuści ... schroniska nadal będą pełne , po ulicach nadal będzie grasować miliony psów ... rozmnażalnie nadal będą czerpać korzyści materialne na krzywdzie zwierząt .... w PL mamy kilka procent rasowych psów - reszta to kundle ... Quote
iwona&CAR Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 [quote name='Vectra']moderatorem , sobie Iwono ust nie wycieraj , pamiętaj , że świadomie kupiłaś kopiowanego psa i tej wersji się trzymaj :)..[/QUOTE] Piszesz o mnie jak nakrecona katarynka ,przy okazji osmieszajac sie. Niech Tobie bedzie ze na zyczenie mam kaleke , wazne jest to w tym wszystkim ,jakie mam zdanie o kopiowaniu i moze wlasnie majac takiego psa widze problem kopiowania. Czy musze Tobie dac liste kto i na jakich stanowiskach zmienili zdanie co do kopiowania ?? ;) tymbardziej ja moglam tez zmienic :) Nawet ZKwP zmienil zdanie, wiec jaki widzisz u mnie problem, ze na zyczenie [B]wg Ciebie[/B] mam takiego psa? Skoro ZK zachecal do kopiowania tysiace psow przez lata i co ? i zmienil zdanie!!! -DOTARLO CO ZA GUPOTY PISZESZ O MNIE ? Reszte co opisujesz to jednym zdaniem skwituje : co ma piernik do wiatraka ? Szkoda ze nie na temat piszesz ! nie czepiaj sie mnie, czy ja mam psa takiego na zyczenie czy nie ,[B]bo to jest bez znaczenia ![/B] i mnie i nikogo, kto ma rozum, nie rusza :) Natomiast[B] NIE bez znaczenia[/B] jest to ,co TY WYPISUJESZ TU i to jako moderator !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! czyli ,[B][COLOR=blue]dlaczego Ty jako moderator OKLAMUJESZ FORUMOWICZOW?![/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]a tym samym naklaniasz do przestepstwa ,do upowszechnianie procederu ,ktory w Polsce jest zabroniony?![/COLOR][/B] DLACZEGO JESZCZE ADMINISTRATOR SIE TYM NIE ZAJAL ????????? [B]26-07-2011[/B] #404 [quote name='"Vectra"']a to jest dopiero projekt , więc nadal [SIZE=3][B]kopiowanie jest legalne[/B][/SIZE] zakaz BYĆ MOŻE wejdzie w życie , na razie go nie ma :diabloti:[/quote] Quote
Kajko Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 [quote name='Kajko']Poczytuje co tu piszecie i uważam , że samo tupanie w dalszym ciągu nie ma sensu . Każdy stoi przy swoim zdaniu . Jedyna rzecz którą teraz warto zrobić to zgłosić do prokuratury konkretny przypadek obcięcia psa i zaczekać co będzie się działo .Sąd oceni i spór raz na zawsze skończy się . Nie szkoda wam czasu ?[/QUOTE] Znowu się tylko kłucicie a ja napisałem co macie zrobić . Quote
Saeta Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 [quote name='Kajko']Znowu się tylko kłucicie a ja napisałem co macie zrobić .[/QUOTE] A Ty już to zrobiłeś? ;) ------------------------------ [B]Vectra[/B], jak na moderatora to pozwalasz sobie nadzwyczajnie. Mało tego, że świadomie okłamujesz użytkowników co do OBOWIĄZUJĄCYCH zapisów ustawy o ochronie zwierząt i propagujesz działania niezgodne z obowiązującym prawem, to jeszcze obrażasz użytkowników - łamiąc tym samym postanowienia art. 5 a) Regulaminu Forum Dogomania. Za łamanie Regulaminu Forum powinien Cię ukarać [B]Administrator[/B]. Ale za propagowanie treści niezgodnych z prawem (co zresztą TEŻ jest naruszeniem art 5 a) Regulaminu) właściciel Forum może zostać ukarany tak samo jak TVN za Wojewódzkiego! W przypadku Wojewódzkiego to prawie pół miliona złotych. Ciekawe, ile będzie musiała wybulić Dogomania za Ciebie! Quote
ania z poznania Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 [QUOTE]ogólnie bawią mnie na tym wątku ludzie , którzy NIGDY nie mieli kopiowanego czy kastrowanego u siebie w domu psa i wypowiadają się o rekonwalescencji po tych zabiegach .. [/QUOTE]Właśnie wydaje mi się, że dla niektórych sterylizacja jest w tak samym stopniu inwazyjna jak kopiowanie uszu :roll:..... Co do Klamki, Vectro, cała przyjemność po mojej stronie :) Quote
Vectra Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 [quote name='Saeta']A Ty już to zrobiłeś? ;) ------------------------------ [B]Vectra[/B], jak na moderatora to pozwalasz sobie nadzwyczajnie. Mało tego, że świadomie okłamujesz użytkowników co do OBOWIĄZUJĄCYCH zapisów ustawy o ochronie zwierząt i propagujesz działania niezgodne z obowiązującym prawem, to jeszcze obrażasz użytkowników - łamiąc tym samym postanowienia art. 5 a) Regulaminu Forum Dogomania. Za łamanie Regulaminu Forum powinien Cię ukarać [B]Administrator[/B]. Ale za propagowanie treści niezgodnych z prawem (co zresztą TEŻ jest naruszeniem art 5 a) Regulaminu) właściciel Forum może zostać ukarany tak samo jak TVN za Wojewódzkiego! W przypadku Wojewódzkiego to prawie pół miliona złotych. Ciekawe, ile będzie musiała wybulić Dogomania za Ciebie![/QUOTE] nie jestem pracownikiem dogomanii , to raz , dwa pokaż mi zapis , gdzie masz jasno napisane , że kopiowanie jest zabronione dwa , jestem takim samym użytkownikiem forum jak Ty i inni - nie jestem pracownikiem tego portalu ... moja pomoc na forum , to moja dobra wola i mój czas , bo wiem , że niektórym się zdaje , że mam za to złote kalesony ... regulamin tego forum , pozwala mi brać czynny udział w dyskusjach , a konstytucja tego kraju , zezwala mi na wolność wypowiedzi :) i proszę sobie moją funkcją mordek nie wycierać - jestem takim samym użytkownikiem dogo , jak reszta i proszę to zacząć szanować :) jeśli masz tylko taki argument w tym temacie - to zamilcz ... bo to nie na temat :) Jeśli był by zakaz kopiowania w naszym kraju - to nie była by potrzebna nowelizacja ustawy , którya MA BYĆ , ale jeszcze nie ma ,więc regulaminu dogomanii nie łamię .. Kolejna sprawa , ja nie propaguje kopiowania - bo nie namawiam do tego - każdy ma swój gust , swoje zdanie i robi jak uważa i nie moich słów pod moje palce proszę nie wciskać .. Iwona niech się zajmie swoim KOPIOWANYM psem , bo problemy z rozumieniem słowa pisanego i wieczne spamowanie - są żenujące i jeśli jeszcze parę razy , będzie wklejać jedno w koło , to zgłoszę to do moderatora tego działu by wyciągnął konsekwencje - spam jest zabroniony :) Ta Iwona , co świadomie kupiła kopiowanego psa ,a teraz w śmieszny sposób , chce być ciocia miłosierdzia :) Quote
Saeta Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 [quote name='Vectra']nie jestem pracownikiem dogomanii , to raz [/quote] Zgodnie z informacją zamieszczoną na stronie jesteś "członkiem załogi". Więc jako członek załogi dla użytkowników i gości jesteś przedstawicielem kierownictwa forum. Czy pełnisz swoją funkcję odpłatnie czy społecznie, to bez znaczenia. [quote name='Vectra']pokaż mi zapis , gdzie masz jasno napisane , że kopiowanie jest zabronione [/quote] Proszę bardzo - art. 27 ust. 1 oraz art. 6 ust. 2 pkt 1 ustawy o ochronie zwierząt z 21 sierpnia 1997 r. (Dz. U. z 2003 r. Nr 106 poz. 1002, z późn. zm.) Jeżeli nasz problemy ze zrozumieniem, co tam napisano, to udaj się do pierwszego lepszego prawnika. Czytania doktryny prawa w tym zakresie Ci nie proponuję, bo i tak byś nie zrozumiała, skoro nie rozumiesz prostego zapisu ustawy. [quote name='Vectra']jestem takim samym użytkownikiem forum jak Ty i inni - nie jestem pracownikiem tego portalu ... moja pomoc na forum , to moja dobra wola i mój czas , bo wiem , że niektórym się zdaje , że mam za to złote kalesony ... [/quote] Nie, nie jesteś. Oprócz tego, że jesteś użytkownikiem i obowiązuje Cię w związku z tym przestrzeganie Regulaminu forum, jesteś Moderatorem, co zobowiązuje Cię do przestrzegania prawa i Regulaminu forum w dwójnasób! Tymczasem notorycznie łamiesz Regulamin (cz. II pkt 5a). Rozpowszechniając zaś treści, które mogą zostać uznane jako propagowanie zachowań niezgodnych z prawem, naruszasz także prawo. [quote name='Vectra']regulamin tego forum , pozwala mi brać czynny udział w dyskusjach , a konstytucja tego kraju , zezwala mi na wolność wypowiedzi [/quote] Tak, pod warunkiem, że przestrzegasz Regulaminu (patrz pkt 3 powyżej) [quote name='Vectra']proszę to zacząć szanować [/quote] Może, gdy zaczniesz szanować innych, nie będziesz się musiała głośno upominać o szacunek dla siebie? [quote name='Vectra']Jeśli był by zakaz kopiowania w naszym kraju - to nie była by potrzebna nowelizacja ustawy , którya MA BYĆ , ale jeszcze nie ma ,więc regulaminu dogomanii nie łamię ...[/quote] Od razu widać, że nie czytałaś projektu nowelizacji... Udzielę Ci korepetycji. Za friko. Nowelizacja NIE WPROWADZA zakazu kopiowania, bo on obowiązuje w ustawie od 1997 r. Nowelizacja w kwestii kopiowania zmienia tylko tyle, że WYRAŹNIE stwierdza, że zabieg kopiowania psom uszu i ogonów jest znęcaniem się nad zwierzęciem i podlega karze z art. 35, tak samo jak każdy inny przejaw znęcania się. Zrozumiała wreszcie? [quote name='Vectra']Kolejna sprawa , ja nie propaguje kopiowania - bo nie namawiam do tego - każdy ma swój gust , swoje zdanie i robi jak uważa i nie moich słów pod moje palce proszę nie wciskać .. [/QUOTE] Kuba Wojewódzki też nie namawiał nikogo do wtykania narodowej flagi w g... A jednak sąd uznał, że samo publiczne pokazywanie czegoś takiego, to propagowanie niezgodnych z prawem zachowań! Quote
Vectra Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Saeta , to zamiast tu klepać i klepać jedno w koło - maszeruj do sądu , po prostu oskarż mnie , ale jak dorosły człowiek , nie jak gówniarz mądry zza klawiatury :) Quote
Kajko Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Proste niby jest ale Vectra Ty jej tak nie mów bo ona nie może iść do sądu i Cię oskarżyć.Tak się nie robi . To robi prokurator .Na psach się może znacie ale na sądzie to chyba już nie . Quote
iwona&CAR Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 [quote name='Vectra']nowelizacja ustawy , akurat ma dla mnie ciekawsze punkty , niż[B] durny zakaz humanitarnego zabiegu[/B] ... naj trzeba zająć się faktycznym znęcaniem się nad zwierzętami , rozmnażaniem na prawo i lewo , przepełnionymi schroniskami ..[/QUOTE] Kazdy sie zajmuje tym, czym uwaza ze powinien.Ty piszesz ze potrafisz zauwazac wieksze cierpienie ,tak tylko sie Tobie wydaje,nie osmieszaj sie ! wiesz z jakim wyrzutem moga patrzec na Ciebie oczy umierajacego z glodu dziecka ? wiec po co tu wypisujesz nonsensy ? zastanowilas sie nad tym ? nie pisz o "FAKTYCZNYM" cierpieniu ,bo bede sie z Toba licytowac :angryy: [quote]czemu Iwono , siostro miłosierdzia , kupiłaś kopiowanego psa z hodowli? skoro tyle psów biednych w potrzebie w zasranych polskich schroniskach zalega ? w tym niekopiowanych - idealnych dla Ciebie[/quote] czemu Ty obludnie stawiasz wyzej psy niz dzieci ? te pieniadze co przeznaczasz na psy przeznacz na dzieci tylko w Polsce,glodne ,bite, maltretowane ... nawet nie w Afryce ! MOGE TAK SAMO NAPISAC JAK TY PISZESZ ! [quote] gdzie pisałaś - jaki to Twój pies to kaleka pytanie - to po diabła go brałaś ??[/quote] odpowiedzialam Ci chyba z 3 dni temu, nie kazesz spamowac :) [quote] skoro nie potrafisz zaakceptować tego , jaki jest - jakiego stworzył go twórca rasy[/quote] nigdy nie zaakceptuje tego haniebnego czynu, psa zaakceptowalam ,czemu piszesz bzdury! [quote] - a tak właśnie zakładał wzorzec CTR , że ma mieć kopiowany ogon i uszy - i decydując się na psa tej rasy , brałaś również na 1000% jego wygląd - szlachetny kopiowany[/quote] Dobrze sie czujesz ? [quote] ogon obcina się w pierwszych dniach życia psa .... uszy , trochę później , zazwyczaj po 8 tygodniu życia ..... a po 8 tygodniu życia , pies idzie najczęściej do nowego domu , więc tu , już nabywca decyduje czy chce cięte czy nie cięte ucho ...[/quote] dlatego wlasnie nie zdecydowalam u swojego CTR obciac/urwac uszy :diabloti: [quote]Klementyna [B]tak jak Twój pies , przybyła do mnie w ciemno[/B] .... ja potrafiłam zaakceptować jej wady i zalety , kochać je wszystkie na raz , znosić i podziwiać , uwielbiać , bronić , chronić ....[/quote] ja tego nie robie z moimi ? mysle ze mi w tym nie dorownujesz :) daleko Ci do mnie ,myslisz ze tylko tak mozna zwierzetom pomagac ?b.latwy sposob jaki obralas !!!!!!!!!!!!! [quote]Ty [B]świadomie brałaś psa z hodowli , tu miałaś prawo wyboru[/B] ...[/quote] To moj pies przybyl w ciemno, czy swiadomie go wybralam ? zdecyduj sie jaka chcesz bajke o mnie wymyslec . Chyba masz zly dzien ,nawet gniewac sie jest trudno na Ciebie , jest mi tylko zal Ciebie :( Quote
Recommended Posts