Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 779
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak się zdarzyła w ogródku, to bardzo dobrze. ;) Jakby próbował w domu zrobić to trzeba go skarcić słownie i szybciutko na dwór. Z moim wsiowym psiaczkiem Kazikiem miałam długo problemy z załatwianiem się w domu. Niestety jak już zaczynał robić, nie mogłam mu odpuścić, tylko na ręce go i biegiem na dwór. Na dworze chodziłam z nim długo do skutku i nagradzałam. Ale to był wtedy juz 6-7 letni pies, więc dłużej zeszło mi na zmienianiu nawyków.

Posted

DuDziaczek napisał(a):
Eruane jak napisalas tak dlugo az do skutkuto sobie wyobrazilam snierzyce pieska i ciebie chodzacych do okola domku :cool3:

Wyobraź sobie raczej śnieżycę i mnie jak wychodzę z każdym psem, jeden po drugim, w liczbie 5. Bo jak bywała ostra zima, wtedy w domu miałam 5 psów i tylko jeden bezproblemowy. Reszta to Kazik domowy sikacz i 3 dzikawe suczki, które lubiły znakować dom, ale nie dwór i długo nad nimi pracowałam. Ale do skutku, nie ma wyjścia... :razz: Spotkałam się tylko z jednym przypadkiem, gdzie z psem chodziłam po dworze kilka godzin i nie załatwił sie, tylko trzymał, przy czym świat przerażał go koszmarnie. Był to york, któremu właściciele zafundowali kuwetkę i pół roku (od urodzenia psa) nie wychodzili z nim na dwór. :angryy: To właśnie efekt.

Posted

DuDziaczek napisał(a):
:cool3: To jest uczucie wyjsc z psem chodzic z nim godzinewrocic do domu i poczuc srod kupska bezcenne..... :evil_lol:

Ja wtedy szłam do pokoju, zamykałam się, nie patrzyłam na psa, nie czułam kupy i liczyłam aż się uspokoiłam. ;) Teraz opanować się to już bułka z masłem...po tylu kupach. ;) Ale Fionek powinien szybko nauczyć się załatwiać na dworze, skoro już coś załapał.

Posted

zesral sie. poprawil sikajac w to. *&@$*@#&^ z tym, ze na dworze tez sie zalatwia. wie, ze to jest zle - jak prawie wlazlam w prezent od niego, wpatrywal sie we mnie z tym niewinnym wyrazem pyska i merdal ogonem. ale to i tak nic w porownaniu z Konga, ktora ma nuzyce - ona sie zesra i odwraca leb, ze niby wcale nie jej. malo tego, na dwor nie chce wyjsc, bo jest lysa, a przeciez zimno. buduje psiarnie, wszystkie ida out! onek Presto zostanie w domu. kaleka, a jedyny czysty...

Posted

Eruane napisał(a):
Ja wtedy szłam do pokoju, zamykałam się, nie patrzyłam na psa, nie czułam kupy i liczyłam aż się uspokoiłam. ;) Teraz opanować się to już bułka z masłem...po tylu kupach. ;) Ale Fionek powinien szybko nauczyć się załatwiać na dworze, skoro już coś załapał.

Ja wystarczy teraz ze namojego spojze a on sie chowa gdziemoze a ja zawszeglupiamowie... piesku nie Twoja wina pani powinna jeszcze troszke pochodzic....
A najgorsze to ze moj zazwyczaj kupskami sadzi jak ma biegunke bo wtedy wytrzymacniemoze :eviltong:
No Fionek kochany piesek :evil_lol:

Posted

jak zwierz chory, to ja moge sprzatac wszystkie wydzieliny... ale jesli sra, bo tak, to juz na cos takiego sie nie zgadzam. na przyklad Cola ma mistrza - wali kupe za kazdym razem jak na minute zostanie sama w pokoju, bo przeciez to sie nie godzi, zeby wyjsc, a psa zostawic; taki rodzaj sprzeciwu. nie toleruje tego i juz

Posted

Met mam nadzieję, że wytrzymasz jakoś z tym Fionkiem.
Mam pytanie....czy mogłabyś jakieś zdjęcia mu zrobić. Przydałyby się do ogłoszeń, a te które ma ze szpitalika tylko odstraszają...

Posted

Dziś odebrałam od weta kartę informacyjna leczenia Fionka

"19/10/2007 17:02:Badanie
Opis wywiadu/badania:
W dniu 11.10.2007 pani Ewa H. znalazła na ulicy psa, mieszańca ok 12 kg. Pies wykazywał oznaki bólu i nie chodził. Po przywiezieniu psa do lecznicy i zrobieniu zdjęcia RTG kończyn miednicznych i miednicy stwierdzone złamanie w okolicy szyjki kości udowej oraz złamanie miednicy w okolicyspojenia miednicznego. Pies był nieznacznie odwodniony i zapchlony; temp 38,6. Psa poddano antybiotykoterapii, podano leki przeciwzapalne i przeciw bólowe oraz podłączono kroplówke. Zalecono przeprowadzenie zabiegu resekcji główki kości udowej, ograniczenie ruchu i odpchlenie.
Temperatura: 38,6
Waga: 12kg
Rokowanie: Niepewne
Kwota 0,00 "