TOZ Wrocław Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 sleepingbyday napisał(a):oczywiście, że nie chodzi lincz. sobiech mnie nie interesuje. o psy chodzi..czy to sa psy sobiecha? ma na to papiery? szczepi je? itd etc? czy to jest kradzież, czy odbicie więźniów? i zdarzało się, że rózne osoby nie tylko prywatne psy podbierały. ale ja rozumiem. osoby "fundacyjne" mogą jedno, a nie mogą drugiego. osoby prywatne na odwrót. pogodzimy to, bo nie mamy wyjścia, musimy odebrać sobiehcowi jego ofiary. Nikt nie może stać ponad prawem i tym samym nikt łamać prawa nie może, gdyż w przeciwnym razie staje się przestępcą, nie lepszym od prawdziwego drania. Łatwo jest odebrać, nawet nieformalnie jednego psa od osoby mało cwanej i nie obytej z prawem i często wykorzystujemy takie sytuacje, dla dobra zwierząt, ale tu mamy do czynienia z prawie 30-tką psów i z facetem, który trzęsie cała okolicą, ma prawników i jest kuty na cztery nogi, do tego stopnia, że ostatnio stał się nawet grzeczny i potulny jak baranek. Quote
zuziaM Posted October 10, 2008 Author Posted October 10, 2008 GoskaGoska napisał(a):poza tym moglby ktos zmienic tytul tego wątku Moge oczywiscie, ale na jaki ? ? ? Quote
TOZ Wrocław Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 zuziaM napisał(a):Moge oczywiscie, ale na jaki ? ? ? "magiel" albo "polskie piekiełko" Quote
TOZ Wrocław Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 GoskaGoska napisał(a):chocby czy własciciel zamku został choć ukarany mandatem za brak obowiązkowych szczepien??:crazyeye: Zapewne nie. Właściciel szczepił psy w ostatnich latach przeciwko wściekliźnie (tylko te szczepienia są obowiązkowe) - jedynie ostatnio (w lipcu) brakowało 2-3 świadectw, ale to wynika z podobieństwa psów do siebie i z braku trwałej i jednoznacznej identyfikacji tych psów (czipowania). Zatem, nawet Powiatowa Inspekcja Weterynaryjna, której jest to obowiązek (egzekwowania przestrzegania przepisów weterynaryjnych), nie podjęła tematu i nie obłożyła Sobiecha mandatem, ani nie skierowała sprawy do Sądu Grodzkiego, w związku z wykroczeniem. Quote
sleepingbyday Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 [quote name='TOZ Wrocław']Nikt nie może stać ponad prawem i tym samym nikt łamać prawa nie może, gdyż w przeciwnym razie staje się przestępcą, nie lepszym od prawdziwego drania. Łatwo jest odebrać, nawet nieformalnie jednego psa od osoby mało cwanej i nie obytej z prawem i często wykorzystujemy takie sytuacje, dla dobra zwierząt, ale tu mamy do czynienia z prawie 30-tką psów i z facetem, który trzęsie cała okolicą, ma prawników i jest kuty na cztery nogi, do tego stopnia, że ostatnio stał się nawet grzeczny i potulny jak baranek. czyli współdziałacie z draniami stojacymi ponad prawem :eviltong:. a swoją drogą przewrót majowy też nie był za barzdo zgodny z prawem, nie mówiąc o rewolucji francuskiej i innych zrywach...:p widzi pan, standardy sa giętkie, zaleznie do sytuacji. ale jak najbardziej rozumiem, że przy agresywnym sobiechu i 30 psach to jest inna bajka. rozumiem tez i uważam, że fundacje nie powinny mieszac się do takich rzeczy - mają walczyć jak się da zgodnie z prawem, żeby nie musiały zakończyc działalności na tej jednej sprawie. to jest oczywiste. Quote
kaja555 Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 TOZ Wrocław napisał(a):Właściciel szczepił psy w ostatnich latach przeciwko wściekliźnie (tylko te szczepienia są obowiązkowe) - jedynie ostatnio (w lipcu) brakowało 2-3 świadectw, ale to wynika z podobieństwa psów do siebie i z braku trwałej i jednoznacznej identyfikacji tych psów (czipowania). Zatem, nawet Powiatowa Inspekcja Weterynaryjna, której jest to obowiązek (egzekwowania przestrzegania przepisów weterynaryjnych), nie podjęła tematu i nie obłożyła Sobiecha mandatem, ani nie skierowała sprawy do Sądu Grodzkiego, w związku z wykroczeniem. facet (Sobiech) nie jest głupi, a szkoda... bo by dawno było po sprawie, jak by się "potknął" Quote
GoskaGoska Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 ja jednego nie umiem zrozumiec, czemu on cholera sie tak na te psy uparl:crazyeye: oddal by je i mial by tyle nieprzyjemnosci. Chyba się facetowi nudzi i tak prowadzi wojne o psy Quote
Edi100 Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 GoskaGoska napisał(a):ja jednego nie umiem zrozumiec, czemu on cholera sie tak na te psy uparl:crazyeye: oddal by je i mial by tyle nieprzyjemnosci. Chyba się facetowi nudzi i tak prowadzi wojne o psy Z tego co wiem, to do pilnowania... Czemu chude? Bo według Sobiecha, głodne lepiej pilnują:angryy: Quote
sleepingbyday Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 do pilnowania? kilkadziesiąt psów? najazdu hunów sie spodziewa??? Quote
luagat Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 TOZ Wrocław napisał(a):Dzięki Bogu.... Uff.. Belula, zacznij coś robić dla zwierząt, zamiast bezsensownie robić mętlik na tym wątku... Oczywiście sama też możesz pokazać jak należy zabrać te psy z Zamku, chętnie i z wdzięcznością zobaczę jak robi to waleczna Belula !!!! Tylko, że Belula kończy na słowach i obelgach lub pomówieniach, a do działania jest nieskora.... Paplać od rzeczy każdy może, tylko po co? Ano, po to, żeby utrwalać tu na tym wątku tradycję "polskiego piekiełka"? Pewnie tak! nareszcie ktoś jeszcze rozgryzł tą ....., ona nie pomaga a szkodzi. Gdybym ją posłuchała to w oczekiwaniu na jej pomoc dla zwierząt psy dawno zdechły by z głodu. Ale nie ona rościła sobie prawo i oceny czy mam, mogę dowozić karmę psom. Powtórzę a coś ty dla tych psów sama zrobiła. A dla TOZ Wrocław chylę czoła za to co robicie, pomagać trzeba z głowa i zgodnie z prawem. ps Ja organizuje drugą zbiórkę karmy dla psów w Kamieńcu. ps 2 Nie życzę sobie by babsko komentowało moje wypowiedzi. "Odszczekam" to gdy udowodnisz, że tym właśnie psom pomogłaś a nie tylko szczekasz. ps 2 dla G..... Witaj. Dawno mnie tu nie było ale to ...... czy to może facet mnie wkurzyła i zniesmaczyła do pomagania. Pierwszy raz zobaczyłam te zwierzęta i mnie poruszyły, pierwszy raz zorganizowałam pomoc dla zwierząt i taka ....- chciała to popsuć. Jestem silna i taki ..... mnie nie zniechęcił ale z nią nie będę pisać na forum. Quote
luagat Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 [quote name='TOZ Wrocław']Niestety, na bezrozumność i bezczelność rady nie ma. Skoro ktoś nie potrafi zrozumieć prawa, to nic na to poradzic nie mogę. Poza tym, to nie jest moja interpretacja, tylko znanych prawników - np. odsyłam do opracowania Prof. Wojciecha Radeckiego "Ustawy: o ochronie zwierząt, o doświadczeniach na zwierzętach - z komentarzem". str. 65 "Przypadek nie cierpiący zwłoki [...] Niezbędną przesłanką zastosowania tego przepisu (art. 7 ust. 3 - przypis autora postu) jest ustalenie, ze zachodzi przypadek niecierpiacy zwłoki, co oznacza, że w wyniku znecania się nad zwierzeciem nastąpiło zagrożenie jego życia. Wówczas policjant, a także upoważniony przedstawiciel organizacji społecznej, której statutowym celem działania jest ochrona zwierząt, moze odebrać zwierzę. Przypadek nie cierpiący zwłoki - to sytuacja, gdy zaniechanie lub dalsze odwlekanie działania niechybnie spowodowałoby wskazane w przepisie niepożądane skutki. W tym przypadku, nie zachodzą takie przesłanki, gdyż jak kazdy może sie przekonać, psy żyją, mimo złych warunków i nie wykazuja objawów wskazujących na stan, który groziłby im w krótkim czasie (kilka, kilkadziesiąt godzin) utratą życia. Nie można dowolnie interpretować określeń prawniczych, stosownie do swojego widzi mi się. Prowadzi to bowiem do naduzyc i anarchii, a w rezultacie do odpowiedzialnosci karnej winnych takich naduzyć. Kto tego pojąć nie potrafi, to ma problem.... Wobec tego niech na własna odpowiedzialność zrobi to czego próbuje wymusic na mnie. Ja się na działania bezprawne nie piszę. tej osóbce nie ma co tłumaczyć , ona potrafi tylko oceniać, szkoda dla niej czasu. Quote
magda222 Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Zwracam się do TOZ Wrocław i luagat: Po 1sze:nie znacie beluli i nie macie pojęcia co robi dla psów!!! Po 2gie:trochę kultury!!!czytam wasze wypowiedzi i odechciewa mi się wszystkiego.Nie wiem kim jest luagat ale pan Kawski piszący pod szyldem wrocławskiego TOZ-u jest chyba człowiekiem wykształconym?! Quote
luagat Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 [quote name='magda222']Zwracam się do TOZ Wrocław i luagat: Po 1sze:nie znacie beluli i nie macie pojęcia co robi dla psów!!! Po 2gie:trochę kultury!!!czytam wasze wypowiedzi i odechciewa mi się wszystkiego.Nie wiem kim jest luagat ale pan Kawski piszący pod szyldem wrocławskiego TOZ-u jest chyba człowiekiem wykształconym?! Droga Madziu przeczytaj jak ona mnie potraktowała jako nowicjusza i zrozumiesz. Pisalam już że pojawiłam się w Kamieńcu przez przypadek, zobaczyłam psy, zorganizowałam dla nich pomoc pierwszy raz w życiu, a ona na mnie , że ja zbratana z jakimś Sobiechem, że nie mam prawa karmić psów itp. Pisałam już że nie ona jest od wyznaczania prawa jak kto ma pomagać. Zamiast wspierać ludzi to ona nie znając ich beszta, kto jej dał takie prawo. ten czas niech przeznaczy dla zwierząt. To jej chamstwo sprawiło, że tak mnie poniosło. Quote
magda222 Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Śledzę wątek na bieżąco. Wszystkich nas ponoszą nerwy!!! Wszyscy chcemy dobra tych biednych psów!!! Więc może skończyć już pyskówki i wzajemne wypominanie kto co robi dla zwierząt?! Niech każdy patrzy na siebie i robi co może!Skupmy się na pomocy!!! Quote
Amigo-ok Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 o tak . Niech każdy robi co chce i pomaga jak chce. Ale zgodzę się z luagat, że ta pani nie ma żadnego prawa JEJ ani nikogo oceniać. źdźbło widzi u innych a belki u siebie nie widzi. Wstyd mi że takie osoby mogą tak traktować nowicjuszy, fe nieładnie i to robi kobieta? magda222 napisał(a):Śledzę wątek na bieżąco. Wszystkich nas ponoszą nerwy!!! Wszyscy chcemy dobra tych biednych psów!!! Więc może skończyć już pyskówki i wzajemne wypominanie kto co robi dla zwierząt?! Niech każdy patrzy na siebie i robi co może!Skupmy się na pomocy!!! Quote
GoskaGoska Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 lugat a czy bys mogla karme przekazac komus , jak wolisz z TOZ czy Mateo, wtedy byla by pewnosc ze karme zjedza dla psy, a nie pojdzie na handel. Moze faktycznie jesli Pan byl mily i zalil się jaki on biedy, zapytalabys czy da ci nie wiem choc parę szczeniakow? Oczywiscie ta sprawa do dogadania. Quote
Amigo-ok Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 i jeszcze jedno takie zachowanie Tej Pani Bl.....zniechęca. No chyba , że Ona ma patent na wszystko.Bluzga, krzyczy, może i pomaga ale coś dla tych psów to Jej pomoc ograniczyła się do krzyczenia. Proszę Pani niech Pani się zastanowi, do pomocy ludzi trzeba jednać a nie zniechęcać.Trochę szacunku.Pozdrawiam magda222 napisał(a):Śledzę wątek na bieżąco. Wszystkich nas ponoszą nerwy!!! Wszyscy chcemy dobra tych biednych psów!!! Więc może skończyć już pyskówki i wzajemne wypominanie kto co robi dla zwierząt?! Niech każdy patrzy na siebie i robi co może!Skupmy się na pomocy!!! Quote
luagat Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Witaj. Karmę na pewno zjadły psy, bo sami je nakarmiliśmy co widać na zdjęciu. Jeśli chodzi o pomoc. Nie jestem w stanie systematycznie pomagać( co mi tu wypomniano). Druga zbiórkę już organizuje moja córka i karmę dowieziemy. proszę sie nie gniewać ja Was tu nie znam. Ludzie piszą tu dziwne rzeczy z którymi ja się nie spotkałam. Może ich tak potraktowano, ale mnie nie( jak traktujesz innych tak oni traktują Ciebie). Nie mnie to oceniać. Mam kontakt z młodzieżą a więc łatwiej mi organizować pomoc a Oni chętnie to robią.Jednak mieszkam w biednym środowisko a więc zbiórka karmy nie do końca jest łatwa. I dlatego tak wkurzyły mnie słowa pani B.... GoskaGoska napisał(a):lugat a czy bys mogla karme przekazac komus , jak wolisz z TOZ czy Mateo, wtedy byla by pewnosc ze karme zjedza dla psy, a nie pojdzie na handel. Moze faktycznie jesli Pan byl mily i zalil się jaki on biedy, zapytalabys czy da ci nie wiem choc parę szczeniakow? Oczywiscie ta sprawa do dogadania. Quote
luagat Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 No to starczy na dziś, trochę mnie poniosło, no ale ponoć tak tu można;);) bo zezwala tak pani b.... dając przykład jak to się robi. No cóż chyba się od niej coś nauczyłam, :) życzę Wam dobrej nocy, pa:) Quote
Mateo93 Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 wy chyba wszyscy nie normalni jesteście! Może jeszcze od skór*** debili i idiotów sie zacznijcie wyzywać co!? Po prostu szkoda gadać... Quote
Mateo93 Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 niby mówice że zachowanie ,,pani B....." zniechęca...a popatrzcie na siebie co robicie... Quote
GoskaGoska Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 STOP DYSKUSJĄ NIE WNOSZĄCYM NICZEGO DO SPRAWY. NIECH KAZDY PATRZY NA SWOJE RĘCĘ I NIE KOMENTUJE NIKOGO INNEGO, BO NIESTETY KAŻDY COS MA DO DODANIA. PYTANIE TYLKO PO CO? TU TRZEBA SIĘ SKUPIĆ NA TYM CO PSY MAJĄ JEŚĆ, JAK JE WYCIĄGNĄĆ, A NIE BLABLANIE O WSZYTSKIM , A W SUMIE O NICZYMY. PROPONUJĘ SIĘ SKUPIC NA KARMIE DLA MATEO. LUGAT OCZYWISIE ze swoją zbiorka zrobisz jak uwazasz, tylko ostatnio pisalas , ze trochę karmy zostawiłas, a Mateo widział czy je karmią. Quote
Charly Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 [quote name='luagat']nareszcie ktoś jeszcze rozgryzł tą wstrętną babę, ona nie pomaga a szkodzi. Gdybym ją posłuchała to w oczekiwaniu na jej pomoc dla zwierząt psy dawno zdechły by z głodu. Ale nie ona rościła sobie prawo i oceny czy mam, mogę dowozić karmę psom. Powtórzę a coś ty dla tych psów sama zrobiła. A dla TOZ Wrocław chylę czoła za to co robicie, pomagać trzeba z głowa i zgodnie z prawem. ps Ja organizuje drugą zbiórkę karmy dla psów w Kamieńcu. ps 2 Nie życzę sobie by babsko komentowało moje wypowiedzi. "Odszczekam" to gdy udowodnisz, że tym właśnie psom pomogłaś a nie tylko szczekasz. ps 2 dla G..... Witaj. Dawno mnie tu nie było ale to wredne babsko czy to może facet mnie wkurzyła i zniesmaczyła do pomagania. Pierwszy raz zobaczyłam te zwierzęta i mnie poruszyły, pierwszy raz zorganizowałam pomoc dla zwierząt i taka menda- chciała to popsuć. Jestem silna i taki babsztyl mnie nie zniechęcił ale z durną nie będę pisać na forum. [quote name='luagat']No to starczy na dziś, trochę mnie poniosło, no ale ponoć tak tu można;);) bo zezwala tak pani b.... dając przykład jak to się robi. No cóż chyba się od niej coś nauczyłam, :) nie Luagat. nie można. można się z kimś nie zgadzać, wyraznie i dobitnie. Jednak Ty przegięłaś. Post jest zwyczajnie chamski. I dlatego zaraportowałam do moda. Pozdrawiam. Quote
demi Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 [quote name='GoskaGoska']STOP DYSKUSJĄ NIE WNOSZĄCYM NICZEGO DO SPRAWY. Gosia w tobie nadzieja ;) ale się uśmiałam, prawie jak na kabarecie:evil_lol: ale nie ma sie co dziwić, bo wszystkich już nerwy roznoszą...:shake: [quote name='GoskaGoska']PROPONUJĘ SIĘ SKUPIC NA KARMIE DLA MATEO. LUGAT OCZYWISIE ze swoją zbiorka zrobisz jak uwazasz, tylko ostatnio pisalas , ze trochę karmy zostawiłas, a Mateo widział czy je karmią. Popieram w pełni;) Quote
Recommended Posts