Gem Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 iza_szumielewicz napisał(a):Czekam na Fionka z niecierpliwością. Piątek ok. 11, tak? Między 11 a 12 :roll: Quote
Izis Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Dawno mnie tu nie było. Czy ja dobrze widzę i Fionek ma domek? WOW! Quote
iza_szumielewicz Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Powiem tak: czuję się dziś jak na wieczorze panieńskim. Córa nocuje u teściowej, mąż za oceanem, a psa jeszcze nie ma. Odkorkowałam więc butelkę dobrego wina i sobie sączę, lustrując mieszkanie, co by tu jeszcze przygotowac na przybycie Fionka. Dziś szukałam odpowiedniej poduszki (tę Malutkiego zostawię bez prania na pamiątkę), ale nic mi się nie spodobalo. Trudno. Fionek chwilowo będzie musiał wytrzymać bez poduszki. Nagotowałam też wołowiny z warzywami i ryżem i zamroziłam. Będzie dla Fionka na święta. Nie kupiłam żadnej karmy, a w domu mam tylko taką dla "odchudzających się", i nie sądzę, że to najlepszy wybór dla Fionka. Jutro więc czeka mnie wizyta u weta i wybór karmy. A może poczekać, aż zobaczę Fionka i ocenię sama...? Hmmm? No, sama nie wiem. Jestem bardzo bardzo podekscytowana i mam wiele planów spacerowo-zabawowych. Boję się jednak, żebym nie "przytłoczyła" psiaka swoją "pomysłowością". Trzymajcie za mnie kciuki w piątek. Quote
Eruane Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Iza, niech Fionek przywyknie do nowego domu, a sam Ci pokaże, czego jeszcze mu potrzeba. Potrzeb pewnie nie będzie miał wygórowanych, nie sądze też, by był zachwycony z nowych butów. ;) :lol: Quote
Gem Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Fionek jest już u mnie. Wygląda świetnie, zestresowany też nie jest, bo chce się bawić z moją Nalą. Moim zdaniem przydałaby mu się kąpiel, bo wydziela dość intensywny zapach - co jest zupełnie normalne, gdyż przebywał w azylu. Postaram się wieczorem wkleić zdjęcia. Quote
iza_szumielewicz Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Nie wiem, czy go już jutro kąpać:roll: Z drugiej strony wszystko mu tu czyściutkie przygotowałam.... Zobacze jutro. Bardzo się cieszę. Nie mogę się już doczekać.:multi: Gem, powiedz, proszę, Fionkowi, dokąd jedzie i po co, ok? (jakkolwiek to brzmi) Quote
Gem Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 iza_szumielewicz napisał(a):Nie wiem, czy go już jutro kąpać:roll: Z drugiej strony wszystko mu tu czyściutkie przygotowałam.... Zobacze jutro. Bardzo się cieszę. Nie mogę się już doczekać.:multi: Gem, powiedz, proszę, Fionkowi, dokąd jedzie i po co, ok? (jakkolwiek to brzmi) Iza, ja chciałbym wykąpać go dziś. Uwierz mi - on i nasze nosy tego potrzebują ;) Ale decyzja należy do Ciebie. Quote
iza_szumielewicz Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 OK. Dla mnie lepiej. Gem, jesli mozesz, to porządnie go wykąp. masz jakiś odpowiedni psi szampon? Byłabym bardoz bardzo wdzięczna. jutro będize niezła jazda. Wy przyjeżdżacie ok. 11-12, a o 13 przylatuje mój mąz. W międzyczasie będa sie robić sałatki, piec indyki, itd. będe wdzięczna za tę kapiel. naprawdę. byleby porządnie go wyszorować. Quote
Izis Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Cudownie, że na święta Fionek już we własnym domku będzie. :multi::multi::multi: Quote
ewelinka_m Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 :multi:bardzo się cieszę, Fionuś na święta w nowym, kochającym domku :loveu: Quote
Gem Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Iza, specjalnie dla Ciebie trochę Fionka ;) Zabawa z Nalką Kupiłem szampon Hilton dla psów długowłosych. Za jakąś godzinkę wykąpiemy malucha ;) Quote
eliza_sk Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Fionek jak chce się bawić, albo kogoś postraszyć to się tak śmiesznie wyciąga na palcach (chyba) i nastrosza:) Quote
iza_szumielewicz Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 :loveu::loveu: Już jest puchaty, a po kąpieli......:evil_lol: (może jeszcze z jedna fotka "pokąpielna", co, Gemie?) Śmieszne. Ma taką wąską klatkę piersiową. Przywykłam do "beczki" mojego Małego. Jak taki "wąski" Fionek może utrzymać równowagę?:cool3: No to czekamy na was jutro. Wolowina z warzywami już się rozmraża. Może przyjechać na głodniaka. Quote
iza_szumielewicz Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 No, puchacz po prostu!:lol: Dobra, doczekałam się zdjęć i idę spać. Do jutra, Fionku! Quote
Eruane Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Iza, a wilk ma naturalnie wąską klatkę i jakoś utrzymuje równowagę. ;) Quote
iza_szumielewicz Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Fionek jest w typie lisa przemieszanego z diabłem tasmańskim:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Jako że jest sporo większy niż myślałam, idę dokupić mięcha, warzyw i kaszy. Cos świątecznego trzeba upichcić, co nie? Quote
iza_szumielewicz Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 To na gorąco pierwsze zdjęcia Fionka na pierwszym spacerku w nowym domu. Gem i Fiona uczą mnie, jak się wstawia foty. mam nadizeję, ze po ich wyjściu uda mi się wstawić więcej. Quote
iza_szumielewicz Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Weronika doskonale dogadała się z Fionkie. Głaskanie, zabawki, itp. jest dobrze. To na razie tyle. Fionek na razie jest bezgłośny:crazyeye:. Dla mnie to szok, bo mały był strasznie hałaśliwy. Fionek był już 2 razy na spacerze, ale z nerwów nie zrobił jeszcze ani siusiu ani kupki. teraz siedze przy kompie, a on mi leży na kolanach. Dyszy. Widać, bardzo się związał z Gemem. Na szczęście, sporo zjadł - micha wołowiny z warzywami i pół michy suchego plus pół michy wody. reaguje ciekawsko na pisk zabawek. Chyba będizemy się bawić:multi:. jest czym. Po małym mam jakieś sto zabawek (nie przesadzam - Fiona i gem widizeli). na szczęście na Fionka pasują wszystkie ubranka małego (no, moze sa odrobinę za krótkie, ale to nie szkodzi). jeśli dam radę, to jeszcze dziś cos napiszę, ale nie obiecuję. jestem w lekkim szoku. Fionek też.:loveu: Quote
eliza_sk Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 I rodzinka w komplecie, fajowo:) Izo wstawiaj mniejsze zdjęcia, bo się dogo rozjeżdża i modzi się mogą wkurzyć. Quote
iza_szumielewicz Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 O, ja cię. Tego na pewno nie będę umaiła zrobić:shake: Jestem jak małpa. gem nauczył mnie ta i tak, i ja wiernie odtwarzam ruchy. Co mam zrobić, zeby umieszczać "mniejsze zdjecia"? Quote
eliza_sk Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 A masz jakiś program do ich obróbki ? Jakiegoś photo shopa czy coś? Jak nie masz to wyślij mi na maila pomniejszę i odeślę, bo nie wiem czy dam radę wstawić-pomiędzy plackami, jajkami i innymi :) [email protected] Quote
iza_szumielewicz Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Eliza, czy to znacyz, zę tobie się te foty nie otwierają?:crazyeye: Mnie otwierają się na stornie idealnie. nie wiem, o co chodiz. Dobra. spróbuję ci rpzesłać. Quote
eliza_sk Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Nie, jest ok, tylko są za duże (w cm) i obręb forum się rozszerza i kiedyś mi się do czegoś takiego modzi przyczepili. Quote
iza_szumielewicz Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Wysłane! Uff. Fionek położył się i chyba zaraz zaśnie (aha! juz uwalił się jak długi i "wzdechnął" sobie). dziecko tez spi. Ruszam wiec do kuchni. Tam czekaja na wpół zaczęte indyki, pasztety, sałatki, i td. Na ra. Quote
Recommended Posts