Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 779
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fiona, wpłaciłam na Twoje konto 70 zł. Kto da więcej? ;) Nie mamy czasu, musimy bardzo szybko zebrać pieniążki, jeśli chcemy uratować tego psiaka. :Help_2:

Posted

Dzięki Eruane i Miska79:iloveyou:.
To juz piersze wpłaty są :lol:, ale go jeszcze za mało, bardzo prosimy o wsparcie.
Może betel mogłaby zrobic banerek temu psiakowi?
To jest podobno przesympatyczna psina, radosna i bardzo wdzięczna mimo tego nieszczęścia, które go spotkało.
Musimy go uratować!:loveu:

Posted

Pomóżcie, pomóżcie, bo na większe dofinansowanie Fionka mnie narazie nie stać! :shake: Wpłacajcie pieniążki, proszę. W sumie to nie taka duża kwota, jak się choć kilka osób zbierze. :razz:

Posted

Dzisiaj wieczorem jak tylko wrócę do domu pójdę do weta i się rozmówię...
Nie wiem czy mam brać w końcu fakrurę na AFN czy jakąś inną...
Ja zasponsoruje wyżywienie psiaka u met, niestety więcej nie dam rady, bo przez ostatnie tymczasy jestem spłukana...zostaje jeszcze opłacić hotelik
Wieczorem napisze dokładnie ile kosztuje operacja...może jakoś ulgowo policzą...
Miśka przesłała mi już wcześniej SMS, ze są pierwsze wpłaty. Trochę mnie uspokoiła bo już miałam wizję jak siedzię przy stole z konsultantem Prowidentu...
Iwop dziękuje za bazarek :loveu:
Eruane, Miśka79, Agnieszkal2 dzikuje za wpłaty...dzięki wam uratujemy tego psa :multi:

Napiszcie co z tą fakturą...

Posted

Agnieszka Cytując Erkę: "żeby uniknąć opłat manipulacyjnych"lepiej byłoby wpłacać od razu na konto Fiony22.Dziewczyny Fiona jest zbyt skromna żeby się "chwalić" ale wpłaciła 50 zł więc mamy 170 jak na razie

Posted

Moj bazarek byl przeznaczony na lotoske ale znalazla sie osoba sponsorujacasuczke wiec bedzie na Fionka juniora xD
Malo ale jakeis bedzie 50/ 60 zl.
Tak bym go chciala zobaczyc...
Fiona I jak z tym TOZem udalos ie to uspokoic po operacji jedzie do met tak :roll:
A operacja kiedy...

Posted

DuDziaczek napisał(a):

A operacja kiedy...

Patrycja Fiona pisała, że Fionek już po operacji..
szkoda, że pies staje się przedmiotem sporu pomiędzy tozem a schroniskiem :shake:
dlaczego muszą wykorzystywać biednego psiaka :angryy:

Posted

Bo schronisko jest obowiązane opłacać takie zabiegi i zabrać psiaka do siebie. A ponieważ schronisko miga się od swoich obowiązków, TOZ pewnie chce dopilnować, żeby pieniądze schroniskowe, innymi słowy nasze podatki, poszły na cel, na który zostały przeznaczone. Sęk w tym, że schronisko jest, jakie jest i pies ma w nim marne szanse po operacji. Tak więc nawet jeśli TOZ coś wywalczy, pies i tak pozostanie ofiarą. Mało tego - jeśli schronisko nie chce zapłacić, a zapłaci i zabierze psa, osoby z TOZ raczej nie będą mieli wglądu w to, co się z psem dzieje. Co by nie było, będzie kiepsko, więc zbierajmy dalej pieniążki i zabierzmy tego psiaka pierwsi.

Fiona, co do faktury, jestem za tym, żeby brać na AFN. Będą pieniążki na hotelik.

Posted

No ciemna jestem... i jak sie czuj po operacji..
Eurane no tak tylko lepiej juz zebrac te pieniazki ibrac psiaka niz dac go schronisku... biedny spanielek :placz: jego sie niedalo uratowac :shake:

Posted

Kuba P napisał(a):
Dzisiaj rodzice przelali 50 zł, na prywatne konto.

Dziękuje...:loveu: jakoś uzbieramy potrzebną sumę.
Dziś sprawdzałam konto ale jeszcze za wczaśnie i pieniążków jeszcze nie było...ak coś będzie dam znać.
Fionek junior jutro jedzie do met na tymczas...Met specjalnie po niego przyjeżdża do nas :loveu:
Jak psiak będzie bezpieczny, wtedy możemy sobie walczyć ze schronem do woli, zeby zapłacili za zabieg...przynajmniej nikomu nie przyjdzie do głowy, zeby psa umiescić w tym okropnym miejscu...
A jeśli to jest ich obowiązkiem, zeby pokryli koszty to może uda się ich ścignąć...

Posted

DuDziaczek napisał(a):
No ciemna jestem... i jak sie czuj po operacji..
Eurane no tak tylko lepiej juz zebrac te pieniazki ibrac psiaka niz dac go schronisku... biedny spanielek :placz: jego sie niedalo uratowac :shake:

Zgadzam się. Dlatego właśnie wpłaciłam pieniążki. :p I zachęcam innych do tego samego.
Fiona, pomyśl nad fakturą na AFN, bo wtedy zapłacisz za operacje ze swojego konta, a zebrane pieniążki na AFN wystarczą może na hotel.
Jak widzę, ile osób już zgłasza, że wpłaciło pieniążki, to widzę, że musi się udać. :p

Posted

Fiona.22 napisał(a):
Jak psiak będzie bezpieczny, wtedy możemy sobie walczyć ze schronem do woli, zeby zapłacili za zabieg...przynajmniej nikomu nie przyjdzie do głowy, zeby psa umiescić w tym okropnym miejscu...
A jeśli to jest ich obowiązkiem, zeby pokryli koszty to może uda się ich ścignąć...

Nie jestem tego taka pewna. Nie znam na tyle przepisów. Ale jeśli pies jest bezdomny, to schronisko płaci za jego leczenie, ale też go zabiera. Jeśli płaci za leczenie, to przypuszczam, że pies jest jakby ich. A wtedy mogą go u siebie przetrzymać do woli, choćby na obserwacji czy coś w tym stylu. Nie sądzę, żeby chcieli zapłacić za psa, który był, ale go nie ma. Mogą powiedzieć, że odebrał go właściciel. Ale wiesz, najważniejsze jest uratowanie psiaka, a reszta mało ważna. Tak to widzę.

Posted

Eruane napisał(a):
Nie jestem tego taka pewna. Nie znam na tyle przepisów. Ale jeśli pies jest bezdomny, to schronisko płaci za jego leczenie, ale też go zabiera. Jeśli płaci za leczenie, to przypuszczam, że pies jest jakby ich. A wtedy mogą go u siebie przetrzymać do woli, choćby na obserwacji czy coś w tym stylu. Nie sądzę, żeby chcieli zapłacić za psa, który był, ale go nie ma. Mogą powiedzieć, że odebrał go właściciel. Ale wiesz, najważniejsze jest uratowanie psiaka, a reszta mało ważna. Tak to widzę.

I zapewne masz rację. Walka z kieleckim schronem jest jak najbardziej słuszna i potrzebna, ale nie w sytuacji, gdy stawką jest życie psa. Możemy go uratować, więc ratujmy, a sytuacji, za które można zaatakować kielecki schron było i jest mnóstwo.